Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • frank.horigan

Tak je to jako hrát Cyberpunk na ROG Ally, taky to jde, a už několik let..

A nemusí to nikdo nikam portovat. Nintendo si těmahle předělávkama výsluní asi nezajistí. Chce to něco svého, jinak je to konzolka jako už je tady deset jiných.

• 0011

Handheld PC není konzole. A S2 je jediná konzole co umí DLSS, všechny ostatní konzole a handheld PC mají SoC od AMD, takže tu spíš je spoustu podobných herních zařízení, ale podobných neznamená stejných. Výsluní si porty starších, byť na hw náročnějších her nezajistí, ale je to signál pro 3rd party vývojáře, aby u svých her počítali se switch verzí u her, které právě tvoří.

• frank.horigan

Handheld konzole JE úplně stejná konzole jako Switch, akorát nemá DLSS, ale FSR. Jediné co si na to nezapneš jsou hry pro Sw2, i Sw1 na nich bez problému uemuluješ. 

• 0011

Velká písmena != pravda, je to pc běžící na linuxu nebo windows, schopnost emulovat nedělá z pc konzoli, Switch 2 taky emuluje Switch 1 hry ale pořád je to konzole.

• frank.horigan

0011 - ty máš asi trochu problém s významem slova "konzole".

Tím je myšleno zařízení určeno primárně ke konzumaci herního obsahu, "přenosná konzole" je rovněž (fyzicky) "krabička" (jiný výraz pro konzoli), a je úplně vuřt jestli je tam Ampere, Tegra, Ryzen nebo Intel.  

Nintendo je přenosná herní konzole, stejně tak jako ROG Ally. A i ROG Ally se dá zadokovat a hrát na 2metrové televizi.

Výše jsem jen zmiňoval, že "doháněť" na Switchi2 starší hry z jiných platforem je sice plus, ale hlavní síla je ve hrách Nintenda - proto si to lidi kupují. Určitě nečekali na Sw2, aby si na něm po pěti letech od vydání konečně zahráli Cyberpunk.  

• Na upravených Windows odjakživa běží i XBoxy a u těch nezmiňuješ, že to nejsou konzole. Na něčem takovém poběží i ten nový XBox handheld. Jediný rozdíl je v tom, že Valve, Asus a další nechali uživatelský přístup k operačnímu systému odemčený a XBox by kvůli tomu bylo nutné hacknout. Kdyby u Steam Decku chyběla volba přepnutí do desktopu (zajímalo by mě, kolik procent lidí ji používá), byla by to pro tebe konzole?

Pro mě Steam Deck konzole je. Je to specializované herní zařízení, které sice můžeš používat i k jiným účelům, ale jak sám, říkáš, i auto můžeš (někdy musíš) táhnout nebo tlačit a nestane se z toho žebřiňák.

Tím nechci říct, že Switch je špatné zařízení. Souhlasím s tebou, že port CP je pěkným připomenutím pro vývojáře, že s tím mají počítat. Taky je mi jasné, že existuje spousta rodin (možná i většina), kde je jen jedno herní zařízení a Nintendo se logicky snaží, aby to byl právě Switch 2.

• Veskoslav

Takže když lidé rozjeli Linux na Switchi, už to není konzole? 

• 0011

Když lidi tlačí auto, stane se z něj vozík? Když uděláš jailbreak xbox 360, stane se z něj PC? Když se povedlo na 3ds nainstalovat Windows 95 je to taky PC?

• Veskoslav

Reakce na příspěvek:

Dle tvé logiky, pokud na SteamDecku nebo Ally by člověk nějakým zázrakem rozjel plně Nintendo verzi OS, tak z něj udělá konzoli, ne? Už to totiž nebude handheld PC ale konzole, ne? Nebo to bude handheld PC s upraveným systémem? 

Myslím, že je jedno, jak to budeš nazývat. Cyper prostě jel už nějaký ten pátek na SteamDecku a ostatních srandách. Jediné, co se musí Switchi nechat je to, že to dokázali narvat na kartu. Ale tam si myslím, že si to vydupal CD Projekt. 

• 0011

Reakce na příspěvek:

Můj strejda vždycky říkal, že jedno je, když si strčíš 2 prsty víš kam a olízneš jeden z nich. Switch má OS napsaný přímo na konkrétní HW, na handheld PC jede na upraveném linuxu, který funguje na různých konfiguracích. Dle ne mojí ale obecné logiky by jim bylo nainstalování Nintendo os na jiné handheld zařízení víš k čemu, pokud by zároveň neokopírovali HW.

• Veskoslav

Reakce na příspěvek:

To nemá cenu. A že zdravím strejdu...

Mimochodem SteamDeck, aspoň poslední verze má upravený AMD hardware přímo na požadavky Valve...To jenom na okraj.

• Dondae

Reakce na příspěvek:

A pod jakým jménem najdu strejdu na IAFD nebo Boobpedii?

• 0011

Reakce na příspěvek:

Musel jsem si vygooglit, co znamená IADF, místo odpovědi, za kterou bych dostal ban ti doporučím udělat to samé a vygooglit si termín "lidová přísloví" 😉

• Dondae

Reakce na příspěvek:

To já právě podobně jsem se musel zeptat Copilota jaké databáze jsou. Renesanční lidé jako tvůj strejda mne vždy fascinovali. Zajímalo by mně jestli dělá nějaké empirické pokusy...

• vonTossis

Tesim se az to nekde u nekoho uvidim v pohybu, co dnes dokazou handheldy. Ale kupovat to nebudu, davno dohrano na PC

Realne by me zajimaly prodeje te hry kdyz uz to musel dohrat fakt kdokoliv kdo nema JEN Switch. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit