Přejít na výpis diskuzí
Epidemioložka stále bádá nad morem z World of Warcraft
1.3.2011 | Aleš Smutný
40 příspěvků
-
nezname vsechny souvislosti (aspon ja je neznam) tak nelze delat zavery. nevime jak presne to jednotlivy hrace, jejich levely, vybavu, a hrani postihlo. jak napsal Ales, dusledky nikdo neznal, tehdy, takze se opravdu bali.
je to jako s veprovou chripkou. kdyz propukla, hodne lidi bylo prinejmensim nervoznich, protoze nikdo nevedel jak moc je to vazny, jak moc se to rozsiri, jestli to je vaznejsi nez predchozi "plany" pandemie typu sars nebo ptaci chripka. me osobne se vybavil scenar z Kingovy knihy o superchripce a pri ty predstave sem se malem osypal. az kdyz po par tejdnech zacaly chodit zpravy o lidech to co ustali, ze to zabiji hlavne slabsi jedince a ze na to staci brat antibiotika, svet se uklidnil. ale co kdyby to dopadlo jinak... -
i to je ale podnet ke studii. kdyz svet potka mor, nekdo ho prezije a za 50 let prijde mor znova, jak se budou chovat prezivsi vs novacci.
-
neco jako kdyz kapital piccard dostal do ruky ultimatni zbran na vyhlazeni borgu z povrchu vesmiru a pak celej star trek resil moralni dilemata
-
Taky jsem si říkal, ale co jsem dělal sekundární terénní průzkum kolem celého případu, tak se i další vědci shodovali, že vzorce chování překvapivě odpovídaly těm reálným. Jak ve hře šířili nemoc úmyslně, pro legraci i pro postižení konkurentů, tak se, překvapivě, vyskytují i jedinci, kteří chtějí, aby trpěli i další lidé, když musí on.
Navíc dalšími motivačními prvky byl fakt, že Blizzard v té době působil, že neví co dělat, hrozilo, že možná bude muset sáhnout ke krokům, které je připraví minimálně o výbavy od poslední zálohy a celkově to pro ně znamenalo přerušení hraní, jeho znemožnění. Což pro mnohé, kteří ve WoW byli neustále, znamenalo obrovský sociální šok.
To, že tahle neočekávaná epidemie měla výsledky tak nějak dokazuje studie té promo zombie epidemie, kterou skutečně nikdo nebral vážně, protože věděl, že nebude mít trvalé následky a běželi se nakazit. Takže je třeba hráče překvapit a nechat ve vzduchu viset hrozbu, že stovky hodin jejich hraní mohou být v tahu:) -
Podle mě není. Snažil jsem se najít nějakou její fotku a tahle se mi líbila kompozičně...a navíc byly asi jen tři všehovšudy:)
-
Tak to je hodně zajímavé. Jako zapřísáhlý single hráč a panic, co se MMO žánru týče, je tohle hodně zajímavý poznatek. Co teprve kdyby se k tomu přidala ještě ultimátní zbraň, která by dokázala vyhladit veškeré nakažené. Tu by dostali do ruky ti, co se nákaze vyhnuli... To by bylo dilema.
-
WoW serverov existuje pekna kopka, preco si nezalozi vlastny Free svet, necha ho rok dva zit a potom tam pusti co len bude chciet. alebo nech si prenajme nejaky uz existujuci freewowsvet. staci jedna zaloha, potom vypustit vyrus, zozbierat fakta a nahrat zalohu.
-
Hlavne tim postojem a zalozenim rukou, az si clovek rika, ze to neni nahoda :)
-
jen jsem si vzpoměl škoda že nešlo v Oblivionu šířit upírství *3*
-
Btw. strasne sa mi podoba na Mona Lisu do ksichtu. iba mne?
-
jak nejde? copak nemyslíš, že se díky tomu mohou lidé chovat jinak? třeba záměrné šíření nákazy. svým způsobem je to pro lidi další zábava. ale ano, lze pak zkoumat vytočenost hráčů, kteří umírají pořád :)
-
něco na tom bude u lidi moc přirozené selekce není .až na tu co jí pomohl Samuel Colt *1*
-
pani vedkyna by mala oslovit vlastnika inej mmo, pretoze vo wow-ku uz nikdy nenastane podobne univerzum:nevedome, nepoucene minulostou. vzdy tam bude niekto kto to uz zazil a kto informacie(o poslednej"epidemii") rozsi.
-
O to tady ovšem vůbec nejde.
-
Kéž by někdo zahubil Tebe, za to prznění gramatiky by sis to zasloužil.
-
No nechci zpochybňovat ten "výzkum", ale řekl bych, že je sakra rozdíl, jestli umře počítačová postava, která se okamžitě znovu narodí zdravá a bez postihu anebo jestli má umřít reálný člověk a prostě šmitec. Troufnu si tvrdit, že i hráči Wow dokáží ten rozdíl poznat :)
-
Nejdřív dostuduj základku.
-
Hold mi wowkaři zachráníme svět *5*
-
"Blizzard nakonec musel udělat hard reset.".. takže z toho vyplívá, že v přípdě velkých problémů se lidstvo samo zahubí bez Boží pomoci *1*
-
hustý