Přejít na výpis diskuzí
DRM na PS4 bude nakonec na vydavatelích, ne na Sony
12.6.2013 | Adam Homola
63 příspěvků
-
'Problem' je wording. MS ti povedal, ze si mysli ze si zlodej, pripadne kupujes hry len z druhej ruky, neplatis za ne vydavatelom a si vseobecne h0v4d0 a preto ti nadiktuju co robit mozes a co nie.
Sony povedalo, ze si mysli ze mas pravo narabat so svojim majetkom akokolvek, a oni to aj umoznia. Takisto umoznia vydavatelom narabat so svojimi vytvormi ako uznaju za vhodne - pretoze ich vyrobili. A moznost rozhodnutia (budem kupovat hru od spolocnosti co mi (ne)umozni dalej ju predat, pozicat kamaratovi etc?) necha na zakaznikovi.
V dosledku to iste, ale wording je jednoducho dolezity, sak je to cele marketing...
A co sa platenia za online tyka - jednak Sony s tym prisla neskor, takze ludia su na to uz zvyknuti od MS a druhak, jednoducho added value za PS+ je OMNOHO vacsia ako za Xbox live... -
Jenže tohle byla vždy věc vydavatelů. To oni si chraní svůj produkt. Dělají to tak i na PC a přesto to po nich PC nepožaduje. Něak si nedovedu představit že by Sony nařizovala vydavatelům vydávat hry bez ochrany :)
Microsoft se dal cestou že chce převzit i bazarovky přesněji řečeno chce ho zničit aby ho poté mohl udělat ale digitalně. Až bude vše v cloudu tak si dovolím řict že se za hry bude platit třeba v hodinové taxe. Už to opravu bude jen něaká časová licence na přístup do hry. Na druhou stranu je to model na kterém by mohli vydělat všichny :)
Na druhou stranu říct že DRM bude na PS4 stejná jako na PS3 je trošku matoucí když PS3 ma obtížně prolomitelnou ochranu i bez nutnosti se kamkoliv připojovat :) -
Tak sa nám opakuje rok 2006: medové motúzy o PS3 a následne studená sprcha reality...
-
Tak se mi zdá, že reakce často pramení z nadpisů a z toho, že si lidi opravdu nepřečtou vše. Přístup Sony je logický a víceméně stále neměnný, alespoň co se drm týče. Tato zpráva mě nepřesvědčila o tom, že by s neomezováním bazarovek lhali. Narozdíl od Microsoftu, který i společnostem, které DRM odsuzují, vlastní DRM přidruží. Samozřejmě to opět není nic, nad čím jásat, protože jak tento systém přijmou zákazníci se dá zatím jen spekulovat. A pak je tu ta věc, že Sony nic převratného nepřináší, ale snaží se aspoň zatím moc nepodělat to, co fungovalo:)
-
Je mi to prakticky jedno. Jde mi o ten princip - Microsoft to tam dal nekompromisně bez jakýchkoliv ohledů, Sony ne, to mi stačí, abych se rozhodnul.
-
Podle toho co jsem cetl, tak by to na PS4 melo byt stejne jako u PS3, tedy ruzne online pass a podobne.Napriklad hru na Xone nemutete prodat komu chcete, ale jen do obchodu s licenci MS.
-
Vždyť je to uplně stejné jako teď. Každý si může dát ke hře online pass nebo si postavit servery a dát hru always online.
-
Přesně tak
-
když už tak PC fanatik ;) jen sleduju z pozvdálí jak to sony žerete i s navijákem.. nejdřív naslibujou a pak to postupně budou měnit..
nakonec až někdo hackne PS4 dojde i na online DRM -
čo tak napísať, že sa to týka len online hier?
-
Nechápu proč to na té konferenci podali tak hloupě. Kdyby řekli, že se jim DRM nelíbí, ale 3rd party publisher na něm trvá a že jejich hry to mít nebudou, tak by to bylo ok. Takhle se jim to může ještě pěkně vymstít.
-
Smesny to zacina byt pro Xbox fanatiky, Sony udela vzdy mnohem slabsi odvar a Xbox kde to je jeste horsi se posmivaj...
-
Je podobnej ale ne totoznej, precti si co uz ma v sobe Xbox zabudovanej, omezeni na aktivaci her, pujcovani temer nemozny...
-
At si to zavedou, Ubi nebo EA, me je to fuk ale hry od SONY to mit nebudou!
-
začíná to být směšný
MS zavedl poplatky za online hraní: shitstorm
Sony zavedl poplatky za online hraní: nic se neděje..
MS zavedl DRM podle žádosti distributora: shitstorm
Sony zavedl DRM podle žádosti distributora: nic se neděje.. -
takove hry si skratka na konzoli kupovat nebudu a za trest ji spiratim
-
Počkám na oficiál co z nich do launche vypadne. Pokud je to pravda, tak mají taky smůlu. Pokud ne, tak má smůlu jen Microsoft.
-
Mno... do budoucna jsem plánoval koupit PS4, ale zatím to vypadá, že peníze narvu do kompu a zase začnu stahovat hry z netu... A chjo, kdo má hodně chce ještě víc... celá ekonomika světa jde pomalu do řit... a oni chtějí omezovat bazarové hry.
-
Pokud mě bude konkrétní vydavatel buzerovat, můžu od něj přestat kupovat hry a dát mu tím najevo že takhle ne. U xboxu se ale buzerační chování předem předpokládá a považuje za samozřejmost, tam volba nebude.
-
Trošku se to dalo čekat,jinak by to byla až moc dokonalá konzole :D ... Ale snad to bude furt lepší než u Microsoftu