Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Majkl

    nebo zmáčkneš spoušť a vystřelíš na terč z pistole, že? to už sport je a je to tomu máčkání tlačítka docela blízko, sport přece nemusí být jen o fyzické námaze, ale i o přesnosti, reflexech, koordinaci

  • Row

    To je zas celé pitomý slovíčkaření, je to kompetitivní organizované klání, co chcete víc? Šachy jsou taky klasifikovaný jako sport a to jsem ochotnej se vsadit že u strcraftu nebo CSka má člověk pohybu víc, nehledě na to, že rozhodně neodpovídají definici sportu např. oxfordského výkladového slovníku.

    Ovšem ani ty šachy na olympiádě nejsou protože tak nějak to není ten typ sportu který by tam patřil (a na který by se dobře koukalo). Ale třeba šachbox už by se tam hodil víc. :)

    Každopádně pan Hörmann je trapnej, protože "esport" už je prostě technickej termín a jeho averze k počítačovým hrám na tom nic nezmění.

  • Wolfcastle

    šachy

  • Dlaha

    Já to nesleduju, takže nevím. Když to nepotřebují, o to líp. Stačí zaříznout dotace Olympiády a je pohoda.

  • species

    Vsadim se ze prvniho cloveka co kopnul do mice buzerovali ze dela kraviny misto lovu mamutu.

    Takovy lidi jako ty jsou u kazdyho technologickyho pokroku.

  • Derp_1337

    Technologie jde neskutečně dopředu, kdo ví, jak bude vypadat budoucnost sportů. Jednou třeba budou olympiády probíhat ve virtuálním prostředí...

    Současné komise se tvrdě brání, ale pokrok nejde zastavit.

  • Oprav mě, jestli se mýlím, ale měl jsem za to, že esportový akce, a koneckonců i esport jako celek, si na sebe bez problémů vydělaj i bez dotací. Tak proč ho do toho tahat stát?

  • To by ses kamaráde divil. Ono se to nezdá, ale golfovej turnaj trvá čtyři dny, golfový hřiště v Riu má 6,5 kilometru, přičemž choděj cik-cak plus něco na přechody mezi jamkama, to dá dohromady klidně 10. To máš celkem 40 kiláků s dvacetikilovym pytlem železa na zádech (dobře, profíci si to nenosej sami). Plus ty pohyby, který při golfu děláš nejsou zrovna přirozený a tělo tim dost trpí. Samozřejmě, nedá se to srovnávat s maratonem, nebo desetibojem, technika a grif jsou pořád to hlavní. Ale to se dá říct i o šermu, sportovní střelbě a hromadě dalších technickejch disciplín, nad kterejma se nikdo nepozastaví. Což ovšem nic nemění na tom, že golf bych n Olympiádu netahal. Důvod je jednoduchej, světová špička prostě nepřijede, radši si šmrdlaj FedEx Cup. A to pak olympijskej turnaj postrádá smysl.

  • Mart9

    Má naprostou pravdu. Snad se sport ubrání lidem, kteří si myslí, že hraní na počítači je sport, co nejdéle.

    Je to jednoduché, oštěp hodíš, do míče kopneš, do dálky skočíš, do cíle běžíš a je to sport pouze v případě, že to neděláš na obrazovce.

    Opačný případ je, že zmáčkneš tlačítko a postavička oštěp hodí. Zmáčkneš tlačítko a postavička do míče kopne. Zmáčkneš tlačítko a postavička skočí. Nebo zmáčkneš tlačítko a postavička běží. To není sport.

  • Jose13

    boby su sport kde len sadnes a vezies sa? Tak potom preco uz niesi na olympiade ty vedec? :D Bobisti nemaju jedny z najvymakanejsich tiel len pre to ze sa vezu synak a to nevravim co to da ovladat tie boby v tej rychlosti. Uz aj ten golf a treningy su na mile vzdialene od klikania na mysku ale to nerd, co v zivote nesportoval nemoze pochopit...

  • Derp_1337

    Jak tady "ja nic nevim" napsal, některý sporty, co jsou teď na olympiádě, by se taky nedali označit za "sport". Třeba takový curling je komický a ty hráče bych rozhodně za "skutečné sportovce a borce" neoznačil.
    Podobně je to s golfem, všechna čest Tiger Woodsovi, ale zbytek golfové ligy je víceméně zmar.

  • maros.goc

    súhlasím s názorom, že esporty nemajú čo na Olympiáde, kde súťažia skutoční športovci a borci, hľadať :)

  • Miroo_7

    Hlídá se na některých větších turnajích především od ESL. Normální lízátka před/po zápasu. Seznam zakázaných látek kopíruje ten co se používá u většiny ostatních sportů. Doping v esportu je celkem sporná věc, protože BO3/BO5/BO7(!) hry trvají neskutečně dlouho a látek, u kterých by se v takovým čase nedostavily vedlejší účinky, nebo dojezd je fakt málo.  Určitě pár hráčů na něčem jede, ale většina rozumných lidí se prostě jenom pořádně vyspí a přidá špetku cukrů/kofeinu/nikotinu. 

  • tuco

    Třeba by stačilo kdyby hráči mezi rounds popocházeli? 

  • ZOLLINO

    jo kdyz jsem byl mimino tak jsem taky hral hry, hod dudlikem do dalky a podobne :)

  • ZOLLINO

    neviem, golf tam nebol len ako experiment? ale myslim ze som vyjadril rovnaku pointu ako SaviCZ nade mnou, nevidim duvod michat sports a esports discipliny... samostatna esports olympiada by umoznovala navrhnut vyherneho pavuka tak ako to vyhovuje a nie tak ako prikazuje MOV +dalsi duvody. A je mozne, ze uz dnes by mnela esports olympiada vyznamnou sledovanost...

  • já si to taky myslím..golf je něco co chce prostě cvik a odhad. 180 no scope AWP headshot je něco co chce cvik a odhad.. ale vysvětluj to někomu kdo hrál leda v práci Solitaire

  • hulec

    A co třeba golf? To je olympijský sport ale asi moc nebolí ne? Myslím že ti golfoví sportovci se nevyčerpají jak třeba běžci ne?

  • hraju hry od mimina, je mi 27, poslední 3 roky hraju OW competitive snad každej večer. ale taky od mimina běhám krosový závody na všechny vzdálenosti a OB, teď v postarším věku se těším na nějakej ten triatlon, jsem fakt jen hobík, ale i na téhle úrovni vidím mezi e-sportem a sportem dost podstatnej rozdíl. Neříkám že e-sport nemá nějakou hodnotu, jednoznačně má, ale je to prostě něco jinýho. Například klasickej sport při závodě/zápase může fakt hodně bolet, že jo.. člověk je třeba vyčerpanej a v bolesti a musí se přes to dostat, chce to dost silnou vůli. v OW jsem se dostal nejvýš do masteru, nějak 3700, a do tohohle ranku jsem bolest necítil a pevnou vůli nepotřeboval. Tep taky vyletí na 180, ale nebolí to. to je jen můj malej pohled a zásadní rozdíl mezi těma dvouma..srandama :)

  • hulec

    Myslíš že top hráči nemají fyzický trénink? to by ses divil.

    A třeba v Riu byl olympijský sport i golf. V čem je golf olympičtější než třeba CS:GO? Nebo curling? Nebo třeba boby, tam si přece jen sedneš a vezeš se.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit