Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • palcov

    Takze 1404 v nove grafice? Ptz tak to podle dojmu vypada. 1404 jsem hral nedavno a nevim zda mam silu na znova to samé. A doufam, ze pujde vypnout boj. V kampani to bylo zabavne, ale Anno je u me cista budovatelska hra(cicka). Nevim jak nekdo pri tom vsem mikromanagementu stiha jeste valcit..

  • Marines
    Ano, recenze je napsaná hezky a pod vlivem nových dojmů ze hry, ale přece jen, mi tam chybí malé porovnání s posledním dílem 1404, či dalšími ( díly z budoucnosti nejsou to pravé k hrám z minulosti). Jestli se nepletu tak soupeřů bude daleko více a i když je to budovatelská strategie, budete muset chtě nechtě, hodně a neustále bojovat. Nebo ne? V předcházejících dílech z minulosti jste mohli projít celou hrou i bez boje a mohli jste zabrat mnoho okolních ostrovů, tohle malé srovnání v recenzce být alespoň mohlo...
    • cms.sarka-tmejova

      Není možný napsat recenzi hry z nehotovýho buildu v betě, proto to taky není recenze, ale dojmy. Srovnání s minulými díly si zatím netroufnu dělat, třeba níž zmíněná logistika v téhle verzi nebyla mimo lodní dopravy prakticky dostupná, takže ani železnice. Hra vychází v dubnu, kdy patrně vyjde i plnohodnotná recenze.

      • Marines
        Ano, máte pravdu, recenze to není, ale přece jen malé srovnání s minulostí musí ve Vás třímat ( ve vztahu ke hře), vždyť i uzavřená beta dá i dojmy srovnání. Jinak musím podotknout, že první dojmy bývají ošidné a ve Vaší "dojmovce" jste se celkem trefila...
  • XorxoxTalarius

    Jako byl jsem skepticky, ale beta mne presvedcila ze to bude bomba. Jedine ceho se bojim, tak aby do toho nepletli soucasnou politiku, navic by mne zajimalo proc delnici mluvi jako by od rana do vecera cetli Marxe. Pusobi to tam jak pest na oko a tak nejak vnitrne doufam ze se mi tam nebudou promenadovat s rudou vlajkou (jak bylo ukazano v artworku pri nacitani), nebo pripadne to nebude stejne blbe jako hra Evropske Komise kde jste blahobytu dosahli pouze maximalnim zdanenim vseho a skrze dotace (takze tady skrze komunismus). Jelikoz uz jenom to ze postavim odbory a to zveda produkci je takove lehce usmevne.

    • Majkl

      prý tam nelze nechat otročit děti, to by si Ubi nelajsnul, takže politicky to trochu ovlivněné bude

      • XorxoxTalarius

        Mala uprava, nejednalo se o otroctvi, ale o to ze i deti mohli pracovat, a jelikoz meli lide male mzdy a hodne deti, tak je posilali do prace. V UK byla detska prace zrusena 1833 a u nas to dosti zkomplikovala povina skolni dochazka.

        • Majkl

          můžeme to eufemisticky říkat dětská práce, ale z dnešního pohledu, při tom v jakých podmínkách děti pracovaly a že stejně ani neměly na výběr je výraz otročení zcela na místě


          • XorxoxTalarius

            Delali ve stejnych podminkach jako dospeli a na vyber meli. Rodice je do tovarny posilat nemuseli, pokud meli male pole, mohli delat doma.

  • K odpovědi na otázku kam si zasunu nové anno, tak Já zatím vyčkávám, až si ho budu moct zasunout do GoG knihovnič´ky k ostatním annům.

    Jinak dojmy asi dobré pro někoho kdo žádné anno nehrál, ostatní se z toho nic moc nedozví. Zejména jak je na tom logistika, kvůli které bylo hráči předchozích serii zavrženo to minulé. Prostě celkově žádné porovnání s předchozími díly, takže informační hodnota prakticky nulová, jak už bývá dnešní dobou v článcích/recenzcích bohužel zvykem.

    • ales.smutny

      Ne, cilem bylo zkusit Anno ocima nekoho, kdo vynechal posledni dily. Chapu, ze ty treba hledas srovnani s minulymi dily, ale bohuzel, v jednom clanku tohle nejde uspokojive spojit.

      je ale take treba si uvedomit, ze hry nevychazi jen pro hrace predchozich dilu a tvrde jadro fandomu danych znacek, ale hraje je i spousta novacku nebo hracu, kteru se ke znacce vraci po delsi pauze (coz jsem treba ja).


      Pokud jednim dechem napises, ze je clanek dobry pro ty, kteri Anno nehrali a pak pridas, ze name informacni hodnotu, najednou mluvis uplne za vsechny a celou skupinu lidi, kteri mohou Anno hrat a jeste si odporujes.

      Proto bych poprosil zmirnit tradicne agresivni retoriku, mozna proste jen clanek neni zamereny na tebe :)

      • Neprotiřečím si. Informační hodnota pro mě (a někoho kdo tuší o čem Anno je) je nulová. Pro někoho kdo to nikdy nehrál to smysl má, ale počítám, že Anno je tak profláklá značka, že těch kdo netuší o co jde zase tolik nebude. Ale obecně bych ocenil u recenzí a článků větší důraz na porovnání s minulými díly serie. Přijde mi, že se to poslední dobou z recenzí nějak vytrácí, respektive i tím jak je ve hrách čím dál tím míň inovací, tak ty články často můžete vzít a jen změnit hlavičku a na 99% nikdo nic nepozná o jakou hru ze serie se vlastně jedná.

        • Andy79

          Najhoršie je, že v tom článku skoro všetky novinky popísane boli. Tá hra je stále rovnaká.  Tiež som hral túto uzavretú betu a z nejakého dôvodu sa tá hra nikam neposúva. Či je to dobré? Neviem. Má peknú grafiku dá sa to pekne hrať v 4k. Keby som Anno nikdy nehral, tak by som bol z tej hry hotový, ale takto ani neviem či si ju ešte zahrám. Ak áno, tak asi len kvôli príbehu, ktorý v bete nebol.

    • Ilusiveman

      Ubi launcher, není problém. Mám tam všechny Anno a Creedy a zapinám jen, když  hraji zminovane (:



      • samotný launcher asi ne, ale zrovna 1404, 2070, settleři a ještě pár her vzniklo bohužel v nešťastné době velmi šikanozních ochran, takže čekám až to časem dají na GoG. Do 1404 už tam jsou a bez limitu aktivací a dalších pekelných věcí, které obtěžují platícího zákazníka.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit