Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • fff
  • Ruzni prodejci prodavaji za ruzne (leckdy i hruzne) ceny... staci leckdy porovnat jak hry, tak treba mobily atp. na portalu jako je heureka.... rozdily jsou leckdy, obzvlaste u starsich veci velmi rozdilne... kdo nakoupil na zacatku draho a neprodal driv nez padli ceny i od dodavatelu prodava leckdy stale draho.... jmenovite jsem nedavno hledal protoze mi v aute ukradli dva roky stare radio to same a nasel sem ceny od 1800 do 7200 korun (nove stalo opravdu tolik... ale pred temi dvema roky... ted uz je mimo jine moralne za zenitem)
    Nebo muze jit o nedostatkove zbozi takze jinde sice maji cenu nizsi ale nemaji dany vyrobek... konkurence zareaguje dle zakona trhu a kde je vysoka poptavka pritlaci se na cenu...
    Stejne tak je mraky prodejcu ktery maji ruzne akce... prave velky retezec jako je tento si pri vyjednani lepsi ceny od dodavatele v zavyslostni na velkem odberu muze tyto nizsi ceny dovolit i na takove urovni se ziskem tam kde by konurence uz prodelavala protoze proste proda kusu 100 a ne 1000.
    Tudiz jsem vam uvedl priklady toho proc je nekdy vyrobek drazsi a nekdy levnejsi i v pripade ze je novy... nemyslim si ze by se jednalo o neco neobvykleho...
    Barevna cenovka je neco tak nicotneho ze je to neomluvitelne.
    Jiste... muzeme zit vsichni jako paranoici a zabit hodiny v obchodech tim ze se budeme vyptavat na veci ktere clovek na zaklade vseobecnych pravidel predpoklada....
    Chovani tototo prodejce je nemoralni... pokud se chcete dohadovat o tom co je a co neni moralni, lze vychazet z toho, ze "moralnost" je dana kulturou (u nas se kuprikladu nemuze stat ze by nekdo kamenoval divku za pohlavni styk pred svatbou a vetsina lidi by to povazovala za normalni... v arabskych zemich to je naopak)... kultura je dana lidmi a lide zde vetsinove povazuji toto chovani za nemoralni... tudiz jej lze apriory za nemoralni povazovat...
  • Tikov
    protože zaměňování nové za bazarovku je pouhá spekulace, ty hry jsou jak jsem pochopil odlišené barvou cenovky a nikdo nebrání zákazníkovi optat se- je to nové?
    K příkladu s auty:
    Připadalo by vám přirozené neoptat se jestli je to auto nové, proč je dražší než u vedlejšího prodejce atd. Pakliže by mi bazar tvrdil a potvrdil, že je nové a já přišel na opak tak samozřejmě jsou právní kroky na místě, ale zde u her to nehrozí. Poněvadž celá hrůzostrašnost případu je postavena na tom, že by prodejci MOHLI přelepovat bazarovky jako nové- důkaz není. A že si zákazník MŮŽE splést barevně odlišenou bazarvoku od nové hry. Líná huba, holé neštěstí.
  • A proc by to delali? Existuje pravni termin "v dobre vire" ktery vystihuje to, ze pokud zakaznik nema jasne indicie ze je neco jinak nez je standard tak predpoklada a jedna podle tohoto standardu... Tudiz pokud platilo ze se hry rozdeluji na nove a na o kus dal v bazarovem koutku pouzite, bere zakaznik z neoznaceneho stojanu v dobre vire ze bere novou... protoze na stojanu kde byli nove nikdy zadny napis NOVE HRY nebyl...
  • U prvniho prispevku jsem si myslel ze jen konstatujete a ne obhajujete... a prislo mi to OK...
    Taky nevidim nic spatneho na tom kdyz si postavi primarni zisky na bazarovkach....
    Jestli vam ale prijde opravdu v poradku ze prodavaji bazarove hry jako nove... jak bylo receno tak dost mozna i za vyssi ceny nez nove po sleve (prece neprodaji se ztratou kdyz mezitim ta nova padla s cenou) a neupozorni na to zakaznika... potazmo pokud jsou ty hry vazany passem pro hrani multiplayeru tak opravdu nejsve v poradku...
    Jak by se vam libilo si koupit nove auto za 500 000 kdy byste nasledne zjistil ze vlastne neni nove ale rok stare... ze ma najeto 100 000 a ze protoze jste druhy majitel tak prichazite o vyhodu rekneme 7 let zaruky ... a nasledne byste zjistil ze v regulernim bazaru byste to same ziskal za 400 000 ....
    taky je varianta ze by ste si koupil "nove auto za 400 000 kdyz jinde stoji 500 000 ... ale kupoval byste ho nove proto ze chcete tu 7 letou zaruku... coz by vam prodejce jaksi zapomel rict....
    V tomto pripade byste (muzu jen predpokladat) Kricel "Podvod! Podvod!" a zadal vraceni penez, hlasil policii a nadaval jak spacek... Proc ne u hry? *16*
  • Tikov
    Nejen dneska, 'slušní' a pokorní dostávali vždy, ale nic nebrání jedinci se slušně zeptat a pak nebýt pokorný a zachovat se přirozeně.
    V případě tohoto obchodu je to příklad člověka, který narazí v regálu na hru levnější o X% a protože je 'slušný', tak si ji samozřejmě bez ptaní koupí (to udělal skvělý kup, co?) a pak se nemůže doma divit, že hra byla již nějakým způsobem užita. Přirozeně se chovající jedinec v tom čuje nějakou nekalost, tak se optá, nechá si stav v jakém má kupovaný výrobek být pro jistotu napsat a jestliže hra nesplní deklarované vlastnosti tak ji zreklamuje. V tomto případě se 'slušný' člověk nechoval přirozeně (nehájil své zájmy a představoval si svět jako rozkvetlou zahrádku, kde je sleva zadarmo) a nezaslouží si tedy žádné ohledy.
    Mimochodem na tohle téma je dobré si přečíst něco o domestikaci a autodomestikaci lidí- ten moderní výraz ovčan je poměrně vystihující.
  • to je ale i problem vydavatelu, ti nedavaji do prodeje, kazdemu velkoobchodu hry, ale vse distribuuji pres smluvne zavazane distributory, kteri mrvi trh a drzi prehnane vysoke ceny. taky diky tomu muze nastat situace ze hra kterou by slo koupit za polovic ve sposte obchodu je k dostatni jen pres sit distributora ktery si diktuje podminky, ktere maly prodejce nikdy nemuze spltnit
  • kdepak z čínských materiálů ale z evropských odpadků tedy pet lahví jejichž recyklaci jsme zaplatili v ruzných ekodaních *1*
  • Mopped
    No jo no, slušní lidi dneska dostávají na ulici přes držku. Dneska je na koni ten, kdo koho víc přechčije.
  • Mopped
    Jo jo, jak zpíval starý Pešek…hej na světě je přece krásně tralalala.
    http://www.youtube.com/watch?v=nD2JF7Bviz4&feature=related
  • A potom se někdo diví, že pirátím o sto šest :D
  • To má PS2 i PS3 právě z tohohle důvodu, jenže většina lidí takovéhle drobnosti nevnímá. Když to tam je, tak OK, když ne, tak si toho ani nevšimnou.
  • Originálně zabalené nové hry například na PS3 mají v perforačním proužku hologram s nápisem Playstation 3, což asi při opětovném přebalení nepůjde snadno udělat. Takže jistá forma ochrany pro rozeznání fungl nové hry to být může ...
  • Hry kupuju skoro vyhradne prez steam a ostatni digitalni distribuce prave proto ze krabicky, knizecky a podobny pitomosti me nezajimaj. Zajima me co si zahraju a jestli to bude kvalitni hra. Nehlede na to ze diky soustavnym akcim na steamu se skoro vsechno da driv nebo pozdeji koupit za nesrovnatelne nizsi ceny nez v obchode.
  • E120 *1*

U nas minule pustili na slobodu zlodeja za pokutu 500€, ktory ukradol auto, pretoze to klasifikovali ako ze si ho iba neopravnene pozical. Co na tom, ze znicil zamky rozobral interier a hladal skryte GPS zariadenie. Svet je na hlavu.
  • A pak se lidi diví, že se zavádějí online pass klíče, omezený počet aktivací, spřažení se Steamem/jiným účtem... Takhle prodejce dokáže prodat hru za plnou cenu (u nových 60 usd) a ani cent z toho nejde vydavateli. Sprosťárna nejvyššího kalibru.
  • Do fólie ti hry zabalí dneska už kde kdo.
  • Souhlasim se vsim cos tu napsal.

Jeste bych k tomu pridal jednu vec: kdyz jsem se naposledy kontroloval v zrcadle, tak jsem porad mel na ksichte takovy ten otvor kterym prijimame potravu a tekutiny. Navic se tento otvor, lidove se zvouci "huba," pouziva i k mezilidske komunikaci. Trochu si ted zaspekuluju. Predpokladam ze valna vetsina kupujicich ma tento otvor na svem obliceji take. Domnivam se tedy tez, ze jsou sakra schopni se zeptat, jestli je dana kopie nova nebo ne! *7*
  • Tikov
    Asi vskutku ne. Pozoruji na sobě již delší dobu, že si tvořím vlastní názor, který nemusí být vždy schodný s oklním (často slepě přebíraným) a dostávám se tak mimo normálnost.

Abych trochu objasnil o co jde zde:
    firma má očividně větší rabat z bazarovek- to že je dává na přední místa je tedy logické
    firma odděluje bazarovky od originálů barvou cenovky- tzn. k záměně nemůže dojít (tenhle pocit se snaží čtenáři vnutit uštěpačná poznámka bokem)
    "Anonymní zaměstnanec" může být v jakémkoliv vztahu k firmě a stává se tedy nedůvěryhodným (třeba jej propustili, třeba tam nikdy nepracoval a jen si to myslí, je od konkurence,...)

Prostě nevidím nic špatného na tom, když se ze sítě prodávající nové hry a bokem bazarovky stane síť prodávající bazarovky a bokem nové hry.
  • smejki
    zase jsem na bonuswebu?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit