Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • PC hry jsou jedinym duvodem, proc stale k Windows od linuxu odbiham, pres Wine jsem se vzdy spis vic navztekal, nez nahral, ale nastesti spusta starych klasik z GOGu funguje bezproblemu... naposledy jsem takhle hral Fallouta a Planescape Torment... s novejsimi hrami a 3D ale zacinaji problemy a spousta nastavovani, chybejici zvuky, graficke problemy... to vse samozrejme, pokud se hra vubec pdoari spustit
    osobne mam nejradsi Lubuntu 12.04, oproti predchazejicim verzim Ubuntu je tak nejak mi prijde i pratelstejsi k hrani starsich her
  • Este co sa tyka enginov tak pri velkych aaa tituloch to az tak problem neni.Lepsie povedane tam su kapacity aj financie na portaciu, zatial skor nebola vecisnou vola a moznost navratnosti investicie.Ono aj tak velka cast "big enginov" je multiplatformova a ak podporuju ps3 (ktora ma k linuxu, hlavne koli ogl, asi najblizsie z konzol) tak uz prechod na linux nebude az taky sok (UE3/4 asi nebude problem,Cryengine detto, Id soft svoje enginy ma linux pozitive od zaciatku a Valve sa tvari ze Source bude tiez linux ready.Mimochom ak hra bezi na OS X tiez ma sancu na lahsi prechod na linux (aj ked tam zasa mozu byt problem oseacke frameworky,cocoa a tak...).
    Co sa tyka mesnsich titulov ,tak tam moze byt velmi napomocna podpora Linuxu v Unity3d v nasledujucej 4 verzii.
    V com vidim asi najvecsi problem, je prechod indie vyvojarov a tych co robia pre xbox live.Tam sa vo velkom stale pouziva XNA co na linuxe je stale porod (su rozne free implamentacie ale uz len previazanost s directX je zvezujuca a mono vykonom je na tom stale biedne, aspon co sa tyka vyuzitia v hernych enginoch)

    Mimochodom v tomto smere vyznieva celkom zaujimava infoska, ze okrem Abrasha (zjednodusene specialista na optimalizacie) Valve zamestnala aj Sama Lantinga, ktory stoji za oblubenou multiplatformovou os kniznicou SDL. Nedivil by som sa keby sa Valve vybralo aj tymto smerom ( nejaka vlastna free/platena? kniznica/framework na jednoduchsie portovanie do linuxu pre vyvojarov)
  • Ak ten ich odhad/čuch na peniaze dopadne ako posledne, kde vôbec neodhadli hodnotu nemenovanej spoločnosti, po jej odkúpení padli pekne na hubu (stráta niekoľko desiatok mld.). Balmer sa celej problematike rozumie asi ako koza bobkom. Gates spravil svojím odchodom chybu.

    Čo sa týka OS samotného, je to kompletná zbytočnosť. Keby zapracovali na novom, plnohodnotnom OS a "touch" pridali ako dodatočnú hodnotu, mali by oveľa väčší predaj.

    Majorita vlastníkov Win 7, sa im na to môže z vysoka viete čo...
  • vsechno co udela Microsotft je blbost uz samo o sobe je microsoft blbost
    • Doufám že nepíšeš z windowsů *15*
  • Slendrian
    Bol som na licencnom skoleni produktov Microsoft, po skoleni si ku nam prisadol lektor a vo volnej debate sa mi vyjadril ze Windows 8 je uplna blbost, Metro je pekna vec pre tablety ale okrem toho je to absolutne bezvyznamny OS, to sa moc nevytiahli ked ich zamestnanci sa takto vyjadruju, zlate 98SE, XPcka a sedmicky :)
    • ja nechapu proc v W8 nekdo porad hleda neco revolucniho vzdyt je to jasne od sameho zacatku, ze jsou to jen W7 s upravou pro dotykove dyspleje
  • Steven J. udelal iOS a Mac OSX super uzavreny a lidi to kupujou jak sileny. Dokonce si mnozi libuji, jak bezpecne a rychle to je. A to vsechno lze proto, ze nad tim ma Apple plnou kontrolu a leccos tam vubec nepusti (treba Flash na iOS, jine vyrobce HW na Mac apod.). MS naopak lidi vycitaji nestabilitu a deravost. Vidi v tom lidi nekdy drivery a HW, kterym si PC nacpali, mnohdy tak, aby co nejvic usetrili ? Pochybuju. MS moc dobre vi, ze serioznim zakaznikum nakonec udela radost a sobe velkou sluzbu, kdyz svuj OS trochu vic uzavre a bude kontrolovat. "Divoky zapad" necha na Linuxu a Androidu. Tam si IT studentici, nadsenci a jine "IT mini-masy", co jsou tak hrozne slyset na forech IT webu, opravdu zaradi. Budou kompilovat svoje kernely a nadavat ma MS. Ale az budou potrebovat pracovat efektivne, prestanou hledat alternativniho klienta na Linux pro kazdou p*covinu a OS uz nebudou resit. Budou chtit nerusenou a bezpecnou praci nebo zabavu. A protoze uz budou mit nejakou tu korunu a budou chapat, ze stoji za to trochu do toho investovat, koupi si jistotu. Klidne Maca nebo Dell s OS, na kterem bezi tech par softu, ktere skutecne potrebuji pro praci a nebo zabavu. Uz nebudou hledat drivery kazdy den a nebo se snazit neco pretaktovat za cenu obcasne nestability. Zacnou totiz resit skutecne problemy zivota.
  • Every time you call GabeN fat, Episode 3 is delayed another 2 years.

    GabeN is THIN, GabeN is THIN, GabeN is THIN, GabeN is THIN, GabeN is THIN ...
    • MrSanta
      http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/4634732_460s.jpg *3*
  • Hry na Linux budou fajn, hlavně indie scéna. U AAA her to ale vidím černě, DirectX je v současnosti prostě o hodně lepší (a jednodušší na programování) než OpenGL.
  • Mrkvosoft si porad mysli, ze je jedno co vytvori, kdyz to lidi budou stejne prinuceni koupit (je vicemene nemozne koupit notebook bez windozu, aspon v ceskych obchodech). Ale uzivatele uz u win vista ukazali, ze pokud je to smejd, odmitnou to kupovat. Pokud je win8 primarne urcene na tablety (kde uz jsou android nebo system od apple), nevidim duvod proc by to lidi meli chtit pro pc a notebooky (neznam nikoho kdo by pouzival touchscreen monitor). Doufam ze se bude opakovat stara situace, lidi zbozi s win8 odmitnou a tentokrat uz to mrkvosoft nemusi ustat. Je to sice jenom takovy sen, ale co kdyby ;-)
    • Notebook bez widlí de koupit v každým pořádným obchodě. Konec konců já si kupoval noťas bez OS (byla i volba s linuxem za korunu ale proč dávat korunu za něco, co si tam dám sám a zadarmo?) a sou to 4 roky. Win8 není primárně určenej pro tablety ale pro dotykový obrazovky! To je důležitý nezaměňovat. Jinak na dotykový obrazovce je to paráda, mám to vyzkoušený a i kámoš s tím dělal na myš už to taková paráda není a to je nejspíš potopí, což je možná trochu škoda.
      Každopádně krok Valve je super, protože z velký části používám widle jen kvůli hrám (ve virtuálu) a jinak jedu s tučňákem. Snad se to prosadí víc. Konec konců wine není všemocnej.
      • ano jsou to uz 4 roky DNES realita treba na alze: notebook bez OS 3 strany, notebook s W7 home 21 stran + 11 stran s W7 profes....
        • na druhou stranu se vyrobcum ntb nedivim rozdil v cene za licenci po ntbk je par stovek a i pro uzivetele to vyjde mnohem levneji kdyby mel vyrobce kazdy model ve dvou provedenich dve baleni = drazsi vyroba distribuce atd. urcite by pak cena byla vissi pro o be verze takhle dostanete ntb za cenu ktera je mezi cenou s OS a bez OS
  • kdyby na linux byli hry uz driv poslal bych win davno do kytek...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit