Přejít na výpis diskuzí
DLC dovysvětlí Konec Mass Effect 3 už příští týden
22.6.2012 | Adam Homola
202 příspěvků
-
http://na.llnet.bioware.cdn.ea.com/u/f/eagames/bioware/masseffect3/website/images/about/extended_cut/extended_cut-02-o.jpg
The complex sequence of logic for the Extended Cut.
Co to jako má být? To tam fakt moje rozhodnutí budou hrát nějkou roli? Tomu se mi snad ani nechce věřit... -
-
Ten obrázek vypadá dost nadějně.
-
-
Tak za co máme oba minusy to by me teda fakt zajimalo *1*
-
-
Už jsi tu dost dlouho na to, aby jsi věděl, že plusy a mínusy člověk nesmí brát vážně.
-
-
-
-
Teď už je mi to jedno, ME pro mě skončil a už si nad tím ani nezastesknu.
-
-
Preco su niektori fanusikovia tak strasni ufnukanci, preco??
-
-
Proč by si neměli stěžovat? ME3 je pěkně odfláklá co se týče hlavního příběhu a scénáře.
-
-
Tak ale zatrpknut na celu trilogiu len kvoli par minutam na konci, to je sialene. Okrem toho je tu nove dlc, ktore rozsiri koniec, tak na co tolko nenavisti?
-
-
Protože Bioware konec tak hypovali.
Kdyby prostě jen řekli, že to nějak skončí, tak se lidi asi tak moc nenaštvou.
Ale konec měl být fakt bomba. Nebyl. -
-
To chapem, co nechapem je co s tym ma zvysok trilogie.
-
-
-
-
-
-
Nu, konec ME3 se mi také (jak jinak) nelíbil, ale vzhledem k tomu že toto DLC má být jen dovysvětlením konce a nijak jinak do něj nezasáhne, obávám se že pro mne osobně bude konec stále negativní, spíše doufám že tuto "pachuť" po špatném zakončení napraví nějaké další příběhové DLC nebo třeba 4tý díl.
-
Hmm no tuhle hru si nechávám na dlouhé zimní večery, až se budu nudit jelikož mám ME3 rád, ale nevim, nevim. Jak tak slýchám jak sou ty konce strašně odfláklé, tak se skoro začínám bát a brát jako konec 2 díl.
Dokázal by mi někdo nezaujatě říct, jestli to za to dohrání opravdu stojí a jestli si tím pak akorát nezkazím svoje celkové nadšení pro celou sérii ME? *13* -
-
No..takhle:
Pokud pomineš několik zbytečných (a často otravných) NPC, absolutně dementně (ne)řešený deník (to není krok zpátky oproti předchozím dílům, ale hned deset!), několik žánrových klišé, dementní způsob získávání (a řešení) side-questů - souvisí i s deníkem a pár dalších chybek, tak se budeš v průběhu hry BAVIT.
ME3 je totiž rozhodně dobrá hra..není to žádný převrat, v některých ohledech zaostává za předchozími díly, v některých je překonává, rozhodně ale stojí za zahrání.
Pak se ale dostaneš ke konci, u kterého bych si dovolil odhadnout následující pravděpodobnost: 70% pravděpodobnost, že budeš přinejmenším zklamán, 20% pravděpodobnost, že nad ním jen pokrčíš rameny a 10% pravděpodobnost, že se ti bude líbit.
Pokud máš fakt strach, tak to zabal ve chvíli, kdy tě bude chtít Marauder Shields zachránit před tím hrozným koncem *1* ..jinak si ale ME3 rozhodně zahraj! -
-
Nesouhlasím. Zabal to až po rozhovoru s Andersonem na Citadele. Pro mě osobně hra skončila tam.
Jinak já bych fakta o závěru viděl takhle:
1) genocida dvou ras a zabití přítele (red)
2) zotročení jedné rasy (blue)
3) "zotročení" celé galaxie (green)
A jelikož máme volné pole působnosti k vlastní interpretaci (díky BW!). Je možnost genocidy značné části galaxie dosti pravděpodobná ve všech třech zakončeních (zničené mass relay). To je kupříkladu moje interpretace následků. Jiní můžou a jistě mají jiný názor co se stalo.
-
-
Nezaujatě? To je těžké. Leda se dají říct základní fakta:
Máš tři konce, tvé předchozí rozhdnutí je nijak neovlivní, žádný z nich není happy-end a prakticky se liší jen v barvě finální cut-scény, které jsou na 99% stejné, liší se v detailech jako barva paprsku jenž způsobí explozi mass relay. Pokud čekáš že to zodpoví tvé otázky co se teda vlastně stalo, nezodpoví a naopak to přinese ještě více otázek a hlavně absurdních situací jenž nedávají žádný smysl. -
-
" Leda se dají říct základní fakta:
Máš tři konce, tvé předchozí rozhdnutí je nijak neovlivní, žádný z nich není happy-end a prakticky se liší jen v barvě finální cut-scény, které jsou na 99% stejné, liší se v detailech jako barva paprsku jenž způsobí explozi mass relay. Pokud čekáš že to zodpoví tvé otázky co se teda vlastně stalo, nezodpoví a naopak to přinese ještě více otázek a hlavně absurdních situací jenž nedávají žádný smysl." - Tohle jsou základní fakta? To je zaujatej názor a subjektivní interpretace jako prase. *1* -
-
Ne, subjektivní názor je "mě se to libilo protože blablabla" nebo "stálo to za ho\/no protože blablabla". To že nemužeš nic ovlivnit, že každý konec je skoro stejný a že přináší víc otázek než odpovědí je naprosto objektivní názor a taky hlavní důvod, proč je naprosta většina fnadů mass effectu nasraná že to vypadá jak to vypadá.
-
-
To,ze se to lisi pouze v barvickach taky neni zrovna presne ne? *1*
-
-
-
Bohužel je to přesně tak, jak píše Gimli *9*
-
No tak takhle sem to myslel no *4* dík. No akorát teda soudim, že podle toho jak si to popsal je nakonec jedno jak budu hrát a nakonec nebudu mít možnost konec nějak významně ovlivnit.
-
-
A proto prostě vynech posledních 10 minut hry. Do té doby je to jedna z nejlepších sérií současnosti.
-
Nejen významně ale i nevýznamně. Čistě teoreticky, kdyby posledních 10 minut hry ufikli a udělali jeden konec, bylo by to lepší. Takhle tam bezmocně chodíš a nemůžeš udělat nic.
1 - umřeš, reapeři jsou "odstraněni", mass relay vybouchnou zelenym paprskem, joker s normandy asi dezertoval v průběhu bitvy o zemi protože je uplně mimo, všechny flotily galaxie uvizly na zemi neznamo co se s nimi stane, nějaky děda řika synkovi přiběh
2 - umřeš, reapeři jsou "odstraněni", mass relay vybouchnou modrym paprskem, joker s normandy asi dezertoval v průběhu bitvy o zemi protože je uplně mimo, všechny flotily galaxie uvizly na zemi neznamo co se s nimi stane, nějaky děda řika synkovi přiběh
3 - umřeš, reapeři jsou "odstraněni", mass relay vybouchnou červenym paprskem, joker s normandy asi dezertoval v průběhu bitvy o zemi protože je uplně mimo, všechny flotily galaxie uvizly na zemi neznamo co se s nimi stane, nějaky děda řika synkovi přiběh
To je hlavní problém, ne že by byly tři (jak se nám Bioware snaží namluvit) blbé konce, on je jeden blbý konec prohnaný 3x barevným filtrem, ktery se skoro nikomu nelíbí, nedává smysl a nelze jakkoliv ovlivnit, to je to co lidi tak sere, že je to vždy to samé. Hlavně každý čekal alespoň uzavěrku ve stylu suicide mission, ale ho\/no, jakkdyby jim došly prachy tak to prostě nedodělali. -
-
Přeháníš a zjednodušuješ.
BTW, Shepard může přežít. *3* -
-
"Může přežít."
Já teda viděl nějakého téměř mrtvého člena N7 povalujícího se v ruinách někde na Zemi. Nemohl to být Shepard (ať si BW tvrdí co chce).
-
-
Neni nad to mu to pekne vyspoilerovat hned na zacatku.Alespon uz ho nemuze nic prekvapit no *1*
-
-
-
-
A nebude lepsi nebrat nazory ani jedne strany v potaz a udelat si na hru a jeji konec nazor sam a bez predsudku?
-
-
no ve výsledku budu muset jelikož někdo takovej se tu asi nenajde *3*
-
-
To se nedá říct nezaujatě. Buď tě tři barvičky hluboce zaujmou, nebo ti to celý znechutí.
No už i EA si uvědomili, že to není pravý ořechový, když jejich nový slogan pro 20% slevu na ME3 na Originu je něco jako "It's not about the destination, it's about the journey." -
-
Nejradsi mam lidi jako ty,kteri konce bagatelizuji ala "3 barvicky".
-
-
Bioware si je tak samo označilo když se podíváš do souborů hry :-)
-
Dík, že mě máš rád. *5*
-
-
Nemas zac hele *3* .
-
-
-
-
"Dokázal by mi někdo nezaujatě říct, jestli to za to dohrání opravdu stojí a jestli si tím pak akorát nezkazím svoje celkové nadšení pro celou sérii ME?" - Tak to asi nedokáže nikdo. *1*
-
-
Mě se třeba ten konec líbil. Nevím teda jestli jsem to pochopil správně, ale to je asi záměr tvůrců, aby každý dal trochu prostor své fantazii, jak je ten konec vlastně myšlen. Já sérii Mass Effect nevidím jako nejlepší hru pod sluncem, ale příběh je fakt bombastickej a ten konec je podle mě naprosto dokonalej. Nevím no, je na každém jak to pochopí. Já jsem se svou myšlenkou toho, jak to asi je spokojený, takže se tomuhle DLC radši vyhnu, aby se mi ten konec dalším dovysvětlením ještě nezhnusil :D
-
No vím, že je tohle celkem subjektivní, ale spíš mi de o názor někoho jako já kdo celou sérii zná jestli pak nelitoval, že to vůbec dohrál.
-
-
nelitoval jsem je to jako kdyby jsi mnel cast jablka kterou si musel odriznout jablko vynikajici (serie) ale ta cast co se musí odriznout (konec) to trochu kazi ale kvuli te casti nezavrhnu cele jablko
zahrej si to a kdyztak to vypni po smrti andersona -
Ty jsi ze mě právě udělal pouťového hráče?? *1* První díl jsem dohrál 4x a druhý 3x a v různých diskuzích a na fórech jsem při debatování o trojce strávil hodně času. Trojka se mi líbila nikoliv proto, že bych nevěděl, která bije a na konci si řekl, že to je pěkná báchorka k zamyšlení a druhý den to vypustil z hlavy - to jen aby bylo jasno.
Ale tohle prostě nelze nezaujatě říct. Záleží na spoustě faktorů. Co do toho čekáš atd. -
Cahir nelitoval.
Ale ty nejsi Cahir, že jo?
-
-
-
vykašli se na to je to to nejhorší co sem kdy hrál autoory by za takovou věc měli rovnou odstřelit
-
-
Já to považuji za vcelku vkusné zpříjemnění při několikátém dohrání celé série. *3*
-
Bože voni tu hru nestáhli z prodej *1* . Já už myslel, že jí radší stáhli, aby si dýl nedělali vostudu. Radši sem ten článek ani nečt, ale doufám že to DLC daj fandu aspoň zadarmo.
-
BOže ať s tim dou do háje těma strašnejma koncema pro mě ME jednou pro vždycky oddělali a to sem měl ME opravdu strašně rád už od prvního dílu. Měl sem něco tušit už když začali dělat na naprosto podělanim SWTOR, že BioWrae už neni co bejval. *16*
-
-
BOže ať s tim dou do háje těma strašnejma koncema pro mě ME jednou pro vždycky oddělali ....
Co je podle tebe strasne a dobrej konec??Ty vís asi nejlepe jak ma tokovej konec koncit vid...ty jsi osel boze -
-
No zdá se, že tobě osobně ty konce přišli zajímavé. No pokud někomu stačí konec na úrovni Teletubies, tak ať si to užije. Já taky čekal od ME3 opravdu velkolepé zakončení kde každý konec bude jedinečnej a autoři popíšou vše do podrobna. Namísto toho naservírovali nezajmavé né moc rozdílné konce a ještě dost osekané a teď je chtějí doplnit nějakým DLC? No promiňte ale tohle je vážně k smíchu.
-
-
Ja vazne nechapu lidi,kteri nedokazi rozlisit vyznam jednotlivych koncu od samotneho zpracovani zaverecnych animacek.
Animacky byly temer identicke a odflakle,zatimco dusledky zaverecneho rozhodnuti jsou rozdilne pomerne znacne. Jestli jsou konce logicke nebo ne je na uplne jinou debatu.
Ale pro lidi,kteri to potrebuji videt jinak jim to nedojde,to asi identicke je no. *1*
-
-
Samozřejmě tim strašný konce myslim Kvalitou tohle by napalo i dítě ze základní školky v rámci ME serie sem rozhodně čekal něco víc epického ale co když někomu stačí taková konina.
-
-
Základní školky? *1*
-
-
To neznáš ty asi nebudeš mít vysokou střední co? *7*
-
-
Tak to si uhod no,vysokou stredni fakt nemam . *1* Nekdo musi hrat druhe housle *3*
-
-
-
-
-
-
Tak konec už byl, všichni jsme ho hráli a mě nějaká nastavovaná fantazie autorů už nezajímá.
-
-
Evidentně není tohle DLC cílený na tebe. Mass Effect má obrovskou komunitu věrnejch fanoušků, co hodiny debatujou na fórech, hru dohráli nečetněkrát na všechny způsoby, choděj na cony v oblecích Sheparda apod. Pro tyhle lidi je tohle DLC primárně, ne pro ty, co si to ejdnou zahráli a šlo to z disku.
-
-
Ale ani čoveče né, ale pro mě konec prostě už byl jednou daný a nové sesumírované vysvětlení neberu už tak "vážně". Mě to naopak zážitek z té hry zkazí.
-
-
Pak ho stačí ignorovat. Já bych byl taky raději bez něj, ale jsem zvědav, jestli nám scénáristi všem vytřou zrak, nebo to celý pošlou do kopru...
-
-
Nejspíše bude druhá možnost, na vytírání zraku už bych řekl je pozdě, ale třeba je napadne něco geniálního i když všechny možné i nemožné konce už náruživí fanoušci snad vyřkli.
-
-
-
-
-
Je zvláštní, že tomu nepředcházela žádná mediální masáž.
Jsem jeden z těch, kterým se konec líbil velmi, měl obrovský interpretační potenciál a hloubku. Takže doufám, že to hoši tímhle polopatickým délcéčkem všechno nepodělaj. Prosíím, ať to dobře dopadne. -
-
S tou mediální masáží máš pravdu. Sám jsem také očekával nějaký hype. Na druhou stranu moc dobře vědí, že to co ta početná skupina odpůrců konce (k nimž se hlásím) chtěla a že s tím ve skutečnosti nic neudělali.
-
Má to asi takovou hloubku jako následující moudra. *1*
http://www.wisdomofchopra.com/ -
-
"The secret of the universe is rooted in the expansion of possibilities"
po par pokusech to vyhodi dobrej citat
-
-
Trochu ti závidím, protože já jsem bohužel zase jeden z těch, kteří konec doslova nenávidí, protože nejen že nedával absolutně smysl (což někdo označuje "interpretačním potenciálem") a odporoval spoustě událostem z průběhu předchozích 2 dílů + knih, ale hlavně ve mě (alespoň na nějakou dobu) prakticky zabil chuť si sérii rozehrát znovu (protože má rozhodnutí nebudou mít ve výsledku téměř žádný vliv a ať se budu snažit sebevíc, tak všechny konce budou vždy ŠPATNÉ - tedy budu za desítky hodin hraní potrestán a ne odměněn).
A především proto jsem notně naštván. Kdybych si za těch pár let neutvořil k Mass Effectu vztah, tak by mi to bylo jedno, ale bohužel jsem měl ME velmi rád - a mám doteď, akorát prostě musím ignorovat závěr ME3.
Trochu nadějí ve mě vzbudila indoktrinační teorie, díky které "konec" ME3 začal dávat opravdový smysl a zapadal do předchozího děje a reálií Mass Effectu..jenže BioWare už několikrát jasně řeklo (pokud teda opět nelžou, nebylo by to poprvé, ale moc tomu nevěřím), že příběh ME je v ME3 ukončen a pouze dovysvětlí pár událostí (což prakticky vylučuje IT, protože to není jen dovysvětlení, ale naopak by chybělo to hlavní rozzuzlení).
Závěr ME3 je bohužel zklamáním pro valnou většinu FANOUŠKŮ - a schválně zdůrazňuji fanoušků a ne hráčů ME všeobecně.
Extended Cut si zahraju, ale nečekám od něj nic dobrého *9*
Aspoň, že ten multiplayer v ME3 příjemně překvapil (původně jsem jej nechtěl hrát vůbec, ale nakonec jsem u něj strávil - trávím - více času než v samotném single-playeru) - a to jsem jej původně nechtěl vůbec hrát. -
-
Jestli dává, nebo nedává smysl je dost diskutabilní. Ale rozhodně s tebou souhlasím v jedné věci: Pokud patříš k lidem, kteří od závěru očekávali "closure", ale hlavně 16 různých konců, máš právo být zklamaný, protože to jsi prostě nedostal, to je fakt. V samotném průběhu hry jsi toho mohl ovlivnit hodně, ale ona závěrečná animačka prostě zůstává víceméně stejná (ačkoliv implikovat může pokaždé něco jiného). Snad tobě a všem co to mají stejně jako ty, udělá to DLC radost, fakt vám to přeju. Pokud v závěrečných cutscénách přibudou všemožné, byť i minoritní, následky voleb, počet konců (ač základní kostra zůstane na třech) se razantně navýší, hráči budou mít pocit, že otěže měli a mají ve svých rukou a snad přijde i opravdové uzavření (a já se modlím, aby to tím uzavřením nepodělali).
-
-
Ano, očekával jsem "closure" - očekával jsem, že příběh okolo Sheparda a cyklu bude uzavřen (dokonce jsem počítal s tím, že Shepard zemře) a zodpoví otázky, které se vyrojily v průběhu děje předchozích dvou dílů. Místo toho ale nezodpověděl téměř žádnou, několik z nich znegoval (protože už prostě nedávaly vůči nové variantě děje smysl) a hlavně - vytvořil spoustu nových.
16 konců jsem nečekal, 3 je adekvátní počet. Jen by mohly zapadat do děje (připadají mi násilně naroubované do děje ME - jakoby byly vymyšleny až v průběhu tvorby ME3 a jinými lidmi, než těmi, kteří tvořili hlavní kostru přiběhu předchozích dílů - což je bohužel podle některých indicií pravda) a vzbudit v hráči pocit zadostiučinění. Nebo alespoň ty lepší konce, počítal jsem i se "špatným koncem"..nepočítal jsem s tím, že budou špatné všechny.
Mohl bych teď vypsat zhruba takových 20 otázek, které závěr ME3 vyvolává, ale stejně to nemá smysl..jen bych už opakoval věci dříve řečené.
Taky ještě trochu doufám, že mě ještě toto příběhové DLC potěší, ale moc tomu nevěřím.
-
-
Omg, to je tak, když člověk rozepíše větu, chvíli se věnuje něčemu jinému a pak se k ní vrátí - tu poslední část mého předchozího příspěvku (za pomlčkou) ignorujte, protože jen opakuje to, co jsem napsal už v závorce před ní *15*
-
-
Jistě, pro někoho tak sofistikovaného jako jsi ty měl spoustu hloubky. A jistě i pro další lidi.
To nic nemění na tom, že Bioware pokazili ten efekt "vaše rozhodnutí rozhodnou" pomocí odfláklých barvičko konců.
Ale třeba to tímhle napraví. Ale spíš ne. A tak se konec bude navždy jen líbit těm hloubavějším.
-
-
Sakra práce. Ja to ešte nemám kúpené a dosť som sa na to tešil, ale ako to tu čítam tak ma to odrádza od kúpi. Je to vážne až také zlé, alebo sú vaše reakcie prehnané?
-
-
Hele má se to následovně (neboj, bez spoilerů). Hra sbírala v 90% devítková hodnocení a většina recenzentů se shodla, že valná většina hry je masterpiece. A dost podobně to viděla i komunita. No a velká část recenzentů a většina komunity však nadávali na konec. Jsou tací, kterým se líbil, ale zpravidla se nelíbil těm, kteří chtějí jasný a "vyčerpávající" konec (včetně epilogu), který vše uzavře v doslovném slova smyslu. Pokud si myslíš, že žánr má určitá pravidla, která je nutno dodržovat, budeš asi se současným koncem nespokojen. Pokud se konzervativcům směješ do xichtu a domníváš se, že představa jediného správného způsobu, "jak dělat umění", je blud (jsi otevřen postupům, které ve hrách - v jejich naraci, nejsou obvyklé), je velká šance, že se ti líbit bude (konceptuálně, obsahově tě může samozřejmě stále zklamat).
No a co se týče DLC, nikdo z nás neví. *4* ale je mířeno právě na tu část hráčů, která byla s koncem nespokojená... -
-
Hmmmm no tak to sa mi koniec asi páčiť nebude. Sakra práca.
-
-
Vem to takhle hra sama o sobě má strhující příběh kdy si říkáš to musím vidět ještě jednou. Pak ale přijde konec, který je plný nesmyslů typu akce členů posádky, které jsou v rozporu s jejich charakterem, teleporty postav (a v ME světě jsem si opravdu nevšiml teleportačních zařízení), velice odfláklé vysvětlení proč smrťáci každých 50 000 let vyvražděj galaxi, zvlášť když si představíš, že po jejich odletu by tu zůstala například rasa shadow brokera (yarg myslím), která je cca na úrovni našeho středověku né li dále, a měla by dalších 50 000 let na rozvoj. A závěrečná volba, kdy jsi postaven do situace hele tady máš tři volby a musíš mě naprostýmu cizinci věřit, že ta či ona volba udělá to a či ono mě teda dost sklamal. Kdyby si odpustily některé z těchhle nesrovnalostí, tak pak by ten konec byl přijatelný. No jsem zvědavej na to DLC.
-
-
Sorry, ale recenze na ME3 jsou ovlivněné obrovským hypem a dalšími věcmi.
90% to nemá ani náhodou. Gameplayem to nijak nevyčnívá nad tunou jiných TPS. prostě hype, hype, hype.
Jediný čím to může někoho získat jsou postavy a story. A pokud se s nimi vezeš už od jedničky, tak ti recenze můžou být u řiti, protože to budeš hrát tak jako tak.
Jaká je pak smůla, že se najdou obrovské počty lidí, kteří se shodnou, že jim konec celou sérii a její příběh pokazil. Chudáci Bioware si sami pod sebou podřezali větev. -
-
Podle mého názoru je gameplay nejlepší ze všech tří dílů, což by - pokud bych se držel toho, co říkáš, dělalo z předchozích dvou podprůměrné. Býti po stránce gameplye dobrou TPS totiž chtěla být série od začátku, ale teprve trojka působí jako AAA akční hra. Já osobně si myslím, že gameplay - mechaniky, úrovně apod. je u trojky nadprůměrný.
Co se story a postav týče, to je na jinou debatu.
-
-
-
Hraje se to parádně. Konec naštval hodně lidí, ale to dokazuje velikost té hry, když se nechaj tak vtáhnout do hry a u konce dostanou takovou facku, že 90% lidí co to odehrálo vidí rudě :D
-
-
A nebo také, že hráli po třetí skoro to samé tak se těšili na epický konec a dostali to co dostali :)
-
-