Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • všechny ty zakázané emulátory jsou dávno někde na torrentech a pochybuju že je Nintendo zavřením nějaké webové stránky odtud dostane. Kdo bude chtít pirátit tak si cestu vždycky najde. Bojovat proti pirátství je smysluplné pouze tak, že nabídnu lepší služby než to pirátství. Chytře na to šel třeba ten Steam, kde máte ty různé achievementy, svůj profil, a to lidí láká. Nintendo lidi akorát nasírá.

  • frank.horigan

    Na jednu stranu to jejich tažení chápu, na druhou si za to opravdu mohou sami. Hry jsou drahé (koukněte kolik dneska stojí Breath of the Wild) na uzavřené platformě.

    Emulátory tady byly vždycky už dob ZX spectra a opravdu fungují. Už pře dvaceti roky jsem strávil desítky hodin na PC u GranTurisma2 s rozlišením 1024x768 opravenou perspektivou textur a bilinerárním filtrováním. - o tom se Playstationu1 mohlo jen zdát. 

    Nintendo do toho sice šláplo, ale bude to boj s větrnými mlýny. Vývoj emulátoru převezme někdo jiný (je to open source), možná s změní název a země odkud je doména a pojede se dál.

    Mimochodem poslední verze Yuzu (už zakázaného) normálně rozjela hru co vyšla před pár dny. Takže optimalizace nemohla být provedena. 

  • Emulátorů GameBoye je spousta. Od těch pro PC po plně hardwarovou emulaci na hradlových polích (FPGA). Akorát hry na GB se hrají nejlépe na malých přenosných zařízeních, což dnes dobře splňují mobily. Řekl bych, že absence verze pro Android bude pár lidem chybět.

    • frank.horigan

      To asi ano, ale furt jsou tu na emulaci stroje doslova ideální, a to ROG Ally / SteamDeck

      • Vhodné ano, ideální ne. Přece jen jsou to dost velké, těžké a neohrabané stroje. Steam Deck mám a na krátké hraní během pět zastávek dlouhé cesty autobusem to fakt není. Na rozdíl od GameBoye nebo mobilu.

        • frank.horigan

          jj ale pokud to na mobilu nebude...  

          Nevím teď jak to je na Androidu, ale apka v mobilu asi zůstane dokud nevyměníš / nepřeinstaluješ telefon? Nebo to tam jde domontovat zpětně pomocí "apk" instalačky?

          Mám iPhone, a tam je samo je ofic store, kde když to zmizne tak smolík.

          Proto je fajn Windows verze čehokoli, kde stáhneš 7z offline souborek a ten ti zůstane na věky. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit