Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Teda nechápu jednu věc. Sleeping Dogs dostalo 8/10 a na otázku kde ztratilo 2 body bylo odpovězeno toto: ,,Ono to ty dva body neztratilo, nybrz neziskalo (nezacina se na 10/10 a pak jde dolu). Je to vyborna zanrova hra, ve ktere ale nic uzasne noveho neni."

    A teď mi řekněte, co je ta úžasná novinka, díky které tedy CS:GO nabralo ty body? V recenzi jsem nic takového nenašel.
    Achievementy? Ty jsou na Steamu snad všude, například v Team Fortress 2. Systém hledání serverů? Tak jestli jsem to dobře pochopil správně, tak je to prostě obyčejný filtr, který Vás ale místo zobrazení výsledků rovnou připojí. A filtr je snad taky téměř v každé hře, třeba zrovna v tom TF2, nebo i třeba Vietcong. Přepnutí se po smrti do bota? Minulý týden jsem hrál starého Flashpointa a tam to fungovalo také. Tak kde tedy ty novinky jsou?

    Osobně mám pocit, když tak pročítám Metacritic, kde to má také velmi slušné hodnocení, že hodně dělá už jen samotný název. Kdyby vyšla tato hra pod nějakým jiným jménem a byla vytvořena jinou firmou, ale jinak by byla totožná, tak bych se vsadil, že by takové hodnocení nezískávala.
    • zvaž cenu hry...
      • Jasně, cena je důležitá, ale recenze by měla hodnotit kvalitu hry jakou takovou a ne to kolik stojí.
    • jindra.veliky
      neziskala *3* to si pis...pri hodnoceni musis koukat i od jakyho je hra studia

      Valve + 4 body
      Blizzard + 3 body
      Indie vyvojari + 2 body

      *14*
      • remm
        hehe vystizne :)
  • Ak tomu dobre rozumiem, hlavne z vašich reakcií, CS:GO je hra pre dospelých čo sa chcú odreagovať pri strielačke, ktorá dobre vyzerá a je priamočiara, pri ktorej sa netreba nič, len dobre ovládať klávesnicu a myš. A CS 1.6 je hra pre uhrovaté, zakomplexované deti s nickami 1337 a pod., ktoré cítia potrebu odlíšiť sa od ostatných pokojne aj tým, že porazia druhých pomocou bugov v hre... Moja skúsenosť? Mám 39 rokov a CS hrávame v partii pravidelne od jeho vzniku. A zatiaľ nás každá nová verzia iba potešila, nie sklamala. Veď čo je zlé na tom, že zlepšili grafiku? Čo je zlé na tom, že mi tam nejaký 12 ročný blbeček neposkakuje ako zajac? Čo je zlé na tom, že na začiatku každého kola nepočujem bombardovanie granátmi a hromadné rezanie do stien v snahe "dať ma dole" skrz stenu? To je ten "lepší realizmus v 1.6"? Prepáčte, ale nech sa zamýšľam akokoľvek, nevidím jediný argument, prečo by som mal obhajovať verziu hry, ktorá je plná bugov v hrateľnosti a s výzorom horším, ako niektoré hry na Androide...
    • Já mám podobný názor. Taky se mi zdá, že CS:GO "hejtujou" převážně exploiteři z 1.6, co zjistili, že jim v nových verzích nefungují jejich "vymrdávky" a najednou víc umírají. Pro mě je GO taky nejlepší díl CSka.
      • Vsak tento novy counter strike sa hra podstatne lahsie ako stara 1.6 je to ako COD. To skor naopak ty co hrali prd v 1.6 sa raduju.
    • Mě je totální šumák kdo co hraje, je to otázka vkusu ale mě přijde děrování spíš jako featurka než bug. A pokud dobře chapu: "Čo je zlé na tom, že na začiatku každého kola nepočujem bombardovanie granátmi a hromadné rezanie do stien v snahe "dať ma dole" skrz stenu?" Tak to asi mluvíš o nějakých fy_ mapach, protože neznám de_ mapu, kde zemřeš na začátku kola z důvodu bombardování granáty nebo díry přes stěnu
      • On asi myslel spamování voice chatu jako "Get out of there, it's gonna blow!" apod.
    • Graficke a dizajnove zmeny su hlavne podla vkusu takze toto hodnotit je tazke, mne sa dane zmeny nepacia vam naopak ano takze ... Co sa tyka samotnej hratelnosti tak ta dostala na frak. Hraci ktory hravaju este staru verziu 1.6, na toto proste vo velkom nepresadnu. Pohyb hracov, zvuk zbrani ( aj ked toto zalezi na vkuse ), zmena hitboxov a recoilu k horsiemu celkovo je z toho citit konzolovost ono by sa o tom dalo popisat nepomerne viac ale naco. A co sa tyka napriklad dierovania a podobne, vam sa to evidentne nepaci ale prave v tom bolo vidiet ked sa hralo aspon daku taktiku. Ked si pozrete zapas CS GO Amerika vs Europa tak je to strasne komicke ako sa hraci pohybuju do stran pri dverach lebo ich nieje mozne ani len predierovat :) A skutocne na grafike evidentne nezalezi ked sa stale este najviac hrava prave 1.6 pretoze hraci maju radi tu hratelnost a uvidite sam ze tento novy counter strike ho proste nepredbehne.
      • Kein
        Střílet skrze dveře jde, ostatních změn v hitboxech jsem nezaznamenal a co se týče recoilu tak ano příjde mi, že některé zbraně teď kopou o něco míň, to je pravda.
  • lol jen jak tady čtu ty příspevky pěkně si tady protiřečíte děti.. stačí se kouknout na nějakou taky známou hru, která stojí 1000 i více a každej tam brečí jak to je hrozně moc, že takhle by to vypadat nemělo za starou reciklaci a když někdo udělá kvalitní hru a za parádní cenu tak tady každej píše, že cena by se neměla počítat do hodnocení.. Ježiši to jste si zase jednou nasraly do bot................................ Je to naprosto logické, když něco bude kvalitní a za 5000kč tak by to mělo mít stejný hodnocení jako stejně kvalitní za 500kč omg proberte se..
    • Teda, ještě jsem neviděl nikoho nedávat, že hra je moc dobrá na to, aby byla tak levná. Nebo jsem tě možná špatně pochopil.
      Jinak pro hodnocení, jestli to koupit nebo ne to je fajn, ale pro hodnocení samotné hry je to zbytečný zohledňovat cenu. Podle mě, někoho třeba jako první zajímá cena.
      • Kein
        No já takhle nadával u Legend of Grimmrock. *1*
  • Nejlepsi jsou lidi co uz u CSS kritizovaly zvuk strelby, ze 1.6 byla vice realisticka aha vy doma mate ty zbrane takze presne vite :D
    • Doma je mít člověk nepotřebuje.Stačí skočit na youtube.
    • Podle me staly zvuky v CSS oproti 1.6 za h*vno. Ale to taky muze byt tim, ze jsem zvyklej na 1.6 :D
  • Kein
    Ta jsem si to cca před hoďkou koupil za 11 westernových peněz. První dojmy?

    1. Hned při spuštění vás šlehne do xichtu konzolovitý look. Zmizel teda klasický steamový interface jako byl v 1.6 či v Source až na hledání serverů, konzoli a nastavování mikrofonu - to je stejné jako v Source. Sice se menu snažili dát jakýsi vzhled, ale já osobně to považuji za mínus, steam interface byl rychlý a přehledný. Ve hře samotné pak na vás, sem tam, vyskočí velké ikony jako v CoD apod., očividně chtěli hře dát mladý nádech. No mi se to moc nelíbí.
    2. Hra má několik módů, které ovšem nemá cenu zmiňovat, jelikož to jsou kraviny - nic jiného krom klasického módu se stejně nehraje a dle mého názoru ani hrát nebude, možná tzv. noob classic mod, u kterého je vypnutý TK.
    3. U hraní mě mile překvapily mapy, ty shledávám jako opravdu master piece, nevěřil bych jak se dá krásně a reálně udělat dust 2, inferno apod. Za ty určitě dávám palec nahoru. Na vzhled zbraní si je třeba zvyknout, některé zbraně mi příjdou strašně "tlusté" a uhlazené díky změně úhlu pohledu zbraní, musí si na to člověk holt zvyknout, já už se do toho pomalu dostávám.
    4. Další změna jsou skiny hráčů, ty už si nejde vybírat, ale každá mapa má své, na začátku hry si pouze vyberete zdali chcete být good guys nebo bad guys - v dustu to jsou arabáči a speciální jednotky v pouštní kamufláží, v trainu tuším, že SAS proti village people, a v office GIGN proti hipsterům v kapucích, určitě to působí reálně a celistvě, ale mám pak velký problém rozeznávat nepřítele, jelikož jak se změni mapa, tak zase všichni vypadají jinak, takže jsem kolikrát kosil své vlastní nebo naopak nestřílel na enemy, jelikož jsem myslel, že to jsou hráči z mého týmu. Je třeba se to naučit. Ovšem! Každá grupa má taky své vlastní hlášky, arabáčí do toho rádia opravdu perlí, francouzi jso uzase takoví lehce pedo (všechno to je angličtina s přízvukem). Radio hlášky se tedy, když už nic, staly alespoň cool. Animace pohybu jsou podstatně lepší než v CSS.
    5. Hratelnost jako taková se změnila někde trošku k horšímu, někde k lepšímu. Například neexistuje už možnost si kolečkem předpřipravit zbraň, někdo to možná nepoužíval, já ovšem ano a docela mě to naštvalo, když jsem se rozběhl s nožem a mačkaje levé tlačítko myši jsem sekal a nenaskočila mi primary weapon. Stejně tak granáty. Jsou čtyři+1 druhy granátů - HE, Flash, Smoke, návnada (úplně k ničemu mimochodem) a special molotov (který přináší nový prvek do hry, jelikož dokáže na pár sekund zablokovat jeden z vchodů). Problém ovšem je, že každá z těchto "házecích" zbraní má svou pozici, čili už není flash a He pod čtyřkou ale pod čtyřkou a pětkou, prostě každý má svůj slot, což krapet zněpřehledňuje ovládání. Například zatímco v CSS jsem házel cokoliv bočním tlačítkem myši, tak tady musím mít na každý granát tlačítko zvlášť takže, když mám HE místo flashe tak si můžu boční tlačítko mačkat jak chci ale nehodím nic, musím zmáčkout jiné, což docela nase*e. Předpokládám, že toto a absence předpřipravensoti zbraně je díky konzolím, nu co už... Co je, ale zase, dle mého, lepší, je to, že chůze v dřebu, či normální chůze jsou o něco rychlejší, takže se tak neloudáte.

    Celkově hra není zase tak odlišná od CSS, a neřekl bych, že je horší a vzhledem k tomu, že je o pár dollarů levnější než CSS tak pokud přežijete konzolovitý look a neduhy co jsem popsal tak je to hodně dobrá koupě. Hraje se to jako klasický Counter Strike, zásadní změny se nedějí a molotov v rukách arabáče hláškujícího "world is ours" je prostě super. Za tři stovky to je solidní koupě, pokud vás omrzel CSS a chcete nový přeliv. *5* Tento příspěvek je pouze můj názor, určitě se najdou lidé, kterým se GO nelíbí a mají na to právo. *3*
    • Kein
      Musím opravit pár nepravd.

      úhel a držení zbraní jde nastavit v nastavení, včetně klasického držení jako byl v předchozích CS. Čili toto mínusko škrtám.

      Stejně tak jde i nastavit slotování granátů pod jedno tlačítko - granáty mají sice své vlastní sloty, ale také existuje hromadný slot, který aktivuje jakoukoliv házecí zbraň, čili tohle také odpadá. Včera jsem se do toho trochu více zahrabal, je to slot 4.
    • Lawliet
      a jaké pan Kein dává hodnocení..?
      • Kein
        Vzhledem k tomu, že to stojí tři kila tak souhlasím s recenzí. Za ty prachy nemůže nikdo říct ani ň. Když vemu v potaz, že jsem CSS kupoval za 800kč a tohle je vlastně to samé v novém kabátku.
  • Kein
    CS hraju snad od verze 1.3 či tak nějak. Při přechodu z verze 1.5 na 1.6 lidé nadávali na 1.6. Při přechodu z 1.6 na CSS lidé nadávali na CSS. Já osobně jsem neměl nikdy s přechodem na další verzi problém. Ač 1.6 byla super, tak CSS mi nepřišel o nic horší - hrál jsem ho nejdéle.

    Jestli se dá Global Offensive hrát stejně jako klasický CS - team deathmatch s pokládáním bomb nebo zachraňováním rukojmí, jen to má hezčí grafiku a stojí to necelé tři kila, tak s tou hrou nemůže mít nikdo problém. Jen ať to není kravina jako Condition Zero.
    • Pri 1.6 sa nadavalo hlavne na steam :) ale v kazdom pripade uspech 1.6, Counter strike Source prekonat nedokazal. A neprekona ho ani tento novy pretoze problem neni nova grafika ale hratelnost ako taka. Ale podla mna pre niekoho kto ziaden counter strike nehral je toto dobra volba . Hlavne je velmi dobra cena.
      • Kein
        No já osobně proti CSS žádných výtek nemám. Nevím co by mělo být na 1.6 lepší. Mě se obě hry hrály úplně stejně dobře.

        Jinak o GO uvažuju, ale docela mě zaráží malý FOV, zkouknul jaem teď na youtube pár gameplayů a zbraň přes půl monitoru mi příjde jako docela problém! Zvuky mi příjdou naopak autentičtější a reálnější, ale se samotným vzhledem zbraní mám problém. Některé mají jakýsi divný umělý lesklý povrch. Jinak mapy vypadají suprově.

        Nejradši bych si před koupí CS GO někde stáhnul a vyzkoušel než ho koupím, ale na warezu jsem ho zatím nenašel.
        • FOV se dá nastavit; normálně v options. Plus jako bonus se dá nastavit jak daleko člověk sedí od monitoru (zbraně) takže nastavitelnost tohohle úplně v pohodě.
          Nemá cenu o tom uvažovat ale rovnou koupit. Koupil jsem ho na Steamu v balíku se všemi CSky (včetně Condition zero, i když to je špatný vtip) za ty tři kila a v porovnání se staršími mi to vede. Hlavně proto že 1.6 dneska hrají už jen totální hardcore hráči a já jako člověk který se chce pobavit ajen si zahrát tam nemá šanci...

          Jen v recenzi není pravda že se nedá vybrat vlastní server - autor hrál asi betaverzi, tam to nešlo. V plné si člověk nechá výběr buď na automatiku; nebo si sám vybere server - a to už znamená nejen klasický hraní, ale i desítky modifikací. Výborné...
          • Kde si přišel na to, že CS 1.6 hrají jenom hardcore hráči ? Stále je to nejhranější CSko na steamu a pochybuji, že těch cca 50k hráčů budou všecho hardkoři *4*
  • ajaj! To tady bude zase nablito... :(
    • Grifus
      On je jaksi tentokrate duvod, kvuli vysi hodnoceni...
  • Pete.palis
    9/10...za co?..nechápu *1*
    • Za to ze to je Prave 1,6 v NEW grafice...Naco neco noveho??Kdyz to stare funguje uz prez deset let
    • jindra.veliky
      +4 body za to, ze je to hra od Valve *15*
    • Lawliet
      Přečetl jsem to a taky docela nechápu... furt jsem čekal nějakou novinku a nic. *1*
  • CoD - recykluje, CS - inovuje..hmpf...no dobře.
    Ne, vážně, CS je fajn, aj bývalo fajn a aj vždycky fajn bude. Mám to rád, dlouho jsem to hrával. Ale 9/10? No mně to je jedno, já zůstanu už u Source. Mám jinej názor, ale s tím nic nenadělám
    • problém je v tom, že COD stojí 50€ a tohle 10 *1*
      • To je k dobru, ale v hodnocení recenze bych to nezohledňoval. Pro hráče určitě větší důvod ke koupi, o tom žádná. A pro vývojáře taky bod k dobru. Ale recenze by měla být hlavně o hře
        Hmpf, ale zase je pravda, že CoD toho nabízí mnohem víc, než CS...bez urážky klasiky.
      • Grifus
        Zohlednovat cenu ke kvalitam (inovacim) hry? To by jsme to dopracovali.
        • Magister_Peditum
          To má být sarkasmus? *15*
        • DusanMPupak
          Pro hráče, co za hry platí, je ono zohlednění ceny samozřejmě namístě.
    • na druhou stranu je GO za zlomek ceny CoDu.. I cena/kvlita se započítává do hodnocení..
    • DusanMPupak
      Co myslíte? Nebrečela by zase hromada lidí, kdyby to na PC nevyšlo?
      • Magister_Peditum
        Vzhledem k tomu, že je Counter-Strike neodmyslitelně spojený s PC herní scénou, tak by to byl vcelku očekávaný a oprávněný scénář. Něco jako kdyby se Hideo Kojima vybodnul na konzole a šel dělat výlučně PC only. *1* *1*
        • DusanMPupak
          Přesně tak, ale pak těžko vyčítat tvůrcům, že neinovativní hru vydali i na PC.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit