Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • misho8723

    Ja stále nechápem ľudí, ktorí chcú od RPGčka policajné nahánačky a ďalšie GTA veci.. ktoré RPGčko má niečo také? A hovoriť, že "je tam polícia, tak tam musia byť policajné nahánačky" to je v podstate, ako keby človek chcel od Elden Ring konské dostihy, lebo v hre sú kone .. RPGčko je stavané na iných veciach, ako sandbox hry ako sú Rockstar hry.. mne chýbajú v hre iné veci; veci, ktoré mali v Zaklínač hrách - to, že až teraz NPCčka používajú dáždniky je fajn, ale v Zaklínač hrách vedeli NPCčka pred dažďom utekať a skrývať sa pod strieškami.. Geralt si vedel dať zmeniť svoj strih brady, fúzov a vlasov u kaderníka - táto ešte viac rozšírená možnosť bola byť v CP77 od začiatku a zmeniť by si mal človek všetko možné, aj pohlavie ak by chcel.. ale zmeniť si tvar tváre, tetovania, rôzne cybernetické blbosti po celom tele a podobne, keď už sme v cyberpunkovom svete teda a podobné možnosti boli už v ich hrách dávnejšie.. viacej rozhovorov medzi NPCčkami vo svete, viacej záhad a viacej miest, kde to fakt žije.. však Novigrad, Beauclair aj mestá z prvých dvoch Zaklínač hier vedeli vytvoriť takú živú kulisu pre hráča a Night City napriek tomu, že vyzerá skvelo a pôsobí ako skutočné mesto, atmosférou zaostáva za každým mestom v Zaklínač hrách.. lepší sa to a je oveľa viac zvuku počuť v uliciach mesta ako pri vydaní hry, ale stále to má ešte ďaleko od Zaklínač miest.. a aj keď má hra dosť detailov o ktorých väčšina hráčov ani nevie, stále mi príde, že napríklad Zaklínač 3 má oveľa viac tých detailov.. detailov v Z3, ktoré sa objavujú stále do dnešných dní a ľudia niektoré objavujú len teraz, po 7 rokoch po vydaní hry.. 

    Škoda, že väčšina gigs questov a cyberpsychošov nemá dialógy priamo tvár k tvári, ako väčšina questov v RPG hrách ale len cez telefón a aj to väčšinou len s fixermi, ktorých ako jediných NPC postavy uvidíme v týchto questoch.. nie sú také osobné a také ľudské, ako v Z3, kde aj ten najmenší side quests, zaklínač kontrakt a podobne mali rozhovory s rôznymi zaujímavými postavami a mali ľudské príbehy.. v CP77 ak človek nehrá stealthovo, tak príde v mnohých prípadoch o celé dialógy, lebo nevie, že s tým cieľom, ktorý má zlikvidovať, sa dá aj porozprávať a nájsť iné riešenie pre quest ako len zastreliť toho alebo tam toho.. človek tým pádom príde o podstatu questu, ale čo už no.. main a side questy sú super, hlavne pre niekoho ako mňa kto miluje immersive sim hry a hlavne Deus Ex hry alebo Vampire Bloodlines.. stále ma mrzí, že nie je viacej dialógov v gigs a v cyberpsychoš questoch.. na jednu stranu super, že hra dáva voľnosť hráčom, že môžu hru hrať ako priamu FPS čo napríklad taký Deus Ex alebo VB nedokážu, ale na druhú stranu, človek potom príde o rozhovory a o budovanie tohto sveta a hra ani sa nijak nesnaží hráča na to upozorniť.. 

    Ale teším sa na ďalšie patche a hlavne na prvú expansion pack - verím, že to bude výborné v smere Hearts of Stone a Blood&Wine 

    • medveddd

      K těm policajtům - nepotřebuju z toho mít GTA, ale mám problém s tím, že tu hru můžu kliknutím tlačítka "rozbít". Někoho zastřelím a policajti se nechovají tak, jak by měli - v takovém případě mi má hra zabránit v páchání zločinů, plácnu: Zakázané zbraně v ulicích a všechny mise probíhají v indooru nebo v oddělených lokacích. Neříkám, že by  zrovna tohle řešení bylo lepší, jenom že se tohle řešit dá. Zrovna tak jako tě většina her nenechá zastřelit si v příběhu přátelské NPC, nebo jako v Call of Duty text "zradil jsi svou zemi" a game over. Upřímně než za policajta naspawnovanýho mně za krkem bych snad raději byl za tu Game Over obrazovku "Civilisti se nezabíjí".

      Nevadí mi, že tam nejsou policejní honičky, vadí mi, že hra není schopná reagovat na to, co dělám. Pokud hra není schopná na něco správně zareagovat, nemá mě nechat to udělat.

      • misho8723

        Tak ale tým pádom ani taký Deus Ex a iné immersive sim nevedia na to reagovať - ako akákoľvek Deus Ex hra ale Vampire Bloodlines zareaguje na to, že zabíjaš NPCčka na uliciach mesta? Skús ako polícia napríklad reaguje v nových Deus Ex hrách - strašne ľahko je sa postaviť do rohu a čakať tam, ako po jednom budú nabiehať policajti na odstrel .. ale kritizoval tie hry niekto za to? Prečo sa RPGčka nerobia vo veľkých moderných alebo v sci-fi mestách? Lebo každý by chcel aby RPGčko, ktoré je už samo o sebe možno najkomplexnejší herný žáner, obsahovalo GTA elementy, ktoré len pár hier obsahuje.. ľudia chcú od CP77 metro, lebo ho má GTAčko ale to, že iné mestské akcie ho nemajú lebo je to strašne komplexná vec to ich nezaujíma.. moderný remake Mafie metro alebo vlaky nemá, aj keď ich mala pôvodná hra - prečo? Lebo povedali, že im to strašne blblo, robilo chyby a kamera rôzne stákala a podobne, tak síce hra tieto systémy obsahuje, ale hráč ich nemôže používať.. ostatné mestské akcie ako Saints Row (teda v jednotke môže, ale obrazovka sčernie a hráč sa v podstate teleportuje na zástavku) alebo Sleeping Dogs ich nemajú tiež.. Watch Dogs 1 ich má, dvojka a Legion nie..

        A tak mi to príde aj s tou políciou v CP77 - dala by sa lepšie spraviť ? Jasne, ale aspoň podľa mňa je to dôležité pre RPGčko? Ani nie.. CDPR robia na tom, ale čakať od toho GTA je proste nesplniteľná úloha.. ľudia chcú od CP77 aby to bolo najlepšie RPGčko všetkých čias, aby malo milión super RPG prvkov, milión zbraní, milión spôsobov ako riešiť misie, milión spôsobov ako ovplyvniť hlavný príbeh, desiatky možností v každom rozhovore, perfektné animácie tiel a tvarí, krásnu grafiku, meniť si všetko možné na aute, svoju postavu meniť miliónmi spôsobmi, aby tisícky NPCčiek v meste viedli svoj vlastný život, aby na všetky hráčove činy boli perfektné reakcie, či už postáv, NPCčiek, polície, dizajnu misií a tak ďalej.. ľudia chcú aby CP77 malo všetko čo od RPGčka a od mestskej sandbox hry .. a to všetko chceli a chcú od 500 ľudí v Poľsku za 4 roky.. to, že 2 500 ľudí robilo na RDR2 okolo 6 či vyše rokov im nevadí a ktovie koľko rokov Rockstar už robí na GTA6

        Proste niekde si vývojári a taktiež hráči musia určiť hranice čo hra môže reálne obsahovať a kedy to už je len v hranici snívania 

      • RPG v otevřeném světě je o volnosti. Omezení zbraní na oblasti nebo tvrdý zákaz zabíjení civilistů, není rozumné řešení. V lineárních akcích typu Call of Duty to samozřejmě není problém. Lidi prskali i při zjištění, že ve Skyrimu nejdou zabíjet děti.

        Myslím, že lidem by úplně stačilo, kdyby se po vraždě civilisty naspawnovalo policejní auto za nejbližším rohem, posunula se reputace, a pokud by byla vůči policejním složkám dost nízká, mohli by čekat policejní zátarasy se SWAT jednotkou při běžném průjezdu městem nebo razie v bytě. I kdyby se z toho hráčova postava dokázala opakovaně vysekávat, bylo by to dost otravné a motivující k tomu, aby se civilisti nestříleli.

        • medveddd

          Jo, to naprosto souhlasim, ideální by to rozhodně nebylo. Můj hlavní point je, že s kritikou policie souhlasím, ne protože by tam měla být nějak super složitě, ale protože ten svět prostě reaguje blbě.

          • V principu souhlasím. Bohužel na střelbu v ulicích je v CP2077 navázáno hrozně moc věcí. Když ti hra dovolí brát špinavou práci pro lecjakou organizaci a při té dojde k přestřelce, ve které náhodně trefíš civila, tak by byl game over dost drsný a omezilo by to použitelnost spousty buildů. Musely by se vyvažovat i jiné věci jako přítomnost civilů tady a támhle, nebo by mohli být civilisté nesmrtelní. Tohle by hráče štvalo taky. CDP:R prostě reakce hry na hráče nezvládl, ale upřímně mi přijde jednodušší to opravit než předělávat zásadní mechaniky i svět.

  • untentrauer

    Stáhl jsem to, nainstaloval a po pár metrech chůze jsem spatřil policajty stojící v textuře auta. Lidi co chodí hlavama u stropu…tak sem to zase vypnul. Víc zkoušet prostě nechci, nemám na to chuť.

    • MartinStary

      instalace původní verze z DVDs není ..."stáhnul jsem to"... to tam taky musíš nainstalovat patch a nebo tam máš nastaveny parametry značně převyšující tvojí sestavu a jde prostě jen o lagy a ty si prostě se svojí sestavou až příliš věříš.... (Sorry - Jen vtipkuji, je možný že na některém hardwaru nebo s některým softwarem si to pořád nerozumí.)


      • Derp_1337

        Tyhle bugy se tam už dávno neobjevují.

        • untentrauer

          Neobjevují? Mám screen na Steamu. Po Patchi kámo! 

  • 0011

    Jel jsem katany teď chci zkusit pěsti a ten nový respawnovací vrhačák, ale teď když už mám čas hrát tak pořád dodáním resty z loňska, takže než se k CP zas dostanu, tak už bude vyšší patch. Každopádně jsem rád, že se to konečně posouvá.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit