Přejít na výpis diskuzí
Emulátory jako stroje času aneb jak si zahrát staré hry
10.4.2014 | Jan Olejník
76 příspěvků
-
Bez DosBoxu a WinUEA ani ranu. Da se rict, ze 95% her, co hraju jedu pres tyhle emulatory :) Nove hry holt maj smulu :)
-
Já si raději zahraju remaky, kterých už je venku celkem dost. Několik dalších je ve vývoji a většinou jsou free. Koukal jsem, že Fate of Atlantis se teď dělá, také je připravovaný nový Dig a Day of the Tentacle, zřejmě s jiným vylepšeným kabátem apod.
-
-
Celkem dost? Můžeš být konkrétní.
-
-
Clanek jsem jeste cely neprecetl, nechavam si ho na zitrejsi ranni WC :), takze pokud to tam padlo, omlouvam se.
Me se na spousteni starsich Win her osvedcil Linux a Wine + nejaky spravce, treba PlayOnLinux. Pro kazdou hru lze vytvorit specificke prostredi, takze kdyz nejaka hra potrebovala Win95 + nejake specificke knihovny, neni vetsinou problem ji bez problemu rozchodit. -
A na čem spolehlivě spustím starší hru Marble Drops, která běžela na Win98?
-
-
Jak píšu v článku, tak do DosBoxu se dají nainstalovat akcelerovaná Win95 (které podle ofiko hw nároků na Marble Drop stačí). Je ovšem otázka, jak na tom budou po stránce výkonu... Návod např. zde: https://docs.google.com/document/d/1hvgFvAYjPG93h-Avun3sprvZX2GfkRhl4YJBT15FTx0/edit
-
+1 za Marble Drops :)
-
-
asi většina z vás nostalgiků zná, ale pro úplnost doporučím masivní archiv emulátorů a starých her (konzole i PC) - http://www.theoldcomputer.com/
-
Emulátory jsou fantastická věc. Je to připomenutí pro další generace, jak se obor vyvíjel, jak vznikaly počítače a hry. Nedávno jsem si nainstaloval emulátor ZX Spectra a stáhnul si na to jednu hru, ta mě ale nebavila, tak jsem se podíval jak fungoval tehdy Basic a tak mě to uhranulo, že jsem si rovnou jednu hru v emulátoru naprogramoval :)
-
-
Su hry ktore zostarli, ale aj take co idu v pohode hrat. A napr. Tetris od Fuku patri dodnes k najlepsim prevedeniam tejto hry. Tvorenie hier bolo dost popularne a basic poznal snad kazdy clovek co vysedaval za 8-bitakmi.
-
-
Nemám čas hrát ty nové hry natož znovu hrát ty staré! Jako pokochat se 5minut zavzpomínat proč ne, ale že bych je chtěl znovu hrát to nee není čas...
-
-
špatnym timemanagementem bych se nechlubil :)
-
-
jasne kdyz nekdo nevenuje cely svuj cas hrani her tak ma spatny timemanagement *1* (nehlede na to ze dnes je nemozne hrat vsechny hry co vyjdou na to by jeden potreboval tisic zivotu)
-
-
-
No sem zvedav, jak si zahrajem za 20 let Diablo 3 nebo Elder Scrolls online :(
-
-
no Elder Scrolls si nezahraješ, protože MMO už z podstaty nemůžou jet věčně (leda s komunitou, co bude udržovat lokální servery)
na druhou stranu u Diabla 3 furt doufám, že když to jde offline na konzolích, třeba to časem (hoooodně časem) opatchujou i u PC... -
-
Ultima online jede 17 let
-
-
Ultima Online má komunitu, kterou už žádná jiná online hra nikdy nemůže mít (možná WOWko ještě tak :)
-
Endor ...ale ten je trošku už v klinické smrti no :)
-
-
-
-
Jeee Indy a ztracena Atlantida :) To byla aspoň adventura dokonce s dvěma konci ! Jinak emulátory používám pořád posledně třeba na Stonekeep , nebo starý dobry Dungeon Master 2 .
-
-
Dungeon Master 1 a 2 mi na GOGu chybi.... tolik straveneho casu u nich :)
-
-
DM mastra mam snad 3x, vzdyt ho kde kdo prikladal k casopisu.
-
-
Stonekeep je třeba jedna z prvních her, co kdy byly na GOGu, a funguje od nich naprosto perfektně :)
-
-
FAKT ? Tak to si pořídím sakra díky !
-
-
ta adventura mala aspon 6 koncov, co si pamatam :)
-
-
čeče je fakt že si nepamatuji už :( Vím že si tam mohl zvolit ke konci jet za Indyho nebo za Jane ale jak to bylo dál ...ach jo je to dávno no:(
-
-
-
Emulátory používám hlavně na připomenutí si starých C64 a dosovských her. Trochu mi ale chybí zmínka o MAME, i když to je zas jiná pohádka. Minulej rok jsem si dal trochu práce a udělal si přes HyperSpin svůj top MAME výběr čítající okolo 160 her. Výsledek pak vypadá nějak takhle --> https://www.youtube.com/watch?v=8-xdeUmuBKo
A jako vždy musím zmínit skvělý fanouškovský projekt >> http://emux.esero.net/ <<
Zkuste a nahrajte pár highscórek. :D