Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • textovky byly výborný žánr. V paměti mi utkvěly zejména Fukovy textovky Podraz a Indiana Jones a ZX spectrové textovky Dobývání hradu I a II. Až na PC jsem začal hrát anglické textovky od firmy Infocom - The Lurking Horror (lovecraftovská textovka), A Mind Forever Voyaging, Starcross...
    Z textovek se postupně vyvinuly grafické textovky, třeba od firmy The Legend Entertainment, např Frederik Pohl's Gateway atd. A odtud pak zlatá éra point-n-click adventur.

V devadesátých letech byly textovky a adventury hlavní žánr, který jsem hrál. RPGčka jsem začal hrát až cca kolem roku 2000
    • No vidíš, já jsem RPGčka začal hrát v roce 1993 a hraju je kontinuálně dodnes. Z textovek jsem hrál akorát cikani.exe. Takže o nějakém "hlavním" žánru bych nemluvil. Spíš jde o to, co hráli kamarádi a co tím pádem člověk sehnat - u tebe to byly asi adventury, u mě RPG.
      • hrál jsem ještě strategie - Command and Conquer, Warcraft, Duna II, Master of Orion, Ascendancy, UFO I a II, HOMM.
        Myslím že první RPG, které jsem hrál, byl Albion. A pak Might and Magic 6 a pak už to šlo - Baldury, Lands of Lore, Wizardry, Gothicy, KOTOR...
  • MickeyMutant
    Na vyzkoušení, jestli žánr obrozených textovek člověku sedne, nebo ne, doporučuju třeba Lifeline, příběh astronauta na cestě k Tau Ceti, který ztroskotal na tajemném měsíci.
    • Jo to byla dobrá hra.
  • Warsaw Was Raw
  • dira
    Osobně bych nezatracoval ani důvod jazykových bariér, které dnešní audiovizuální díla dosti odbourávají. Není tak vyjímkou, že hru hrají lidi, kteří "odhadnou" její mechanizmy a příběh částečně vypozorují. Velmi to tedy omezuje cílovou skupinu na lidi "mluvící daným jazykem". O překladech většinou pak nemůže být ani řeč z pochopitelných důvodů (překlad se rovná novému vývoji :) )
  • Zayl
    No nevím, mě přijde odpověd na otázku, proč jich nevzniká víc, poměrně jednoduchá. Spíš mě napadá otázka, proč by dnes někdo chtěl hrát textovku, snad krom nostalgie.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit