Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hra kdysi měla ingame tutorial (misi), ale tu odstranili, protože se už několikrát změnily základní ovládací prvky a přibyly nové nechaniky. Samotný tutorial nebyl tuším ani v enginu hry. Nyní jsou k dispozici textové tipy co vás trochu provedou, ale to je chabé. Je to alfa a slouží to primárně k testování. Přibude ještě spousta mechanik a jistě se ještě spousta věcí změní. Dělat tutorial teď, je ztráta času a plýtvání prostředky. To se bude řešit až někde v betě, stejně jako optimalizace a odbugování. Nyní je vývoj zaměřen na jiné důležitější věci. Momentálně jsou tak nováčci odkázáni jen na ty hinty ve hře a hraní způsobem pokus/omyl a nebo se mohou mrknout někam na YT. Přímo od vývojářů SC jsou tutorial videa, která by Vám měla trochu přiblížit ovládání a co a jak dělat. Myslím, že na ta videa odkazuje přímo launcher pro spuštění hry. Na YT se toho dá najít i dost v CZ/SK řeči, nehledě na existující početnou CZ/SK komunitu na Discordu, kde Vám rádi poradí a nebo si s Vámi zalezou přímo do hry a provedou Vás. To, že hra je dlouhá léta v alfa stádiu neznamená, že jsou kolem ní jen hateři. Je spousta lidí co si alfu SC dokáží užívat už dlouhá léta.

  • Maxianimal

    Roberts někde hlásil nebo označoval Star Citizen za hotovu hru? 😯

    Já prostě říkám, že v té hře je  co dělat - jakože hodně. Spousta misí, zakázek, solo i coop, prostor pro role play, mraky zbraní, customizace a tak dále. Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde, ale u Star Citizen je hejtit populární, ale je to prostě od lidí, co to nikdy nehráli, nebo to hráli naposled před třemi lety.

  • Hratelná jako ve smyslu, že to jde pustit a něco málo tam dělat? Tomu věřím. Z tohoto pohledu je plně hratlený i Wander či Life of black tiger. Nebo ve smyslu, že je to lze označit za hotovou hru, do které budou vycházet dodatky zdarma? Pokud by v tomhle stavu vyšla nějaká jiná hra, tak bude mít úspěch?

  • Maxianimal

    no já už někdy před rokem dělal questy a zakázky, rozvážel jsem zboží na nějakou těžební planetu, nebo jsem dělal detektivní práci v opuštěné vesmírné lodi,  tak nevím, co jsi hrál ty :/

  • Já teda nemám nic proti tomu, když je ta hra postavená tak, že musíš strávit XY hodin studováním materiálů aby jsi si to zahrál... Kdo nemá co s časem, tak proč ne.


    To, že to je pro normální pracující lidi Sci-Fi je věc další. To se ale ukáže na prodejích a očividně těch nerdů a noliferů je dost. Trh ukázal. :)

  • Thyrmael

    Ono už je to hra ? Ja to každý rok otestujem a vždy to bolo dobre vyzerajúce, bugové a neoptimalizované tech demo. 

    Ja vám nechcem brať ilúzie, ale grafické asety je len jedna časť hry. Pridať k tomu zmysluplný obsah je ale oveľa náročnejšie. A s tým rozsahom čo nasľubovali to budú robiť ďalších 10 rokov. Nehovoriac o tom, že niektoré sľuby sú čisto z ríše fantázie a realisticky ich nie je možné implementovať.

  • Maxianimal

    No vidíš, dokonce i ty chápeš, že ta hra prostě progres má, a ne jak někteří tvrdí, že je stejná jako před lety. Gratuluju.

  • Neme jsi tolik prispivat, kdyby mel 40M misto 400, tak uz jsi klidne Sq42 mohl mit dohranou

  • lol pry ingame tutorial...

  • Derp_1337

    Taky to vidím podobně. Ale fanboys ti řeknou, že jsi to špatně pochopil a všechno je v pořádku. 😉

  • Derp_1337

    "Hra je hratelná a a bude lepší a lepší..."

    ... a obloha bude víc modrá a tráva zelenější, že?

  • dworkin

    Nějak se zapomíná na backery, kteří přispěli zejména na vyvoj Sq42, jehož vydání je v nedohlednu a podle mě nevyjde nikdy. Jejich peníze Roberts spálil, ale nedostanou nic... a pokud jo, tak spoustu let poté, co to dostat měli. 

  • Co přesně sem nepochopil? To, že pan Trenky si tu pochvaluje, že hra je správně hardcore, že nikoho nevodí za ručičku a pak dotyčného poslal na YT aby ho někdo za ručičku povodil tam?

    Když si chceš hrát na tvrďáka co opovrhuje ingame tutoriálama, neměl bys posílat lidi koukat na tutoriály na YT. 

    "Ta hra ti neřekne absolutně nic o tom, co a jak máš dělat! To je tak strašně  skvělý a hardcore! Citím se jako velký kluk!  A teď mě omluvte, jdu 4 hodiny koukat na uječenýho neckbearda na YT aby mi vysvětlil co a jak mám dělat."

  • Maxianimal

    Mohl jsi to ještě víc nepochopit?

  • Správně, tohle je hra pro velký kluky co nikoho nebude vodit za ručičku! Místo toho jdi na YT a nech se povodit za ručičku 20 hodinama  "základních tipů do začátku". 

    Videoherní (j)elita v praxi. 

  • Maxianimal

    Souhlas, ten brekot lidí, co o tý hře jen čtou a nikdy ji nezkusili je hroznej. Hra je hratelná (už dlouhou dobu) a a bude lepší a lepší.

  • Vodit za ručičku to nikoho nebude a to je dobře. Běž na Google, YouTube, reddit, návodů a rádců do začátku je všude po ko*ot, tak tomu dej jednu seanci na porcelánovém trůnu. Stojí to za to už teď v Alpha verzi

  • vždycky když to jednou za čas zkusim, tak jsem v tom totalne ztracenej a nechapu co mam jak udelat xD

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit