Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vážený pane Smutný,

    Váš článek nemá daleko k šíření poplašné zprávy. Popisovaná verze hry je beta, kterou mohou ti, kdo mají zájem, pomoci testovat. Vývojáři sami varují, že obsahuje chyby a prosí o pomoc s testováním jak stability hry, tak kvality lokalizace.
    Je to tedy zcela dobrovolná, volitelná záležitost pro zájemce z řad poporovatelů, nikoli finální verze hry.
    Včerejší oznámení samotné je nazvané: "Project Update #31: Backer Beta Coming TOMORROW!"

    Jak sám píšete:
    " Je také normální, že hráči bývají pod NDA, tedy dohodou o dodržení mlčenlivosti ohledně demonstrovaného materiálu u různých betaverzí a testů her."
    To přesně vystihuje dnešní plánovaný release pro podporovatele. Kde je tedy problém?
    • USER47
      Asi tak, zákaz postování materiálů ze hry, screenshotů, videí nebo podrobnějších recenzí bejvá u betatestů poměrně běžná věc, není třeba z toho dělat takovýhle drama.
  • Co z toho zase delate kovbojku. DoubleFine nic nezakazuje, jen prosi, aby lidi meli rozum a nehazeli spoilery. Ale to samozrjme pissalek lacny trapne senzace nevidi.
  • Nejhorší na tom je, že lidi kteří neovládají angličtinu jsou odkázáni na podobné informace. Celý tým který stojí za Broken Age po přečtení tohoto článku vypadá jako fašistická grupa. Ocenil bych raději mlčet než překrucovat skutečnost ve snaze přinést něco "senzačního". Double Fine nic nezakazuje a je mi osobně líto, že web Games.cz klesl k podobným praktikám informování čtenářů. Chápu že vám to přes vyhledávače a interní služby Tiscali přinese větší návštěvnost a tudíž provize z reklamy, ale v čiré podstatě se jedná o lež. A z toho je mi vzhledem k minulosti vašeho webu, zle.
  • Smutný už nic nepiš, děláš z toho bulvár
    • Jenže někdy mi příjde že je 80% Games.cz
  • ucho
    pořád žádný update článku? zajímavé. amatérský přístup, nebo je to ze strany autora článku úmysl...
    • Jak by řekl císař Rudolf: "My tu máme samé odborníky" *3*
  • To je fuk, backeři mu prachy dali a nechají si nakázat cokoliv. Tak Kickstartery fungují. Kdokoliv by si stěžoval, toho banda dron... věrných backerů umlčí.
  • Text, který doprovází zrušení embarga (převzato z "http://www.digitaltrends.com/gaming/broken-age-review-embargoes/"):

    "
    Hey all, I just wanted to write and let you know that we have decided to go ahead and lift the embargo on Broken Age reviews. The decision to set this originally was not made with any sort of malicious or controlling intent, but rather to keep spoilers to a minimum and give press time to enjoy the game, reflect on it, and write a review without feeling rushed to get it out first. However, it’s clear the excitement will be difficult to contain.

    So feel free to run your reviews and let’s play videos as soon as you’d like! (And remember to be careful about story spoilers, especially the ending) Thanks for being so understanding. Hopefully you guys did the game!
    "

    Nemohu si pomoci, cítím z toho typické PR "damage control" kecy.
    Jak jsem nastínil v příspěvku níže, můj názor je takový, že pravděpodobně chtěli mít veškeré ohlasy hezky pod pokličkou, kdyby se stalo, že se objeví příliš mnoho negativity, která by mohla ovlivnit další prodeje. Nicméně na toto omezení dle mého názoru měli jasně upozornit případné podporovatele předem, a ne až v době, kdy se produkt pomalu dostává mezi hráčskou veřejnost.
    • PLuto.petr
      Je úplně normální, že se nepíší recenze z betaverzí hry. Od začátku Double Fine brali první zveřejnění backerům jako závěrečný betatest před vydáním. Proto mi přijde legitimní žádat media, aby nepsali recenze nebo podobné příspěvky s betaverze, ale až s plné (pravda, mohli to napsat trochu jinou formou). Každopádně se kolem toho strhla až neadekvátní reakce řady médií (mezi což počítám i tento článek).
    • Black_Hand
      upozorneni jsme byli. ale bohuzel jen pres fora. par tydnu pred vydanim o tom na foru mluvil greg. panove bohuzel zapomeli, ze na fora nechodi vsichni backeri.
  • double fine si muze zakazovat co chce,muzou bejt vubec radi,ze na to od lidi dostali penize a timhle jednanim si zajistujou,ze uz zadny dalsi nedostanou...
    • este by im mohli zakazat tu hru hrat. nech nemaju vyhodu oproti ostatnim ludom:)
    • shafer tě ojebe do ucha a ty mu stejně přihodíš na jeho další projekt, je to pořád dokola.. lidi sou blbý
  • Khanemis
    Já to tedy čtu jako to, že tím míní právě to, aby někdo od tisku nevyužil toho, že je zároveň backer a nerecenzoval hru v rámci svého povolání (a to je to "formal review"). Ne, že by nikdo nemohl o tom utrousit ani slovo. Jen to mají trochu nešťastně napsané, takže je to matoucí.
  • jesusek
    A téma do podcastu je na světě :D .. Ta první epizoda co má dnes vyjít.. to už je finální nebo jen rozpracovaná verze?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit