Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • xixixao
    To je všechno minimálně částečně pravda, ale jeho projekt by se nezafinancoval ani za starých časů, tečka.
  • Nedokážu posoudit jeho práci, ale na tom videu mi neskutečně leze na nervy.
  • Zerathus
    Za 1 co to sakra bylo.Tohle nebyla představovačka hry tohle bylo divadýlko pro děcka.Za 2 tahle hra přinejmenším neni pro každého a pokud by ji chtěl dávat lepším školám po světě na co by jim to bylo? Opravdu si myslí že když si děcko zahraje hru tak změní svůj názor na všechno? Nedivím se že má jen 13k.Tím samozřejmě nechci křivdit jeho osobě takové zkušenosti jako on nemám jenže se na to koukám očima zákazníka a pro mně je to jasné NE.Nemuže doufat že každý projekt na Kickstarteru bude úspěch a s takovouhle hrou a představovačkou si spíše zaplatil za svůj komediální výstup.
  • No tak jeho projekt hodnotit nebudu. Ale myslím, že má, minimálně částečně, pravdu. Obří úspěch Double Fine získal kickstarteru obrovskou popularitu (na kolika herních webech se o něm pravidelně psalo před tím? A kolikrát teď člověk o kickstarteru a novinkách na něm čte teď). No a větší publikum a sledovanost "bohužel" přitáhlo i jinou nabídku. Osobně mi přijde, že spousta z projektů by se uživila normálně. Ale že autoři prostě nyní kickstarter vyloženě zneužívají jako reklamní plochu, kde za vylepení reklamy ještě dostanou zaplaceno.
  • http://www.erasmatazz.com/TheLibrary/GameDesign/DesignDiaryBotP/August24/August24th.html

    "The video is not aimed at the gamer audience; it is aimed at the environmentalist people whom I expected would be the primary contributors."

    what the f am i reading.
    Ten človek nemá všetko pohromade.
    • Píše tom ako je to charitativný projekt. Tak mal ist za niekym, kto by mu na to dal peniaze.
      Lenže. Prečo je asi na kickstarteru ? Lebo na túto sračku by mu peniaze žiaden charitativný sponzor nedal.

      150k za to.... lol
  • Mno když jsem se teď podíval na jeho prezentaci tak mi v hlavě vyskočila debata z podcastu o psychicky narušené slečně s její deskovou hrou na KS. No v první řádě by si měl pán zamést před svým prah... prezentací. A když už člověk překousne tu podivnou prezentačku .. samotný produkt vypadá dosti zvláštně ale tak proti gustu žadný dišputát.
  • kostejnesmrtelny
    Takže abych to nějak shrnul: Crawfordův polovědeckej projekt neoslovil dost lidí na to, aby se zaplatil, a protože se na Kickstarteru v poslední době objevilo několik herních projektů, který dokázaly vydělat nashromáždit hodně peněz, Crawford se cítí ublíženě a viní z toho změnu Kickstarterovýho prostředí.
    Zjevně si myslí, že v době před Fargem a Schafferem, kdy znalo Kickstarter zhruba 1/10 lidí, by byl úspěšnější. Nic jinýho než zhrzený fňukání v tom fakt nevidim.
    • janchor
      Nemyslím, že u Crawforda by to bylo fňukání. On je dlouhodobě mimo realitu a věří ideálům, který jsou z jeho pohledu nezdolný. Ten projekt byl zoufalej, o tom žádná, navíc požadoval dost zběsilý peníze na něco, co už v podstatě běželo (a vypadalo to pro 99% uživatelů nepoužitelně), ale on si to teď zase přebírá tím svým analytickým, ale naneštěstí už příliš vyšinutým pohledem na věc - kterej navíc tu proměnu Kickstarteru z části trefuje.

      Na každej pád by na Balance of the Planet (v týhle formě) nesehnal prachy nikde, to je jasný.
      • Trol.diskuzni
        "On je dlouhodobě mimo realitu a věří ideálům, který jsou z jeho pohledu nezdolný."

        Říká Lukáš Grygar, největší hipík mezi videoherními recenzenty v dějinách lidstva...
        • Robotron3
          Říká otravný troll, který málo kdy napíše něco podstatného k diskusi a nikdo ho nemá rád... Ano, a takhle by se dalo pokračovat :)...
          • V tom případě v pořádku.

            Jistě víš, že je rád taky podotýkám na věci, co mi připadají úsměvné. *4*
            • Rikej imho, ale stejne ti to nepomuze. Lidi jsou stadni a vadi jim, ze ma nekdo nestadni nazory.
            • Trol.diskuzni
              Problém většiny zdejších expertů je, že nechápou význam spojení "podle mě"/"můj názor je..."/"řekl bych"/"z mého pohledu"... Můj názor prezentovaný na Games.cz není ničím víc než mým názorem prezentovaným na Games.cz. *3*
          • Trol.diskuzni
            Jak souvisí tento tvůj pohled na moji osobu s tím, co jsem napsal?

            Narážím na to, že člověk, který je podle mě mimo realitu, se trefuje do někoho jiného, protože je podle něj mimo realitu... Což je dle mého tak trochu paradox. *3*
            • Trol.diskuzni
              To Ringwraith: Určitě mu to nikdo nebere... Jen podotýkám, že mi to připadá úsměvné.
            • "Zloděj křičí chyťte zloděje."

              A osobně s přisuzovaným významem tohoto rčení nesouhlasím.
              Ten druhý je zloděj a je jedno kdo to křičí.

              Lukáš Grygar může být mimo realitu, to si nedovolím soudit, ale i kdyby fakt byl, tak mu to nebere právo říkat to o Crawfordovi.
            • Robotron3
              Myslim. Ježíš měl na tohle dobrou hlášku: "Jak to, že vidíš třísku v oku svého bratra, ale trám ve vlastním oku nevidíš? Vytáhni trám z vlastního oka a prohlédneš. Pak můžeš vyjmout třísku z oka svého bratra". Tím kdyby se lidi řídili, to by bylo hej... Zvlášť Trollové :)
            • Trol.diskuzni
              Když myslíš... *3*
            • Robotron3
              A ten paradox "mimo realitu" jsi povýšil ještě o jeden stupeň dál...
  • Mimochodem, podívejte se na samotnou kickstarter stránku a zejména(!) seznam odměn pro přizpěvatele. Je s podivem, že vůbec dostal těch 13 tis.USD...
  • smejki
    a) No shit, Sherlock
    b) Simulace světa je nemožná, takže z toho čpěla jedině (anti)ekoagitka nebo něco, co má nulovou výpovědní hodnotu.
    • Presna simulace pocasí je take nemozna a presto se dari na zaklade castecne simulace docela dobre predpovidat pocasi.
      • smejki
        ano. tyhle simulace běhají na zastaralých stolních PC, která vytěžují sotva z jednoho procenta (přitom simulace vzdušných proudů v závislosti na energetických příjmech a výdajích a na chemickém složení atmosféry představují zlomek simulování planety) Oh wait!
    • To, že úplná simulace něčeho není možná, neznamená, že má daný model nulovou výpovědní hodnotu. Když se podaří zahrnout ty nejdůležitější vztahy a vstupy z hlediska toho, co chceme zkoumat, tak výsledné chování té simulace může přinést zajímavé odpovědi (i když třeba nepřinese přesná čísla). To jen tak obecně, tím neříkám nic o kvalitě Crawfordova projektu.

      "Essentially, all models are wrong, but some are useful" http://en.wikiquote.org/wiki/George_E._P._Box
      • Cahir
        "Essentially, all models are wrong, but some are useful" - Pod tuto větu by se dala shrnout celá vědecká tradice.
        • Fundamentální zákon vědeckosti je dle mého: "Pouze ta teorie, kterou je možné podrobit falsifikaci, tedy vystavit ji možnosti vyvrácení, je vědecká, tím větší hodnotu má pro vědu."
          • Cahir
            Neřekl bych že jen dle tvého, ale dle názoru každého, kdo má všech pět pohromadě. Poprvé přišel s tezí falzifikace K. Popper, který ho postavil k protikladu k principu verifikace.

            Člověku se až dělá nevolno při pomyšlení, že vedle takto střízlivých a pokrokových úvah existují na světě primitivové, kteří jsou schopni vraždit např. ze svého náboženského "přesvědčení"...
            • Počet lidí kteří jsou schopni vraždit na vědecké bázi imho směle dohání "náboženské primitivy."
  • Komercia vládne tejto spoločnosti, toto pánko mohol predvídať.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit