Přejít na výpis diskuzí
Druhá verze Oculus Rift bude k dispozici v červenci
20.3.2014 | Ladislav Loukota
105 příspěvků
-
Jo proto si to bude muset každej zkusit a uvidí ... Já proto třeba kupuju ten DK2 a budu se snažit aby si ho zkusilo co nejvíc lidí, které znám co o to mají zájem.
-
Clo se snad ani neplatí, protože to posílají z Británie, ale i tak se musí platit daň.
-
Já jsem docela skeptický, protože neexistuje žádný vzorec, který by určil komu se bude dělat špatně a komu ne.
Aktuálně jsem četl, že armádním pilotům se dělá špatně z používání přilbových zaměřovačů pro F-35 (ano je to ta co mám shodou okolností na avatarovi *4*) a to jsou lidé, kteří jsou jinak zvyklí a nepoblili by se ani za nic. Systém má navíc výhodu oproti OR, že má pilot stále vizuální přehled o okolním světě. Letectvo vráží strašný peníze do toho aby se to nějak vyřešilo o kterých se OR ani nezdá, ale zatím bez úspěchu.... Tak uvidíme, třeba najdou řešení a OR se na tom sveze. -
No, 1440p možná, ale bylo taky řečeno, že problém je, že to vypadá, že FPS se budou posouvat nad 120 fps aby obraz byl realisticky plynulej a zároveň snesitelnej pro některý žaludky což je celý docela problém pro dnešní obyč pc a hry jako takový.
-
Myslim, ze nemicham a to z vlastni zkusenosti. Uz priklad nakloneni se na stranu a pritom pohled zustava porad stejny, neni prijemny a to z toho duvodu, ze to mate mozek, ktery si mysli, ze se naklani, ale oci rikaji, ze pohled je stabilni.
Nekteri jsou vic citlivejsi na tyto odlisnosti s vnimanim "reality". Byli doby, kdy s prichodem 3D FPS se me zacalo delat spatne, nekdy to bylo kvuli spatnym uhlum ve hre, jindy kvuli rychlosti. Coz melo i spojitost s okolni teplotou (v chladu se to dalo snaset lepe ale ve vedru hure). Pokud jsi to nezazil, tak tezko asi pochopis.
A bohuzel VR ovlivnuje jeden ze smyslu vyrazne a tim jsou oci. Pokud ovlivni i smysl orientace v prostoru, tak uz se to snasi lepe a rozhodne zvuk tomu jeste napomuze. -
u nas je dvou leta zaruka, v americe ne, taze nebrec
-
niekomu sa robí zle aj pri cestovaní v aute. Už mám pokrk kecov o kýbloch a blití, ľudia by si mali konečne uvedomiť, že VR nie je pre každého, tak ako nie je pre každého zoskok padákom alebo let v akrobatickom lietadle. Pokial mi bude z finálnej verzie zle a nebudem schopný tento problém prekonať tak ju predám niekomu kto to zvládne a nebudem to ďalej riešiť ... a hlavne preto nebudem túto technológiu zosmiešňovať, pretože hráčom ktorým to problém robiť nebude, ponúkne fantastický zážitok.
-
Některým lidem se nedělá špatně ani u DK1 ... Poziční tracking zase tohle procento lidí, kterým se špatně nebude dělat zvedne. A low persistence, která sníží rozmazávání, vyšší FPS a lepší rozlišení.
Někomu se bude dělat blbě i u consumer verze, která tohle všechno zase posune dál ... dyť některým lidem se dělá blbě i v autě. -
Mícháš dohromady dvě nesouvisející věci. To že se bude lidem dělat špatně žádný systém sledování polohy neodstraní, protože žádné účinné řešení dnes prakticky neexistuje.
-
Už to má tato verze ... jestli si viděl crystal cove na kterém byli IR diody ... tak tohle je prakticky to samé, jen ty diody schovali pod plast, který propouští IR záření.
-
V čem je lepší? Má absolutně stejný vlastnosti jako tenhle Developer's kit ...
-
Jaka verze bude mit v sobe polohovani (resp. neco jako Kinect)? Aby se lidem pri naklaneni nedelalo spatne a slo s tim prave se naklonit, aby i hra na to zareagovala. Nebo to uz ma tato verze? :)
-
Morpheus je lepsi. Sony powa!! Oculusu akorat ujede vlak a koupi sito par tisic lidi, nemaj zadnou strategi na prodej nemaj nic.
-
Nemyslim, si ze to buded nejak zavratne nizka castka, preci jenom i ty vyvojari co vymysleli ( skvely rozhovor se zakladatelem Palmerem Luckeym v akutalnim Levelu Btw.)
Cekaji ze z toho neco malo mit budou, zakaznici s tim take tak nejak uz pocitali predem.
EU a smlouva s USA o zruseni CLA, to driv budou padat ryby v trakarich z nebe *15*
( clo by se dalo obejit , Americkou adresou ci schrankou nebo ze by to mozna poslali jako "darek" od pribuzneho nebo znameho (aspon myslim). -
Jo, to je možný. Ostatně, problémy začaly až v momentě, kdy jsem zobrazení nastavil do hratelné podoby, což znamená hlavně razantní rozšíření FOV. Taky doufám, že ostrý a optimalizovaný provoz bude ok.
-
Tak snad do doby vydání Riftu bude mít EU smlouvu s US o neplacení cla ... takže by to bylo levnější.
-
No Skyrim na tom zkoušet nebudu ... spíš věci, které na to jsou dělané. Ono co jsem slyšel tak ten rift skyrim nebyl nic moc extra. Ale uvidíme.
-
Ted uz to vi ale predtim, tomu nekdo neveril... 9k za takovou, 3D -PECKU-. *5*
-
Správná volba, s tím kbelíkem. :-) Já na to byl natěšený a po chvíli se Skyrimem jsem pak asi hodinu přemýšlel, jestli už na wc odejít, nebo jestli to ještě zvládnu (helma už dávno sundaná)... Od té doby mám k tomu vyloženě averzi, ač nemám problém s 3D (ani aktivním), autobusy, ani trajekty v rozbouřeným La Manche.
-
JJ celá cena do ČR je $486.00 USD ... takže přes 9000,-