Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Trol.diskuzni
    A je to tady znova - ti redaktoři s tím Duzexem nedají pokoj a nedají... Alespoň si po té skandální desítce v hlavní Ódě na Duzex nelajsli hodit hodnocení i do této "poporodní bolesti"... Takže jakási forma usmíření? Nebo že by spíše nedostatečná MOTIVACE? Víte, co tím míním... *5*
    • Core
      Co to je za farmáře proboha? Takové agro názory se ještě nosí?! What the...?!
    • Každá recenze je prostě subjektivní hodnocení jedince. Ve starém (magazínu) Score dostala doomovka Unreal hodnocení 10/10 a dnes už legendární Starcraft "jen" 8/10. To první je úlet to druhý subjektivní hodnocení.
      • 13_11
        Kdo nehrál Unreala ve své době, nemůže tvrdit, že hodnocení 10 z 10 je úlet. Není, protože to byla tenkrát fakt pecka, na jejíž hudbě se navíc podíleli pánové Alexander Brandon a Michiel van den Bos – ti samí, co tvořili pro Deus Ex! Takže jaképak copak! Oboje to jsou subjektivní hodnocení odpovídající báječným hrám!
        • Já sem Unreal hrál a nebyl sem schopnej to dohrát (ne pro obtížnost) a to mě v té době doomovky hodně bavili. 10/10 je prostě mimo střízlivost při dlouhé abstinenci s očekáváním. Nefungovalo tam na mě skoro nic, dokonce i ve své době moderní engine mi nesedl a otravoval svou zvláštní přebarveností prostředí. Je to jen slušně udělaná střílečka která nesedne každému. Když to porovnám ve své době též vydaném a výborném Half-lifu, tak jde na tom dobře vidět, kdo mohl ukázat kam se může ubírát vývoj stříleček, zatímco ten druhý se chtěl spíš vyrovnat starýmu Quake.
    • ales.smutny
      Trolling is a Art :)
      • Trolling is an Art :-)
        ale on to opravdu neumí
        • ales.smutny
          http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSaY3Gk_pJJ6htT4rbv_TaAYcbNbvJaflCTjqDHNM70yb8nYZ4Ln0aAMYb3

;))

Ale já nemám trolling rád, jen jsem chtěl poukázat na to, že přispěvatel spíše trolluje a lidi se nechávaj vytáčet:)
        • SirArag
          A má tě :P

"Trolling is 'A' Art" je snad jedna z nejstarších a nejrozšířenějších trollích vět. Opravte mě pokud se pletu :)
      • ZvacA
        No ještě ho podporujte. :D Co ho takhle smazat a jemu podobný, to by nebylo považovaný za umění? :D
    • Hairy_Ass
      No, jeminkote, tak anglofonní národy neumí latinskou výslovnost, ale ty z toho zase nemusíš dělat nějakej Tuzex, nebo co. *4* Jindy zase potěšila správná výslovnost v F:NV, kdy Caesarovi říkali Kaisar (výslovnost v restituované latině).

PS: K tomu zbytku tvého příspěvku se vyjadřovat nebudu, protože to je opět jeden z tvých pokusů o vyvolání flameu. *7*
      • Trol.diskuzni
        "No, jeminkote, tak anglofonní národy neumí latinskou výslovnost, ale ty z toho zase nemusíš dělat nějakej Tuzex, nebo co. Jindy zase potěšila správná výslovnost v F:NV, kdy Caesarovi říkali Kaisar (výslovnost v restituované latině). "

Nyní je můj život kompletní... *1* *5*
        • Omyl...tvůj životř bude kompletní, až wsi najdeš přítelkyni...do té doby doporučuji změnit nick na "mámatkaměmělaradšipotratit"
          • to v uvozovkach si radsi nemel psat takto on to neprecte a bude nadavat xD
        • Hairy_Ass
          Nemáš vůbec zač! *3*
    • Erien
      Udělej svoji recenzi a dej tomu třeba -10. Ta hra se celosvětově pohybuje mezi 10-9, takže vypal otravovat lidi někam jinam.
      • Trol.diskuzni
        Která hra - Duzex, nebo ta "kostičkovaná" s grafikou z roku -20 před Velkým třeskem, co máš v avataru? *5*
        • minecraft je jedna z nejpopularnejsich her a ty si totalni (omluvte me ) RE*ARD
  • Nebolo to zle DLC, ale taky backtracing ako tu som este nezazil. Nie ze musim prejst rovnaky level dvakrat, ale dokonca trikrat. To si mohli kludne odpustit.
    • souhlas... bylo to ok, ale žádnej šlágr.. jít v tom SPOILER ALERT!!!! :) vězení 3x po sobě byl fakt vopruz.. btw - zachránili jste tu kočku nebo vězně..?
      • Ja tych vaznov, povedal som si, ze ta zenska si tu plynofikaciu zasluzi. Ale to by ma zaujimalo, ako zachranit oboch...
        • USER47
          Návod máš třeba tady:
          http://www.youtube.com/watch?v=lkZmiDNGjYU

edit: pozdě
        • Aha, tak uz som si to kukol na youtube. V tej miestnosti som bol predtym, ale nenapadlo mi ist tam znova.
      • USER47
        Spoiler -------- můžeš zachránit i všechny:). Já ale zachránil vědkyni, vězňům bych tak jako tak smrt spíš oddálil.
  • Paul_cz
    Ta absence čísla na konci/začátku by mohla být zavedena u všech recenzí, vůbec by mi to nevadilo.
    • ale k cemu pak ucast na metacriric. naky cislo musi vzdy placnout *16*
      • sleepless
        Metacritic je jenom vedlejsi produkt toho, ze mame hodnoceni, ne duvod, proc je mame. Nazory ctenaru na tohle tema, stejne jako cokoli ohledne webu, jsou pro nas hodne zajimave!
        • "Nazory ctenaru na tohle tema nas, stejne jako cokoli ohledne webu, jsou pro nas hodne zajimave!" - Vy jste taky dobrej češtin, každopádně větší lež jsem tady na games snad ani nečetl, když nepočítám články pana Smutného...

Nebylo by od věci, aby se recenzenti skutečně řídili hodnocením http://games.tiscali.cz/jak-hodnotime.html - jestli je toto stále aktuální, jako že asi ne...
          • 2 13_11: Ne nikoli, já nepřesvědčuji. Ten kdo přesvědčuje o tom, že jabka jsou hrušky, jsou games svými hodnoceními. A vzhledem k tomu, že z českých emagazínu čtu games nejvíc, tak se mi prostě nelíbí styl jakým jsou poslední dobou hodnoceny hry, v podstatě za poslední dva měsíce bych souhlasil u her, které jsem hrál, snad jen s Might and Magic: Heroes VI (ikdyž tady je to na pomezí, dal bych 7,5/10). Pro upřesnění k Heroes VI:

8 - Výborná: Do této kategorie patří po všech směrech kvalitní tituly, které nemají ambice posouvat hranice možného a nepřináší žádná překvapení. Jsou však řemeslně skvěle zpracované, "neobsahují žádné zásadní chyby a skvěle pobaví".
            - Bohužel celkem zásadní chyby jsou obsaženy, specielně v kampani + odfláknutí měst je opravdu krutá zrada.

7 - Velmi dobrá: "Hra ocejchovaná sedmičkou bude zajímat především fanoušky daného žánru, kteří ji pro jiné kvality odpustí drobné a možná i nějakou tu větší chybku, která by pro širší spektrum hráčů byla hůře akceptovatelná." Pořád se však jedná o kvalitní titul, u něhož pozitivní aspekty viditelně převažují nad negativy.
            - Opět první souvětí spíše poukazuje na to, že hra měla dostat 7/10.

2 13_11 a (Nástěnkář): Jde mi to http://games.tiscali.cz/jak-hodnotime.html a games se očividně dle jejich samotných pravidel jak hodnotit neřídí. Což mi přijde dost neprofesionální... A snažit se mi namluvit že já to vidim špatně je docela chabé, proč tedy neuvedete konkrétní případy např. o Deus Ex jak se shoduje hodnocení 10/10 s http://games.tiscali.cz/jak-hodnotime.html.
            • bobsh
              Trol.diskuzni: Od GPS tu precizní lokalizaci požaduji, od recenze ne, stačí mi zjistit jestli se mi ta hra bude líbit nebo ne (takže v důsledku jestli koupit nebo nekoupit). Jestli se mi bude líbit na 8, nebo na 9, případně na 10, to už si zjistím sám. Navíc pro mě třeba devítka udělená Danem Vávrou nebude mít stejnou váhu jako 9 od Janchora, protože vím, že s Janchorem se většinou co se týče vkusu na hry shodnu, s Danem ne.

Chápu, že ti vadí když se autoři nedrží předem daného žebříčku, ale já jsem za to rád, protože tabulková 9 by pro mě osobně měla daleko menší vypovídací hodnotu než subjektivní (za předpokladu, že zhruba znám autorův přístup k hraní, preference atd.).

A k univerzálnosti číselného hodnocení. To mi nepřijde podstatné, proč hry škatulkovat na sedmičkové, osmičkové atd.? Pak akorát vznikají nekonečné dohady když nějaká nezávislá hra dostane stejné hodnocení jako AAA titul a stádo tupců si to nedokáže zařadit do správného kontextu. Stejně tak sám určitě máš spoustu příkladů her, které sice dostaly zaslouženě vysoké hodnocení (teď nemyslím přímo na Games, klidně i na zahraničních webech atd.), ale tebe vlbec nebavily. Proč tedy dávat nějaké číslo, které nebude stejně nikdy 100% univerzálně platné? A když už ne uplně zrušit číselná hodnocení, tak bych trochu omezil rozsah, klidně na 5 stupňů.
            • 2 bobsh: Co vy víte :-) S tím co píšete naprosto souhlasím, ale pak tedy nemá na games co dělat http://games.tiscali.cz/jak-hodnotime.html. Pak budu už jen remcat že ta či ona hra si to či ono hodnocení nezaslouží.

S tim číslem... Na tom setsakra záleží, stále je mnoho lidí, kteří první co udělají je, že mrknou na hodnocení a verdikt. A dle toho vycházejí a třeba si nepřečtou ani recenzi... No Bonusweb spadnul na samé dno a Games zatím jen padají... uvidíme...
            • Trol.diskuzni
              Byl bys spokojený, kdyby ti tvá GPS místo precizní lokalizace vyhodila subjektivní směs slov, kterou by si každý mohl interpretovat po svém? Panečku, chtěl bych vidět, jak by pak ten náš svět fungoval...

Číselné hodnocení je podle mě to nejpodstatnější, protože je univerzální a nic se na něm nedá obkecat.

Redaktoři si můžou založit svůj blog a psát si tam třeba s hodnocením 20/10, dokud však píšou pod hlavičkou games.cz, které má své oficiální hodnocení jasně dáno, je jejich povinností se ho držet.
            • bobsh
              no jo, odhalili jste to, celý Games.cz jsou židobolševický spiknutí, Poláček je iluminát, Bach jezdí s knížetem na Bilderberg a Janchor propadl temné straně...

Není to spíš v tom, že všichni zdejší recenzanti jsou za svojí dlouhou praxi zvyklí hodnotit spíš podle nějakých vlastních pravidel a stupnic? Potom je na čtenáři aby si vybral toho "svého" recenzenta a u ostatních k tomu hodnocení přistupoval s ohledem na jejich preference. A záleží vůbec na nějakym pitomym číslu, když před nim je sáhodlouhej text recenze a ještě psanej verdikt?
            • Trol.diskuzni
              Kromě souhlasu bych dodal, že ona "ojedinělost" 10ky jako hodnocení dnes byla velmi vhodně "stvrzena" recenzí na hru Dark Souls... *3*

Kolik těch desítek ku poměru hodnocení 5 a níže bylo za poslední dva měsíce, páni redaktoři?

Připomínám, že 5 je průměrná hra a 4 lehce pod atd... Chcete mi snad někdo namluvit, že v posledních měsících vycházely jen samé žánrové perly, že si zasloužily hodnocení 8 a výš? Já si spíše myslím, že se games.cz začíná pěkně vybarvovat...
          • 2 (Nástěnkář): Tak se na to podívejme př. Deus Ex:

10/10 Nejvyšší hodnocení udílíme zřídka a pouze hrám, které v době svého vydání jasně vyčnívají nad ostatními. Posouvají hranice obecné představy o dokonalosti ve svém žánru i v obecném slova smyslu. U takových her je velmi pravděpodobné, že se o nich bude dlouho hovořit, dostanou se do pomyslné síně slávy a budou dávány za pozitivní příklad kvality i v době, kdy už budou technologicky a ideově dávno zastaralé.

Realita: Hru jsem hrál a opravdu nevidím nic z toho co je definováno jako 10/10, naopak 9/10 přesně sedí...

9/10 Hry s tímto hodnocením jednoznačně doporučujeme zejména příznivcům daného žánru, ale i všem, kteří podobný typ her zkoušejí jen výjimečně. Devítkové hry vynikají nad konkurenci svým technickým zpracováním, kvalitou obsahu, absencí chyb a nedodělků a nezřídka se pokouší o novátorské postupy.
            • janchor
              Černá je černá, jistě. Židle je židle. Ale jestli je ta černá sukně pěkná, nebo se na tý židli sedí pohodlně, to už je subjektivní dojem. Stejně jako konstatování, jestli je hra zábavná a jestli splňuje iks nebo ypsilon z námi vytyčenýho hodnocení..
            • 13_11
              Pro rmt: „Je to jako bych já řikal o černé, že je černá a vy ste mě přesvědčovali o tom, že ne, že dle vás je to červená...“ – ještě si to párkrát zopakujte; zamyslete se nad tím; popřemýšlejte, kdo v této diskusi koho „přesvědčuje“… A pak si řekněte, zdali to máte zapotřebí a zdali vám náhodou v knihovničce neleží něco hodnotnějšího než virtuální rýpání.
            • Trol.diskuzni
              "10/10 Nejvyšší hodnocení udílíme zřídka a pouze hrám, které v době svého vydání jasně vyčnívají nad ostatními. Posouvají hranice obecné představy o dokonalosti ve svém žánru i v obecném slova smyslu. U takových her je velmi pravděpodobné, že se o nich bude dlouho hovořit, dostanou se do pomyslné síně slávy a budou dávány za pozitivní příklad kvality i v době, kdy už budou technologicky a ideově dávno zastaralé."

Takže rekapitulace:

1) 10/10 udělujeme zřídka... Jo aha, nějak jsem si nevšiml *3*
              2) Hry, které jasně vyčnívaly nad ostatními... Leda tak těmi kontroverzními zvýrazňovači.
              3) Posouvají hranice obecné představy o dokonalosti ve svém žánru - čí obecné představy, Vaší? Jo ahaaaa...
              4) U takových her je velmi pravděpodobné, že se o nich bude dlouho hovořit - prosím, již ne, pane Grygar, již nikdy více, zahltil jste internet více než dosti!
              5) Dostanou se do pomyslné síně slávy... už leštíte poličku?
              6) Budou dávány za pozitivní příklad kvality i v době, kdy už budou technologicky a ideově dávno zastaralé - tohle je tak jediný bod, který by se dal brát v potaz... Podle mě je to sice nesmysl, ale tady to beru, že někomu hra sednout mohla velmi.
            • Opět nesmysl, chápu recenze a hodnocení je subjektivní záležitost, ale na games máš očividně určitá přesná pravidla dle kterých dáváš to či ono hodnocení, to tedy jaksi tu čistou subjektivitu stírá... Je to jako bych já řikal o černé, že je černá a vy ste mě přesvědčovali o tom, že ne, že dle vás je to červená...
            • janchor
              Ano, klíčový slovo je "nevidím". Ty nevidíš. My ano.
          • janchor
            Proč myslíš, že neřídí? Protože máš na konkrétní tituly jinej názor? Tak to chodí..
            • janchor
              "Nemůže" říkáš ty, z pozice svýho názoru na daný hry, kterej ti nesedí k tomu, co je uvedeno v rozpisu hodnocení. Dokolečka dokola..
            • Nejde o to že samozřejmě jinej názor mám, ale o to že dle tabulky jak hodnotíme, např. Deus Ex prostě nemůže dostat 10/10, GOW3 9/10, Rage 8/10 (speciálně recenzovanej build bez patche), SM 5/10 atd... Prostě games nehraje podle pravidel, která si nastavil.
            • bobsh
              a je to tu zas, nekonečný řešení jednoho, s prominutím debilního, čísla...
            • janchor
              Seděla podle tebe. Podle recenzenta evidentně ne.
            • protože třeba Rage by podle těch zásad seděla daleko víc 6 než 8, ale když nejsou gule, nejede vlak...tak to chodí
    • Kazdopadne ja by som ohodnotil toto DLC niekde medzi 75,364% a 78,458 %.
    • Ringwraith
      Jsem pro. Skutečně by to uhasilo některé hádky. A ty, co by zbyly by se aspoň opíraly konkrétních slov a ne jen čísla.

EDIT: Ale zase by to dělalo problém pro Metacritic.
    • Súhlas! Práve som to chcel napísať. Ubudlo by debilných komentov a možno aj debilných komentujúcich *4*
      • Hej a niektorých by to mohlo DOKONCA prinútiť si tú recenziu aj prečítať *4*
    • PreidaQ
      Ale no tak... o čem bychom se potom hádali? *7*
      • a proč jsi teda registrovanej na databázi her, kde hodnotíš hry? trochu pokrytecké od tebe...
        • bobsh
          Hodnocení hry od čtenáře/hráče je trochu něco jinýho než ono číslíčko tady na Games, udělené profi recenzentem. Zpravidla nevyvolává takový emoce u ostatních a je to spíš zkrácený vyjádření toho, co autor herního serveru/časopisu řekne textem svojí recenze.

Jinak souhlas s názorem Paul_cz (na kterej mi nejde reagovat *13* ), dávam mu 9/10!
  • Raději to nečtu, protože už po zběžném proběhnutí se nejedná ani tak o recenzi, jako spíš o sérii spoilerů. To byla mimochodem vždy specialita časopisu Level.
  • sonk
    Deus ex nic moc, příběh a prostředí je super každopádně.

Viděl bych radši nějakej film na tohle téma.
    • Ghost in the Shell ?
    • Skús Repo man, celkom ujde *3*
  • PreidaQ
    "Recenze je bez číselného hodnocení, protože pro náš systém v současné době uzpůsoben."

Jsem jediný, komu to nějak nedává smysl? (Nějaký rejpal se vždycky najde *1*)
    • Věta o nemožnosti číselného hodnocení mě dost pobavila. *15* zasmál jsem se. Jinak nechápu co je za problém upravit systém tak aby číselné hodnocení umožňoval. V dobách děrovacích štítků bych to pochopil ale teď? *1*
    • Tam ide skôr o to že nesmieš chápeš?
    • NonSuch
      ne, nejsi sam, taky to nechapu, jako kdyby ten jejich system poznal ze se nenejedna o hru, ktera muze mit hodnoceni ale o dlc :D
    • To je tak, kdyz se chce neco vyjadrit, a pak se sedmkrat upravuje finalni formulace vety... po kouscich... (;

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit