Přejít na výpis diskuzí
Dojmy z hraní modifikace XCOM: Long War - takhle měla hra vypadat od začátku
29.11.2014 | Ladislav Loukota
60 příspěvků
-
Mam odehrano tak par postrehu. V prvni rade je to MNOHEM tezsi hra. V defaultu tu funguje neco jako damage-rulete, ale je ferova a bere v potaz strely z uhlu. Takze ikdyz se trefite ze predu, DMG je vesmes nizke... z boku vysoke a kolikrat crit.
Pak vyvoj - je nezbytne nutne stavet laboratore. Naopak jak tu zminovali opousteni misi - kdyz napr. na misi prijdete o vojaka tak, ze zustane a vy utecete se zbytkem, je to vyrazny boost ve vyvoji pro soupere.
U skillu mate tri vetve, existuji subclassy (sniper/scout, assault/brokovnice master etc.).
Zmen oproti zakladu je hoooodne moc, ale doporuji - toto je skutecne vyzva (jinak psi mate driv). Tu vazne musite jet style dostanu neco, ale obetuji neco jineho ;-) -
Mód může být dobrý, ale stejně neodstraňuje ta největší zla jako naskriptované nepřátele, pravděpodobnost zásahu (které si hra cucá z prstu bez ohledu na kryty, zdi apod.) a vůbec celkovou okleštěnost oproti hře staré 20 let. Po cca 20 hodinách asi mažu z disku, fakt nemám potřebu se rozčilovat nad tím, jak ufonek s pistolkou přes půl mapy trefí ze země snipera schovaného za zdí na střeše, přičemž sniper ho nevidí nebo jak má voják s útočnou puškou pravděpodobnost zásahu o políčko vedle stojícího ufona delikátních 64%. Těší mě jen fakt, že celý Xcom i s datadiskem stál jen 130 kč, takže žádná ztráta.
-
Jak teď funguje tahový systém ? Jde udělat krok, vystřelit a pak zase odejít ?
Nechce se mi teď číst celá recenze. :) -
-
Chvili uz jsem to nehral,ale tohle tusim nejde. Nicmene ty perky tam prekopane jsou.
Pokud te alespon trosku bavila hra i bez modu,je velka sance ze s modem budes nadseny. -
-
ja bych byl nadseny poze v jednom pripade a to ze by tahovy system fungoval jako v puvodnim ufu proste mam pocet tahu a jestli nejdriv udelam kroky za 5 tahu a pak vystrelim za 3tahy nebo vystrelim a pak udelam 5 kroku je uplne jedno pac kazda akce prestavuje casovy usek jestli je tam vsak STALE TA D€BILITA ze jakmile vystrelim uz nemuzu udelat nic ikdyz jsem mel casu furu tak DEKUJI takovou zmrseninu si nechte!!!!
-
-
Tak to tam urcite neni.
Ja te uplne chapu. Jako letity fanda X-COM serie jsem to nemohl hooodne dlouho prekousnout taky. Krome jinych veci co me tam stvaly(male mapy,nemoznost utcit vice jak jednou lodi i kdyz jich mate treba 100,ubohy vyzkum,hloupa kamera ....). Podle me proste zneuzili nazev,nic vic.
Ale kdyz budes UFO brat jako novou hru s jinym tahovym systemem,pak s timhle modem je to proste celkem zabava. Pokud se pres to nedokazes prenest,zapomen na ni. *2*
-
-
-
-
At udelaji prosim mod, kde mimozemstani nebudou vypadat jako pokemoni.
-
Jde hrát mód long war v češtině a je potřeba mít základní hru i datadisk Enemy Within?
-
jj, je to dobrá modifikace, navíc potěšila přidáním nevých možností úpravy vzhledu postav, což je taky důvod proč jsem si ji stáhl.
-
-
Je tam justin bieber jako mimozemštan?
-
-
Nie ten je tam za teplosa, cize rovnako ako ten na games.cz
-
-
Jojo mod je to bezvadnej ....Hmm... neříkal jsi onehdy že na Pc hrají jen ubožáci. A opravdoví gameři smaží jen na konzolích ?? A že bys ses radši zastřelil než abys hrál na Pc ?? *5* *5* *5*
-
-
ne, to jsem nikdy neřekl. Řekl jsem, že zdejší PC MASTERD RACE jsou ubožáci, kteří by se měli zastřelit. *3*
-
-
To bys měl udělat spíše ty společně s tím tvým homoidolem. *6*
-
It's MUSTARD RACE. Goddammit GGG, get your facts together.
-
-
-
-
Jinak receno, dalsi priklad toho, ze moderi zadarmo delaji lesi veci, nez vyvojari za penize ... a to s tim, ze to delaji nakolene, bez pristupu ke zdrojakum ...
-
-
To je jako bys rekl o AMG ze dela lepsi auta nez mercedes. Moderi neudelaj nic, pokud nebudou mit hru
-
-
Moderi jsou schopni si napsat i vlastni hru, naopak, velmi casto by to pro ne bylo daleko jednodussi. Jen se tim nechteji zivit, a proto to nedelaji. Ovsem doba, kdy se moderi k vlastni tvorbe z casti presunou, tu uz je. Mnozi z nich si to totiz uz uvedomili a dalsi si to uvedomuji.
Co myslis, s cim se pracuje lip, s diassamblovanou binarkou, nebo se zdrojakem? Mockrat sem videl, a parkrat i delal, to, co "tvurce" tvrdil, ze udelat nejde, udelali moderi, bez zdrojaku, bez dokumentace ...
Ostatne, kdo myslis ze (trebas) vyviji free servery pro MMO? Videl sem trebas wowkovej srv, kterej samo vyuziva to, co maji hraci v podobe klienta, ale implementoval veci, o kterych si na ofiku muzou nechat leda zdat. A od toho je uz jen krucek k vlastnimu klientovi. Podivej se trebas na openttd. Taky to dlouhy roky vyuzivalo data z puvodni hry. Dneska to ma vse svoje, a umi to veci, o ktery se predloha ani neotrela.
-
-
njn, to uz je proste takovy tuning...
-
-
tak som to trochu hral, moje postrehy :
- zaciatok rozhodne nie je tazsi ako vanilla hra, mozno este lahsi, len treba viac managovat vojakov, rozhodne nestaci jeden uber a-team kvoli bojovej unave/lieceniu a frekvencii misii, ktorych je asi tak 3-5x viac ako vo vanila hre
- pozitivne je ale ze netreba zase tolko managovat stavbu, satelity a vyskumy (lebo nie je zaco)
- takticka alien ai je uplne mimo, mozno 10% striela, inak iba overwatch, kryt apod, niekedy skusa aj take klenoty ako move to flank (bez krytu) a potom spat do krytu, v podstate caka na hracov supress + flank, flush + overwatch abo odstrelenie krytu
- air combat je asi 3x tazsi (co vzhladom na to ze je vysledok uplne random mi moc po chutie nie je), jednoducho je potrebna cela letka stihacov pre kontinent aby sa dalo vobec nejake to ufo zostrelit, autor asi chcel aby kazdy zacinal v severnej amerike s air bonusom :)
- celkom fajn mod, ale na jednotku s hviezdickou do toho treba vlozit este kopu roboty, mozno by som este pockal na nejake dalsie patche kvoli balansu