Přejít na výpis diskuzí
Evropský průzkum: Češi vedou v hraní online her, PEGI neznají
11.12.2012 | Aleš Smutný
62 příspěvků
-
tos asi blbe pochopil,nezakazuju mu to koupit, reknu mu o cem ta hra je. Od toho tam jsem, jinak si tu hru muze koupit v tescu... a pokud kupuje pro 8lety decko neco s doporucenim 18+ tak ho na to upozornim a on se sam rozhodne. Rozhodne lepsi nez aby se vraceli nastvani zakaznici s tim ze sme jim nerekli ze to neni vhodny pro deti.
-
Jasně , možná první tejden , pak zjistíš že ty tvoje super programy na kabelovce jedou brutálním způsobem všechno dokola a dokola a dokola a průměrná rychlost novýho obsahu třeba na NAT GEO Wild je jeden 50 min. pořad za tejden kterej třikrát přeruší reklamou a pak ho hustěj každej den ten samej a prokládaj to staršíma dílama a hurá ...
-
Věř tomu nebo ne, ale pořád je lepší zákazníkovi vysvětlit, že je něco sranice nebo nevhodné pro jeho dítě s tím, že se potom někdy vrátí, než mu prodat kobylí lejno a tvrdit mu, že je to koblížek, na kterym si výborně pochutná.
-
Jo, zatímco tam běží samé nekomerční pořady. *7*
-
cityboy: "Základní" programy, které se u nás dají volně naladit, nestojí zato se na ně vůbec dívat, snad krom čt24. Kdo má doma kabel nebo satelit, nemá potřebu se tím komerčním průjmem vůbec zabývat. Ta kvalita obsahu je úplně jinde...
-
Naprosty souhlas, nulova vychova, nezajem rodicu, povoleno takrka vse atd ... dnesni nejen mlada generace nema jiz zadne zakladni vychovani, zadnou uctu a o mravnosti se radeji ani nebudeme bavit ... proste hlavne ze jsou free
A pak se neni cemu divit, ze ten dnesni fasistickytechnoxindl si dela co chce. -
To jsou na tom dnešní rodiče skutečně tak špatně, že je neznalost PEGI systému "alarmující"? To skutečně žijí potomci jako dříví v lese? Kouknu, co si nezdárný synek koupil/bylo mu koupeno a snad jsem natolik inteligentní, že si prohlédnu krabičku a ačkoliv neznám nálepky a PEGI, tak snad slova jako: násilí/vulgární mluva/sex apod. jsou všeříkající, nebo ne? Stejně tak barevná samolepka s věkem... Podle mého názoru je to čistě a jen o (ne)zájmu rodičů... Vyrostl jsem pod dohledem rodičů a pokud nebylo něco košer (např. metalové koncerty ve věku 15+-), tak jsem nikam nejel (příklad z mnoha). Tečka. Holt dnešní výchova + povolaná uzda + nulový zájem = potomek jako zombie nasávající instantní výkřiky do tmy na xichtoknize... Můj názor je možná drobet zahořklý, ale byl jsem vychován tak, jak jsem byl vychován. A já děkuji rodičům, že mám aspoň nějaké zásady, vychování a obyčejný selský rozum.
-
Aby ti u pásu vlasy zešedivěly, hlas se vytratil, žíly zkornatěly...
-
no ani ne.. trolluje se snad ve všech jazycích. *3*
-
Souhlas. Nejspíše do toho počítají i různé facebookové hry apod. U her jako CoD, Battlefield, u různých MMO onlinovek hlavního proudu atd. bych viděl poměr muži/ženy někde kolem 80/20. Aspoň taková jsou má pozorování. *4*
-
"Poměr hrajících mužů a žen je 56:44."
No a teď prosím procento u core titulů a hlavně kompetitivních her.
Protože mi něco říká, že tam ten poměr není zdaleka takový. -
spis bych pouzil slovo televize (filmy od rana do vecera- pokud je doma, nejde se vyhnout) To je to pravy zlo- vynikajici vynalez, ale v podstate neposlouzil. Nadelal vic skody. Ja si pamatuju jak s prichodem Novy a vubec tech akcnich becek vsude mozne od rana do vecera se ve spolecnosti neco zmenilo. Ani to nechci nejak dal popisovat, bylo by to na slohovku. Zeleznak rika, ze je to v nas a ze nam dal to co jsme, co chceme. O nejake vychove ci vnucovani vkusu, nechtel nikdy slyset. Myslim, ze je to presne naopak. Vkusnej clovek- (nechci se povysovat, ale jak to nazvat rozdeli) zvraci a bezny divak si zvykne nebo se mu to fakt libi. Ale mozna by se mu libily porady od A do Z bez agrese. Vzdyt uz je to nuda ja beznej akcnak nemuzu ani citit. Hollywood to valcuje a jejich produkce je jaka je. Bez strelby a lovestory to nejde. Pritom ja jsem zbran videl naposledy pred 10ti lety. Vubec se s tim nemuzu stotoznit a spis se trpce smeju, pokud uz jsem nucen neco s nekym shlednout. Tak aspon tipiju dej, za coz me maji ostatni moc radi *1*
-
Ono je na PEGI něco nepochopitelného ? Ikonky jako pro retardy . Jděte s ním do háje sám vím co svému dítěti koupím a nic korektního od Nintenda to tedy nebude ...
-
zabýval jsem se na vš kvalitativními i kvantitativními výzkumy dost na to, abych věděl, že zkreslení drtivé většiny ať už ze strany výzkumníka, či zkoumaného vzorku, dělá z výzkumu stejně realitu neodrážející věc. Oni sami statistici mají o své práci často pochybnosti a právem. Člověk se skutečně nikdy nedá zaškatulkovat dle nějakých kritérií - každý je individualita. Některé odpovědi mne tehdy v dotaznících skutečně zaskočily, nikdy bych to od toho daného člověka nečekal.
-
Je to pruzkum u lidi, nejsou to data od prodejcu. Takze de facto ano, zahrnuje to i uzivatelskou zkusenost se Steamem - v kategoriich, ktere jsou relevantni.
-
Ja osobne nepovazuju za dobre praktikovat mysleni typu "vzdyt to tak je, tak to asi bude v poradku/jedno a nema cenu se snazit to delat jinak". Nehlede na to, ze osobne si myslim, ze dopad her na konzumenta je odlisny od dopadu filmu. A zduraznuju, ze to je muj osobni nazor, neopreny o jakakoli data ci pruzkumy.
-
V tom pripade se zaloba opirala o to, ze obchod prodal diteti vedome nevhodnout hru (coz osobne povazuju za dost zvrhle). PEGI nema v CR zadnou oporu v zakone, cili to soud nemohl brat v potaz. Mistni distributori pouzivaji PEGI ciste dobrovolne (prebiraji materialy od vydavatele a neplati tedy za to), nikdo jim to nenarizuje.
-
presne je to o tom kde vyrustas a pak se tak divas i na svet okolo sebe, potazmo na hry. To je vse. Zadne Pgi s tim nic nenadela. Je to normalni kseft a jiste se na tom spousta lidi dobre uzivi. Tot muj nazor. Zdrava a milujici rodina si muze zarubat spolecne a jeste se tomu kolektivne zasmat. Horsi je to v pekelnych rodinach. Nektere zabery fakanu na YT mluvi jasne. Viz ten vypatlanej nemeckej neurotickej spratek. Proste dite se musi roubovat, vychovavat a nemuze byt porad samo- bez si hrat na pocitaci a nezlob.
-
ty jako obchodnik rikas lidem at neco nekupuji??? Toho moc neprodas co? To zni jak v pohadce.
-
Nebudeme-li srovnávat hry typu Manhunt apod., které josu opravdu brutální, tak co v těch hrách je jiného, než to co je dneska vidět v každé druhé kriminálce vysílané od 21:00 nebo v akčních filmech v odpoledních hodinách? Rozdíl nebude tak velký si myslím já... Kdokoliv může samozřejmě nesouhlasit. Ale hraji na PC od svých 7/8 let a nemám psychopatycké myšlení. Ano občas mám chuť někoho vzít lopatou po hlavě, ale kdo ne, že?