Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • davidBray
    je to off topic, ale k téhle hře mám takovou úsměvnou historku :) dělám dispečera a mezi tirákama jsem vyrostl, na jedné nakládce se borec s destou chlubil řidiči, že taky jezdí kamionem, Varšavu, Vídeň, Budapešť .. pak z něj vylezlo, že na PC a že to NENÍ ŽÁDNÁ PRDEL, že musí být všude včas :) škoda, že hra dedodržuje AETR, až ho modeři přidají tak bude mít hra teprve koule. Hra vypadá pěkně, docela bych si ji i zahrál, ale bojím se toho, že jsem moc poznamenaný profesí :( ale demo sosnu :)
    • Hrozná sranda no ...
  • Odulin
    Super napsaná recenze! Navnadila mě tak, že už tahám trial.;)
  • FeebeEWN
    Když vyšla Scania Truck Driving Simulator, byl sem natěšený, protože konečně vyšly tahače s krásnou grafikou. Bohužel šlo o otřesný koridor a volný pohyb po světě neexistoval. Šlo pouze o plnění challenge. To napravil ETS 2! Každého, koho bavila alespoň trošku jednička, tak bude s touhle hrou spokojený. Hlavní věci, které v jedničce chyběly jsou zde. (jako například vlastní firma s vlastními řidiči, každé město vypadá jinak, spousta "okresek" a podobně, variabilita prostředí a další)
  • je to perfektni hra za ty penize, konecne dobry nastupce po serii 18 wheels . Navic velka moderska komunita , mody od omezovacu rychlosti po zmenu fyziky,realne loga, kamiony... ;]
    V posledni dobe je to hral, kterou sem hral suverene nejdyl.
  • Hraju na logitechu g25 a je to uzasne realne az na to ze nemusim pri razeni pouzivat spojku ale to uz je detajl. Povedlo se to !!!! Zkousel sem to hrat na klavesnici a neni to ono ... bez volantu mi prijde ze to je jen takova arkada .... s volantem je to fakt zazitek a nejvic me potesilo radio .... :)
  • nedokazu si predstavit, ze po tejdnu stravenym v kamionu si dam o vikendu tohle :) PS: jak je to u tyhle hry vubec s dodrzovanim AETRu? Je nutny dodrzovat max. dobu rizeni apod?
    • Mě začne zívat, pak vyskakovat upozornění, že bych si měl odpočinout. Pak se začne stmívat obrazovka a startujou pokuty po 150 éčkách. Těch mám asi tak 5.. A když ani pak nezastavím a štráduju si to dál, tak nastupujou mikrospánky :-) Zčerná obrazovka, napíše to, že jsem usl a ovládání nereaguje. To trvá asi tak 5s. Úplně stačí na zdemolování kamiónu i s nákladem :-D
    • Je tam pouze dobrovolná simulace únavy, která ti po tuším osmi hodinách řízení maličko ztamví obrazovku. Pokutu ale nedostaneš.
      • neni snad v budoucim modu, ale je tam unava, ktera se projevuje zivanim a pote ospalost, kdy se ti zatmiva obrazovka
  • zdeeneek
    Ha, recenze na ETS2 - dockal jsem se ;)
    Hraju na klavesnici a radim si v pohode manualne - je to vetsi zabava kdyz si clovek do zatacky nebo pred kopcem muze sam podradit. K couvani s nakladem v ETS2 bych rekl asi tolik - pokud nekdo hral predchozi hru Scania Truck Driving Simulator, zvladne to v ETS2 i poslepu. Ve STDS bylo couvani mnohem tezsi, protoze se parkovalo na tezko pristupnych mistech, na ktery se truck s navesem vesel jen tak tak. V ETS2 se vetsinou parkuje na velkym dvore, takze je to bez problemu.
    Super recenze, diky za ni ;) Jen bych doplnil, ze ve hre je system vylepsovani ridice - za kazdy odvezeny naklad dostavate zkusenostni body a pri prestupu na novou uroven si muzete vybrat z nekolika ridicovych dovednosti ( ridic tak muze jezdit s nizsi spotrebou nafty, odvazet lepe placene naklady, jezdit delsi zakazky atd ... ) Zrovna vylepsovani trucku a sbirani zkusenosti pro ridice jsou prvky, ktery me u hry drzi nejvic.
  • Je to zatím zdaleka nejlepší a i největší počin SCS, takže fandové žánru ať vůbec neváhají. Tahače jsou detailně zpracovaný, hra vypadá líp než kdy předtím (i když za cenu vcelku brutálních HW nároků, jede to stejně rychle jak BF3), zní dobře, a především oceňuji přehrávače internetových rádií.

Přesto se hra nevyhla některým fatálním a v sérii už vysloveně trapným chybám. Největší výtku mám jednoznačně k podpoře volantů. Volant kamionu na obrazovce má totiž svoji maximální rychlost, jakou se může otáčet, a tu prostě nepřekročíte. Nedokážu si zvyknout na fakt, že volant už mám dávno v poloze, kde ho mít potřebuju, ale můj avatar na monitoru pořád motá kolem a já se divím, proč to sakra nezatáčí. Je to naprosto nepřirozenej pocit, co mě stál v křižovatkách už hromadu pokut. Otáčení není zrovna plynulý. Buď je to problém hry obecně, nebo si jen nerozumí s mým stařičkým Formula Wingmanem (jinde funguje bezproblémově).

No a pak zcela tradičně v sérii mají všichni kolem vás magický brzdy, a tak i plně naloženej kamion před vámi je schopnej zastavit skoro na metru, což se vám prostě nepodaří. Navíc mají vaše brzdy nepříjemnou prodlevu, kdy se v první vteřině neděje prakticky nic, a pak z ničeho nic začne kamion vcelku rapidně zpomalovat. A pak je tu AI dopravy, která stále není slavná. Např. nechápu, proč když je na okresce křižovatka a auta jedou po hlavní, tak musí křižovatkou projet třicítkou (není nadsázka, fakt jedou mezi 30 - 40 km/h).

A nakonec pár designových chyb - dálniční sjezdy jsou nejenom nereálný, ale vysloveně nelogický a nebezpečný. Autoři nepočítali s tím, že hráč špatně zahne - otočit se nedá prakticky nikde. A slibovaný větší města sice větší než v ETS jsou, ale skoro byste si toho nevšimli, kdyby se tím autoři dopředu nechvástali. Návrat do dob 18WoS se nekoná...

EDIT: Ještě bych zapomněl pochválit GPS navigaci. Ta v sérii vždycky neskutečně chyběla a tady funguje na jedničku.
    • Nehral jsem to,ale jestli brzdy funguji tak jak popisujes tak je to naprosto realne.Trucky maji vzduchove brzdy a tam chvili trva nez vzduch dofoukne az k brzde,proto ta prodleva. A jinak plne nalozeny truck zabrzdi na kratsi vzdalenosti nez prazdny,to jen tak na okraj
    • surikata: Taky mám formulového Wingmana a v nastavení se s tím dá dobře pohrát. Jedinou věcí, kterou mě tenhle volant zlobí - nechce jet přesně rovně. Když se dostane do přesné roviny, pere se se mnou feedback a volant se kinklá. Každopádně, to zatáčení je naprosto OK, když se upraví nelinearita a dá se do háje ta "mrtvá" zóna.
      • Nelinearitu i mrtvou zónu mám na nule, a tak jako tak nemá na pomalý otáčení volantem ani jedno vliv. Nelinearita ti určuje citlivost kolem středu, mrtvá zóna zas jak daleko od středu začne volant vůbec reagovat. Problém je, že já otočím volantem třeba za vteřinu, mýmu avatarovi na obrazovce to ale trvá klidně vteřiny 3 - točí volantem moc pomalu. To nepříjemný cukání potvrzuju, taky mi to dělá. Ono vůbec co to dalo práce vykoumat, aby fungovaly oba pedály tak, jak mají a aby kamion nezačal brzdit, jen co sundám nohu z plynu... Input je fakt na pytel, ale to už byl i v prvním díle.
        • Čoveče na Logitechu MOMO i formula žádný problém s rychlostí otáčení virtuálního volantu.Když zkouším plné výchylky, tak avatar otáčí vpravdě kosmickou rychlostí.Reálný šofér by to tak nikdy nezvládnul.Popisovaný problem je ale určitě na klávesnici.Tam to fakt trvá.Nastavení nelinearity a citlivosti někde kolem 25% cca.
    • andrewz
      Na G25 jsem také žádnou prodlevu nepozoroval (hrál jsem tedy jen Scania Truck Driving Simulator), ale řízení na volantu je poměrně obtížné skloubit s rozhlížením se (myší). Proto by mě zajímalo - dá se v ETS2 řídit na klávesnici tak, že se volant samovolně nevrací do původní polohy? Dík.
      • Radioaktivni_surikata
        Namapuj si otáčení hlavou na tlačitka na volantu. Já to tak taky udělal. Sice to není tak rychlý, jako myš, zato je to mnohem pohodlnější a nemusíš si lámat hlavu s vertikální osou ;)
    • Tak s provozem naprostý souhlas. To už je maximální trapas. Nevím jestli mají na svědomí i 18 wheels of steel, ale doprava se takřka nezměnila. Občas to vyústí až v naprosto trapné situace. Například stojíte v T křižovatce na vedlejší silnici, chcete odbočit doleva a před Vámi stojí nějaký civil který taktéž odbočuje doleva. Jenže doprava je zkrátka generovaná a tak zprava stále a stále přijíždí v pravidelných ciklech další a další auta a ten hovaďák před Váma tam potřebuje díru jak holka z autoškoly. Asi dvě minuty v reálu (půl hodiny ve hře?) jsem čekal, mezi tím bych se tam i já s pomalu akcelerujícím truckem vešel asi pětkrát, ale civil ne.

Akcelerace trucků je ze začátku brutální, ale chápu že by pak nemělo smysl kupovat nové...ono jak je to v reálu (tohle by mohl odpovědět nějaký řidič)? Stejně jsou většinou omezeni na 90KM/H a tak moc nevidím důvod, přoč by nějaký dopravce kupoval silnější stroj. Snad jen kuli vození těžších nákladů, ale tady narazila opět kosa na kámen. Nijak jsem si nevšiml rozdílu, zda vezu cisternu s palivem, nebo jogurty.
    • Na tu fyziku si muzes stahnout mod aby se i okolni auta chovala realne a i se realneji brzdil ten kamion . Chce to mrknout na fanouskovske stranky tam je toho plno vcetne realny log a tak.
    • Nejspis si to nerozumi s tvym volantem .. na mem logitechu g25 nemam s timto problem .. nastavil sem jen citlivost otaceni z 200° na 900° v nasteveni volantu ve windowsu a je to paradne realne ....
    • fizola
      Koečne konštruktívna kritika, ktorá nepotrebuje urážať, chválim :D
  • fizola
    Vytiahnem asi zo skrine volant a dám sa do toho :D
  • Paul_cz
    Kéž by SCS měli budget na marketing, ti by z náklaďáků byli schopní udělat mainstream záležitost :-) Mají k tomu dobře nakročeno.
    Dobrá recenze.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit