Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bohužel pro mne přesně ta zpráva kterou jsem nechtěl slyšet. Zase vyjde nedodělaná hra na kterou se budou valit hromady DLC, které budou mít méně obsahu než CK2.

    • triptich

      paradox hry sú vždy dokončené a plne hrateľné už v základe. tie DLC-čka sú voliteľné. také CK2 mám komplet a dobrých 40-50% obsahu DLC som v živote nepoužil a nepoužijem. u EUIV som sa choval racionálnejšie a mám len tie komunitou najviac oceňované DLC a to, čo ma zaujalo.

      S každým DLC príde aj free update, ktorý rozšíri mechaniky základnej hry a DLC-čko potom prinesie už len nejaký bonusový obsah.

      • Já moc dobře vím jak Paradox model funguje, ale po katastrofě s Imperator: Rome, který byl zábavný asi tak prvních deset hodin, kdy pak člověk přišel na to, že je to vlastně pořád to stejné. A s druhým problémem týkající se Hearts of Iron IV, které mi přijde bez modu nedodělané do teď. 

        Moc dobře si pamatuji, že CKII v základu byla dobrá hra, jenomže když teď vyjde CK3 tak bude dělat konkurenci vlastně sama sobě a obsahově by měla přinést něco zcela unikátního a nového narozdíl od CKII, jenže mám právě strach, že se tak nestane a vyjde prostě plochý zážitek, který na tom bude ještě hůř než vanilla CK2. 

        • triptich

          aha. to je možné. práve imperatora som nehral. ale tak matne si vážne spomínam, že nejaké problémy tam boli (hra úplne mimo mňa, teda nula). ja mám ako paradox zafixované EU, CK a cities skylines, stellaris, victoria (tá by si nový diel zaslúžila), magicku. so všetkými som bol +/- spokojný od začiatku.

          máme dosť podobné obavy. síce sa bojím skôr zjednodušovania smerom k mainstream publiku, ale to je vlastne to isté, čo si popísal. uvidíme, nechám sa prekvapiť. stále tu máme CKII, s ktorou si ešte nejaký ten rok vystačím.

  • Dolero

    CKII za těch 7 let s 18 major updaty a 15 velkými DLC  pořádně nabobtnal. Jestli Paradox na začátek nepřinese stejný objem u trojky, ale nechá, řekněme, půlku "starých" funkcí "zamknutou", tak se na ně můžu vykašlat a furt budu hrát dvojku.


    PS: Už teď je prej řečeno, že ve hře nepůjde hrát za republiky a nomády... Nakonec to bude sestříhané do čtvrtiny mechanik CKII s hezčí grafikou a zase čekat 5 let na to, až vyjde 10 patchů a major DLC (každé za tučných 15 euro) a 50 menších DLC (aby všichni neměli stejný ksichty a stejně vypadající vojsko)... 

    • triptich

      neporinesie. to paradox nerobí. podľa mňa sa vydajú práve cestou  totálneho reštartu a prekopania mechaník od samého základu. a to neurobia s batohom plným kamenia na chrbte.

    • danny_the_hound

      To, že trojka minimálne zo začiatku nepôjde až tak do šírky (teda žiadny ńomádi, Indovia, Afričania ani republiky), by mi osobne až tak nevadilo. Ale koreňové mechaniky by museli byť buď prepracované poriadne do hĺbky alebo by sa aspoň mali objaviť nejaké úplne nové pravidlá a postupy. Priestoru na vylepšenia je stále habadej. Osobne by som napríklad uvítal oveľa širšie možnosti diplomacie s ostatnými panovníkmi povedzme formou nejakého jednoduchého dialógu a možnosť lepšie koordinovať postup so spojencami.

  • red.eagle.792197
    Vydávať CK 3 je podla mna nezmysel a zbytočnost. A ked už trojka tak jedine aj s 3D bitkami ako total war. Mali sa pokusit napr od Creattive Assembly odkupit stary engine na ktorom bežal Rome 1 Medieval II a na tomto engine by bežali tie bitky. Vtedy by už CK 3 malo fakt zmysel vydavat. čo sa tyka grafiky CK 3 tak mapa kampane vypada nadherne, ale interface fotky postáv a obrazky eventov maju už bohužial rovnako detinsky infantilny nádych ako v najnovšej civilizacii, takže atmosféra tam už nebude taka temna a drsna ako v CK II.
    • Inquisitor

      Bitvy se počítají hodem kostkou, kdy se započítává technologie, druh jednotek, terén, gemerál apod. to by při řízení hráčem ztrácelo smysl. Bylo by to sice pěkný, ale hru jako takovou by to zničilo.

    • triptich

      tak práve toto paradox hrám nechýba. real-time boje nech si len nechá séria total war. ak už zapracovať boje, tak by som uvítal štýl field of glory, alebo unity of command.

      pri obsahu, ktorý je aktuálne naprataný do CKII je nové pokračovanie nevyhnutné. Hra za tie roky nabobtnala a chce to reštart, kompletné prekopanie a modernizáciu mechaník. to v stávajúcej hre nedokážu. Dvojka je kvalitná, aktuálne už uzavretá hra, ktorá bude ešte roky kraľovať, ale nový diel je správny krok.

    • Dolero

      Myslím si, že Paradox nemá ambice do té hry přidávat tu bitevní část, kdy hráč ovládá jednotky sám. Je to i z toho důvodu, že v jejich hrách po nějaké době bojují statisícové armády, zatímco třeba v TW se málokdy člověk dostane přes 10 tisíc vojáků v jedné bitvě... 

  • Murlock

    No jo, to zas bude DLC. Paradox by potřeboval kompetentní konkurenci jako sůl.

  • Marines
    Pro mne dobrá, ne-li výtečná zpráva, už jsem si začal říkat, kam až to stále další DLCčka dovedou. Hra CKII mne velice baví a už jsem u ní nějaký čásek strávil, ale přiznávám, že na trojku se docela těším... 
  • Ještě by mohli udělat to, že když už získám Casus Belli, tak můžu dobýt celou říši a ne jednu provincii.
    • tomekbobek

      Na to mám jednoduchou odpověď. Nech svého kancléře na hrabství, kde již máš claim a pak jen čekej až ho získá znovu. V tomto případě však nevypracuje claim na stejné hrabství, ale rovnou celé vévodství. Nevím však, zda se to povede pokaždé.

    • hulec

      Já to dělám tak že najdu claimanty na nižší pozici než sem já,dám jim nějaký hrad a jdu použít jejich claim. Když je člověk empire rank tak můžeš bez problémů takhle ukrást celý království. Pokud jen král tak můžeš jen duchy. Jinak se osamostatní.

  • Perfektní, sice mi trvalo velmi dlouho než jsem pronikl do mechanik dvojky, ale nakonec jsem v tom utopil sakra hodne hodin. Trojka, jestli bude její start lepší než start imperatora je must have.

  • triptich

    som zvedavý, ktorým smerom sa s CKIII vydajú. pevne verím, že koreňové mechaniky z CKII zachovajú a rozšíria ich. uvítal by som najmä košatejšiu a prepracovanejšiu diplomaciu, väčší vplyv šľachty, striedanie slabších a lepších rokov (ťažko z poddaných vytlčiem dane, keď sa na poliach neurodí)... priestoru na rozširovanie mechaník je dosť. teším sa na ďalšie roky trvajúce dobrodružstvo :)

    • Každopádně počítej, že to bude trvat alespoň pár DLC než v tom bude nějaký obsah a jak už několikrát ukázali, tak nová základní hra nebude v mechanikách navazovat, ale začne pěkně ohlodaná na kost, aby se mohlo udělat alespoň 20 DLC a další mraky DLC s portréty, erby, skiny vojáků... prostě dokud to nebude stát dokopy alespoň 300e

      • triptich

        s tým počítam. práve preto som rád, že oznámili pokračovanie. CKII už dosť nabobtnalo a nie je veľmi kam posúvať mechaniky. ťažko sa robia zásadné zmeny, keď sa musíš prispôsobovať predošlému obsahu. radšej tvrdý reštart a začať to budovať od začiatku.

        čo sa sumy týka... ja ti neviem. paradox má agresívnu DLC politiku, ale snáď okrem CKII nemám ani v jednej z ich hier komplet kolekcie. a aj v CKII je mi zbytočná a mám ju len vďaka humble bundle. nikdy nevyužijem všetok obsah zo všetkých DLC. + treba si uvedomiť, že tá cena cca 300€ za komplet je nazbieraná za skoro 7 rokov? života hry. t.j. asi 40€ ročne a mám v tom bezkonkurenčne najviac utopených hodín. + kto kupuje paradoxov v plnej cene pri vydaní? ich DLC idú na polovicu do pol roka-roka

        • S tím, že nevyužiješ vždy vše souhlasím, ale zase mě štve mít u převážně SP hry hromadu věcí šedivých a proklik mě vezme do obchodu. Připadám si, jak když hraju F2P MMO. Na druhou stranu občas jsou mody, které určitá DLC vyžadují. Třeba u cities jsem s tím narazil.

          • triptich

            ak sa mi aj za tie stovky hodín v hre stalo, že som počas hrania narazil na "šedivú vec" s preklikom do obchodu, tak sa mi to teraz nevybavujem. pravda je, že práve do CKII si tie DLC kupujem dosť poctivo.

          • honcka

            Kde jsi u ck2 narazil na něco šedýho s proklikem do obchodu? 

      • No několikrát ukázali.... EUIV začala s obsahem který se rovnal EUIII se všemi DLC. Tady to asi bude trochu jinak, ale teprve uvidíme.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit