Dead Island 2 – recenze zombie řežby v HellA
-
Moc podobný celkem nedávné Dying light2 a jsou ohlasy že je to i horší 🤔😧
-
Btw, kdo je teď na zombie vlně a nechce se mu čekat na Empre..chci říct Steam release, tak vyšel velký update pro Dying Light 2, který mimo jiné výrazně vylepšuje souboják a brutalitu a je to teda masakr.
Sice jsem DL2 nedavno dohrál, ale kvůli tomuto začínám ng+ doporucuju😉
-
-
😀😂
Nojo já ho taky "dohrál" v podstatě jo jen mi vždy zčerná obrazovka díky za tip👍😉
-
-
A už zase "oblíbená" mechanika opotřebovávajících se zbraní.
Pořád mám sekyru se kterou kácel stromy ještě děda a pravděpodobně i praděda za císaře pána. -
-
je to herní mechanika jakou měl třeba fallout new vegas a 4ka ji neměla. ve výsledku mi přišlo horší, když tam nebyla. prostě to mění jak se ta hra hraje. hru dělají pravidla a omezení se kterými prostě pracuješ. tohle je docela navíc základní prvek zajete hratelnosti. bez něj byl to byla v podstatě jiná hra.
-
Ale kolik s ní děda skácel nemrtvých?
Jinak ale beze srandy - ta mechanika ti samozřejmě může nevyhovovat, ale jestli se odvoláváš na její nerealističnost, doufám že nehraješ hry, kde vydržíš víc než jednu dvě kulky do torsa, tedy Armu a asi tak dvě další.
Mně osobně tohle nevadí, pokud se to neděje moc často - motivuje mě to starat se o suroviny, opravovat si věci a případně taky měnit zbraně, pokud třeba opravovat nejdou.
Tenhle resource management sice nemusí být nejrealističtější, ale svůj účel má, i když tebe třeba štve.
-
-
Taky mám takové nerozhodné pocity ohledně téhle mechaniky. Na jedné stránce to může být zábava, a ten pocit když vám dojdou zbraně v boji, a nutnost někde rychle splašit cokoliv co se dá použít je sranda, a relativně realistická, nebo např údržba zbraní v RDR2, taky fajn, ale když si uděláte epickou zbraň, se kterou jste spokojeni a chcete ju mít na furt, tak už to může být otravné, snad nebudou náklady na opravu moc velké. Ale ještě rok než hra vyjde, a ať už to dopadne jak chce, určitě se najdou modíky které to upraví podle potřeby.
-
-
Hra už vyšla.
-
Mně vlastně stačí, aby se nerozbíjely moc rychle.
Nemám moc rád, když musím v inventáři při výpravě ven ze safehouse tahat 2 další záložní zbraně, protože vím, že ta moje hlavní to nemá šanci vydržet - to mě teď trošku štvalo v Saints&Sinners, kde si ty zbraně nemůžeš ani opravovat a musíš pořád craftit nový. Ale ve finále z toho stejně pro mě byl zábavnej resource management, takže nic hroznýho, jen by ty zbraně mohly vydržet třeba aspoň dvakrát tolik.
-
-
medveddd Jenže co je to moc rychle? A tohle neni resource management, to je jen umělé tahání surovin z hráče. Prostě si vycraftím svoji epickou mlátičkua chci aby mi vydržela až do konce hry (nebo dokud nenajdu něco ještě lepšího)
Thanquol, nejde ani tak o realitu jako to to, že je to spíše otravné než přínosné - to že mi dojdou náboje, nebo zasviním flintu až tak že se sekne beru. Ale aby se mi na každém xtém zombíkovi zlomila sekera nebo kladivo je vopruz. A jak jiná hra by to byla? Furt by to byla mlátička se zombíkama.
MalyZeli to že mi dojdou zbraně v boji není zábava, to je jen vopruz.
PS tahle mechanika mě nebavila asi v žádné hře vyjma RDR2. -
-
No jo no, ty chceš Diablo se zombíkama, ale hraješ vlastně Dark Messiah se zombíkama říznutej durability systémem z Yakuzy/Dead Rising. Ten durability systém má opodstatnění v tom, že víc používáš růžný blueprinty a jiný zbraně, ale pokud si dobře pamatuju, tak v late game v Dead Island, ale i v Dying Light pak ty zbraně už vydržely fakt hodně. Tohle je prostě daň za to, když vývojáři kombinují různé mechaniky z různých žánrů, tak se nezavděčí každému. Mě to u prvního Dead Islandu ze začátku taky dost vadilo, hlavně protože mám takovou tu skrblíkovu mysl, kdy všechno šetřím na pak. No když si zvykneš na to, že prostě prachy utratíš za nový zbraně a nebudeš je furt šetřit a suroviny se válí vlastně na každym rohu, tak je to pak pohoda a přestane to být "vopruz". Ale musíš změnit mindset 😀
-
Co je a co není moc rychle ti samozřejmě neřeknu, záleží na kontextu a liší se to člověk od člověka.
Každý resource management je umělý - ty zdroje jsou nekonečné a je to jenom o tom, jak moc je vývojáři uměle omezí.
"Tahání surovin z hráče" zní jak kdyby ti tím tahali z peněženky prachy.. :D
-
-
Reakce na příspěvek:
není to nic hrozného. ty zbraně vydrží relativně docela dlouho (navíc máš kolem 8mi hraček), oprava alespoň do zelene stojí docela prd a nedají se zničit do ztraceni zbraně.
-
-
-
-
-
-
-
"Postup v příběhu se ovšem ukládá pouze pořádajícímu hráči a návštěva nemůže vyrazit na mise, které sama ještě nemá odehrané."
Co to je zase za blbost?! xD
Takže aby sis to zahrál v coopu tak to musíš mít nejdřív zahrát v single playeru? To je zase panečku inovativní feature! Hned je o dva zákazníky méně.
-
-
"You'll unlock multiplayer in Dead Island 2 during the "Call the Cavalry" mission, which is roughly an hour into the game. Quest progress is saved while playing co-op,
regardless of whether you have joined or hosted the session. If you join
a pal and play the first 10 main quests, you could pick up from there
in single-player and keep going!However, there is one big restriction. In Dead Island 2, you can only join players who are on the same quest or earlier in the story.
You cannot join a lobby that is on a quest that you've yet to unlock.
If a friend is further ahead, they can join you and help you catch up
instead."Takže ten kdo hraje mise dopředu se pak musí zase vrátit k tomu, kdo má nejméně odehráno. Celkem logický bych řekl. I když teď hrajeme Dying Light a tam tohle není - zase na druhou stranu se ti v Dying Light neukládá postup do singlu, ten se ukládá jenom hostovi.
-
-
Já jsem prostě hlava skopová.
Jedna část mi potvrdí co si myslím a druhá mi to vyvrátí.
You'll unlock multiplayer in Dead Island 2 during the "Call the Cavalry" mission, which is roughly an hour into the game. Quest progress is saved while playing co-op,regardless of whether you have joined or hosted the session. If you joina pal and play the first 10 main quests, you could pick up from therein single-player and keep going!
Ztoho bych si vydedukoval že se ti postup ukládá a je jedno jestli si to založil nebo se připojil.
However, there is one big restriction. In Dead Island 2, you can only join players who are on the same quest or earlier in the story.You cannot join a lobby that is on a quest that you've yet to unlock.If a friend is further ahead, they can join you and help you catch upinstead."
A ztohodle si zas dedukuji že se připojíš jen pokud jste stejně daleko nebo si sám dál.
Tak jaktože když oba splníme úkol Call the Cavalry, tak se k sobě nemůžeme připojit a prostě spolu hrát, když jsme vté chvíli stejně daleko?
-
-
Už to asi chápu, trošku mě Šárka v recenzi zmátla, ale chyba bude spíše na mém přijímači.
Prostě to jde normálně jako v každému coopu, že si odpaříš úvod a při otevření světa a mechanik, se k sobě připojíte.
-
-
-
Tahle mechanika byla i v Dead island 1 a je ve většině coop her. Jenom zakladateli se ukládá postup hrou. Je snad samozřejmé že když se s novou postavou připojím do hry k někomu kdo je v půlce hry tak se mi to nebude počítat jako bych tu půlku hry prošel. Pokud je zakladatel hry o 1 story quest dál než ty tak se ti postup neukládá to je mechanika která je v coop hraní běžná už spoustu let. I sama hra te opakovaně upozorní že zakladatel hry je v příběhu dál takže se tvůj progres hrou kromě postavy neuloží. Coop hry jako Borderlands tohle mají taky.
-
-
Ano takto je to klasika, v článku je to ale formulované jinak no ni?
"Návštěva ale nemůže vyrazit na mise, které sama ještě nemá odehrané, pro společný postup musíte být ve stejné fázi příběhu, anebo si společně zopakovat ty části, co už jste absolvovali sami."
Přitom v praxi jde jen oto se dostat do určité prvotní fáze hry, která ti zpřístupní hrát spolu a můžeš s klidem vyrazit na neodehrané mise, které se ti akorát neuloží do tvého postupu.
-
-
Jenže to právě není pravda, nemůžeš se připojit do koopu k někomu, kdo je v příběhu před tebou. Musíte být buď stejně, nebo hostitel musí být pozadu.
-
-
Tak to se omlouvám, jsem kebule pomalá a prostě mi to neleze zcela do hlavy. Takže když dva hráči začnou hrát společně od začátku, tak se k sobě normálně připojí, protože jste oba na stejném místě v příběhu?
-
-
Ano :)
-
-
-
-
-
Neni to spis tak, ze v koopu tam vyrazit muzes, ale v singlu to mas porad uzamcene ?
-
-
Pokud je zakladatel o 1 story quest dál než ty v singlu tak se ti to nebude počítat jako progres hrou ale uloží se ti jenom postava. Pokud ovšem bude zakladatel právě dělat stejný story quest nebo bude o 1 story quest pozadu tak se ri to bude ukládat zároveň s ním a když si pak dáš single tak se to bude počítat od místa kde se skončilo v coop. Tohle je basic mechanika coop her už spoustu let a hry jako Borderlands ji mají taky. I sama hra tě upozorní že zakladatel je v příběhu dál než ty takže se ti postup kromě postavy neuloží.
-
Koukal jsem potom i jinde a je to tady zase kvalitní novinařina v praxi.
You'll unlock multiplayer in Dead Island 2 during the "Call the Cavalry" mission, which is roughly an hour into the game.
Tohle je to málo, co bych se chtěl ztěch zdejších recenzí dozvědět no, smůla.
-
-
-
tak to jsem necekal 10 let development hellu a 8/10 gg
-
Tož moje předobjednávčička skoro uzrála a další týden je tam myslím Survivor Achich ouvej.
-
Ta poslední věta recenze je divná, ještě když to dostalo 8/10. :-)
-
Ajo, Epic Store. Tak já mám jasno😀
-
-
Úplně v klidu. V pátek prostě hraju. Jestli je to Steam, Epic nebo cokoliv dalšího, je mi šumák.
-
Mě tam hry běží úplně v pohodě. Žádný problém.
-
Ty jseš takovej ten nekompromisní, zásadovej drsňák, viď?😁
-
-
Ne, ale je mnohonásobně větší pravděpodobnost, že Epic jednou skončí než Steam, navíc podporovat obchod, co se snaží tlačit exkluzivitu je další zvěrstvo. O "rcyhlosti" samotného Launcheru ani nemluvítm....A ano, jakákoliv hra, co jde exkluzivně na Epic, tak přišla o mé peníze. Bylo to poslední Metro, byl to Phoenix Point, kde jsem dokonce zrušil KC edici a pak to koupil za 79 Kč ve výprodeji na Steam:) Mimochodem Metro mělo tak velký "úspěch" na Epicu, že ani ne za 3 měsíce bylo na Game Passu. K tomu, že většina lidí zrušila fyzické objednávky, protože "přelepovali" krabičky byla už jenom taková třešnička.
-
-
To, že snad jednou skončí Epic, což podle mě neskončí, ale to je jiná pohádka, neznamená nic. Nebo co jsi tím chtěl jako říct? Jako že všichni, bubububu, přijdou o hry? Ale no tak! Když skončila Bethesda se svým launcherem, tak se vše převedlo na Steam a bylo. Tak tady nešiř poplašné zprávy.
-
-
Kromě toho, jestli za deset let Epic svůj store skutečně zruší, a ještě navíc se rozhodne ty hry nenahradit na Steamu nebo jiné platformě, což už jsou dvě docela velká "jestli", tak prostě o tu deset let starou hru přijdu.
Tohle už je asi hodně osobní, ale mně to je vlastně fuk. Hry znova nehraju, na steamu jsem starší hru nepustil roky a stačí mi dostat za moje peníze ten zážitek. Kdybych si tam za nějakou částku tu hru mohl na tři měsíce půjčit, bude mi to vlastně úplně stačit.
-
-
-
-
Epic Game Store je vyborny business.... kazdy rok strata okolo 200M usd, v 2027 ma strata dosiahnut 1 miliardu (kumulativne).... tie peniaze za Unreal engine mohli aj lepsie investovat nez do storu, ktory nikomu nechybal 😂
-
-
Jo jo ty hry zdarma jsou celkem vypečený :P
-
-
Mám to podobně, hra z mého pohledu vychází přibližně za rok.
-
Ví se jak dlouho to bude smrdět na Epicu? Rok?
-
-
Nejspis jo, rok.
-
-