Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • blázni prostě pařte a nehádejte se k čemu vám to je *15*
  • Valve samo tenhle systém popsalo v jednom rozhovoru. A snad je normální, že časem tohle přestane působit. Čim více DLC a slev, tim to postupem času prodeje stejně klesají. Takže poté Valve přešlo s TF2 na free2play, protože od roku 2007 už jim ty prodeje prostě klesly a nevyplácelo se to.
    Teoreticky, myslíš, že kdyby bylo TF2 s placenýma DLC, že by ještě dnes hra byla takhle podporována? První DLC by si možná většina lidí koupila, postupem času ale vycházejí i jiné hry a ty hráče odlákají. Znamená to, že TF2 třeba přestanou hrát. Takže další DLC už si pak nekoupí. Zato když ho dostanou zdarma, ke hře se třeba vrátí a novej hráč si hru koupí, protože vidí, že je podporovaná obsahem zdarma a k tomu když vidí slevu, tak neodolá. Zkrátka sleva sice prodává, ale DLC+sleva prodává víc.

A promiň ten rozhovor fakt hledat nebudu, navíc nejsem někdo, kdo má někde čísla prodejl Valve, paměť umim využít na důležitější věci.

A co se týče Portalu 2, tak to je stejný. Prodeje šli dolů, Valve před pár dny snížilo cenu a na přelomu léta/podzimu vydají zdarma šířené DLC, které jim pomůže se udržet na žebříčku nejprodávanějších her. A jisté, máš pravdu, funguje to jako reklama, ale nakonec vydělávaj, takže hlavní je, že to funguje. Uvědom si, že dneska prodává hlavně ta reklama...
  • Aha, takže TF2... Ano, rozumím ti, ale tohle je bohužel o něčem zcela jiném. TF2 vždy šla do vyšších prodejů právě slevou, DLC byly reklamní akce. Jo, příjemné, ale pořád tu byl hlavní argument patch a sleva. Navíc to, jak vydělávaly jasně dokazuje přechod na F2P.

Tohle je naprostá dojmologie, kdy ty máš dojem, že DLC udělalo reklamu, která přilákala hráče. To jsou dojmy. Sorry, ale TF2, jak ji a Valve mám je prostě MMOFPS a tady se hraje dle jiných pravidel. To můžem říct, že velké patche Blizzardu do WoW nic nestojí a vydělávají miliardy... DLC jsou tu prostě reklamou na slevu, nic víc. Sama o sobě nic nevydělají...vydělává sleva.

Čekal jsem, že mi zdůvodníš třeba na případu Portal 2 a tak...ne, že vytáhneš "myslím si...nemám čísla...".
  • A Medal of honor je ještě starší, takže to znamená že se opočí oba.... to je absurdita ty kritéria srovnávání, co?
  • to měla bejt reakce na "OneArmedMouse"
  • Ten systém funguje tak, že zdarma šířené DLC vydané po určité době obnovuje zájem o tu určitou hru, čili hráči si ji začnou kupovat. V kombinaci se slevou, kterou si Valve určí (někdy jen 10% někdy zase 75%) se hra začne opět prodávat a generovat tak zisky. troufnu si tvrdit, že jelikož jim jedno DLC zvýšilo prodejnost TF2 snad o 1000 % (to číslo si nepamatuju přesně), dokáže zdarma šířené DLC vydělat mnohdy víc než to placený DLC... Nebo si snad myslíš, že všechny ty updaty do TF2, než ho udělali Free2Play dělalo Valve zadarmo (a vlastně tak bylo TF2 nakonec ztrátové)?
  • Tak mi prosím prozraď ten systém jak se tom vydělává, zjevně jej znáš.
  • To je jasný, proto taky žádná podpora módů. Potom, co ji přestanou dopovat DLCčkama, hra prakticky časem umře a všichni si koupí Battlefield 4 nebo Bad Comapny 3. Vlastně, přijde mi, že EA možná chystá vydávat novej Battlefield a Bad Company obrok. takže příští rok BC3, přespříští BF4. Jako Activision :P

Pokud je cílem v prodejích porazit Activision, myslim, že neni ani jiná cesta...
  • lol tak ty máš dost....mimochodem Battlefield byl nasvětě cca o rok dřív než cod takže nevim kdo se opičí:))
  • je jasne ze novej dil se opici po call of duty
  • nj BT nikdy "prý" nebude každoroční sérií minulý rok vydali (EA a DICE) BF:BC2 a MOH (jinak sem to v předešlých letech ani nekontroloval ) tenhle rok BF 3 a myslím si že si určitě do roka DICE a EA určitě něco najdou :-D
  • Opakuji ti znova, zeptej se Valve. Valve na zdarma vydávaných DLC vydělává a ne málo. Ono že je něco zdarma ne vždy znamená, že to nevydělá... Navíc, jejich DLC jsou dělány od základu po vydání hry a nejsou to žádný rychlokvašky...
  • Bohužel, na DLC zdarma nikdo nevydělá. Všechno oč tu jde je pozitivní a negativní vnímání nějakých společností.
    Je paradoxní, že nejčastěji jsou DLC zdarma právě segmenty předem vyrobené při vývoji hry, takže dostáváte zdarma něco, na čem se už posléze nepracovalo a mohlo být v původním balení...a za to se tleská :-))))
  • DlC nelze nějak ospravedlňovat, je to jen vyčůranost současné herní doby, která stojí za kulové. A rozhodně není pravdou, že bych nebyl ochotný investovat do slušného a opravdu propracovaného rozšíření daných her, ale přemáhá mě ten pocit, že dokopuju pouze kůrku ke chlebu a obdivovat, natož platit za to, že nějací panáčci ohlodají základní titul aby ji pak hráčům cpali po kousíčkách za peníze, není dle mého dobrá práce. Ale, jak říkáš kolego, nikdo mě to nenutí samozřejmě kupovat, takže jsem šťastný člověk, přesto mi dovol abych systém, jak se nakládá s DLCs považoval za svinstvo.
  • No tak to je jako srovnávat, kdy vyjde další Bad Company (MW) a ne BF (CoD). *7*
  • Zeptej se Valve, jak udělat DLC zadarmo a vydělat...
  • A ty si myslíš, že udělat dobré DLC není práce? Třeba DLC k AC:B jsou povedená a je za nimi sakra práce.
    Navíc, pokud jsou tedy ta DLC tak špatná, nikdo tě nenutí je kupovat, tak v čem je problém? Nejlépe se dává najevo nespokojenost peněženkou.

A s datadisky to bylo to samé, pamatuji povedené i průšvihy...

Já mám pocit, že v dnešní době prostě chtějí mít hráči vechno zadarmo... protože nesnesou to, že by někdo zaplatil a měl něco navíc.
  • Nemuzeme udelat 4. dil tak rychle, to bychom si museli najmout jine studio a to neni kvalitni DICE. Hezky poeticke. Pokud 4. vyjde za rok, tak to nebyla lez, protoze rekne. "Necekal jsem, ze nas vyvojovy tym se takhle prekona a ze to dokaze." :))) Chova se jak Jandak.
  • Nikdo po nich nechce nic zadarmo. Práci zaplatím rád, ale ať je odvedená. Jak bylo zmíněno v orig. postu : Dříve bylo zvykem vydávat datadisky. Ano ty byly o něco dražší než DLC ovšem přidali ti i něco navíc. Kupříkladu strategie se datadisk rovnal desítkám nových map, aslespoň jedné nové kampani, určitá vylepšení herních mechanismů a jejich úpravy. Za to DLC u mnoha dnešních her nestojí ani za zmíňku, spíše se podobají mikro transakcím kde se ovšem ztrácí ono mikro. Příklad: 5 map do CoD = 300 Kč (Zhruba tolik stával běžný datadisk), Dvě auta a dva obleky do Mafie = 100 Kč atd. Jistě si to umíme všichni domyslet.

Tímhle vším chci říct: Ano, odveďte práci a hráči jí rádi zaplatí. Problémem ovšem je, že v dnešní době, valná většina vydavatelů a vývojářů svou práci neskutečně nadhodnocuje.
  • Tak kdyz jsme u toho, MW neni kazdorocni hrou, tak pokud vyjde BF jednou za dva roky, je to nastejno *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit