Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ja chcem FREELANCER 2 :D Cool story, velku variabiltu vesmiru a lodi a SPUUUUUSTU tajnych miest na smejdenie (nasiel niekto planetu CORSAIRS? s naj lodou v hre + ALLIEN weaponry v tom tajnom vesmire kde dropovali zbrane co nekonzumuju energiu? LEBO JA ANO :D )

Ale toto vypada dost podobne len komplexnejsie tak uvidim.... ale moj PC uz to asi neda... a na konzoly sa toto asi nikdy nedostane(kludne piste hate, ale joystick napojim na co chcem a nova konzola mi vyjde na 400eur a vydrzi zo 4-5 rokov oproti kompu co je skoro dva krat tak drahy a ktory nepotrebujem...)
    • Zkus starpoint geminy 2, nedávno vyšlo z early accessu, nicméně ještě má lehčcí poporodní bolestě (sem tam to padne), ale hrát se to dá celkem slušně. Autoři se navíc docela činí, co se týče látání děr a přidávání obsahu dle požadavků komunity.
    • Na konzole to možná bude (narozdíl od Star Citizena), ale čekej downgrade.
    • Mně je story úplně ukradenej. Stejně si většinou vytvářím lepší, mně ušitý na míru. Od ED chci velký vesmír, pěkné lodě atd.
  • Jsem simulátory nepolíben. Jaký byste mi doporučili, abych si k nim vytvořil vztah, díky čemuž bych se o ně v budoucnu mohl více zajímat? Jde o hodně, protože pokud mě první simulátor nechytne, tak mě nemusí chytnout pak už žádný. Takže doporučujte pečlivě, thx.

"vtipná" doporučení jako Goat Simulátor či Simulátor kamene automaticky přehlížím *3*
    • Jestli mas rad starsi letadla (1 sv.) tak bych si sehnal joystick zkusil Rise of Flight. Ma moc hezky zpracovany letovy model, krasnou grafiku a letani samotne je pak spis o skillu nez o nastudovani telefonniho seznamu.
      Maji k dispozici F2P verzi s jednim letadlem (vic clovek stejne do zacatku nepotrebuje) - http://riseofflight.com/tryrof/en
    • mx0r
      Odpovedal by som ti asi podobne, ako odpovedam ludom, ktori uvazuju, ze sa chcu ucit programovat vo veku okolo 30 rokov... ak si doteraz nehral ziaden simulator, je vysoko pravdepodobne, ze ta ani ziaden bavit nebude. Ja som zacal so simulatormi, ked som mal 12 (MSFS) a odvtedy ma to drzi (aj ked velmi na ne nemam cas a lietanie je predsalen vacsia zabava nazivo, ked si mam vybrat)... taktiez zalezi, aka oblast by ta zaujimala? Lietanie? Civilne? Bojove? Vlaciky? Polnohospodarstvo alebo kamiony? (ok, to uz je skor joke, kedze to ma od simulacie daleko)...

Ale ak by si chcel nieco seriozne, tak sa pozri po staruckom MSFS, novsom X-Plane alebo niecom od DCS... vlaciky svojho casu Train Simulator, teraz uz neviem, v akom je stave...

Co sa tyka tych dalsich, ako World of Whatever alebo Warthundery, to nie su simulatory, ale prezlecene arkady pre masy. Taktiez (bohuzial) aj "Take on" seria (o Arma ako takej nehovoriac, to je super simulator pechoty, ale stroje ako take su tiez arkada - cim nevravim, ze je to zle).

A btw, nema velmi cenu zacinat so simulatormi (urcite nie leteckymi) a nemat pritom spravnu vybavu (aspon nejaky saitek x-52 s pedalmi a podobne) a v najidealnejsom pripade 3 displeje (... alebo dufam uz coskoro x-plane s podporou oculus rift).

Drzim palce.
      • wenceslaus
        Pro úplnýho začátečníka je War Thunder (v SB modu) simulátor až dost. Je tam kompletní ovládání motoru, trim... atd. Na vyzkoušení stačí bohatě.
        Stejně jako joystick. Thrustmaster HOTAS X s tím, že pak eventuelně dokoupí pedály a našetří na lepší. Dát cca 6000 za výbavu když ani neví, jestli ho to bude bavit, mi přijde moc
    • IL2 Sturmovik, ale chce to knipl(otočný s plynovou pákou, případně něco luxusnější neotočný ale k tomu jsou třeba pedály), na klávesnici to jde taky, ale je to jako drbat se pravou nohou za levým uchem
      • mx0r
        ... jo, sturmovnik som zabudol... si pamatam, ako mi instruktor lietania pri prvom starte vo vleku vyhlasil, ze... to je ako sturmovnik, staci mat vlekacie lietadlo v strede priezoru... :-))
        • wow, no já chtěl lítat s helinou, ale s mým platem si na licenci musím nechat zajít chuť a lítat můžu maximálně s RC walkerou *1*
    • wenceslaus
      No s takovým přístupem - hodně štěstí! :-D
      U simulátorů se spíš musí člověk obrnit trpělivostí, než čekat, co mu hra naservíruje.
      A jde dost i o to, jestli tě zajímají tanky, letadla, vesmír... atd.
  • KIMCID
    škoda že online
    • Uz ted muzes hrat online i offline (Solo Play).
      • KIMCID
        ok *3*
    • walltar
      Bude i plně offline ... už teď můžeš hrát online s tím, že se nepotkáš s jiným hráčem a jen těžíš z ekonomiky, která jede na serveru. Ale po vydání bude i plně offline mód hry.
      • KIMCID
        diky za info
      • Hrajes online? Zkousel jsi uz nejakou skupinovou hru?
        • KIMCID
          jo a nebavi mne to
          • Nebavi te to protoze casto potkavas lidi a dostavas od nich a nebo protoze ti to kazdejch 5 minut pada jako mne? :D
            • 2Drasťa: Tohle tvrdej vzdycky vsichni (naplneni hry obsahem), a u toho tvrzeni to dost casto taky skonci.

Osobne mam trebas rad hry, kde se pvp nijak neomezuje, ale zaroven funguji herni mechaniky tak, abys fakt nemoh stat nekde u spawnu a zabijet tam newbeeky. pvp by proste melo mit nejakej rad a smysl, a podobne jako v realu, pokud nekoho bez priciny zapichnes, melo by to mit odpovidajici nasledky (coz by rozhodne nemel byt ban od GM). Klidanko si dovedu predstavit, ze tvoje postava pokud bude chycena stravi 14 dnu (realnych) v base. A zase, nechal bych tam nejakou tu skulinku typu dohodne se parta PKcek a basu dobyjou silou/uplatej spravce/...
            • Tak s timhle problemem se taky potykam ale rikam si bude tam vic veci a treba tam daj i vic misi apod. z nejake prednasky od tvurce mi vyslo ze ted prej postavili prazdnej barak a chtej ho zacit plnit vecma aby v nem nebyla nuda tak jsem docela zvedavej.
            • KIMCID
              to ne ja nikdy za tim či onim nevidim ani kámoše ani nepřítele...a protože to většinou nemá přiběh časem to sklouzne do stereotipu
        • walltar
          Já teď hraju Archeage, takže s Elite spíš čekám na launch.
          • Hrajes? To asi nechodis do skoly/prace, ze? jinak bych to preformuloval spis tak, ze cekas vzdycky par hodin ve fronte, nez te "bozi odpoji" ;D.
            • walltar
              No já mám Domek + 2 velký farmy a když se loguju tak sem ve hře do 10minut (pracuju jindy než většina lidí). Takže já s placením nemám problém.

Ale zajímalo by mě jaká hry ti zadarmo nabídne to co archeage (sandbox se stavěním domů, open wold PvP, hráči řízenou ekonomiku, lodní bitvy, stavění a obléhání hradů...) protože já to hraju hlavně proto, že žádné jiné MMO něco podobného nenabízí.

Možná tak stará Ultima ... ale to jsme trošku někde jinde. A Darkfail (ale ten nevím jestli byl zadarmo) ale ten byl zezačátku tak špatnej, že sem s tím celkem brzo seknul.

A stou aktivací ... kdyby ti lidi trošku přemýšleli, tak to aktivovali bez problémů. Kámoš se ve špičce prostě lognul na US prázdnej server a měl Aktivováno.

To že F2P hráči nemůžou stavět domy je jenom dobře ... protože těch pozemků je fakt málo. Ale tam kde hraju tak stejně byli všechny zabrané už za 48 hodin po launchi, kdy byl early access. Ale jak se otevře velkej PvP kontinent, tak hodně místa přibude, protože tam je dost velký množství pozemků a dost lidí sbalí farmy tady a pojede tam.
            • Hmm ... platit za hru, ktera se mi (mozna) logne pul hodiny po tom, co ji spustim, pripadal bych si jako dbil. Vetsina lidi, kteri se nevalej doma, ma totiz rekneme +- dvouhodinovy okno, kdy muze realizovat zabavu. Fakt nevim, proc bych mel platit za cekani, kdyz jinde dostanu (i zadarmo) okamzitej login.

BTW: ftp fronta je mezi 15 - 22 tak 1000+, a odhad je vzdy >1 hodina, coz je defakto nekonecno (pod hodinu to neklesne ani pri poctu 500, coz je po cca 5ti hodinach). Hra kterou nejde hrat pak nikoho nezajima, leda magory, kterym nevadi platit za nic.

Pokud vim, tak nejvetsi ficura hry = stavba vlastnich domku, je stejne mrtva, protoze zajemcu o pozemek je tak 10x vic nez kolik je pozemku na mape. (a to muzou stavej pouze platici hraci ...) takze proc platit, za pripadnou peknou ficuru (v nicem dalsim ta hra zajimava neni) kterou stejne nelze realizovat?

Mimochodem, opravdu me pobavilo to, ze podle diskusi na webu, na aktivaci (placeneho) pristupu bylo treba se lognou do hry ... takze si hromada lidi nemohla ani aktivovat placeny pristup (a tudiz prednostni login) protoze se do hry proste nemeli lognout jak ... tvle tomu se rika pristup.
            • walltar
              Teď už jsou fronty pohodové ... kolem třetí je to třeba půl hodiny a večer trošku víc. A to hraju na největším serveru. Teda nevím jak čekají F2P hráči ... ale ti moc nikoho nezajímají.
    • existujou individua co jsou stale offline ? coolstorybro *15*
      • KIMCID
        ano jsem off a stále mne to baví.
      • volodroidi jako ty určitě offline nikdy nehráli.
        • a proc bych mel hrat offline ? co z toho ? deticky.
          • To můžou říct právě jen dětičky, které už skoro nic jiného než online neznají *3*
          • KIMCID
            nevim jak tý já už se po 40letech za dítě nepovažuju *3*
          • Příběh, holčičko, příběh, to pochopíš až budeš starší dáma
            • deridon
              až bude starší dáma, tak bude číst harlekýnky
  • Inquisitor
    Může se jít člověk po přistání projít po základně?
    • walltar
      Zatím ne. Možná někdy po launchi.
      • To bych videl nerad, ze moje raketa launchuje a ja se zatim prochazim po zakladne. Mozna sem staromilskej, ale ja rad pri launchy sedim v kokpitu. Kdyz to vemu kolem a kolem i pri lunchy rad sedim v kokpitu.
        • Shaker
          :D
  • Jako pěkný, o tom žádná. Tuhle hru si nejspíše koupím, ale pořád mě štve, že tam zase nebude přistávání na planetách. Je to fakt velká škoda. Vesmír sám o sobě je nezajímavé mrtvé místo. To skutečně zajímavé jsou planety - ty by bylo zajímavé objevovat, vést zde letecké boje atd.

Trochu OT:

Včera jsem po dlouhé úvaze koupil Kerbal Space Program. Ta hra je stále ve vývoji, je podle mě žalostně optimalizována, graficky vypadá fakt špatně a velmi brzy jsem byl nucen si jí dost přizpůsobit různými modifikacemi, ale sakra, za poslední dobu je to snad pro mě nejlepší a nejchytlavější hra. Když člověk nestuduje tutorialy a nenechá si všechno vykecat na youtube, je to taky docela obtížná hra. Takže to berte jako možný tip na hru, jestli "žerete" tyhle vesmírný blbiny jako já. *3*
    • Tak to sa dost pletieš ... celá hra má ZATIAL cca 1000 lokalizácií v dostupnom vesmíre ... dalšie packy môžu obsahovať práve rozšírenie o dalšie destinácie ... veď vesmír je nekonečný *5*

Ako sa ja teším na túto revitalizáciu ... som kedysi v jeho začiatkoch hral pôvodný Elite aj Frontier *3*
    • Což o to, máš částečně pravdu, ale ono to není tak jednoduchý. Aby ta planeta nebyla jen pustá koule, musí se použít minimálně procedurální generování a i tak bude většina z nich prostě jenom "zalesněná" koule s vodou...oh wait...stromy by ale měli asi vypadat jinak, ne? Ty oceány tekutiny asi taky nebude voda. Zvířata na každý planetě by měly taky vypadat asi trochu jinak atd...Je tam moc proměnných a sám uvidíš, jak si na tom "No mans Sky" vyláme zuby a když ne, stejně ty světy nebudou vypadat kdo ví jak. Stejně by ty světy vypadali "genericky" a těžko by sis je oblíbyl.
      Co se týče Kerbalu, ano, grafika není špičková, jenže... Například tvrdíš, jak hra vypadá graficky špatně, přitom na to že je to Unity engine, dokáže občas vyprodukovat nádherný scenerie a perfektně pracuje se světlem a stíny.
      • Drtivá většina pevných planet jsou pusté koule. Proč tam hned cpát lesy? Mně jde jen o to, aby planety byly planety a ne jen objekty v prázdnu, ke kterým se nedá ani přiblížit.

Ke Kerbalu - to jsem psal jakože pro ty, co si potrpí na grafiku. Ta hra je prostě parádní i přestože je to hra ve vývoji a grafika není top. Stačí jedna modifikace a grafika jde dost nahoru mimochodem.
    • a uplne nejlepší by bylo po pristani vystoupit a souložit s mimozemštankama. oh wait...
    • Mám dojem, že přistávání by tam mělo být časem až po vydání hry spolu s fps.
      • DeDy
        Ano, přístávání na planetách bude později. To by Braben nedopustil, aby tahle možnost chyběla, když jeho původní hry ji mají.
  • chápu že ne každej ma fantasii na načrtnutí hezke lode/originalniho kokpitu, ale jeden by rekl že maji alespon dost rozumu aby si zaplatili talentovaneho vytvarnika
    • No víš, to máš jako tvrdit o World of Warcraft, že by mu víc slušela reálná grafika místo komiksové. Je to prostě styl. A Brabenuv styl je "funkčnost". Třeba bych od něj nečekal aerodynamickou loď s křídly, protože křídlo je strukturální slabost a obě věci jsou ti v kosmu k prdu. Pro přistávání na planetách máš atmosférický štíty a pro manévrování výkonný směrový trysky. Seš v budoucnosti a mechaniky dneška už jsou přežitý.
      • Paulcz
        nemají ty lodě později přistávat a lítat na planetách, tam se ta aerodynamika docela hodí :D
        • Diť píšu že kuli vstupu do atmosféry musíš stejně mít Atmosferic Shield (nebo jak se to jmenovalo ve starym elite) a pokud máš dost silný motory, dokáže v atmosfére stabilně letět i cihla, navrch, ten atmosheric shield nejspíš i omezuje vliv vzduchu na loď, navrh v kombinaci s normálníma štítama který tě chrání i před FYZickým poškozením/tlaky.
      • Walltare, ale nezdá se ti že Eagle je tak trochu jediný? :) Jinak jsou to převážně válce, krabice nebo delta křídla.
        • Viz druhá loď. Mno, jako křídla to asi sloužit nebude :) Spíš jako gondoly pro motory/zbraně... Walltare ja nechci nikomu nic dokazovat. Prostě v Elite nejspíš nebudou načančaný supersporty jako ve Star Citizenu, protože to není Brabenův styl. Pokud tam bude nějaká hezká a vymazlená loď, tak nejspíš proto, že to bude nějaká výletní plachetnice pro zazobaný občany, ale rozhodně to nebude mramorem vykládanej a zlatem zdobenej bitevník s koženýma sedačkama a velkejma bouchačkma. :)
        • walltar
          No potom Empire fighter ... http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20130720185414/elite-dangerous/images/a/a1/Empire_Fighter_03.jpg

No vlastně všechny imperiální lodě jsou aerodinamické, i když všechny nemají křídla, tak dost z nich má různé pylony které můžeš označit za konstrukční slabinu.

Třeba ... http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20130720191055/elite-dangerous/images/0/01/Empire_Courier.jpg
      • walltar
        http://www.elitedangerous.com/images/newsletter_2014_05_23/Screenshot_0034.jpg Tak eagle je celkem aerodynamická loď s křídly.
    • walltar
      Oni dělají lodě podle původních lodí ... takže jsou omezení tím jak ty lodě vypadaly dřív v původní hře.
  • Cokoliv. Chtěl jsem, aby mi hráči napsali, jaký je nejvíc bavil / baví, abych se na to mohl kouknout a případně zhodnotit investici času do onoho simulátoru.
    • Jack1947
      Hrál jsem jen jeden vesmírný - nevím zdali to nebyla i trochu arkáda Dark star one, pak samozřejmně Sturmovik (starý a 1946 jinak ani néé). Knipl jak jinak, jo a taky Microsoft flight 2007 (ten nový zadara můžeš zkusit no). MFS má spoustu modifikací atp...

X2 tomu novému se radši vyhnout obloukem, z toho co jsem četl v jednom Levelu tak tohle bude nejen pro hrstku fanoušků ale taky pro ty komu nevadí si zaumírat páč to se tady děje (z toho co jsem četl) zatím celkem často.
      • Pristávanie, pekné. A bude v tej hre dosť obsahu, aby tá hra dlhodobo bavila? Možno je to len moja neznalosť a dojem, ale všetky tie videá, čo doteraz ukázali sa mi zdajú tak nejak stále o tom istom, aby to po pár hodinách nezačalo nudiť... Aj tie boje vyzerajú tak nejak furt rovnako...
        • pardon. to nemalo byť pod toho dilina, napíšem to ešte raz vyššie *4*
          • Co bezdůvodně nadáváš hornomaďare? Sám si dilina, jasně napiš si to víš, nejlíp na ministersvo zahraničí *6*
            • Jack1947
              Sir, you just made my day. *5* *15*
            • budeš se divit, ale nejsem Jack, btw víš jak vznikly slováci? (všem slušným slovákům se omlouvám), šel bůh s pytlem plným pinďourů přes rameno a roztrhnul se mu o tatry, tak teď je řada na tobě, napiš něco drsnýho o pražácích *3* sakra třeba se mi někdy podaří získat ban a já se fakt tak snažím, pořád nic, nebo že by to bylo tou proxynou co používám? takže na závěr bych chtěl dodat, že tvoje máma je tak tlustá, že než se sehne pro vařečku, tak vyjde Half Life 3, tak to by pro dnešek stačilo
            • Nebuď tak ubohej Jacku *1* *1* *1*
            • *1* *1* *1*
          • Jack1947
            O.o čobolík se předvedl, kdybys byl registrovaný nespamoval by si dvěma posty. Co na tatrách jak se žije, horale? *4*
            • V Tatrách je vždy krásne... A o spamovaní by som na tvojom mieste nehovoril, páč som od teba nevidel ešte jediný inteligentný, či nebodaj prínosný komentár *3*
    • viz dole reakce na tvůj první dotaz....
    • tak si zahrej war thunder ... na easy mod je to arkada na hardcore je to simulator, navic je to online, takze litas proti ... s...opravodvyma lidma a jestli te to bude bavit, tak pak muzes zkouset dalsi simulatory
  • Normálně z kosmíru učurávám a třeba takovej Freelancer mě bavil velice, ale u tohodle nechápu co bude zdroj zábavy. Prozkoumávání mě baví, bojování mě baví, něco pokšeftovat mě baví... ale kvůli tomu, že si pak koupím fungl novou vesmírnou kraksnu se kterou budu vydělávat na lepší.
    No a z tohoto důvodu mě číslo 25 u počtu pilotovatelných lodí vůbec nerajcuje.
    • Pokud to bude 25 kousku s diametralne jinejma vlastnostma, je to pomerne dost. Pokud to bude 25 kousku ala 25 krabic ve wotku => 25x jinej model pro totez, tak je to trapas.

Ale u her tohodle typu to vetsinou bylo o tom, ze muzes mit malou mrstnou stihacku, co moc nevydrzi, nebo pomalejsiho bitevnika nebo trebas obrovskou nakladni lod, ktera ale otaci tejden a kdyz ji dojdou stity, je to letici mrtvola. Freelancer byl fajn, predevsim mel velmi prijemny ovladani a po siti to chodilo jedna basen. Jen to bylo ponekud nedotazeny po obsahovy strance. Dost peknych mechanik (a porad jeste i dnes akceptovatelnej vzhled) ma Edge Of Chaos 2. Kdo nehral, tak doporucuju vyzkouset, je to takovej pribehovej sandbox (mezi plnenim ukolu si muzete delat vice mene cokoli). Hlavne to ma (IMO) velmi dobrou atmosferu - mate vlastni zakladnu, vybavujete si postupne celou letku lodi ... loupenim nakladu(nebot hrajete za pirata) muzete travit cely hodiny (dokud vas teda nekdo nesejme ;D, obrana mist kde prepadate casem roste ).
    • walltar
      No tak Elite a Frontier byli vždycky takové komornější simulátory, které nechali člověka ať si dělá co chce. Pokud si najdeš zábavu, tak tě hra bavit bude, a určitě dostaneš dost možností k tomu si tu zábavu najít, a pokud si ji nenajdeš, tak to asi po hodině vypneš.

Podobně jak když lidi zkouší třeba EvE ... někdo u toho vydrží 10minut a někdo roky.
      • OK. Mě jen přijde, že víc lodí by nikoho nezabilo a bylo by na co koukat.
        • Ona stejne drazsi lod automaticky neznamena lepsi lod takze jestli je tam "jenom" 25 lodi je docela fuk :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit