-
Nebo pro ty, co nechaj 500E v aukci *15*
-
Hele, k těm křížům tady, uvědomte si, že kříž, o kterým se tady hádáte, je římskej vynález, kterej sloužil k ukřižování různý verbeže. To, že se z něj stal později křesťanský symbol, je věc jiná. Zkrátka kříže v Diablu nemusí být vůbec křesťanský stejně jako nebyly kdysi v Římě...
-
-
v rime pouzivali kriz v tvare T, to ze v spartakovi si videl nieco ine, je len halivud ;)
-
-
Ohledně křížů v Diablu 1, žes googloval a nenašel: http://www.mobygames.com/images/shots/l/18612-diablo-windows-screenshot-in-the-cemetery-you-swear-to-fight.jpg
-
A to jsi vzal kde? Pointa je stejně někde jinde: kříž tu byl mnohem dřív než křesťanství, takže tvůje interpretace, že kříže v Diablu jsou křesťanský, je dost mimo.
-
-
tvoj prispevok je plny dokazov, sklanam sa pred nim, tvoja logika ma polozila na kolena
-
-
A ty jsi kdo ze vis co patri do Diabla lip nez tvurci te hry? :D
-
-
to uz obhajujes a vymyslas si :)
ale ok -
Vysvetluje ta kopa knih proc v te hre nejsou a nesmi byt nikde zadne krize? Ne ze by mi to nebylo jedno protoze diablo jsem nikdy nehral kvuli pribehu. Navic jestli to chapu dobre tak Diablo 3 se odehrava nejakou dobu po dvojce tak neni mozne ze by ve fantasy svete s pouzitim trochy fantasie vznikla cirkev nebo jakakoliv jina organizace pouzivajici krize?
-
neviem, diablo netvoria len tie 2 hry a 3tia tvorena, uz existuje kopa knih z toho sveta, co vysvetluje vela veci, doplna historiu, takze rozhodnutie kravatakov pri 3jke nemusi byt vzdy 100% konzistetne s celym univerzom
-
Vzhledem k tomu ze uz to netvori tak do toho asi nemaj co kecat ne?
-
no, tito tvorci tvoria len diablo 3, 1 a 2 robili vacsinou ini ludia, mozno by sa ich bolo treba spytat... :)
-
-
Proboha, vždyť ty seš úplně mimo. Nebuď línej a něco si vygoogli. Zjistíš, že kříž tu byl dávno před rokem 0 n. l. u Egypťanů, Peršanů nebo Řeků. Tohle je prostě fakt, tak se prober.
-
-
Jasně, to beru, holt když nejsou důslední a chtějí tam tahat tyhle zavádějící odkazy, jejich mínus. Každopádně jako fiktivní dílo na to má svoje právo, třeba jde jen o takový nevinný žert. Pro mě je první i druhý divadlo historicky neutrální (časově i místně), beru ho jako stoprocentní fantasy, takže křesťanský kříže ve trojce nevnímám tak realisticky...
-
2skaven123: Mozna si vymyslim ale alespon nejsem hnidopich... obcas :D
-
je to pre mna ako past na oko, preto. mece, etc sa vo fantasy vyuzivaju bezne, hroby vo fantasy boli stale znazornovane ako tabule s nejakym pismom, toto mi je proti srsti, mam pocit ze to tam dali tie krize preto, lebo bolo rychlo treba zbuchat nejaky trailer, dobry na oko, ktory ale dokopy nikto riesit nebude.teda, ze uz tu hru nerobia z nadsenia, s LASKOU
pre DETAILY
prave som 30 min googloval obrazky z 1 a 2 diabla. tam nic take nieje, dali si na tom zalezat, ine univerzum, ina historia... -
A vůbec: ty kříže tam docela sedí, páč odkazujou na víru v pohádky, kterou Diablo III přece je.
-
OK, tak to zkusíme od lesa. Diablo III je ryzí fikce, avšak objevují se v něm věci, které známe z reálného života. Voda, stromy, kameny, stoly, židle, meče a bohužel i kříže. Je nanejvýš pozoruhodný, že se zabýváš tím, nakolik se do Diabla III (ne)hodí "křesťanský kříže", jak je známe my, ale už to třeba neřešíš u "měčů" nebo těch "kamenů". Proč? Protože do hry líp zapadají? Ale podle jakýho pravidla?
-
kua sak viem ze boli, ale v inych tvaroch, nie v tych 2 konkretnych, ktore blizz pouzil v tomto traileri, tieto 2 KONKRETNE krize su krestanske, nic viac a nic menej
tie ostatne grecke perzanske a egyptske A NEPOUZIVALI SA AKO hlavne SYMBOLY NA HROBKACH a HROBOCH
inac to uz neviem napisat, vzdavam to
-
-
-
-
zas jsi mimo, ve spartacovi byl prave kriz ve tvaru T.. omg!!!
-
-
-
Ne on uz je takovej :) rejpe do vseho, co neni Tera :D. Ale zase nekdy - vyjimecne - ma zajimave postrehy.
-
-
Spatny topic, nepatrilo sem :D
-
-
Aah, jak ja nesnasim, kdyz vyjde nejaky takovy titul. To bude jeden nezajimavy clanek za druhym, v diskusich se bude nesmyslne srovnavat (COD vs. Diablo III), haters vs. fanboys v diskusich, ... Vzdy kdyz vyjde nejaky velky ocekavany a kritikou opevovany (byt ne vzdy uplne zaslouzene) titul, clovek musi prezit ten neustavajici HYPE samotnych hracu. Tomu se ani miliardova reklamni kampan nevyrovna. *10*
-
-
Na to mas jednoduchy recept, vyhni se temto clankum a diskuzim s touto tematikou a mas zcela jiste klid od HYPE :)))
-
-
Bohuzel. Jak jsem rikal s tim srovnavanim. Na tyhle HYPE uzivatele budes narazet ve vsech diskusich. Vyjde trailer treba na Project Cars a v diskusi se hned objevi neco jako "Nudaaa, jdu hrat Diablo III." a nasledne reakce si dokazes predstavit sam.
-
-
-
2joe - kedze je to kompletna fikcia, tak si tam mozu dat, co len chcu. Trebars aj vianocne hviezdicky a prskavky.
(uz mi neslo reagovat na skavenov prispevok) -
-
Mas recht, tady totiz nekdo absloutne nechape pojem slova fantasy ze :)
-
-
No tak to sem teda zvědavej. Celkem nechápu proč se za každou cenu snažej měnit zažitý věcy - např proč se nejvyšší obtížnost nejmenuje Hell, ale Inferno?
Jako jo, já se na tu hru fakt moc těším, ale už do ní rejpou víc než je zdrávo. Ač je mi to líto musím i připomenout tu nešťastnou grafickou stylizaci.
Proč to nemůže být tak syrové jako první díl, kde hned v intru bylo tolik pekelné atmosféry a utrpení (a přitom beze slov! však se sami podívejte http://www.youtube.com/watch?v=h9RG2DVqOsU)
Já chci prostě tu dobu a utrpení cítit. Popravy, upalování, věšení, znásilňování panen krucifixem apod... Copak chci moc? -
-
Hell tam bude porad. Graficka stylizace je hnusna a komiksove wowkova ale nakonec mi to bylo uplne jedno protoze jsem stejne zapomel na prostor a cas a za to u Path of Exile kterej ma jako vic surovou grafiku jsem malem usnul nudou.
-
Mě to přijde temné docela dost:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AyFo4IMaDLY
-
-
ani nevím za co to budu hrát, všechny ty clasy vapadaji nejak divne mimo barbara a maga ale to je klasika a za maga me nikdy nelakalo hrat. Tak asi ten barbar... nebo se tomu uplne vyhnu *6*
-
-
Chapu co tim myslis. Taky mi tam ty postavy na prvni pohled nejak nesedi. Zejmena teda Witch Doctor a Monk. Vtipne je, ze mi stylem hrani budou nejspise vyhovovat prave oni. D2 jsem si nejvice uzil za Necromancera.
-
Garantuji ti ze nevyhnes :)))
-
-
Jen se bojim, abych tuhle hru nedoral za 2 odpoledne, jelikoz dnes je to v mode(verim blizzu), protoze to by me desne nas..., doufam ze alespon 10 denni rubacka me uspokoji a plynule prejdu na 2 obtiznost :)
-
-
Bude záležet jak dobrej budeš ty aby ses tím prokousal. Normal stejně jako v Diablu 2 dohraje každej za chvilku( beru podle sebe když sem to hral jako malý dítě nic sem o tom nevěděl a během tak tejdne sem to měl dohraný na normal). Ta pravá hra začne teprve až s obtížností Nightmare a řek bych , že to pak zabere dost času. Pro mě normal neni nic víc než takovej delší Tutorial.
-
Toho bych se moc nebal, prave blizzard je znamej tim, ze hry nedela na jedno dopoledne.
-
-
Obtiznost ma byt nejakym zpusobem volitelna pred spustenim, nebo se bude tezsi a tezsi obtiznost otevirat az po nekolikatem dohrani jako v D2?
-
-
jako v d2, po zabití caina se odemkne hell a pak s jeho miniony postupne čištíš pandemonium
-
obtiaznost si budes kupovat v dlc balickoch
-
-
si to pletes tohle neni BF, snad Blizzard z activisionu nezmagori a D3 bude vylepsovat zdarma stejne jak SC2
-
Rekl bych ze prave DLC balicky nejsou u Blizzardu zrovna oblibene a hlavne ne u obtiznosti.. :) ale klidne Trolluj dal :D
-
-
clovek uz nemoze napisat ani v lahsej forme, uz je ihned tlaceny do trolingu, haterizmu, a k nadavkam, kde ten svet speje *9*
-
-
Hehehe, tebe tady sežerou zaživa.
Radši se nauč, že proti Blizzardu a Svatému Diablu 3 se nesluší mít něco jiného než bezmeznou chválu.
Kliky, kliky, klik.
Kliky, kliky, klik.
Kliky, kliky, klik.
*3* *1* -
-
Většina inteligentních lidí rozpozná rozdíl mezi konstruktivní kritikou a vymyslením totalních kravin.
D3 má 4 obtížnosti normal, nightmare, hell, inferno a musis je odehrat postupně. -
Svaty Blizzard urcite ne to je spise o zhovadilosti hracu WoW, ale na Diablo nesahej tahle hra je pro fanousky neco jako svaty graaal :-)
-
-
2 Ringwraith:
U Diabla 2 jsem stravil mesice a mesice. Torchlight jsem ani nedohral (i kdyz jsem se dostal skoro nakonec). Proste me nebavil. Rozhodne jsem Torchlight nekupoval jako zhavou novinku a zasadnima bugama trpel i nekolik mesicu po vydani. Proc se teda mam tesit na Torchlight 2 a ne na Diablo 3?
Proc se nemam tesi na hru u ktere me ten maly kratky kus hry do ktereho me nechali nakouknout opravdu bavil?
BTW. veskera konstruktivni kritika z tve strany se zatim toci okolo toho ze jsme blby ze se tesime na Diablo 3 kdyz jsou i jiny hry a ze na D3 nedelaj ty samy lidi co delali na D2. -
-
Máš recht.
A pokud je to skutečně jak píšeš, tak ty jsi mi tuto kritiku tedy vyvrátil.
A mimochodem nenapsal jsem, že jste blbí, napsal jsem, že mi to přijde nelogický.
*3*
-
-
A proč zrovna Diablo 3?
Proč ne spíše Torchlight 2 na kterém pracují lidé, kteří dělali Diablo 2? Protože předpokládám, že svatý grál je Diablo 3 hlavně pro hráče Diabla 2. To pak nedává moc smysl a zavání to až slepou víru v samotnou značku, ale ne v její tvůrce. Jenže kdo tu značku udělal tak dobrou? Vysoký management Blizzardu, který možná z doby Diabla 2 zůstal? Nebo lidi, co jsou teď v Runic Games? Nemám nic proti tomu, že jsou lidi fandové nějaké hry, ale chtělo by to promyslet čemu fandíš...
Jinak díky za upozornění, "Svatý" u Blizzardu mažu, u Diabla 3 nechávám. -
-
Něco mi říká, že kdyby Torchlight vyšel pod jménem Diablo, tak z něj máte v kalhotech a až se bugy opraví pomocí patchů, tak na ně zapomenete jako by nikdy nebyly.
No, asi to bude z velké části fakt jen o jménu.
Díky za spolupráci a doufám, že si Diablo 3 opravdu užijete -
Protoze torchlight 1 byla oskliva, zabugovana, slunickova nuda...
BTW. Hral jsem betu a alespon v te kratke casti to i presto ze se mi dost zmen nelibilo tak to proste perfektne fungovalo. Az budou plne hry ostatnich studii v takovem stavu jako beta Diabla 3 tak budu tleskat. -
Žádný Blizzard komplex nemám, prosil bych, aby jsi mě nenapadal když se jednou zeptám na něco, co mě zajímá. Tedy jak myslí Diablo 3 fanoušci.
Já se taky teším na případný PC port Dragon's Dogma, ale až po té spoustě videí, co je venku.
Odkdy se ty těšíš na Diablo 3?
Už léta od doby kdy o hře nebyl venku ani screen a nikdo nic nevěděl kromě toho, že to dělá Blizzard? To slepou vírou zavání...
Až od doby kdy vyšly screeny, videa, popisy postav atd.? V pořádku, máš důvod se těšit, tak v tom pokračuj.
Já jen, že mi přijde logické těšit se na hru až podle konkrétních informací a ne jménu značky a studia, které už má jiné zaměstnance. A věřím, že spousta Diablo 3 fandů je původně ten druhej případ. -
asi proto ze torchlight 1 byla s prominutim nezabavna sra*ka
-
Pokud bude D3 stejne dobre jako D1 a D2 tak nevidim duvod proc vyzdvihovat T2(nehral jsem ani 1 dil) i kdyz nekteri programatori pracovali kdys davno v Blizzardu na D2 , ano mas pravdu D3 ma jmeno a je to fenomen a protoze ja hral obe diabla, mimochodem obe se mi hodne libil, tak zakonite cekam na pokracovani, takze tve kazani o slepe vire je irelevantni.
A nezlob se na me,ale z tvych prispevku bych usoudil, ze mas komplex jmenem Blizzard.
Z tzv. diablovek se mi take hodne libila hra Titan Quest, kterou nedelal Blizzard to jen pro tvou informaci :-)
-
-
-
Ale plosimtebe...
-
-
-
-
nechapem preco tam pouzivaju krestanske krize, na zaciatku, trosku trapas
-
-
pockaj sa pozriem ako sa vola tato hra...diablo...hm..kde som to uz videl
-
-
v korane, v biblii - starom aj novom zakone, a este mozno v 3 dalsich nabozenstvach
ale troll, chapes ze tento diablo nema s krestanstvom spolocne nic okrem mena, vsak -
-
jak si dokazou lide odporovat ve vlastnich prispevcich je opravdu legracni, mlc protoze se akorat ztrapnujes kazdym dalsim prispevkem z tebe maji lidi srandu, to ze jsi hloupy ti nikdo nebere tak to kazdemu nevnucuj, mas to absolutne popletene
jediny kdo krestanstvi do diabla taha jsi ty, nikdo netvrdil ze krize ve videu jsou krestanske, jen ty. Jestli mas problemy s nabozenstvim a virou jinych lidi tak si to res u psychiatra a netahej svoje religiozni problemy do herního světa, nikoho to nezajímá,
btw krize jako znameni meli uz i prvni civilizace tisíce let pred kristem tak se vzpamatuj a netahej nabozenstvi nekam kam nepatri -
-
btw, stale to je verejna diskusia, nie tvoja
-
-
no, male hovienko si pridal aj ty :)
-
Tak jsem si přečetl celé tohle vlákno. Uf, Hoši, to je dobrej pytel srač*k...
-
-
pan je psychiater :)
-
-
prečo myslíš že to nema nič spoločne s krestanstvom? anjeli a demoni je nabozenska tema a krestanstvo je najrozsirenejsie nabozenstvo v europe a usa, tak je logicke ze tam nebudu davat koran. Diablo 2 som hral a neviem o tom že by to bolo zasadene do nejakeho konkretneho času, tak kludne sa to mohlo odohravat aj v nasom letopočte.
-
-
2trolo - ty si mimo chlape, skaven ma v tomto pravdu, AK je to skutočne komplet fikcia neodohravajuca s ana zemi s našou historiu, tak potom naozaj tam križe nemaju čo robiť, lebo križ je smybol krestanstva a to je iba naša historia chapeš? *7*
-
-
a kedy vznikli tie mece? v urcitej dobe v historii LUDI. diablo ma fantasy svet fiktivny takze nemoze obsahovat veci z nasej historie chapes? tak ako tam nemoze byt kriz tak tam nemozu byt mece.
krize tiez vznikli na roznych miestach nasej planety takze to znamena ze tam mozu byt? parada konecne sme to vyriesili! donesiem ti babovku -
to sa mylis, mece vznikli nezavisle na sebe na viacerych miestach planety, teda sa to da brat vo vseobecnosti ako ludsky vynalez, ked uz si spomenul ze su v diablovi aj ludia, krestania tam niesu
-
tak isto sa tam nemozu nachadzat mece a stredoveke zbrane lebo to je tiez len nasa historia chapes? *7*
-
-
sa to odohrava na vymyslenom svete, s vymyslenou historiou, nieje to zem, je to fikcia kompletna
-
-
2skaven - aký vymyslený svet a história? Pokial viem tak v diable ziadna historia nebola a to že autori pomenovali niektore mesta fiktivnymi nazvami neznamena ze sa to neodohrava na zemi. To sa bezne predsa v romanoch alebo filmoch robí že sa tam daju fiktivne mesta.
Tie prisery to boli demoni a to je v sulade s bibliou, samozrejme ze sa na zemi skutočne neprehanaju demoni v hmotnej podobe a v takom množste a nebojuješ s nimi mečmi ale to je prave ta fantazia -
joe: lol wut? tak potom tam nemaju co robit ani ludia, mece, trava, zem a ani nic co je ludske lebo to je vymyslene...
-
2roflcopter - tomuto nerozumiem, ako si tým odpovedal na svoju otázku? práveže si na nu neodpovedal, pretože ak je to vymyslený svet, tak naozaj tam kríže nemajú čo robiť
-
aj mackoludia aj male otravne priserky s mecikmi :D
tak ako na zemi,co? -
"sa to odohrava na vymyslenom svete, s vymyslenou historiou, nieje to zem, je to fikcia kompletna"
No vidis, prave si si odpovedal na svoju prvu otazku... -
su tam ludia :-D
-
-
-
tak si znova precitaj to co si napisal ty :-D
-
-
myslel som kriz obecne. cacky macky okolo toho su nepodstatne
http://cs.wikipedia.org/wiki/K%C5%99%C3%AD%C5%BE -
-
ved, klasicky kriz vychadza z krestanstva, vo fantasy pouzivaju hlavne len tabule a pod, aby sa vyhli porovnavanim s krestanstvom, ide mi o to ze blizz sa na to vykaslal, lebo ..hoci je to prkotina v ramci trajlera, v celkovom ponati sveta je to blbost..dufam ze vsetci co ste mi tu chceli dat najavo aky som kkt, ste precitali aspon 1 knihu zo sveta Diablo :)
-
-
som sa nazaciatku spytal, preco pouzivaju krestanske krize v hre diablo, a este keltstke, ci irske, a nejaki magori zacali vypisovat ze to je samozrejme lebo su tam anjeli a diabli
ale tito anjeli a diabli nemaju spolocne nic s tymi krestanskymi, len su tak pomenovani, ergo pouzitie krestanskej symboliky v krizoch je hovadina -
-
bavime sa o hre celkovo, nie o videu. mece, sekery pouziva barbar.
-
vsade v krestanskom svete, si chcel povedat ?:)
-
tak ta demon huntress pouzivala gulicky, a farebne ciarocky, ziadne mece :)
-
tak potom nechapem preco tam pouzivaju mece co je zbran zo stredoveku- ... trosku trapas
a aku symboliku? krize? ta symbolika sa pouziva vsade :-D -
trolo, lebo nikto iny tuto symboliku na svete nepouziva, chapes? nieje to vseobecny symbol, preto su to krestanske :)
-
ved sam pises ze ten diabol nema nic spolocne s krestanskym diablom ale hned v prvom poste mas napisane ze to su krestanske krize... :-D to mas z kade ze su? diabol je tiez diabol ale nieje to ten krestansky :-DD
-
-
-
-
-
ty jsi trapas, to by tam pak nemohlo byt nebe, andele atp, premyslej nez vyvalis blbost
-
-
co maju anjeli spojene s krestanstvom v tamtom svete? (zhovaduj sa dalej, ja cakam)
*1* -
-
co vubec tahas krestanstvi?? co maji krize spolecneho s krestanstvim v diablu? Ja jen poukazoval nato ze tvuj vyblitek byl irelevenantni a mohlo by se na nej vztahovat vic veci, viz andele, nebe a pod, kteri v krestanstvi jsou, tak klid
-
-
irelevantní :D to mělo bejt, mám to od sedmé z devíti...
-
-
Kristepane ty se ale totalni idi*t
-
-
-