Přejít na výpis diskuzí
Dvacet minut s tvorbou DayZ – zombíci, somráci a vývojáři
11.3.2013 | Aleš Smutný
43 příspěvků
-
Tahle prezencka by sla udelat urcite v kratsim useku, viz ukazka noveho patfindingu ( 2 min. dlouha) kdy v podstate usekli kus scriptu, nic vic ..
-
Emm... dayZ je mod Army 2 OA, ale standalone vypada jakoze uz bezi na enginu Arma 3... sali me zrak?
-
-
Ve finále asi půjde o jakoby Arma 2.5 + úpravy specifické pro potřeby DayZ. Snad se jim z Arma 3 podaří převzít také to normální ovládání.
-
-
Mod Day-Z, je dost chytlavá ale stále nevychytaná záležitost :) hraju už nějaký den, takže se i těšim až vyjde standalone, ale z těch videí a prezentace stand. mám zatim názor, že viditelných novinek, který by mě měli donutit abych si stand. koupil je zatím nějak málo :/ určitě bych uvítal něco jako dynamic "eventy" (prostě něco na ten způsob) známe z GW2 :)
-
-
Mohl bys zkusit Wasteland na ARMA II i ARMA III - sice tam nemáš zombie ale je to živější ;)
-
-
Wasteland jsem zkusil, ale narazil jsem zrovna na servery kde to moc nezilo :/ ale videl jsem par videii a waste se mi dost libil, ale chce to hrat s vetsi komunitou nebo s partakem, v dayz je ta samota vetsi zazitek :)
-
-
Obavam se,ze tve ocekavani mozna nebude naplneno. Urcite jsi sam cetl rozhovory s Rocketem kde sam rikal,ze by nerad do hry implementoval NPC (krome zombu). Chce,at si hraci sami vytvareji svoje "eventy" jako jsou trade posty, bounty hunting a zkratka takovehle veci. Otazka akorat je, nakolik tohleto dokaze podporit nastroji ve hre.
Btw server side architektura (oproti client side v arma2) je velka zmena a i kdyz asi ne na prvni pohled viditelna,tak muze herni zazitek prekopat az az.
Ono i "nedupovatelne" naboje & veci by dost vyznamne zmenily tvar cele hry/modu. -
-
To by se musel najít hodně dobrej server kde by lidi hráli i tak trochu Role-play. Což bych uvítal. Protože jakmile se z DayZ Standalone stane Deathmatch, tak mě to asi přestane bavit. Uvidíme jak to bude všechno.
-
-
-
je tam nehorázne veľa bugov... hra sama o sebe má potenciál ale nejde ani o herné bugy ako skôr o bezproblémové napájanie na servery kde stále riešim problémy lebo battleye protestuje (aj po preinštalovaní) prípadne hádže hlášku na nejaké skripty, chýbajúce súbory... a to už nehovorím že 90% z komunity sú úplní tupci čo do teba našijú guľku miesto toho aby ti pomohli a tak je každý banditom... ideálne keď som stratil celú svoju výstroj vďaka napájaniu do hry a začiatočné nahrávanie hry mi tak zhodilo framerate že som dostal dávku zasa od banditu a bol som na mieste mŕtvy... tá hra mi zatiaľ nemá čo ponúknuť nutne tam potrebujem spoluhráča...
-
DayZ je po hodně dlouhé době hra, na kterou se těším, jak malý kluk (:
OT: Prosím o navrácení starého přehrávače nebo možnost volby mezi novým a starým, protože v novém nefunguje AdBlock a hledět na traktor a rozkrojenů erteplu mě irituje. -
-
Když jsme u toho, tak na jaký produkt ta reklama vlastně cílí? :D na prodej brambor anebo těch traktorů? Nikdy jsem to neviděla do konce.
-
-
Bohemia Chips
BTW: Nemáte někdo tu hudbu jako MP3? *1*
-
-
Pokud máš někdy v plánu vyhodit peníze, prosimtě dej to radší eurogameru :) Proč ? Cause retards... :D
-
Mě adblock funguje:)
-
-
kruci, tak to bude něco špatně... co máš za prohlížeč?
-
-
Chrome a Operu. A oboje blokuje reklamu:)
-
-
to se máš, já sem chrome zkoušel, ale vůbec mně nevyhovoval... tož halt budu muset přežit ty erteple s traktorem (((:
-
-
-
-
Pokud jsi donátor, tak se domluv s redakcí. Pokud ne a ještě prskáš, tak ti přeju ten traktor aspoň 100x.
-
-
Tak to je názor uplného blba :D Oni by se měli snažit, aby čtení jejich stránky lidi nesralo ;) Nebo ať si to udělaj private pro (Donátory) :DD
-
-
Hele mě těch 5 vteřin fakt nezabije. Pak máš možnost přeskočit. Lidi by si měli uvědomit, že hlavně z reklamy jdou peníze. MovieZone to má nádherně udělaný včetně programu pro no-ads. Jedinýho blba tu tedy vidím tebe, když tě to tak "sere".
-
-
Mě jsou jejich reklamy u řitě, ale tvůj názor je poněkud dementní. Můj bože prej jsi donátor ? :DDD to je žrádlo
-
-
-
-
-
Jsem velký fanda DayZ a sám ho hraju, baví mě ... bohužel na to, že standalone chtěli původně vydat do konce minulého roku, tak zatím neukázali nic převratného. Viděli jsme možnost měnit oblečení, spawnování jídla na specifických místech, pár nových interiérů a modelů, úpravy v mapě. Ještě volumetrické mraky. Chtělo by to ukázat konečně věci, pro které bude mít smysl to hrát i ve chvíli, kdy člověk získá takovou výbavu, že už se nemusí starat o zdraví (a jde z nudy zabíjet ostatní). Tj. možnost založit základnu, spojovat se do frakcí či nějaká jiná možnost dalšího "postupu".
To, co zatím ukázali, jsou určitě fajn věci, které přispívají k hratelnosti, ale zatím vážně nic, co by hru posunovalo dál, než je původní mod. A že teprve natáčí motion-capture, mě taky docela překvapilo.
Tedy jsem rád, že se na tom pracuje, fandím projektu a těším se, jen bych už rád viděl zásadnější změny. Pro začátek alespoň ten inventář. Takhle se totiž trošku obávám, aby to vůbec vyšlo tento rok. -
-
Nezapominej na to,ze to nevydaji jako hotovou hru, bude to patchovat pry minimalne rok.
Takze hodne z "end game" obsahu tam pri vydani samozrejme nebude.
Pro me je velka vec i to,pokud hra pobezi plynuleji a ve vice FPS. Pokud bude zasahy 100% detekovat server, stejne jako jestli bude spawnovat veci a zamezi "dupovani".
I tyhle veci ti radikalne zmeni hratelnost! Uz nebudes farmit kasarna, uz nebudes plytvat .50 nabojema na neozbrojeneho surva, zkratka bude to dost jine a ja se tesim. -
-
Asi máš pravdu, ono je tam určitě spousta systémových změn v pozadí, které se moc teď nedají prezentovat.
Ten framerate těžko říct ... ale pokud použijí něco z enginu Arma 3 a vyhodí zbytečnosti z Arma 2, které DayZ nevyužívá ... no uvidíme. Zároveň chtějí ale navýšit počet zombie, nejspíš celkově přibude počet objektů a nějaké grafické efekty. Takže možná to nakonec vyjde nastejno. Ale to už teoretizujeme :)
Včera jsem si DayZ po delší době zapnul, protože vyšly mezitím nějaké patche, chtěl jsem to jen zběžně okouknout, ale objevil se přede mnou autobus, že ať si naskočím ... mezitím však řidiče sežrali (asi ho hlodli skrz okýnko) :D ... a utíkal jsem se schovat do Kostela, kde byl nějaký Američan, co nevěděl, jak se to hraje ... tak jsem s ním postupoval městem a nakonec před hordou zombie utekl do lesa, hledali jsme zvířenu a opékali maso a psali si o blbostech. Tak mi zase DayZ předvedlo, že vážně může navodit herní zážitky, jako asi žádná jiná hra :)
Akorát pak Amík přišel o půlku krve, když kvůli debilnímu ovládání spadl na hradě ze schodů :D -
-
Bohužel, v enginu Army 2 bude vždy ovládání tak trochu nenamazaný stroj...doufám, že to v DayZ razantně vylepší, jinak jim peníze za to nedám a budu raději hrát Wasteland v Arma 3.
-
-
Tohle už je offtopic, nicméně ... u Arma 3 mi žádný Wasteland nejede plynule, je to hotová slideshow. Přitom některé servery i se stejným počtem hráčů, ale jiným modem, mi jedou naprosto plynule. Tak nevím, kde jde chyba.
-
-
Ono taky Wasteland s hrstkou vozitek neni moc velka zabava a obecne mi Arma 3 jede vselijak, mezi 15-40 FPS (spise ale blize k te nizsi hranici). Ale co uz, alfa verze navic arma :).
Jinak tvuj zazitek s tim amikem krasne dokumentuje, jak dokaze byt DayZ skvely a porad jiny.
Na druhou stranu jsou tady dny, kdy se lognes a za par minut te nekdo sejme AS50 / M107 jen protoze muze, coz muze zamrzet (ale clovek na to musi byt pripraven).
Tajne se modlim k hernim bohum,aby standalone prinesl vice "walking dead" atmosfery a mene "TDM" i kdyz prestrelky s ostatnimi hraci k tomu taky patri...jen je jich posledni dobou az moc. -
Mi jede Wasteland teda ok.
-
-
-
-
-
-
Tím srovnáváním s reálem chtějí ukojit řecké představitele , nebo ukázat že realita stále vypadá lépe ?
-
-
here we go again -_-
-
-
Asi pojdem do toho... páči sa mi to.
Myslíte, že tie paneláky bude možné z vnútra preskúmať ? resp. každú bránu ? :D
Trošku sa obávam ovládania, kedže Armu som nikdy nehral a vždy som registroval na to ohlasy /na ovladanie/. Asi to je sila zvyku.
Ma tak napadlo. Ked zomriem, tak prichádzam automaticky o všetko čo mám na sebe. Potom vzniká taký paradox, že si pre veci z mrtvoly, môže ísť môj nový charakter ? (to sa mi moc nepáči, ale asi sa to inak nedá) -
-
Jakmile hra vyjde, tak by mělo být průchozích 70-80% budov a časem se otevřou další a další přibudou.
Jinak ovládání není nijak špatné na Armě (pokud jsi hráč klasických FPS titulů BF,CoD,MOH). Člověk si musí zvyknout ale nic hrozně jiného to není. A funguje taky konfigurace kláves,takže si to můžeš rozložit dle sebe.
Ano můžeš si k mrtvole doběhnout. Ale stejně většina užitečnějších věcí skončí v rukách toho kdo tě zabil :-). A pokud mapu neznáš dobře a nebo se neumíš orientovat dle mapy většinou nemáš šanci doběhnout na místo tvého úmrtí v čas než mrtvola zmizí. -
Problémem Army vždy byly animace a pathfinding ..... a máme to tu znovu , sice ve vývoji ale oipět vidím zrychlená gesta a mizející předměty .
Bylo by pěkné moci navštívit každou budovu , ale upřímně bloudění po prázdných domech .... Jo tohle není Stalker aby jste se bái vejít dovnitř .
-
-
Dvacet minut s tvorbou DayZ – zombíci, somráci a vývojáři .... ne nutně v tomto přadí ;)
-
Kdyby někdo nepochopil ten prolog, tak je to parafráze z intra seriálu "Law and Order", pobavilo :)