Cyberpunk 2077 se nebojí řešit politiku. Pomůže vám s ní čeština
-
-
Stejně tak hezčí hry != lepší hry. Co třeba složitější příběhy nebo promyšlenější mechaniky? Složitost hry jako takové není primárním cílem, to její vývoj nějakým zajímavým směrem. Podívej třeba na Heroes, které dokázalo hrát i dítě, ale najednou přišlo zjednodušení, které vůbec nebylo třeba.
-
pleteš se, tenkrát se ti nerdi cítili spešl, že něco dohrají, i když samozřejmě pro zbytek společnosti byly trosky, ale tak alespoň ten pocit měli... dnes jsou doby překombinovaného 16 hnusbitu pryč a zbylo jen pár do běla vytočených retromilů jako ty...
pomatenci co by nejraději měli ze všeoho simulátor nebo překombinovanou tahovku jsou ti co si musí dofukovat ego a přitom jsou choří a nepodstatní, ale tak rádi se cítí spešl....
někdo hraje hry aby se bavil a úspěchů dosahuje v reálném světě, jiný v realitě nezvládne nic, tak alespoň musí hrát překombinované slátaniny a každého s tím otravovat jak to bylo dřív lepší
-
Zajímavá teorie, nicméně naprosto nesmyslná - vzhledem k tomu, že tenkrát byly hry obecně považovaný za zábavu "nerdů", si těžko někdo hraním mohl honit ego, spíš naopak. Takhle to holt vypadá, když člověk mluví o něčem, co nezažil - plácá mimo.
Mimochodem, taky bych měl jednu teorii. Na základě těch bludů, co tady neustále sypeš mám silný dojem, že trpíš nějakým komplexem - každý, kdo preferuje komplexnější věci než ty (ať už je to cokoliv, ne jen hry), je automaticky útokem na tvoje ego. Hmm, docela ironie. To vypadá na komplex méněcennosti. Jak jinak si vysvětlit, že tady máš neustále potřebu někomu cpát tyhle bláboly o tom, že si někdo honí ego.
Nerad ti bořím tvůj chorý svět, ale vždycky budou existovat chytřejší a vzdělanější osoby, který se zajímají o sofistikovanější věci, než ty. Doporučuju ti se s tím smířit, pro tvoje dobro.
EDIT: Mimochodem, neodpověděl si ani na jednu ze dvou mých otázek. Ale tak hlavně, že vidíš každýmu do hlavy a víš, jak to všechno bylo v době, kdy si plaval v koulích. GG.
-
složité hry =/= lepší hry
-
blábol.... ohyzdný 16bit nic nepodněcuje.... zato luxusní krajina ve witcherovi 3 je radost nad radost....
-
až takový sytuace nastana, pak tu bude herní ráj....
příběh a postavy či dialogy jsou taky důležité, ale to se taky nijak nezměnilo... lets face it... jediný důvod proč máš rád staré hry je ten, že byly překombinovaně těžké a jistí lidí si skrz ně dofukovali ego, dnes hru dohraje každý a to otylé nerdy vytáčí do běla....
-
Grafika, fyzika, animace... jó, to jsou určitě ty nejdůležitější prvky u her heh.
Dám ti jednoduchou otázku. Až budou všechny hry mít reálnou grafiku a fyziku, tak o čem pak bude kvalitní hra? Jak se pozná, že hra x je lepší než hra y, když vizuál už nebude hrát roli?
-
Souhlas. Pro mě ale třeba nejde tolik o tu fantazii ale o neuvěřitelné náklady na grafiku. Čím dál realističtější scenerie ústí v čím dál hezčí ale také jednodušší hry; týmy vrazí spoustu času do vyšperkovaného vizuálu. Poslední dobou mám dojem, že se zlepšuje grafika, ale zbytek téměř stagnuje.
-
normálně se do takových diskuzí nepouštím, jelikož otázka vkusu nikdy nemá jednu pravdu, nicméně to cos napsal je dvousečná zbraň.
v dobách, kdy hry byly jednodušší a technicky zaostalejší, taky víc podněcovaly fantazii.. podobně jako knihy.. a tam, kde sis například tehdy mohl domyslet krásnou scenérii, která vyhovuje tvému vkusu, nebo krásnou dívku, přesně takovou, jaká se ti líbí, dnes dostaneš velmi realistickou a konkrétní scenérii, nebo velmi konkrétní zpodobnění oné dívky. a co tím chci říct? to konkrétní zpodobnění se ti nemusí líbit. fantazie je někdy zajímavější alternativou a hlavně, je přesně podle tebe 😉
-
grafika, fyzika, animace... mohl bych pokračovat dál a dál.... často i voice acting je na mnohem vyšší úrovni
-
a retromilové by zasluhovaly ty facky pořád, aby se probrali....
-
naopak, témat je tam jen pár, viděl jsem i blade runnera a byl to mega borefest, dvě tři knížky jsem četl taky... deep bláboly a žádná akce... kdepak, radši military scifi a space opera...
-
Podle čeho se pozná, že modernější hra = lepší hra? Pouč mě.
-
Takže si hrál posledního Deus Exe a jsi odborník na cyberpunk? - máš evidentně malý rozhled, podle klišé co jsi napsal. Dost jsi se netrefil. Zkus nějakou knížku, nebo film.. Témata se objevují úplně stejná jako v jiných románech / filmech - od laciných po kvalitní. Cyberpunk je "jen" omáčka / prostředí. A pokud tam vidíš jen zlé korporace a implantáty, tak to neumíš pochopit.
Nechci tady tvrdit, že cyberpunk je vždy bůh ví jak duchaplný - často předně naopak (jak tvrdíš ty). Jen záleží po jak kvalitním díle šáhneš a co si z toho vezmeš.
-
ty by si chlapce potreboval aby ti foter dal obcas jednu poriadnu vychovnu facku.
-
lepší se narodit později a pak si více užívat nádherné budoucnosti.... hry jsou stejně lepší a lepší, takže díky bohu za to....
-
chudí x bohatí, zlé korporace nebo implantáty v ne-implantáty.... tzn tři témata, která se pořád opakují... to stačí zažít parkrát a dost. Tento žánr je hodně o ději a poučování a tak začne být brzo nuda, když se opakuje... horor je něco jiného, tam se dá vymyslet hodně různých situací a pak jen dobře budovat strach a děs...
scifi má hodně subžánrů, cyberpunk je jedním z nich... takže žánr scifi toho nabízí hodně, ale subžánr cyberpunk už je ohraný
-
já mám svoje, nikomu je neberu :)
-
Přesně tak, KCD byla tak revoluční hra a bomba. Že celá světová produkce se kolem toho bude točit.