Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mě naopak přijde, že 1300 let je naprosto zanedbatelná doba.. nemůžu si pomoct, ale v poměru "vesmíru" je to nic, natož aby to udělalo tak velkou změnu s planetou..
    • corfer
      Přesně... Nehledě na to, že mi to přijde dost jako alibismus ze strany vývojářů Elite... Celá soustava Sol navíc vypadá dost blbě. Třeba taková Venuše a koneckonců i Merkur vypadají v kontrastu s tím, co jsem očekával, poměrně dost ošklivě...
    • Pro vesmir jiste, 1300 let je jako musi prd, ale pro planetu zanedbatelna byt muze a nemusi, zalezi v jakem je planeta stadiu vlastniho vyvoje.
      • WalkingWad
        Pokud není těsně před koncem nějakého zhroucení nebo ji nezničí něco jiného, tak i tak je 1300 let nic.. Kdyby to bylo 1,3 M let, už by se dalo říct, že to je aspoň nějaký čas..
      • Ano, NASA tvrdí, že povrch Pluta je velmi mladý - v řádech desítek miliónů let. Na Pluto téměř žádné slapové síly nepůsobí, jelikož spolu s Charonem obíhá ve vázané rotaci. I při nejbližším přiblížení ke Slunci teplota na Plutu dosahuje max -218C, tam žádná výrazná změna vlivem Slunce za 5 rotací určitě nenastane.

Tolik blábolů v jednou odstavci. Hru jsem nehrál, ale začínám silně pochybovat o tom, že se vůbec snažili být přesní.
        • Co se planet tyce tak bohuzel nase slunecni soustava je o dost odflaklejsi nez jsem cekal a to ani nemluvim o mesicich. Proste Zeme, Mars, Jupiter a Saturn a jestli chces neco vic tak mas smulu...
          • Tilwaen
            To jde pěkně vidět právě v gamesplayi s pány Grygary. Upřímně mě překvapilo, že při dotazu na pana Grygara staršího, zda tak vlož název planety ve skutečnosti vypadá, s jistotou tvrdil, že určitě ne; přiznám se, že podrobné podoby planet naší soustavy v hlavě nenosím a když se vývojáři chlubili, že Sol není generovaný automaticky, čekala bych, že si na něm dali víc záležet...
            • Takoveho nevyuziteho potencialu. Fakt to nedokazu pochopit. Tolik dostupnych materialu a vetsina ani z tech ikonictejsich mesicu a planet si nejsou vubec podobna.
  • chybí vam v nadpisu slovo
    • Chim
      ... a taky čárka za "vysvětlují".
      • Sr_Lobo
        Nic proti, ale člověče ty se dneska asi fakt hodně nudíš *15*
        • Tilwaen
          Chim je místní grammar nazi.

He's not out hero. He's a silent guardian. A watchful protector.
          • A jsem na to hrdý.
  • MidnighT91
    Je to blbost. Za 1300 let bude pluto naprosto stejnej jako teď...
  • Tezkej alibismus, kdekdo je asi bombarduje, at s tim neco udelaj, ale pac se ted zabejvaj nesmyslnym PvP, aby meli konzolisiti proc mackat trojuhelnicky a ctverecky, nemaji na to cas a tak se takhle blbe vymlouvaji. Za 1300 let se nestane s Plutem ani ho*no.
  • Coz Pluto — detailni snimky jeho povrchu je potreba nejprve kompletne nasnimat a pak taky odeslat zpatky na Zemi. On ale Elite nepouziva ani uz davno dostupny vysoky rozliseni ostatnich planet nasi soustavy. Duvod me nenapada. Vas jo? Mozna to prislo na pretres nekdy, nekde v prubehu vyvoje?
    • Protoze je potrebuji generovat proceduralne, aby se dal postupne zvysovat detail pro planetary landing.
      • Já to z Newsletteru taky tak pochopil. Nemůže to být přesné, protože se hra odehrává za 1300 let a všechny planety jsou procedurálně generované, jen některé jsou "doladěny" aby se více podobaly v současnosti známému vzhledu.
        Navíc co vám sejde na jednom systému? Osobně jsem se byl podívat na matičku Zemi jen jednou, ze zvědavosti. Modrá koule s kyslíkem, vodou a nějakou plísní co se po ní rozlezla a vypustila spóry do okolního vesmíru. V Elite už Sol nic neznamená.
      • Akurat, ze SOL je jedina sustava v hre spravena rucne.
        Skor to ma najskor nizku prioritu/narocnejsie na vypocet (shadere sa uz raz updateovali)...Treba tomu dat cas, oni to niekedy daju.
        • Rucne ve smyslu, ze je generator "ohnuty" na to, aby se vysledek plusminus blizil realne predloze. Nikoliv, ze muzou chytnout realne fotografie a pouzit je jako textury na dotycne planety.
    • Protoze na Pluta a spol. ma copyright Disney...
      • walltar
        Jo a na Merkura mají copyright starověcí římani, a v FD se báli, že by se jim na parkovišti jeden den procházela římská želva. *1*
  • tolik vymluv a pritom stacilo rict, ze jsou na to liny
  • much0J
    Naprostý nesmysl.

Už jenom proto, že studiem povrchu jakékoliv planety v naší soustavě zjišťujeme, jak naše soustava vypadala v minulosti - právě kvůli tomu, že téměř nepodléhají žádným externím vlivům.

Samozřejmě jsou výjimky, ale zrovna Pluto není :)
  • Tak jsem si pustil to video s panem Grygarem a teda jsem hodne zklamany, jak jsou ty planety slunecni soustavy malo detailni. Jako by to hral na ultralow. Takhle rozmazly merkur, venusi i mars, to je pekne na prdlacku. *9*
  • del0
    Opravte mě někdo, ale měl sem za to, že Pluto už nějakou dobu není planeta.
    • Je rozbitej, opravte ho někdo.
      • Pardon, to mělo být jinam.
    • walltar
      Je trpasličí planeta pokud vím.
      • del0
        quick google
        http://www.novinky.cz/domaci/93935-v-praze-prepsali-ucebnice-pluto-uz-neni-planeta.html
        Je to z r. 2006.
        • Obavam se, ze jsi nepochopil, co je zde zdrojem kontroverze. Tim totiz neni, zda je Pluto planeta nebo ne, v tom je dle soucasnych vedeckych definic jasno (planeta to neni). Zdrojem kontroverze je samotny vyraz "trpaslici planeta" (dwarf planet), ktery totiz implikuje prislusnost k planetam, tedy ze je "trpaslici planeta" jen urcitym typem planety, podobne jako "trpaslici hvezda" (dwarf star) je typem slunce.
          Jenze tak to prave neni a "trpaslici planeta" mezi planety nespada, takze je tim narusena terminologicka konzistence a proto se v te veci vedou spory.
        • walltar
          quick NASA...

https://www.nasa.gov/press/2015/february/nasa-spacecraft-returns-new-images-of-pluto-en-route-to-historic-encounter

"as the probe closes in on the dwarf planet"

Trpasličí planeta ...
          • del0
            Hmm, tohle nikam nevede. Kdyby sis o tom něco přečetl, tak by si zjistil, že se o tom na akademické půdě stále vedou spory. My dva tady můžeme třeba slovíčkařit do alelůja, ale to nic nemění. Jen doufám, že nejsi jeden z těch, co si myslí, že vše, co je z USA, má patent na pravdu...
            • MickeyMutant
              del0: Jestli tě kategorizace Pluta tak hrozně tankuje (což nechápu - proč by člověk neměl takovouhle čistě encyklopedickou a odbornou definici přenechat odborníkům), tak si poslechni přiložené video, kde to Jiří Grygar v čase 55:00 až 56:07 celkem přístupně vysvětluje.
            • walltar
              No já nevím, ale první věc co ten článek říká je ...

"Odborníci se totiž nemůžou shodnout, jestli je Pluto planeta, kometa, trpasličí planeta, nebo něco úplně jiného."

Já bych řekl, že když se o tom nemůžou shodnout odborníci, tak je to otázka toho ke kterému z odborníků se přikloníš.

Ten článek taky mluví o tom, že v roce 2006 bylo pluto ustanovené Trpasličí planetou ...

Co teda vlastně podle tebe pluto je?
            • del0
              walltar:
              "Ale použít jako zdroj novinky... a potom mluvit o patentech na pravdu."

Ach ta logika, walltare. Ty novinky to ale mají z nějakého jiného zdroje, že ano. Navíc polemizovat o zdroji nikam nevede. Důležitý je obsah. *7*

Trisektor Úhlů:
              "Spory se vedou výhradně v USA a výhradně v neodborných kruzích."

S tou akademickou půdou sem se sekl, ale v tomhle nemáš pravdu. Řeší se to celosvětově (a spor není v USA, ale MEZI USA a jinými zeměmi) a řešilo se to i na vědeckých kongresech (IAN, IAU), což skutečně nejsou neodborné kruhy.
              http://zahranicni.ihned.cz/c1-64309410-tak-je-pluto-planeta-nebo-neni-astronomove-se-kvuli-tomu-hadaji-uz-deset-let
            • Spory se vedou výhradně v USA a výhradně v neodborných kruzích. Na akademické půdě opravdu ne.
            • Navíc Pluto je zřejmě dvojplaneta (s Cháronem obíhají stejné těžiště).
            • walltar
              Tak vzhledem k tomu že se o tom vedou spory, tak jde jen o to na kterou stranu sporu se přidáš.

Ale použít jako zdroj novinky... a potom mluvit o patentech na pravdu. *1*
  • doufam, ze tam pak hodi nejakou megatexturu z origo snimku pluta, aby tam hraci se svymi krapama pekne vytuhly. Bude to konecne realny a o to tady prece vsem jde, ne?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit