Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jo za moznost posunuti videa pomoci posuvniku se primlouvam, momentalne je prohlizeni dost flustrujici...hlavne pro ty s pomalejsim pripojenim, vetsinou to nevydrzim a vzdam to, coz je skoda, protoze mate vazne zajimave clanky...
  • michaliuz18
    urcite by shepard robil v reali v takom skafandri kotrmelce s takou lahkostou :D
  • Tak jsem z ME3 videl kulovy. Neda se pretacet a ta p i p k a ma tak desnej hlas, ze jsem to vypnul.
  • "...we are putting Dragon Age 2 as an RPG of the year..." som grcal *16*
    • Cahir
      Jelikož není Zaklínač nominován, klidně bych to tomu DA2 dal.
      • Hra to bola celkom pekna, priemerna, odrozpravala si svoj pribeh. Ale RPG? A navyse RPG ROKU?! Ani nahodou. DA:O bolo velmi pekne spravene, tam mu ludia vycitali maximalne tak pribeh. Healer healoval, tank tankoval, mobovia neskakali z neba (toto mi seriozne vadilo, ked som v DA:O wajpol, tak preto ze sa mi rozbila grupa/dosli im posili etc. Ked som nieco nevedel zabit v DA2 tak preto lebo nepriatelske "padanie z oblohy" bolo pocitacom generovane, nevedel som ovladat bojisko, healer mal 45s cd na heal...). Proste nie. To by sa za RPG mohol nominovat aj BF3, tam je predsa nejaky rpg system upravovania zbrani nie *10*
        • Cahir
          Nechal bych tohle téma spát, páč flamů i diskuzí na úrovni proběhlo na téma DA2 nespočet. Já osobně ho mám raději než DAO a systém herních mechanik mi přijde dokonce povedenější. Ten boj je trochu jiný, ale neřekl bych, že jednodušší. Taktizovat se dá dost. Ale nechme to být. Já bych mu nominaci dal určitě, ale do nebes vynášené DE3 jsem nehrál. Třeba by se mi líbilo víc.
      • DA2 bych dal leda cenu za sklamání roku. Za mě určitě Deus ex.
        • pardon "zklamání" pořád jsem nepřišel jak editovat
          • Cahir
            editovat můžeš teprve až po zaregistrování.
    • Masa-san
      To mě také překvapilo. *8*
  • Masa-san
    přoč se ty videa nedaj posunovat posuvníkem, vždy to resetuje video na první sekundu když to chci někam přetočit a pak jednoduše bojkotuju sledování celého videa pořád od znovu *6*
    • Na to jsem se ptal uz petkrat. Sileny prehravac.
  • odkud jsou ty divný videa???
  • Malleth
    Mají ještě co ladit (look-at, přechod mezi přez rohy....)
  • kedy už začnú robiť fantasy rpg tieto sci-fi hry ma vôbec nebavia
    • DarkHawk
      Fanatsy RPG je jak nasraných, chce to více Sci-fi RPG. Tady máš mínus chytej.
      • Nechce to ani více Sci-fi RPG her ani více fantasy RPG her, současné rozložení "sil" je myslím vyhovujcí. No, ale vážně, každá podařená RPG je vítána, a je přece jedno zda je sci-fi či fantsy.. Takže nesouhlasím ani s tebou ani s ahhh.

Btw- Tak mě napadá že ME3 ani moc RPG dost možná nebude.Přeci jen ty RPG prvky šly ve dvojce dost do pozadí (a upozorňuji že prd*l tím nemyslím aby to někdo nepochopil blbě :D) .
        • Masa-san
          no já bych nejradši scifi - fantasy RPG ... Takové to kde se kombinuje fantasy world s hightec vymoženostmi. Je vůbec nějaké na PC ? *1*

Jinak máš pravdu, Mass Effect utíká od RPG žánru jako myši před před velkou vodou, vše se zjednodušuje až hrůza.
          Bylo by hezké, kdyby to v ME3 napravili ... no radši na ně nespoléhám a třeba mě mile překvapí *4*
          • Cahir
            Arcanum

Mimochodem, ME nikdy nebylo čistokrevné rpgéčko. Od začátku mělo jasně daný koncept - ber, nebo nech být. Vyčítat hře něco, o co nikdy neusilovala je zcestné.
            • Masa-san
              *6*
            • Cahir
              Prosím tě, i Diablo je považováno za RPG. Pojem RPG je tak široký a rozvětvený, že bych se s ním jako s argumentem neoháněl, kór odněkud z plakátů. Ta hra má RPG prvky, o tom se s tebou nikdo nepře. Od prvního dílu má ale určitou kostru a tou je akční pojetí a filmovost - je to prostě adrenalinová zábava. Nejde o to, že to není BG, KOTOR, IWD, AP, DA apod, jde o to, že jimi NECHCE být. Ta hra byla od začátku k hráčům upřímná. Takže ano, je mi na blití, když někdov topicu o ME žvaní o tom, že mu chybí pořádná RPGéčka a že ME jím není. Podle mě jediná správná reakce zní: "Není no. A co jako??"
            • Masa-san
              No když skočíš na stránky http://www.masseffect.com/ dole klikneš na RPG tak tě to přesměruje na seznam RPG ček a mezi nimi je ME3, po rozkliknutí ME3 se vpravo v genres vypíše "Action, RPG" .
              Když skočíš na http://en.wikipedia.org/wiki/Mass_Effect v genres máš "Role-playing game" a "Third-person shooter"
              když skočíš na http://shop.tiscali.cz/pc-mass-effect-2-3955 tak v Žánr je napsáno RPG

Takže buď se mi to všechno všechno zdálo nebo je ta hra prostě prezentovaná jako RPG.
              A tak pokud je díky tomu někomu nevolno, zvrací na špatném místě, bohužel dotyčný musí za Bioware *4*
            • Cahir
              Pokud vím, tak ME byl vždy prezentován jako akce s RPG prvky. První díl měl těch prvků více, ale už tak měl do oldschoolového RPG daleko - i ten byl osekán. Já osobně si myslím, že druhý díl ta povolání alespoň lépe vyprofiloval.

Neříkám, že to je tvůj případ, ale když začne někdo u topicu s ME plácat cosi o tom, že mu chybí pořádné RPG, je mi na blití. ME bylo od začátku akční konzolovka, takže dotyční pláčou na špatném hrobě.
            • Masa-san
              No čistokrevná RPG vymřeli již před lety *1*

Nicméně Mass Effect je stále prodáván jako akční RPG. Proto netuším co je špatné na vyzdvihnutí této nesrovnalosti u hry, která se vydává za RPG a přitom RPG není.
              Nikdo netvrdí, že je to špatná hra, naopak já si ME1-ME2 dosti oblíbil, jen se vydává za něco čím není. *5*

Krom toho ME1 a ME2 se dost lišily a ten "jasně daný koncept" se jednoznačně změnil za těch pár let od vývoje jedničky.
              ME1 byla blíž k RPG, kdežto ME2 se vydalo cestou hollywoodské akce a ořezání všeho co by mohlo akci zpomalovat.

V ME1 jsem si užíval schopností a nekonečně se vylepšoval, v ME2 jsem byl se schopnostmi hned hotový vybral si Vanguarda a užil si nepřetržitou akci, ale bylo to tak nějak rychle hotové a konec se zdál useknutý. Těžko řici, co bylo lepší. Kdybych si měl vybrat, tak styl ME1 byl pro mne asi více přijatelný.
      • A co ta bavi na ME vsak letis furt vo vesmire co je nuda. ides na planetku kde kuknes do 5-10 budov prebehnes 20m a konec misie. Viacej si uzijes loading screen ako celu hru. Oproti fantasy svet mas zvycajne otvoreny a je tam co robit v kazdej casti mapy.
        • DarkHawk
          Tohle názor uplného lajka, který tomu vůbec nerozumí a nevidí do univerza Mass Effectu.
          • aka neznalost? ja len vravim ake to je z mojho pohladu. to ze ma nezaujimal ten Ceckovy pribeh? to s hratelnostou nemalo nic spolocne
            • Jindra šel na dovolenou, tak tu za něj zaskakuješ, viď?
          • jj samozrejme ty si master of universe a ty vies vsetko lepsie ako ostatny. ani som si ine o tebe nemohol myslet
            • DarkHawk
              Nesvaluj na mě vinu tvojí neznalosti tehle serié. *1* A nad nikým se nepovyšuju.
  • Tady se nam zjevne nekdo poucil z Deus Ex: HR. No jedine dobre, protoze ovladani postavy v ME nikdy nebylo zrovna super pruzny.
  • Hairy_Ass
    Stejně Shepard natáhne bačkory hned ve druhé misi, a pak bude muset Alianci a celou Galaxii zachraňovat nejmocnější stát Země 22. století - Česká republika! *3*
    • češi si zachránia svoju riť a na ostaných sa vykašlú.
      • Hairy_Ass
        Zajímalo by mě, proč vždycky k podobnému příspěvku musí nějakej Slovák napsat podobnou věc? *9*
        • Masa-san
          Vubec jsem ani netušil, že mezi Čechy a Slováky to takhle vře.

Měli jsme na Výšce Slovenku jako vyučující a nikdy nic podobného ani nenaznačila, naopak bych řekl, že nás měla v oblibě a neměla tak odtažitelný přístup jako většina vyučujících. *4*
        • No asi preto že už od čias Eduarda Beneša Česi na Slovákov pekne káleli. Čo sa mna týka je mi to putna historia ma nezaujíma, ale sú ľudia, ktorý to proste nerozdýchali.
          • Cahir
            To je trochu krátkozraký a zkreslený pohled, řekl bych.
            • Cahir: Kdo na koho koukal zkrz prsty je diskutabilní. Hlavní vinu v rozšířenosti nevraživosti mezi čechy a němci bych viděl ve sporech o privilegia v založených městech či obcích - zakladatelé (většinou němci) za ono založení získali různá privilegia pro sebe a své potomky. Jakmile město začalo růst a prosperovat, získali ve většině měst většinu nově přistěhovalí češi - nicméně privilegia zůstali potomkům zakladatelů - což plodilo větší než malé množství zášti.

Ale těch důvodů se během staletí nastřádala celá řada a nemyslím že by v tom někdo nesl příliš velkou vinu - takhle to mezi dvěma etniky žijícími na stejném území prostě chodívá. Přesto až do devatenáctého století soužití fungovalo bez větších problémů.
            • Cahir
              Lot: Vždyť jsem výše uznal, že Němci nás mnoho naučili a zcivilizovali nás. O tom se s tebou nikdo nepře. Já vím, že Masaryk se pravděpodobně snažil vyrovnat misky vah.

Do role cizího elementu se pasovali hlavně oni samy. Po většinu historie na nás koukali skrz prsty a ne jinak tomu bylo u menšiny, která žila na území republiky.

Já jazyk jako určující ukazatel za přehmat nepovažuji.
            • Jo, měl napsat do dob Masaryka :-) .

Ne zjednodušený pohled to jistě je, ale ne o moc zjednodušenější než hodnocení němců jako cizího nepřátelského elementu. Ač se první republika při svém vzniku deklarovala jako stát čechů a slováků, slováků v něm bylo méně než němců a jejich politická váha tomu odpovídala. A česká politika vůči národnostním menšinám byla snad ještě přezíravější než ta rakousko-uherská.
            • co jinýho od nestředů vesmíru maďaročobolů bys chtěl? :P
      • zato maďaročobolobača bude kolaborovat jako vždy.
        • Cahir
          Chlapci, tahle nenávist mezi Čechy a bratry Slováky mě opravdu rmoutí.
          • Hairy_Ass
            Se Slováky máme něco společného tak od druhé poloviny 19. století - takhle bychom museli říkat bratři i Rakušanům, Němcům a hlavně jižní části Polska. *15*
            • Hodnotit němce pouze jako hrozbu je příliš zjednodušené. Tisíc let byli vyznamnou části našeho byvatelstva. Osídlili značnou část území zemí koruny české a byli pro ni po kulturní a hospodářské stránce nedocenitelným přínosem. Vůbec - ten důraz na jazyk kterým ta či ona skupina obyvatel mluví (a vyvozování z toho kdo má kde žít) považuji za nejtragičtější přehmat 19. století.

A ze snahy Rastislava nedostat se pod kontrolu franků bych o jeho německy mluvících poddaných (v té době jich zas až tak moc nebylo) raději nic nevyvozoval.
            • Cahir
              Hairy: Já ti nevím, možná je to nějaká má zaujatost, ale Němce vnímám po celou naší historii jako hrozbu. Už Rastislav radši nechal poslat pro zvěstovatele do Soluně, než aby padl pod vliv Němců. Tehdy se sice nedá hovořit o Němcích a Češích, ale o Národech už jistě ano. Celou dobu pro nás byli konstantním ohrožením. Ano, spoustu věcí nás naučili a zcivilizovali nás, ale z lásky k bližnímu to nebylo.

Se Slováky máme mimo jiné společné to, že víme, jaké je to být v područí cizích národů, které usilují o "asimilaci".
            • Hairy_Ass
              Cahir: Za ty špatný zkušenosti s Němci může hlavně konec 19. století a 2. světová válka, jinak si za jistou "nerovnoprávnost" spíše mohli naši předci sami.

exmaxx: Každý jen trochu vzdělanejší obyvatel českých zemí stejně musel umět německy, ale i kdyby, tak tohle "bratření" je reliktem myšlenky společného česko-slovenského národa, která stejně nikdy moc nefungovala - asi jako Vlámové a Valoni v Belgii - navíc ani tady nefungovala úplná rovnocennost, už jen kvůli hospodářský a kulturním rozdílům, stačí se podívat na politiku vůči Slovensku za První republiky.
            • A co treba jazykova podobnost? *3*
            • Cahir
              Rakušáci a Němci k nám ale nikdy nezaujímali vztah "rovnocenných". Zejména Němci pro nás byli celou historii ohrožením.

A co Velká Morava? *1*

Navíc zastávám přesvědčení, že pocit sounáležitosti nevyvstává ze společného území, ale jazyka. A ke Slovákům máme prostě nejblíž.
        • DarkHawk
          Proč čobolové chodí na české herní stránky? Mě nikdy nenapadlo, že bych se šel podívat na nějakou slovenskou. Asi to nemají tak kvalitní jako my. *1*
          • pretoze ty Južny nemec chodim kde chcem. ja viem ze Cesko je pre vas stred vesmiru a vsetci sa krutime len okolo vas.
            • Hairy_Ass
              Južny nemec? To je Rakušan? *15*
          • Lebo naša mládež vám ešte rozumie ale vaša nám už moc nie :)
            • Hairy_Ass
              skaven123: Konečně rozumná odpověď! *15*
            • Hairy: sak multi kulty nee? zvykaj si :D
            • Hairy_Ass
              Nevšim jsem si, že bychom tady nějak pátrali ve slovnících... každopádně to není vysvětlení, proč k nám "lezete" - bez urážky. *3*
            • Lépe bych to neřekl. Taky mám pocit že Slováci rozumí Češtině lépe než Češi Slovenštině. *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit