Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co Mad max a jeho známé - mrtvý Freeman s páčidlem štouchnutí do VALVE a jejich HL3 vydání/nevydání.

Jinak těch Easter eggů není možná tolik ale to fakt neznamená že zde s námi ve hrách už nejsou, jsou ale chceto hledat.
    • jeanczarny
      Z HL3 si dělá srandu kdekdo..třeba i "Steamworld dig".
  • maros.goc
    Pekný easter egg má hneď prvý diel Final Fantasy. V na jednom z hrobov na cintoríne v elfskej dedinke Elfheim je napísané "Here lies Link". To je samozrejme narážka na The Legend of Zelda :D Každopádne tento egg je možné nájsť len vo verziách pre PS1 a Game Boy Advance. Pôvodná NES verzia tam síce obsahuje tiež egg, no iný ale o to zaujímavejší, namiesto Linka tam je uvedený Erdrik, čo je narážka na hlavného hrdinu série Dragon Quest, ktorý bol v tom čase veľký konkurent Final Fantasy. Lenže ani to nie je tak celkom pravda, pretože toto sa týka len lokalizovanej verzie do angličtiny, pôvodná japonská NES verzia tam má tiež Linka :D
  • Prý dnes by to bylo finančně náročné udělat jednu místnost navíc... to je strašný nesmysl.
    • jeanczarny
      Spíš se v dnešní době společnosti snaží, aby hráč viděl 100% obsahu, když už do něj vrazili ty peníze. A to jde trochu proti smyslu easter eggů..
      • Tak hráč vidí 100% obsahu ještě před vydáním hry.. viz denní info/marketingová masáž o AC a dalších "AAA" hrách *1* *7*
      • Zas takové ychtyly z hráčů nedělej. Tohle jsou všechno divné argumenty, ve hře kde máš tisíce různých lokací a nevím čeho udělat nějakou místnost nebo něco navíc je fakt problém? To těžko. Spíš je to neschopnost vývojářů, kteří dnes nemají fantazii a sami často nejsou hráči, takže to vidí jen ze svého pohledu, kdy jim zadavatel řekne - udělej tunel a hotovo, žádná invence, nic. Dřív to fungovalo spíš tak, jakoby samotní hráči dělali hry, dnes je kolikrát dělají markeťáci. Neříkám, že vždy, ale třeba u takového Asasína to jde cítit na sto honů a takovou hru bych si nikdy nekoupil.
        • Ty vogo, prográmator je dneska námezní síla. Prostě udělej tohlecto a šmitec. A choval by ses stejně. O prachy jde v první řadě, nedělejme z vývoje videoher nějaký boj za vyšší hodnoty.
  • Vím že i CS 1,6 měl svoje Easter Eggy ani nevím jestli v CS GO něco takového je.
    • teď jsem si vzpoměl vlastně že tam jsou Easter egg a to vlastně mapy z L4D a masky z Payday
  • Dnesni deti a pubertaci jsou cim dal blbejsi, takze snazit se udelat nejaky easter egg, u ktereho by museli mainstream hraci premyslet, to je naprosto zbytecne *15*
    • A pozor tady na starýho fotra, velkej veterán a nezávislák. To je zase kec, to snad není pravda s těmahle trotlama. Kde se vůbec berete takový bezmozci? :D
    • TheGGG
      předpokládám, že hledání EE je pro některé jedince taky forma seberealizace, tak já ti to neberu...
    • gesto
      No nevím jestli se nepleteš protože v článku je třeba zmínka o easter eggech co neobjevil nikdo několik let a to ve starých hrách co nehrál žádný dnešní pubertak
  • Veskoslav
    Ale ty easter eggy jsou podle mě ve hrách furt. Jenom člověk občas nevidí či mu to nedojde.

Jako, co se mi vybaví a co jsem našel: Half Life, místnost tapetovaná Gabem, Aliens: Colonial Marines - kdy najdete jeden "inkubátor" na vetřelce, kde je hůl a klobouk, což je narážka na film Spaceballs. Crysis 2 v mise Dead walking man můžete najít disco výtah; Sanctum 2, tam pro změnu můžete najít postavu, co má hlášky jako Gandalf včetně hlasu herce sira McKellena a to: "Fly, you fools!"; v Dead Island najdete postavu se starou hokejovou maskou a jménem Jason, která odkazuje na pátek 13.:); V Borderlands 2 můžete najít místnost, která je přesně jako z Minecraftu včetně monster; Just Cause 2 lze na jednom z ostrovů najít přesný nápis jako ze sesiálu LOST; Duke 3D a moje oblíbená místnost s mrtvým mariňákem z Dooma; Nový Wolfwenstein, kde je celý první level z Wolfenstein 3D;Serious Sam 3, kde můžete nalézt tajnou místnost, kde jsou vývojáři s obrovskou hlavou a mozkem; Halo 4, kde lze najít dva mariňáky s hlasy Conana O´Briana a Andyho Richtera;Assassin's Creed II a gigantické chapadlo, co si pamatuji; Zaklínač 2 a mrtvý Assasin; Bioshock, kde naleznete nástěnku s fotkami hlavní postavy těsně po vstupu do místnosti během první mise; Diablo II a jeho tajný level;Star Wars: The Force Unleashed II tam pro změnu najdete postavičku Guybrushe, což je postavička z The Secret of Monkey Island, které mimo jiné produkovala a vlastní LucasArts:-D; Dishonored obsahuje pro změnu rozhovor, který přesně kopíruje z Thief: The Dark Project;Left 4 Dead 2 a hrající jubox, co hraje písničku z Portal; CoD II Black Ops má Arcade mód; Doom 3 má automaty s Doom 1 atd.

Nemyslím si, že by hry ztratily tajné místnosti a různé legrácky. Jsou tu pořád, jenom vychází toho tolik, že to člověk buď nesleduje nebo hru prostě proběhne.
    • tldr
  • elwiscomeback
    Fallouty jsou plné easter eggů, tak moc že se to defacto už ani nedá považovat za easter egg. Chudák velryba.
  • Dobrý easter egg byl v první Mafii - v jedné misi se v bance objevil Viktor Kožený *1*
    • Ovšem tam byly i jiné suprovní hlody, přihodím profláknutého psohlavce ^_^
  • Prostor pro eastereggy je na indie/garážové scéně, na 3A scéně až na vyjímky (marketingový záměr) prostě neprojdou, protože vývoj takové hry je stále větší obludnější, už to neunikne pozornosti.
  • C-BEAM
    narovinu, udělat nějakou tajnou místnost či dokonce level bylo v 90-tých letech kdy měli místnosti pár polygonů s jednoduchými texturami něco jiného než je to dnes. Proto celkem rozumím, že tajné levely zanikají, lezlo by to neúměrně do rozpočtu a mainstream i tak nějaké zkoumání levelů nebaví, ten se raději nechá vodit za ručičku celou hrou. O to víc si ale cením starší hry kde je ještě vidět určitou hravost autorů a ne jen chladnokrevné ekonomické kalkulace.
    • podle mě ty blbinky byly vždycky osobním přínosem. I kdybys pracoval jen v mekáči a namaloval na nějakej ten kelímek smejlíka, tak ti za to vedení nezaplatí, ale někomu tím tu radost možná uděláš. Už je to jen o tom, kolik toho času do té blbinky chceš věnovat..
      • C-BEAM
        já přece nepíšu, že to není přínosem, samozřejmě že je to přínos a hru to obohacuje... proto nerozumím proč mi to vlastně píšeš.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit