Přejít na výpis diskuzí
Doposud největší update přidává Space Engineers planety a měsíce
13.11.2015 | Petr Poláček
15 příspěvků
-
To vyzerá neskutočne epicky! Mať na to dobrú bandu a zahrať si vojnu medzi dvoma stranami, ááách, to by bolo :)
-
Po delší době jsem si teda zapnul space engineers a zkusil nový update - planety. Hodně jsem se těšil, ale výsledek nicmoc. Samotného space engineers mám na nahráno přes sto hodin.
S i5 2500K a GTX 660 jsem měl vždy SE kolem 80 fps a kromě občasného podivného zatuhnutí hry i na několik sekund nebyl problém s pádem fps. To jsem si stavěl i obrovské lodě, co se stova hýbaly a používal řadu modifikací s novými bloky. Po několika updatech mi fps postupně klesalo. Pokaždé, když jsem přiletěl k asteroidu, šlo fps třeba i na 30. Užíval jsem si tak skoro dokonalý konzolový zážitek. Každopádně nyní mám na planetách mezi 20 až 25 fps na střední detaily s pády pod 15 fps a když jsem všechno grafické nastavení srazil na minimum, dostávám se někam k 35 fps a poklesy fps jsou i tak značné. To rozhodně není dobré. Graficky přitom hra na minimum vypadá naprosto tristně a nehratelně.
Na planetě pozemského typu není voda, což je samozřejmě nepřijatelné. Je tam jen jakési cosi modrého, co je pevné jako led. Ovšem led to není, když kolem kvetou kytičky. Vypadá to děsně, takže to tam raději vůbec neměli dávat. Vím, že jejich engine nezvládá vodu. Slyšel jsem to zde na games v jednom z pořadů. Tak prostě neměli holt do hry dávat nic, co by imitovalo vody a možná ani neměli dávat planety pozemského typu a měli zůstat u Marsu apod. Takhle to působí divně.
Vykreslvoání terénu často glitchuje. Občas předemnou prostě zmizela celá hora, pak se znovu objevila atd.
Keen se snaží, ale bohužel to není nicmoc. Vydělali dost a přesto je výsledek takový všelijaký a mě to mrzí, protože jsem jejich hře dával velkou šanci a jistou dobu jsem jí hrál poměrně hodně. Je to velká škoda. Momentální stav planet a celé hry je v pravém slova smyslu early acces a je to daleko od použitelného stavu. -
-
Poslední věta je prakticky odpověď na tento dlouhý popis skutečnosti, proč jsou planety v takovém stavu. Hold pokrok nezastavíš, i5 2500K a GTX660 má svou slávu taky už nějaký rok za sebou. Nicméně další týdny, měsíce bude následovat regulace, vyhlazování, štelování. Přesně jak povídal Marek Rosa včera na steamu, máme to tam, je na čase to uhladit, rozhodně nepřidávat nic tak velkého v dohledné době. Za pár týdnů by měl být nový net kód, tak aby nám neshořela PC, něco se s tím bude muset udělat. Voda je pěkná na pohled z vesmíru i z relativní blízkosti. Neměl jsem stejně v plánu skákat do vody v SE a hrát vodní pólo - až namodelují vodu nějakým způsobem jejich vlastním, tak to teprve bude fps drop.
-
-
No jít dolu z 90-80 fps na nestabilních 25 je podle mě docela špatný.
Moje i5 je v pohodě. Grafická karta je nicmoc, ale SE není po grafické stránce žádná sláva, takže bych čekal lepší výsledky. Bohužel na planety se můžu ledatak koukat ze své stanice na oběžné dráze.
Mimochodem, na velké fps dropy se upozorňovalo už v době, kdy byly planety "schované" a neoficiální a přesto se k nim dalo dostat. Tehdy se slibovalo, že se to mnohem zlepší a ono moc ne.
Ty máš co za HW a jak ti to běží?
Ostatní bych varoval. Pro použitelné hraní GTX 960 a AMD ekvivalenty. -
-
Cely engine maju postaveny na C# a .NETe. Netvrdim ze sa v tom nedaju spravit hry a kvalitny engine ale je mozne ze v ich aktualnej implementacii narazili na strop toho co zvladne .NET. Aj ked rendering a vykreslovanie uz dnes bezi na GPU stale treba data spracovat , sietovy kod osetrit a dalsie veci ktore bezia na CPU a tak isto .NET nieje priatelsky k pameti. GC dokaze pene nastvat. Nie nadarmo narocne herne enginy su pisane v C/C++ a kompilovane nativne.
-
-
Takove Unity je taky postavene na C#/.NET, nemyslim si, ze by to byl nejaky slaby engine. Tohle nebude problem jazyka.
-
-
Unity je naprogramovane v C++ len ty ako pouzivatel pouzivas C# na tvorbu scriptov ktore vlastne nieje nic len wrapper pouizvajuci reflekciu na volanie interneho C++ kodu a pri vykompilovani sa to aj tak vsetko preklada do C++.
-
-
-
-
-
-
Awww yisss!
-
Pracuju na vlastním enginu, ale na vydání nebo oznámení je zatím brzo. :-)
-
-
A koho to zajímá? *1* *1* *1* *1*
-
-
Mě? :-D
-
-
http://imgur.com/eNJKVV9 http://imgur.com/ozRRCa5
-
-
Ja myslim ze tvuj engine by byl uplne idealni na poradnou koulovacku.
-
-
Možná a další featura bude přidání barev. To bude velký update. :-D Rád bych směroval své engine na velký placatý světy. Podobně jako měl Daggerfall ale s ohledem na moderní dobu. Snažím se ten kod psát , tak aby to engine zvládlo takhle velký mapy a přitom, aby počítač nevybouchl.
-
-
-
-