Přejít na výpis diskuzí
Dragon Age: Inquisition předvádí svět a nový grafický kabátek
6.3.2014 | Aleš Smutný
49 příspěvků
-
Je to pekne,ne ze ne. Ale ze bych z toho byl paf,to zase ne. Navic verit Bioware po tech x letech slibu a her jako ME nebo druhy dil DA? Jsem hodne skepticky. Slibovat umi....
-
Víc než na grafiku jsem zvědav, jestli se BW konečně po letech rozhoupou k nějakému novému stylu vyprávění (ne zase variaci na: Osamělý rek musí shromáždit svobodné národy celého světa proti prastarému zlu, které usiluje o zničení všeho, co máme rádi...blablabla"). A taky bych bral navrácení managementu parťáků, protože to, co bylo v DA2 a ME2/3 byla docela bída...
-
-
Tak funguje to vesele. Proč by se někdo namáhal ve velké firmě myslet :)
-
-
Tak vypadá to krásně o tom žádná, ale ten výsledný dojem není jenom o grafice jako takové, ale i o stylizaci a právě s tím jsem měl s DA vždycky největší problém. Ten svět např. v porovnání se sérií Zaklínač mě nikdy nedokázal tak vtáhnout, to prostředí bylo takový nemastný neslaný až neatmosferický, ale jinak jó, vypadá to krásně *3*
-
-
Vidíš a mne se Thedas líbí... taková lehká dark fantasy
-
To je rozdíl mezi reaálnější stylizací a fantasy stylizací. Bohužel dnes hodně frčí naleštěná fantasy stylizace plná jump-suit zbrojí, trošku malebné stylizace vzhledu postav, pestrých barev atd. Zaklínač je víc o detailech zaměřených na realitu, o špíně a takovém lehce ponurém ale kontrastním prostředí. Je to takové hutnější a těžší, fantasy typu mnoha MMO a bohužel i DA je takové nadlehčené a karikaturní.
Já osobně tolik nemam rád moderní fantasy stylistiku. Nejsem ultra-realistický blázen co potřebuje aby jeho postava chodila na záchod, ani nepotřebuju fotorealistickou grafiku, ale mám rád detailní realistickou lehce ponurou stylistiku. Myslím že třeba takovým perfektním příklad dobré stylistiky je to co ukazujou na videích z Kigndom Come... Ten smysl pro detail a vnímání světa.
-
-
A tohle jsme mohli mít už před lety, kdyby nebylo nutné brát ohled na předpotopní konzole.
-
-
Však jsme to už měli, Zaklínač 2 vypadá na PC srovnatelně, a vyšel 2011. Když si ho i dneska na plazmě zapnu tak čumím jak next-gen famózně působí.
-
-
Vypadal tak proto, že je to koridor.
-
-
Ne Viktore, neni to koridor. *1*
-
-
TW 2 byl koridor(i když s mnohem větší svobodou nez třeba COD koridor) TW 3 bude open world.
-
-
-
-
-
Vypadá slušně. Jen se obávám jak moc to bude akční. Jestli více jak druhý díl. Z toho gameplay video co bylo venku, to vypadalo přinejmenším stejně.
To je škoda.
Na zaklínače 3 a kingdom come to graficky nemá.
Navíc to je takový divný mix realistické grafiky a pak té hodně barevné. Hlavně ten záběr na sál kde je hodně lidí a následně na stráže ve zvláštním brnění -
-
Hra se odehrává napříč různými národy. Je to podobné, jako počátek renesance v Evropě...
-
Z toho gameplay videa bylo taky videt, ze se da prepnout na pohled ze shora jako v prvnim dilu a pauzovat si kazdym krokem, takze ten kdo bude chtit bojovat takticky, ma moznost.
-
-
Jsi na omylu. Taktiku nedělá to, že může postavičky někam posílat. Na to musí hra nabízet nějaké taktické možnosti, musí být těžší a mít vybalancované typy nepřátel, aby ta taktika měla smysl a přinášela výsledky oproti hrrr stylu. Hra dělána pro akční styl žádnou extra taktiku potřebovat nebude. A že DAI bude primárně pro akční konzolové hráče je snad jasné, stejně jako dvojka.
-
-
no mne sa to páčilo. nečakám next gen grafiku ale určite to bude lepšie ako DA2 alebo DAO čo pre mňa stačí. BTW tam bude aj boj na štýl DA:O alebo DA:2 - dá sa vybrať. uvidíme aké to bude
-
-
Jo graficky to pokrok. To je vidět hnedka.
Zrovna volitelnost stylu boje jsem neměl rád v DA:2. Ten taktický mód nebyl potřeba, protože to šlo akčně řešit rychleji. Ale dobrý, že šlo vybrat. -
-
Takticky mod? Jaky vyber?
Asi te uplne nechapu, nebo tam bylo neco jineho nez akcni souboje s moznosti pauzy? -
-
Mohl jsi to oddálit a pak to vypadalo jako DA:O :)
Jinak boj byl to co píšeš. Navíc Oddálení nemělo smysl. Nebyla nutnost posouvat NPC. V DA:2 byli šílené akční skilly které ničily hordy nepřátel.
-
-
-
-
-
Musím říct, že se mi styl dvojky celkem líbil. Byl to takový komorní příběh, sympatický a dobře nadabovaný hrdina. Celé to bylo takové hodně "immersive" . Nicméně tu hru shazovala jedna příšerná věc a sice design dungeonů (které byly všehovšudy asi tak dva typy) a nesmyslné ovjevování nepřátel odnikud uprostřed boje.
Tak například člověk jel "taktiku" (jelikož v DA2 kvůli výše zmíněnému nic jako taktika neexistovalo), že má tanka, rogunu a dva mage. Tank je postavenej tak, do sebe nechá šít a zbytek party nepřátele rozseká. No, který hov*do vymyslelo, že se druhá vlna (wtf) nepřátel spawne přímo metr za vašima subtilníma kouzelníkama a během pár vteřin (ještě než se warrior stačí otočit, přeběhnout celý bitevní pole a naagrovat to.) je sejmou.
Tím chci říct, že když opravů tenhle do nebe volající bullshit a zároveň nechají hru ve stylu dvojky, tak budu spokojenej. -
-
To dementní spawnování nepřátel a jejich zhmotňování ze vzduchu by mělo po hromadách stížností od hráčů (líbilo se to snad jen nějakým masochistům a naprostým flegmatikům) zmizet a ve 3.dílu se prý s ním už nesetkáme.
(přitom bojový systém v DA2 byl jinak super a dobře se na něj i dívalo..ale to spawnování ho dost zabíjelo)
To samé by mělo platit i o těch neustále se opakujících dungeonech *7* , taktéž se to prý již nebude opakovat, tak uvidíme, jestli nekecali :) -
-
Na soubojový systém DA2 se dobře dívalo? Máme holt jiné představy. Mě to přišlo vizuálně jako směšná volovina. *1*
-
-
dále silně omezená možnost mikromanagementu souputníků a pitomý loot, kde nacházíte setové věci pohozené v jen tak halabala jeskyni, zato v zapastěné truhle naleznete junk atd. Těch minel bylo docela hodně, ale s tím komornějším příběhem souhlasím, také se mi to docela zamlouvalo, nicméně to nemění nic na tom, že se k trojce stavím silně skepticky. No uvidíme...
-
-
Niekde som čítal, že DA bude priamy konkurent pre Zaklínača.
Musím však konštatovať, že minimálne po grafickej stránke sa Zaklínač nemá čoho obávať. -
-
Konkurovat si můžou, ale z nich každá hra je dejme tomu úplně jiná tudíž tomu tak zřejmě nebude. U zaklínače 3 se nebojím, jak to dopadne předchozí dva díly byly oba výborné a nemyslím si že s tím co s tím udělaly by to nějak zmrvili spíše naopak to bude opět výborně hratelné s dobrým příběhem. (Můj názor) U DA se mě DA:2 vůbec nelíbilo vzít z něho akorát lepší pohyby a jinak zbytek z DA:O grafika u takového stylu hry s partou mě nijak nezkazí zážitek hlavně aby to bylo hratelné toť vše. Vydržel bych i grafiku prvního dílu. (opět můj názor) Držím palce oběma hrám pro mě si konkurovat nebudou.
-
Přímý konkurent? Leda snad pro někoho, kdo má hodně hluboko do kapsy a může si dovolit tak jednu hru za rok *1*
Ty hry jsou každá o něčem naprosto jiném a i samotný styl je rozdílný (DA:I týmovka, Zaklínač sólovka). Nevidím nic moc extra čím by si tyto hry měly konkurovat. Pro hráče RPG jsou dobré obě a nevidím důvod proč se o jednu dobrou hru záměrně ochudit. Platí samozřejmě pro ideální situaci, že se obě hry povedou. -
Souhlasim, ale zase je nutné podotknout že Zaklínač 3 a CDPR nemusí omezovat engine. Jelikož přeci jen se v případě DAI jedná o cross-gen. I tak to vypadá moc pěkně tak 100x lépe než DA2 *1* Btw grafika, je to uplně poslední, zvlášt u RPG. Jak pravíš, uvidíme jak to bude s ostatními aspekty: Příběh, questy, postavy, dialogy, vybavování postavy atd....
-
Obe hry sú po grafickej stránke na perfektnej úrovni. Ten "priamy konkurenčný boj" medzi hrami sa bude odohrávať na iných frontoch.
-