Přejít na výpis diskuzí
Dvojice videí připomíná vydání Total War: Warhammer
23.5.2016 | Aleš Smutný
88 příspěvků
-
ten 360 je hodně povedený *15* už se nemůžu dočkat
-
ano pouzivanie tje hudby je klise ale radsej ako keby tam dali kanye westa :D
-
Warhammer jde celkem kolem mě a Total war hram jsem nikdy moc nepřišel na chuť, nicméně když už GW začali licence rozhazovat na všechny strany, byl by hřích toho nevyužít a neudělat tuto hru. Kdysi jsem si říkal, že by si Shadow of the horned rat a Dark omen zasloužily důstojného následovníka. Tak jsem na to celkem zvědav. Kupovat to zatím nebudu, ale za 2-3 roky v nějaké complete edici to možná prubnu, jestli mě to bude bavit stejně jako SOTHR a DO :)
-
Vzhledem k tomu, že pomalu měním názor a nejspíš si to koupím, měl bych otázky na fandy Warhammeru. Vůbec to universum neznám, je to pro mě fakt věc naprosto neznámá, co byste mi doporučili, abych rychle získal nějaký přehled a mohl si tak hru víc užít? Hrát to všechno nemám čas, jen nějaký text nebo film nebo něco, kde si udělám obrázek tak za hodinu za dvě. Díky. *4*
-
-
Warhammer 8th edition core rulebook, sekce fluffu.
-
1d4chan
Tam najdeš vše, co budeš kdy potřebovat vědět o Warhammeru :3 -
-
neposlouchej ho... 1d4chan je troll satyrická stránka... no joke
-
-
Thumps up *2* Ale na druhou stranu, když už lore trochu znáš a víš jak někdy vypadá stolní hra, tak nenajdeš lepšího receptu jak umřít smíchy než na 1d4chan
-
-
já lore znám hodně, ale 1d4chan mě pořád přijde jako stránka trucujících neckbeardů, naštvaných, že ultramarines maj víc prostoru než jejich hipsterské kapituly ala white scars nebo salamanders...
-
-
-
-
Doporučuji lore videa na youtube. Nejlepší jsou dle mého názoru na kanálu Arch Warhammer. https://www.youtube.com/channel/UChS9wazLlTUHSTeKVG39hZw
-
-
orkové jsou napůl houby? wtf
-
-
ano jsou i WAR40K po kazde bitve s orky je zapotrebi bojiste vypalit, jinak se rozmnozi z podhoubi !!!! Proto take nejsou zadne dementni orcice jako v te levne kopii jmenem WarCraft ;) Muhehe sry je to tak.. Ale mohl jsem se klidnit.. chtel jsem to trosku opeprit ;)
-
nepřišlo ti divné jak se orci množí, když tam nejsou žádné orčice? Orci se rodí ze spór...
-
-
-
Lexicanum je skvělá wiki, která plně dostačuje. Za 2h lze načerpat solidní základy, které ti budou stačit ke hře. Netřeba znát hned všechny rasy.
Empire http://whfb.lexicanum.com/wiki/The_Empire
Dwarfs http://whfb.lexicanum.com/wiki/Dwarf
Greenskins http://whfb.lexicanum.com/wiki/Greenskin
Vampires http://whfb.lexicanum.com/wiki/Vampire
Chaos http://whfb.lexicanum.com/wiki/Chaos
Pak si samozřejmě můžeš proklikat jednotlivé lordy. Jako resume bude stačit ofiko wiki http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_WARHAMMER#Playable_Races .
A timeline, kdy Karl Franz nastupuje na trůn (2502) http://whfb.lexicanum.com/wiki/Timeline -
záleží ma tom jeslti umíš anglicky jestli ano tak si stačí zadat do vyhledávače třeba warhammer old world history a můžeš si číst dohaleluja jestli anglicky neumíš tak asi bohužel v češtině toho moc neni jen nějaký knížky ale tam toho z historie světa moc neni jen jednotlivý příběhy.
-
to je těžký, takhle asi budeš muset pro info přečíst nějakou wiki, protože jinak nevím jak si chceš ty informace nalít do hlavy, jen v češtině už vyšla tuna knížek a v AJ jich je ještě mnohem víc, her taky vyšlo už docela dost. Tato hra zatím obsahuje jen zlomek ras a frakcí, které ve waru jsou, tak stačí si přečíst nějaký úvod na nějaké wiki a třeba něco málo pobereš...
-
-
Jak to bude s bojem na vode, mori ? V jake forme bude ? Diky
-
-
Zatím se prý mají souboje na vodě automaticky vyhodnocovat podle síly flotily - prostě klasické automatické vyhodnocení boje, jaké se dá zvolit i u pozemních armád :)
-
-
Tak aspon tak, nevadi, do zacatku staci.
-
-
-
Hraju to dvě hodiny a zatím paráda. Jedinej problém kterej jsem zaznamenal je že pokud dám auto-resolve tak i když mám velkou převahu tak moje monster jednotky a hrdinové dostávají obrovský damage a přitom moje slabší jednotky nemají skoro žádné ztráty.
-
-
Jí teprv instaluju..ale možná ta AI jede podle postupu každého strategicky uvažujícího hráče. Hned jak to jde se vším zaměřit na tu nejsilnější jednotku (monstrum) a prát to do něj ostošest..
-
-
Pokud máš velkou převahu, nemá se k tobě nepřítel šanci dostat. Obecně u TW série, způsoboval vždy autoresolve mnohem vyšší ztráty než pokud bitvu řídíš sám. Tohle mi vždycky dost vadilo, protože pokud nechceš akceptovat vyšší ztráty, tak musíš hrát i tyhle nudné mini bitvy.
-
-
Nesouhlasim, castokrat jsem volil vypocet prave kvuli nizkym ztratam, pac kdyz jsem videl co na me slo a treba zrovna v pripade oblehani = usetril jsem si hodinu nervu a s min ztratama a presto vyhra...nerikam ze to bylo v kazdem dile ale...
-
-
Pokud hrajes stejne dobre jako demo hraci v marketingovych videjich, tak ano. Ale prumerny hrac to zvladne lip. Krome toho bitva rozhodne netrva hodinu. A to ani v prvnim rome.
-
-
Co vidim acivmenty u kazdeho dilu tak prumerny hraci urcite nehraji lepe a u bitev mam jiste 90% uspesnost, ale ty ktere sehraji si spis vybiram abych nehral ty *nudne* :) A zrovna prvni Rome byla slusna divocina kde to bylo vice rychle...Ale jo vysvetli me to pojd vis to lip mas tam vic nahrano a vse vis
-
Tak me se vickrat seslo i 5-6 armad, cca 8 000 muzu+ a ktomu jedno mesto...takze ano nekdy z toho bylo i 40 min...hraju uplne normalne, honit brcko tady nebudu :) na prvnim miste je to zabava, nekdy ten cas a ztraty treba v ramci oblehani v nekterych pripadech za to nestaly a slo se pres vypocet, rychla vyhra beze ztrat...
-
-
-
-
-
a co AI? poŕád na bitevní mapě nabíhá nepřítel kavalerií do řad kopí nebo přímo na největší obrněnce, na taktické vyhlašuje nesmyslné nevyhratelné sebevražedné války atd?
-
-
Na kampaňové mapě je Ai celkem povedená, staví doomstacky a snaží se napadat méně chráněná města, pokud vytáhnu s armádou která má velkou převahu tak se Ai snaží boji vyhnout a utéct. Pokud mám nad Ai převahu tak válku nevyhlašuje a pokud ve válce vyhrávám tak se mě snaží uplatit za mír. V bitvách to taková sláva není, občas mi přijde jako by si nevěděla rady a pomalu reaguje, nicméně to může být tím že hraju na normal. Na druhé straně pokud pošlu kopiníky na kavalérii tak kavalérie uteče a snaží se útočit z jiné strany. v bitvách by to chtělo doladit, ale rozhodně to není taková katastrofa jako Rome 2.
-
-
Vyšší obtížnost nezvyšuje inteligenci bitevní AI, ale zvyšuje sílu nepřátelských jednotek. Potom i základní vojáci můžou být problém pro tvoje lepší jednotky. IMHO nemá cenu zvedat obtížnost bitev, protože to zábavnější nebude, jenom víc frustrující (prostě bitvy
tvoje 1 lepší jednotka vs. 1 horší jednotka AI na vyšší obtížnost prohraješ).
-
-
-
-
R.I.P. Total War *9*
-
-
jistě anonymku, proto taky všichni dělají k medievalu 2 ty fantasy modifikace...
-
Opět honimírisuentus, soudit něco co ještě ani nevyšlo...
-
změna je život a ruku na srdce, jejich poslední tvorba byla not good...berte to jako experiment
-
-
To je pravda, ale tohle prostě není a nebude Total War *10*
-
-
Jen protože to je hra v licenci jednoho z nejoblíbenějších fantasy světů herní historie?
-
-
Jen protože je to pohádka, která nemá nic společného s historickými taktickými bitvami.
-
-
Jasně že člověk co má projetý celý svět.. má dovolené ala Indiana Jones..tu tam zachraňuje lidi ze zříceného autobusu...tu tam loví tuleně s Inuity.. sem tam kouří péra na Kubě..a intelektem se vznáší ve vesmíru spolu se svým kamarádem Hawkingem bude mít určitě chuť a čas tu trollovat na diskuzích na Games :D Všichni ti fandíme Drizzte ..si náš Vzor :D
-
GGG reagovat na Drizzta asi nemá smysl.. On se snaží být provokativní a důležitý.. A nás ,,děti, pozurážet. Neber mu to..a nereaguj na něj.. ať už se snaží tím kompenzovat jakýkoliv komplex ..od velikosti tělesných partii nebo intelektu.. nech mu těch pár sekund slávy že ty jeho cajdy někdo čte :D Vždyť je king .. King of pí.a :)
-
ve vesmíru, drizzte? ty jsi vážně tak slabý a špatný troll až to bolí. Když chceš něco provokativního napsat, zjisti si víc informací, než jen podle dvou obrázků, pak bys do sebe nemontoval věci co spolu nijak nesouvisí... warhammer je dospělá fantasy a warhammer 40 000 je dospělá sci-fi... jsem ale rád, že jsi se vybarvil jako neznalý hlupáček bez informací, protože co jsi napsal, to je největší nesmysl v dějinách... LoL, prej himaláje a vysoká škola, ty tak určitě...
-
prý není to pohádka.... hmmm, a proto je na krabičce deskové hry warhammer uvedeno "určeno pro děti ve věku 8+"
http://tinyurl.com/jtyrdcu
a jsou tam orkové množící se ze spor a vesmírní mariňáci s motorovou pilou a celý byznys založený na sbírají plastových figurek. (plastové vojáčky jsem naposled sbíral když mi bylo 8)
Toto rozhodně není hard scifi, tj něco opírající se alespoň trochu o vědu. Je to čistě fantasy pohádka pro mladší publikum, náhodou situová do vesmíru. Pokud to někdo hraje po dvacátém roku, tak je to zastydlý neckbeard -
The ggg je to pohadka sice pro dospely ale je. To nic ale neubira tomu ze je to skvela pohadka z hodne velkym a propracovanym lore :)
-
1. není to pohádka
2. žádný total war neměl nic společného s historickými taktikami...
-
-
-
-
-
-
Jake to je? Zajima mne nazor medieval 2 veteranu, ne decek co ujizdeji na warhammer pohadce
-
Nejenom ze to je opet uplne rozbity, jeste navic je to warhammer a decka to stejne predobednavaj jako divy. Kdy se konecne poucite?
-
-
Prej rozbitý ahahah,klasickej s prominutím d.bil co to nehrál.Hrál jem všechny total wary kromě Shoguna,že by byl špatnej to ne ale to období mě neláká ale to je čistě můj problém,ne problém hry.U total war warhammeru jsem váhal,warhammer jsem nikdy nehrál a na fantasy svět taky moc nejsem ale koupil jsem si to a můžu říct,že mi praskly trenky z toho jaká je to bomba!!!!Luxusní hra,optimalizace na mém pc výborná,AI sechová výborně jak na strategické tak bitevní mapě teda aspoň pro mě a dost mě to chytlo.V den vydání jsem si to chtěl po odpolední jen na hoďku zkusit a pařil jsme do 5 rána :DDD, A prosím přestaňte hejtovat rome 2 nebo attilu,jsou to výborné total wary,pravdou je,že rome 2 až po roce ale nyní je to velice výborná hra s velkým množstvím módů a když někdo napíše jak je AI v rome 2 horší než v rome 1 tak umírám smíchy. *14* *14* *14* *14* *14*
-
Za me - funguje dobre, naopak par drobnych prijemnych prekvapeni plus jsem dospelej...
-
Tak nacteni uvodniho menu trvalo cca par sekund, vetsi bitva tak minutu to se snad zlepsi, i s prumernym PC hraju na very high slape naprosto plynule, instalace pod hodinku....
Jedinej zapor co tu vidim je ze vsecky rasy vypadaji skvele a ja nevim koho vybrat :) zatim hraju za Chaos a Upiry... -
Rozepiš to v čem?
-
-
pěkný, ale zatím ani slovo o blood and gore DLC a taky se zdá, že ti hlupáci okrouhly kill animace, což byl hlavní důvod proč jsem hrál total war... Snad zas někde v USA nepodepsaly nějaké nervní křesťanské matky petici proti násilí...
a těch národů by mělo být více, to jim klidně hnedka zaplatím, ale kde sou alespoň skaveni, beastmeni a elfové... lizardmeni nebo nějaká další lidská frakce by neškodila... hádám, že tilea a estalia či kislev jedině v nějakým modů... škoda, měl jsem tu 150 éček jen tak na stole, ale SEGA je asi nechce...
Jinak hru určitě koupím... -
-
takže kill animace jsou hlavní důvod, proč hraješ strategické hry? Dude, you are completely missing the point. Zahrej si Endless Legend na vyšší obtížnosti a zjistíš, že obtížnost Dark souls je kinderspiel. Jenomže ty nejspíš TBS nehraješ, málo akční a musí se moc přemýšlet a nejsou tam ty kills, co?
-
-
tobě asi přeskočilo z toho řidkého vzduchu v himalájích drizztíku, už jsem to psal hodněkrát, nehraju na rozdíl od některých wannabe hardcore neckbeardů hry proto abych si nafukoval ego a lámal rekordy a dokazoval si jaký jsem těžký borec, hry hraju abych si odpočal, zažil něco nečekaného, užil si příběh, epickou bitvu či něco podobného... chápu drizztíku, že ty už hry pár let nehraješ, vůbec tě vlastně nezajímají a jen tu prndáš na diskuzi, ale pokud nemáš věcnou poznámku, tak na mě nereaguj, kazíš můj koment, když se na něj takto nalepuješ...
-
-
na to mě nepotřebuješ, svůj koment si dokážeš pokazit sám, když tvrdíš, že hraješ strategické hry kvůli akčním scénám a krvi. Pak vůbec nechápeš, o čem jsou strategické hry - tj. o strategii. TW bude mít sotva 3 fakce, Endless Legend jich má 10 a každá se hraje jinak
https://www.youtube.com/watch?v=_OZQHqRv3Q0 -
-
tsss
-
už se neztrapňuj prosím tě...
-
Obávám se, že nechápeš, o čem jsou hry - o tom, aby si je člověk užil. *3*
-
-
neboj drizztíku, po několika hodinách učení na zkoušky a zápočty (šak to znáš) si radši dobřeji jen čistou zábavu... jestli rád dumáš na tím chytře znějícím nesmyslem co jsi našel na internetu, tak je mi tě líto, můžeš se snažit sebevíc, ale chytřejší kvůli tomu nebudeš... někteří si totiž nepotřebují nic dokazovat a "dumat" na kravinama a prostě ví, že za ně mluví jejich práce. Takže když dostanu několik Aček u zkoušky, klidně si pak aj ty prdy zapálím...
-
jo, jenže někdo si užívá přemítání nad ontologickou podstatou kvantové teorie, a někdo se baví zapalování prdů, stejné je to s hrama. Někdo má rád komplexní hry, které vyžadují používání intelektu, a někdo rád sleduje panáčky jak se mlátí na mapě. Lidi jsou prostě různí.
-
-
sotva tři frakce? LoL, tobě snad i na hlavu spadl kámen. Ve warhammeru je frakcí hromada a už teď jich je ve hře 6, pokud budou chtít, mohou klidně přidat dalších 20. A ano, hraju strategie, protože miluji epické bitvy, ne proto že si chci hrát na sun tzua... to tvé endless legend vypadá jako nudná tahovka, díky, podobné hry nehraji... Jako vždy sem pleteš věci, které nikoho nezajímají, chci RTS a epické bitvy, né pět panáčku na tahové mapičce..
-
-
bez vas dvou by to nebylo ono... *3* doufam ze vam to hastereni vydrzi, me to bavi a neco se i dozvim *3*
-
-
-
-
Sorry ale teď s GGG souhlasím, jako k válce prostě patří krev a maso kord když jsou to bitvy na blízko, to je jako udělat závodní hru bez zvuku motorů aut, k té hře to prostě patří. Prostě se bojí aby je zas nevydal Polygon, že kvůli té to hře v USA stoupá brutalita atd...
-
-
Ve strategický hře máš vojáky řídit a ne se dívat jak bojujou. Ale evidentně dnešní generace má radši interaktivní filmy, tak jim sega vychází vstříc.
-
-
cokoliv co ti udělá radost anonymku... já si na napoleona hrát nepotřebuji... ty asi potřebuješ hry, aby jsi alespoň něco dokázal...
-
-
Jakej kord?
-
-
Bohužel se stane, všem to asi došlo, že jsem udělal chybu, nicméně ty musíš za každou cenu dělat blbce a pokládat otázku za účelem dominantního postavení vůči mě jaký si češtinář. (Ale jo, lidi jako ty mě "baví"...) Pochybuji, že si to myslel vážně tu to otázku, věnuj se tématu nebo kultu 88 a neopravuj mě už.
Děkuji -
-
Bohužel blbce jsi ze sebe udělal ty *1*
Mimochodem ta otázka byla myšlena vážně. Chtěl jsem se zeptat,kde ty vaše kordy, kór a korty berete. Děkuji
-
-
No preci ten, na ktery si bude to maso napichovat, prokladane strankami ucebnice cestiny marinovane ve zminovane krvi. ;)
-
-
-
-