Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MrSanta
    Jestli to chápu správně, tak pokračování akční řežby je, překvapivě, akční řežba. A podle autora článku je to špatně... To se mi snad zdá. Pana Kremsera asi nikdy nepochopím *1*
    • Možná by nebylo špatné si ten článek přečíst - já z něj pochopil (a souhlasím s tím) že tenhle díl je prostě strašně stejnej a není na něm žádná zjevná snaha o to někam se posunout. Jiným hrám se tohle normálně vyčítá a já nevidím důvod proč u Gearsů dělat výjimku - jedinej znatelnej posun byl vidět mezi jedničkou a dvojkou, pak jakoby to už ty lidi přestalo bavit a tak už jen lepily ten směšnej příběh do stejných kulis navíc paradoxně v ještě horším technickým provedení (dodnes mě děsí to příšerný nahrávaání arén z trojky, kdy člověk musel sledovat stále stejnou animaci toho jak si vojáci přdržují vrata)...
      • MrSanta
        Já ten článek četl. Kromě subjektivního názoru autora, že prosté akční hry jsou už přežité a že tam není posun jako God of War 4, jsem v něm nenašel nic, co by mělo potvrdit, že nové Gearsy jsou nic moc hra.
        S posunem u her nemám problém, ale musí to být posun správným směrem. A nedomnívám se, že radikální změny u zaběhlé značky (a navíc u tak prostého žánru jako TPS) jsou na místě. Co tam jako vrazit? RPG prvky? Survival? Budování základny? Jednorožce? Uznávám, to by mohla být zábava, ale těžko to budou Gears of War.
        "Kdo miloval a ještě stále miluje původní trilogii a Judgment mu nepřišel úplně k zahození, zahoří nejspíše láskou i ke čtyřce. Bude to sice z čiré nostalgie, ale tvůrci očividně na tyto hráče sází a maximálně jim vychází vstříc." a co je na tom špatného?
        "Nejde ale o nic výjimečného a určitě si nemyslete, že pokud vám Gears of War v minulosti nesedla, čtyřka to snad změní." no to je sakra objev. Určitě budu čekat, že když mě nezaujaly 4 díly nějaké značky, tak mě pátej bavit bude.
        Aby nedošlo k mýlce. Mě nejde ani tak o samotnou hru, jako o vyznění článku. Celkově mi to přijde zmatené, protože od začáku p. Kremser tvdí, že nové Gearsy jsou průměr a v samotném článku, až na pár subjektivních názorů, to vlastně nepotvrdí. S nadsázkou říkám, že něco podobného by napsal ve světlé chvilce Jack. A bez nadsázky říkám, že kdyby některé "argumenty" z článku člověk postnul jako reakci do diskuze u libovolné hry, tak za a) dostane sodu, že je hater, nebo za b) příspěvek smaže cenzor jako flame.
        • Co ot tady plácáš o budování základny, RPG a jednorožcích?! Já se tu bavím o inovacích a ty tu meleš nesmysly o změně v žánru... :/ Někdy žasnu nad tím, co tu lidi jsou schopní napsat za podivnosti - nevím jestli ti mám nakreslit obrázek, nebo uvést příklad. Raději zůstanu u toho příkladu:

Podívej se na Uncharted a rozdím mezi třetím a čtvrtým dílem, tam je krásně vidět o čem mluvím
          • Uncharted je od prvního dílu to samé dokola, jen se mění grafika...
          • MrSanta
            Prosím si obrázek, Uncharted jsem nehrál ani jeden díl *1*
            V klidu, není nutno být hned tak útočný. Já proti inovacím taky nejsem. Když je to s rozumem. Ale tady nejde o ty inovace, nejde tady ani o samotné Gearsy. Jak píšu, mě zaráží samotnej článek. Z jeho textu mi prostě nevychází proč by další Gearsy měly být (pod)průměr.
            Jak píšeš, hrám se běžně vyčítá, že se nesnaží nikam posunout. A to je právě, podle mě, docela lichá výčitka. Jestli je posun, nebo není by nemělo mít vliv na hodnocení hry.
    • Panu Danielovi "nenítoodSonynenítamniczdarskoulsnezájem" Kremserovi asi vadilo, že Fenix tolik nezestárl a nezvážněl jako Kratos.
  • No,uvidíme. Osobně se mi více líbí přístup tvůrců God of war. Chce to vychytat okamžik, kdy je třeba posunout se dál. Gearsy jsou pořád "to samé".
  • Já tedy úplně nevím, do jaké míry hrál autor článku původní trilogii, protože i v ní lze najít velké rozdíly v settingu - zatímco první díl byl komornější s nádechem hororu, další dva díly přešly k válečnému pojetí a už mě tolik nenadchly, Judgement jsem ještě nehrál. Co jsem pochopil, tak čtyřka by měla být návratem k pojetí jedničky, proto se na ni celkem těším, byť patrně půjde o obyčejný koridor.
    • Damarus
      Jo souhlasím. Dokonce bych řekl že to 90% lidí co píše do diskuze to nehrálo. První 3 díly se dost lišily a na Judgement je lepší zapomenout :)
  • Damarus
    Nic ve zlém, ale Gearsy se během 3 prvních dílu změnily o dost víc než CoD za posledních 10 nebo kolik už to je :D
  • Gearsy se mi ohrály už po první hře , koridor s nulovou invencí.
  • To se sice posunul dál, ale také jde o to jakým směrem se posunul, myslím že můžeme být rádi za to že Gears of War je jedna z těch značek co zatím drží svůj styl.
  • To studio asi nema ty kvality, ktere melo Epic a problem asi bude i v MS samotnem, ktery nechce nic menit a chce hrat na jistotu, bohuzel je to jistota roku 2007.
    Dobre to pochopilo studio Santa Monica a novy God of War se skutecne snazi nekam posunout, ale Gears of War 4 proste stale stoji v minulosti.
    • Od dob prvních GoW, Uncharted a možná ještě her dřív je to furt to samé v bledě modrém, jen se mění kulisy a grafika. Mluvit o nějakém posouvání působí v dnešní době, kdy se jede pár IPček furt dokola, fakt úsměvně...
  • MARTASLJ19
    A ja sa zasa na to neskutočne teším. Kvôli Gears of War som si kúpil X360. Ja nepotrebujem nič nové, chcem starý dobrý Gears of War. Kupujem to na PC.
    • Still
      GoW port na PC byla hrozná tragedie, protože ten dementní systém krytí, začaly kopírovat další hry. Utrpení najít něco, co by nebylo poznamenáno GoW....
      • Kill Switch by driv, ale pssst...
        • Ano, nepřekvapivě to odstartovala konzolovka, stejně jako autoheal...
          • byl i na pc.
            • Autoheal v FPS začaly konzole. Fakt.
    • Taky, snad nebude PC verze pošahaná, jako u GoW Ultimate. *7*
      • Francis
        Čo je na ultimate pre PC zlé? Uvažujem totiž o kúpe.
      • MARTASLJ19
        GOW Remaster už je OK. Odkedy v MS STORE sa odomkol V-sync tak je to v poriadku.
      • Ještě by to chtělo Halo 5, ať nemusím o XOne vůbec uvažovat. *1*
  • Tenhle system krytu a presnyho strileni zpoza nich je hrozny zlo pro akcni hry. K tomu cim dal dementnejsi AI protoze to uz by konzole neutahly....
    • Nove konzole by AI utahly v pohode. Neni problem udelat chytry AI. Problem je udelat nezabugovany AI, ktery nenarusuje gameplay. Neni nad to, kdyz ti AI zacne otevirat zamceny dvere, nebo dokonce vleze kam nema a ty ho nemuzes najit. Pokud mas nekoho killnout a nemuzes ho ve hre najit, je dost frustrujici. Nemluve o tom, kdyz se ti AI takticky zacoveruje v nej miste, zacne te odstrelovat a leti na tebe jeste boss...
      • Keci v kleci. Takovy swat3 je diky kreativni AI porad spickou zanru. Nebo modova AI v arme III, ktera obklicovala, manevrovala, pouzivala potlacovaci palbu, prislusenstvi zbrani....

Dobra ai posouva herni zazitek na novou dimenzi.

Dobrou ai jsem vydel naposledy u rage, fear ... to uz je vsechno hrozne davno.
        • Ai ze swat3 nebo Army je neco uplne jinyho.

FEAR mel sice vyborne ai, ale napul nascriptovane.
          Rage nevim. Matne si pamatuju vubec na hru. Ale AI me tam nijak neohromovalo.

Jenze tohle se neda srovnavat. Level pred x roky je uplne neco jineho nez dnes a navmesh je mnohem komplexnejsi.

Taky si trochu protirecis. Ty hry co uvadis byli na konzolich (Rage, Fear).
  • Ne, že by GoW byl nějaký zázrak od prvního dílu, ale že by Markus řídil zahradní traktor a po Locustech házel pokébaly s výkřikem "nu pagadi" od dalšího dílu asi nikdo normální nečeká že? To že následující díl bude "stejný" jako ty předchozí bych jako vadu na kráse neviděl pokud si to publikum najde.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit