E3 byla oficiálně zrušená, největší herní konference tak zřejmě končí navždy
-
Problém byl v tom, že E3 byla nejdražší. Pronájem nějaké výstavní plochy byl neskutečně drahé. Myslím, že to tady někdo psal, ale třeba takové EA zaplatilo za svůj stánek na E3 přes 1 milión dolarů, což je dost velká pálka.
-
Tento argument se hodně opakuje, ale platí podle mě jen do určité míry. Ostatní videoherní výstavy nepostihl takový propad.
-
Próóóč? — jak mohli!
E3? Aha, myslel jsem, že zrušili Národní výstavu chovných zvířat v Brně. -
Když se diskutuje o příčinách problémů a možná definitivního konce E3 tak se zapomíná na jeden podstatný faktor. Tím je zdůraznění toho jak neskutečně se vyšvihlo všechno, co se děje v online prostoru.
Dříve firmy potřebovali články v novinách, reklamu v TV a veletrhy. Dneska? Menší zprávy na Instagram a Twitter větší na Youtube nebo Twitch včetně show zaměřených na novinky. Oslovíte lidi přímo nikdo vaše vyjádření nepřekroutí (to má plusy i minusy). Většina těchto platforem narostla na významu krátce před COVIDEM a během něj.
E3 se koná v USA, kde je popularita všech výše uvedených platforem ještě větší než jinde ve světě (aspoň tak to vnímám já ale mám to podložené i daty) a tak není zase až tak divu, že právě E3 to schytá jako první. To je věc, která Gamescom a zřejmě i Tokyo Game Show nepostihne tolik.
-
rozdíl je celkem dvojí:
1. zaměření - Gamescom je pro laiky i novináře zatímco E3 byla prioritně určena novinářům respektive odborné veřejnosti
2. Ceny - abychom to lépe pochopily tak za pronájem plochy na stánek o 18 m2 se v roce 2014 na E3 platilo 10 000 USD (jedná se jen o plochu) zatímco pronájem stejně velké plochy na Gamescomu LETOS se platí 4400 EUR
Protože jsem se v tom trochu víc šťoural tak jen pro dokreslení uvádím, že v roce 2014 nebo 2015 zaplatilo EA za jejich stánek a personál na stánku na E3 cca 1 M USD (přepočteno na aktuální ceny vlivem inflace je to asi 1,25 M USD)
-
Trochu aj škoda - čítať peripetie a zážitky novinárov z E3 bolo zábavné...
Len zo zvedavosti - v čom je kolínsky Gamescon iný, že stále tak dobre funguje na rozdiel od E3?
-
Tento rok sa moze Gamescon vysvihnut vyssie nez kedykolvek predtym, alebo padnut dole ako E3.
-
Nu, RIP.
Co se melo stat, to se stalo.
-
Njn, zjistilo se že se dá konference udělat online za pár šušňů, lidi nemusejí utrácet za letenky a bydlení, a samotné vstupenky na E3, vývojáři jsou otrávení ze strašného přístupu ze strany pořadatelů E3, a bez Microsoftu, Sony a Nintenda to bylo jasné že to tak dopadne. Na Ubisoft už každý s*re, a co jiného by tam bylo co by nalákalo lidi. Věřím že to kdysi byla pecka, a chtěl sem se tam někdy podívat, ale tenhle vývoj mě nepřekvapuje. Summer Game Fest vyhrál.