Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Fajn, hranim vsech dilu jsem stravil stovky hodin, ale proc by me melo zajimat tohle, po pul roce? Proste dalsi vytahovani penizku z lamek a ovecek po celym svete. Priste vydaji DLC kde budete moci oplodnit Liaru a zajit na pivo s Garrem. Samozrejme za $20, a koupi si to nekolik set tisicu ovci *15*
  • Jack1947
    Tak sem s tium hybaj :-D .
  • Tak myslím, že tohle by se mohlo i uzavřít. Je tu taková věc, možná tím budete překvapeni, ale každému se líbí něco jiného. Někomu se konec ME 3 líbil, někomu né. Někomu se DA 2 líbilo, někomu ne. Každý jsme jiný. A co mě nejvíc štve je to, jak v každém komentu o ME 3 čtu neustále o těch koncích. Ano chápu nelíbili se Vám, ale musíte o tom neustále psát do každého komentu včetně tohohle který se netýká konců ME 3, ale DLC Leviathan?
    • Leviathan by měl mít nějaký důsledek na konce Mass Effectu 3. Jak velký zjistíme až za pár dní a asi to nebude nic dratického (několik nových dialogů a možná doplňujících animaček, předpokládám alespoň já) ale i tak, je to relevantní ke koncům ME3.
    • Cahir
      Tady se neřeší líbí/nelíbí. Tady se řeší dává/nedává smysl...
      • Asi jako ona hádka o tom proč Reapeři nezaútočili na Citadelu rovnou? Taky mám takovou věc co nedává smysl. Jaktože trvalo Sovereignovi (Sarenovi) tak neskutečně dlouho než obešel bezpečnostní systémy na Citadele, když Citadela měla být Reaperskou technologií tím pádem by měl být schopen odhacknout protheánské protokoly rychle ne?
        • Cahir
          Počkej, nepleť si hádku a diskuzi. Tady se vedla smysluplná diskuze o významu konců + o motivech Reaperů (na konci hry i v průběhu). Hádek a urážek bylo minimum. Že si je někdo nedokáže odpustit, to není moje vina. Každopádně tohle celý byla jedna z těch lepších diskuzí a víc na úrovni a myslím, že jsme se i něčeho dobrali.

          Neskutečně dlouho? Saren se dostal k řídícímu panelu chvíli před tebou. Navíc byl virus, který změnil vysílání, protheanského původu a nebyl tudíž součástí reaperské technologie. A že někoho sundáš těsně před tím, než se mu podaří jeho ďábelskej plán, není nelogičnost, ale hra na efekt a dělaj to tak všichni (asi jako když vypneš bombu dvě sekundy před výbuchem). *3*
  • Nepodstatná informace: ME3 funguje pod Windows 8 bez problémů *3*
  • Cahir
    Přidávám se ke Stoneyboyově argumentaci a jen dodám, že součástí cyklu je i pojištění, že Reapeři zůstanou svrchování vládci pořádku (což lze pouze v případě, zůstanou-li nejsilnější). Oni zajišťují přežití organiků, což zároveň znamená zachování řádu a to je podle mě nejpodstatnější fakt. Pokud by se potenciální rasa organiků vyvinula příliš, dokonce by reapery předčila, nebo se jim vyrovnala a teprve v této fázi by syntetici ve službách těchto organiků povstali a začali svoje tvůrce kopat do zadku (do té doby by podle tvé logiky neměli Reapeři právo na vměšování se), Reapeři by je možná už nedokázali zastavit. A možná by nedokázali zabránit totální anihilaci organického života. Chceš-li sloužit jako světovej (galaktickej) policajt, musíš bejt ten nejsilnější bouchač. To je podle mě důvod, proč se museli Reapeři uchýlit k cyklům...

    EDIT: Sorry, souble-post. Patřilo Killerovi.
  • @Pierre: Dovolím si pokračovat tady, ve vlákně nám jaksi došlo místo. Varricka jsi nepoužíval, ale jeho questy jsi snad plnil ne? Takže jsi měl možnost se s postavou sžít. Já jsem třeba skoro vůbec nepoužíval Aveline, ale to neznamená, že jsem ji nepřál svatbu.

    Sestru jsem odevzdal GW, takže přesně nevím, jak to myslíš. Celkem pěkná hádanka byla v DLC Legacy, který mimochodem doporučuju, jestli bude někdy nějaká sleva na BW body. Finální boss má celkem zajímavý info. Ale jinak máš pravdu, s hádankama to moc dobrý není.

    Flame jsem v žádným případě vyvolat nechtěl. Můžeme pak diskutovat, až ohlásí DA3.
  • Trochu offtopic, ale chci se zeptat, četl tady někdo ME Deception? Je to opravdu tak špatné?
    • Česká verze je opravená a částečně převyprávěná, aby se dala číst. Oproti originálu je to podstatně lepší kniha. Překladatel Jakub Mařík (přeložil i polovinu ME3) se opravdu snažil.
      • Díky za info, českou verzi si tím pádem seženu a přečtu.
    • No je to celkem v poho. kniha. Já mám nejraději díl 3. pak 1. pak 4. a pak 2.
      • Dík. Když jsem se poprvé dostal k Revelations, tak jsem ji dočetl za noc... na Deception jsem ještě nenašel odvahu po přečtení toho dokumentu s výčtem chyb.
        • Ono to nieje zlé, má to fajn spád a je tam dobrý prehľad o tom kto čo a kde práve je a robí, ale nad tými "defektami" v nadväznosti a logike to Dietz dosť posral.....akože Gillian už nieje odrazu autistka a za cca 3,5 roka sa stihla z 12ročnej stať plnoletou :D, Kai Leng je tam vykreslený skôr ako neschopný degeš než nekompromisný profík a Kahlee s Andersonom si to rozdávajú a flákajú sa namiesto toho aby sa poriadne venovali tomu, že sa im stratili "ich" decká.
          • Dík za info, možná si to ještě přečtu. Od února čekám na to slíbené druhé vydání, ale podle počtu chyb by to autor možná musel napsat celý znovu, takže asi nemá moc cenu čekat.
  • Zayl
    Není nad trailer který neukáže nic nového. Jediné co by mě mohlo trochu navnadit je příslib toho mecha a dvaceti tisíc mil pod mořem.
  • Jednička i dvojka měli opravdu výborné konce.
    V jedničce když jste argumenty otevřeli Sarenovy oči a prohnal si sám kulku hlavou.
    Ve dvojce vaše rozhodnutí skutečně ovlivnili konec. (Kdo prežije a kdo zemře.)
    Ve trojce mě nic takového dech nevyrazilo.
    Možná ani za to vývojaři nemůžou. Zkrátka nasadily laťku příliš vysoko a my očekavali něco ešťe více epického a místo toho sme dostali průměrný konec.
    U jiné hry bych nad tím asi mávl rukou, ale u značky mass effect mi to přišlo zatraceně líto.
    • Kozy
      Mě zrovna Saren dech nevyrazil, bylo to jasný, záporák co zjistí co je správný atd., dvojka mě bavila jenom kvůli Zaeedovi a misím loajality, příběh o ničem no a trojku jsem si vysloveně užíval, ta beznaděj z toho ke konci byla sakra znát a to se mi líbilo.
      • Zajímavý vkus - užít si druhej díl jen díky Zaeedovi :D Ale proč ne. A souhlasím s tím, že ten pocit beznaděje a skoro až rezignace ze strany Shepharda byl zajímavý, ale... problém byl spíš v tom, že celej závěr (včerně mise na zemi) působil směšně. Nebylo to ani trochu epic, vůbec nic jako ve 2. díle, kde byl závěr plnej animaček, které se týkali přímo postav a postavy mohli umírat, pokud jsi dělal špatný rozhodnutí. Právě na toto se lidi těšili ve 3. díle a očekávali něco ještě víc epic .. a dostalo hov*o.
      • Cahir
        Saren byl dobře napsanej. Schovával se za kecy o vyšším dobru a díky svý inteligenci si to dokázal všechno i vyargumentovat, ale pravda byla taková, že to byl zbabělec a egoista a šlo mu tudíž pouze o vlastvní přežití a o moc. Žádný wtf momenty, žádný zvraty jak z béčkovýho románu, neklame tělem - prostě charakter, kterej se od začátku až ke konci drží svý vnitřní logiky, pouze se nám víc a víc odhaluje. A takovejch ve hrách tolik nebejvá...

        Dvojka je super hra, ale vedle zajímavých postav k trilogii vůbec ničím nepřispívá. Co se týče hlavní zápletky celé trilogie, je dvojka zbytečná.
        • Především - Saren byl indoctrinated a neuvědomoval si to, dokud mu Shephard neotevřel v samém závěru oči. Indoctrination = oběti si neuvědomují, že jim Reapeři předsouvají vlastní cíle a sami si ty cíle přisvojí a odůvodní, aniž by si byli vědomí manipulace. On nebyl vůbec zbabělec, byl naopak zatraceně silnej. Proto se dokázal na kanci z Indoctrination vymanit a zabít se, aby ho Reapeři nemohli dále ovládat. Ve skutečnosti byl v jejich moci už strašně dlouho (našel artefakt Reaperů už během First Contact War).
        • Akorat chudaka Sarena z role zaporaka tak nejak degradovali syntezou (do smrti neuverim, ze nekdo mohl vymyslet takovouhle pi*ovinu), ktera je presne to, o co Sarenovi slo. Ze jsme ho tenkrat neposlechli a neusetrili si dva dily a zklamani.

          S tou dvojkou mas pravdu. Ja si pri dohrani rikal, ze teda alespon ta rozhodnuti a ty postavy z ni budou mit nejaky vliv ve trojce. No a taky ze jo. +25 k war assets...
          • Cahir
            Ale no tak Killere, působíš na mě jako někdo, kdo má celkem pod čepicí. Jak můžeš srovnávat Sarena se Shepardem. Saren jenom blafal a oblboval sám sebe kecama o syntéze, chtěl si jen zachránit svůj kejhák. Reapeři by takovýho červa nikdy neoznačili za výkvět galaxie. Jestli jim někdo učaroval jako potenciální "chosen-one", byl to jedině anglosaský neohrožený ultimátní hrdina Shepard. A o tom to celé je. ME3 se v tomto aspektu drží konceptu a hlavně logiky ME univerza nastavených už na začátku - je to simulátor hrdiny...
            • Cahir
              Ať tak či onak, pointa je, že oni dva na to neměli, ale Shepard má...
            • To si nemyslim, ze by jen oblboval sam sebe. Podle mne skutecne veril, ze to je reseni, jak zabranit vyhlazeni. Alespon na mne tak pusobi. Navic, pokud jen blafal o synteze, potom Illusive man take jen blafal o kontrole. A ja prece nemuzu za to, ze napsali tri moznosti, z nichz jednu nam nutil Saren, druhou Illusive man a tu treti chteli vsichni ostatni, vcetne mne, ze jo? :-)
        • K tomu, už není moc co dodat.
          Sarena beru jako nejlepšího (nejuvěřetelnějšího) záporáka ve světě her.
          Žádné jsem zlý protože jsem záporák. Zkrátka to mělo hlavu a patu.
          A když padla poslední Sarenova slova. Díky sheparde, sbohem. Tak při konci hry jsem měl doopravdy slzi v očích. Což se před tím a bohužel ani potom již nestalo.
    • Tak to si nejsem jistý jestli jsme hráli stejnou hru. Mně ten konec přišel celkem dost epický. U finální volby jsem přemýšlel asi 10 minut...
      • Aby jsi nakonec viděl animaci z 98% stejnou jako by byly i ty další.
      • Pane jo, 10 minut premyslet, jestli zvolim modrou, zelenou nebo cervenou explozi! Prosim pekne, jak dlouho si tak v prumeru vybiras jidlo v restauraci? :-)
        • Pokud jsi k tomu přistupoval tak jako "jé, modrá, červená, zelená.... mám rád červenou.. bam" a hotovo tak je to jasné.

          Osobně, jelikož jsem se vyhejbal spoilerům jako čert kříži jsem docela dlouho přemejšlel a spekuloval nad tim co by který rozhodnutí mohlo znamenat a pro koho. Musím říct že to bylo poprvý v sérii kdy jsem nejel podle toho jak jsem se rozhodl jet postavu na začátku (paragon/renegade).
        • Tys před koncem věděl, jak to bude? Nech si to.
      • Až na to, že ta finální volba nakonec neměla ani tak moc smysl. I přes ten upravený konec. Přes to ME3 není špatná hra. Jen prostě nedosáhla očekávání fanoušků.
  • Za kolik to bude?
    • Cahir
      800 bw bodů (dvě kila)
      • tak to je přesně o 200 víc než jsem čekal
        ts že já v*l jsem víc jak 900 bw bodů utratil za ty kravský balíčky v multiplayeru
        • Cahir
          Myslíš za packy s vybavením a postavama? *7* Člověče, vždyť to se dá vyhrát pouhým hraním, nemusíš zaplatit ani haléř.
          • jo jenže já nemám čas na 50hodin hraní abych si pak možná odemkl nějakou postavu
            • ale vlastne ti mozme podakovat, prave kvoli takym ako ty su MP DLCka zadarmo, ste nam ich zaplatili kupovanim kravin :)
            • konečně tu máš jednoho z nás. Já přece nebudu hrát nevím jak dlouho abych si odemkl N7 postavy
            • Takže kvůli takovým, jako ty, vycházejí ty prasácký DLC, co odemykají bonusy, co jinak hráči musejí získat poctivým hraním? *1*

              Pozn. Bez urážky. *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit