Přejít na výpis diskuzí
Fallout 4 slibuje morální dilema i boje s androidy
5.11.2015 | Honza Konfršt
205 příspěvků
-
Grafika neurazí, Ono oblivion, skyrim atd také nebyli zrovna úžasné, ale stovky hodin sem u toho proseděl stejně. Pokud grafika vyloženě nebije do očí tak Cajk!!
-
-
Oblivion nebyla graficky nijak uzasna hra, vetsi blabol jsme snad neslysel. V roce 2006 to předběhlo dobu.
-
-
Přesně tak, pamatuju na E3 trailer na Level DVD, vypadalo to užasně, hezčí lesy nikde nebyly.. to samé Morrowind, ten ve své době také předběhl dobu, hlavně vodou a unikatní vegetací.
-
-
ja som oblivion dohral(so sebazaprenim - zatvarat x rovnakych bran bolo veeelmi zabavne), skyrim som 3x skusil a ble, humus hra pre mna...sandbox arkada
F3 bol bugfest, v kuse mi to padalo, takze som to len skusil..F NV som si uzil, bol to zavan stareho Falloutu -
-
mě bavila trojka stejne jako F NV. Skyrim sem hrál na PC přes 120h a na xboxu asi 70. V oblivionu me to zavirani bran taky nebavilo, ale vetsinu času sem ztravil jen tak pruzkumem a vedlejsimi questy
-
-
-
Snad nekdo udela mod ktery zmeni toho psa na rasu Shiba Inu "Doge" :D
-
In Soviet Russia the Institute finds you.
-
Bez aut to nikdy nebude nic jiného než simulátor chodce ... natož pokračování Fallout 1 & 2
-
-
V jedničce taky nebyly auta (ovladatelný). A když se teda dá mapa překrosit za 11 minut pěškobusem, je otázka, jestli je auto opravdu tak potřebná věc, aby do toho byl vložen vývojářskej čas. Na rozdíl od jinejch věcí, který má mít na bedrech vývojář, mi v tomhle případě auto fakt spíš připadá jako záležitost pro modderskou komunitu.
-
-
jak vis ze tam auta nebudou? ty uz jsi to hral? jako asi nebudou, ale tyhle zaruceny kecy co bude a nebude ve hre co ještě nevysla jsou vazne k posrani.
-
-
To se ptej Victora, já píšu akorát to, že auta nebyly v jedničce a nastoluju otázku, jestli je nutný auto na mapě velikosti F4. Nikde nepíšu, jestli ve F4 auto skutečně bude nebo ne, jen že mi to připadá jako něco, čeho se může případně zhostit komunita.
-
-
-
-
Jsem zvědav, nakolik se inspirují P.K. Dickem a jeho románem o androidech. Definoval ve svých knihách totiž jednu věc, které roboti a androidi nejsou schopni a právě tím se odlišují od lidí. Nevím, zda je to SPOILER u tak staré knihy (Sní androidi o elektrických ovečkách?) ale tou věcí je náboženství a víra. Schválně, jestli si na to F4 vzpomene.
-
-
Je to tedy spousta let, co jsem tuhle knížku četl, ale nejsem si vědom, že by tohle byla ústřední myšlenka... Právě naopak jsem přesvědčený, že se Dick snaží sdělit, že hranice mezi synteticky vyrobenou organickou bytostí a čistě organickou bytostí je pořádně zastřená a nedá se jednoznačně určit...
-
Kdyby na světě nebyla Víra a náboženství, byli by jsme mnohem vyspělejší a bylo by o mnoho méně válek a jisté země by nebyli tak zaostalé!!!!!
-
-
Kdyby lidi nedejchali tak bude vic kysliku.
-
Nerad to říkám, ale kdyby na světě nebyla víra a náboženství, pravděpodobně by homo sapiens trávil svůj vzácný čas stále ještě hrátkami se lvi ve východní Africe a tady mezi Alpou a Karpatou by si spokojeně lovil a sbíral neandrtálec.
-
-
Dovolím si tvrdit opak. Bez náboženství bychom se možná už procházeli po exoplanetě v jiném slunečním systému. Ambice jsou na víře nezávislé :-)
-
Což by popravdě pro svět jako ekosystém bylo určitě lepší řešení. *1*
-
-
To je ovšem velké kdyby. Války jsou většinou bojem o majetek(oheň, půda, různé cennosti a suroviny), o moc a až někde vzadu je motivace víry. Vědomosti nejsou lineární a proto se nedá říct, že bez různých korekcí a restrikcí by lidstvo neuvázlo v nějaké slepé větvi, které by se drželo zuby nehty.
-
Víra dala člověku základ společnosti, doteď bychom se tu s velkou pravděpodobností žrali mezi sebou nebýt víry... To že se to zvrtlo na byznys je smutné, ale ne chyba víry ale člověka (jednotlivců kterých se ostatní báli)
-
-
blbost. Za pokrok muže lenost a touha po pohodlí. kdyby lidi věřili pořád jako kdyby, žádnej pokrok by nebyl pač by za všechno mohl bůh, vše je boží vule a podobný blbosti. Nebylo by potřeba se vyvíjet
-
-
-
Proč by roboti neměli být schopni zrovna religiozity nebo víry obecně a měli by být schopni třeba estetiky? Protože to napadlo Dicka? Jo aha.
-
-
Nemluvil jsem o tom obecně, v našem světě, ale jako o možném tématu z jednoho druhu literatury. Dost pěkně to tam osvětluje. A když se nad tím popřemýšlíte, dokázala by umělá inteligence v něco věřit? V Boha? Pochopila by tuhle lidskou víru? Myslíte, že to dneska nějaká zvládá, a nedělá jen prosté výpočty? Dokáže vypočíst někdy Boha? To jsou otázky nad kterými se zamýšlí a dochází k několika možným odpovědím, jak jsem naznačil. Tohle propojení sci-fi a otázek teologie se mi u tohoto autora moc líbí, a doufám, že bude někdy využité i jinde.
-
-
Lidská víra v božstva je výsledkem chyb v našem logickém uvažování. Kombinace myšlenek, které jsou nám prospěšné, dohromady vytvořila ideu nadpřirozena.
Možná by nepředvídatelné chyby v programu stroje také vytvořily iracionální (chybné) proměnné... Je to možné? -
-
Postulovat neexistující jevy a věřit v ně je obrovský rozdíl. To první prospěšné je, to druhé je jasná nevýhoda. Víra v nadpřirozeno je prokazatelně výsledkem chyb v lidském uvažování, je na ni napojeno mnoho logických klamů a jinak prospěšných psychologických systémů - krásně o tom mluví třeba Richard Dawkins - evoluční biolog. Doporučuji si něco najít na Youtube, velice poučné.
-
-
Hodnotím to z pohledu objektivně uvažujícího člověka, A ano, objektivní pravda je univerzální. Víra v neexistující je nevýhodou v každém objektivním ohledu, výhodou může a nemusí být v subjektivních věcech jako osobní štěstí nebo kultura.
Že víra ve vědu je stejná jako víra v nadpřirozeno je pochopitelně hloupost. Lepší je v tom, že věda má objektivní pozitivní efekt na lidský život. Jestli na lidstvo jako celek, tam můžeme polemizovat, ale u jednotlivců je odpověď jasná: nestrávit tři čtvrtě života těžkou prací na poli nebo lovením divokých šelem a nezemřít v pětadvaceti na infekci ze zadřené třísky považuji za objektivně lepší, než k čemu nás kdy dovedla víra, pokud tedy kvalitu života nedefinuješ nějakým mně naprosto neznámým způsobem.
A v to, že F4 bude pecka, věřím i já. Ovšem to není "faith", to je "reasonable expectation based on evidence". V češtině je obojí "víra", ale rozdíl nezměrný :-) -
Selfish Gene mám dávno za sebou. Rozhodně nemyslím, že je Dawkins nějaká konečná autorita, která "ví, jak to je". Spíš se jedná o příspěvek do diskuse. Vem si pojem memu, který vznikl prostou analogií evoluční teorie. Jenže proč by evoluce kultury měla probíhat právě podle zákonitostí biologické evoluce? Typicky postmoderní líný uvažování. *3*
Ano, víra ve společnosti plní řadu podstatných rolí ("útěcha z ontologie") a je jedno, jestli se jedná o víru v boha, kapitál, Kapitál, národ, rasu, nadřazenost androidů, nadřazenost nad androidy... a vždy je zároveň nebezpečná, protože poskytuje ideologický materiál. Ale na základě čeho chceš tvrdit, že je to nevýhoda? Je to evoluční nevýhoda? Kulturní nevýhoda? Nevýhoda z hlediska společnosti? Národa? Lidstva? Člověka? Osobního štěstí? Hodnotíš z perspektivy nějakého samozvaného osvíceného kandidáta na univerzální pravdu nebo z hlediska individuálního světonázoru? Je víra nevýhodou z hlediska vědy? Pche, moderní věda a ústup náboženství spolu sice souvisí, jsou to do jisté míry spojité nádoby, ale neplatí teze že ústup náboženství umožnil moderní vědu. Spíše ústup náboženství a vzestup vědy jsou výsledky téhož do jisté míry zákonitého dějinného vývoje; a samotná věda okolo sebe paradoxně vytvořila rovněž náboženský kult. jenže v čem je víra ve vědu lepší než víra v boha?
Já jsem antitheista a víře se snažím vyhýbat ve všech možných podobách. Není to snadné. Dneska ráno například věřím že F4 se povede a já budu moci marnit čas a peníze jeho hraním.
-
-
Schopnost postulovat neexistující fenomény a přemýšlet o nich je pravděpodobně největší konkurenční výhoda druhu homo sapiens vůbec. Zřejmě jen díky ní jsme schopni kooperovat na širší bázi než bázi jedné početnější rodiny (malého kmene) a zřejmě právě proto jsme byli schopni vyvraždit ostatní druhy lidí a přibližně polovinu druhů velkých savců na téhle planetě. Takže ne, víra nemusí být výsledkem "chyb" v našem "logickém uvažování"; schopnost uvažovat nelogicky může být naší velkou devizou.
-
-
-
-
Nějakej Dick. Kam by asi přišly všechny kalkulačky?
-
-
Celkem fajn trailer, zdaleka ne taková emo tlačenka jakou bych čekal. Premisa vypadá poměrně podobně New Vegas, tak uvidíme. Kéž by šlo o lepší pokud navázat na Fallout: A Post Nuclear RPG než čtyři předchozí Fallout hry. *5*
-
Proč je tam pejsek a ne kočka? Já psy nemám ráda, protože jsou hloupí a nemají čest.
-
-
kočky tam jsou, ale jsou určený na odstřel pro srandu. K ničemu jinýmu nejsou vlastně ani v reálu ;)
-
anicko, kocky tam jsou, ale cest uz davno nemas jenom ty
-
uz je to tady, ta hra neni genderove vyvazena, rychle napiseme studii a za par let tu mame zenskou verzi. Ave Krotitelky duchu.
-
Neboj, kočku tam Bethesda přidá v DLC. *1* I králíčka a morče. Fallout, jak byl koncipován jako drsný svět po apokalypse plný násilí, radiace, mutace a civilizace v troskách se dle manažerů z Bethesdy zřejmě přežil a tak z toho dělají PostNuclear Sims s příběhem zaměřeným na ochranu práv strojů. Vedle ochrany přírody, zvířat, lidských práv apod. hovadin došlo i na práva našich kovových soudruhů...
-
Protože kočky vymřely
-
Protože kočka když hoří, tak u toho otravně mňouká. Hafan něco vydrží.
-
-
Diskuze zničena dvanáctiletými Witcher's fanboys...
-
-
Teď se připrav na palbu mínusů za genderově nevyváženej příspěvek. *9*
-
-
Je zvláštní, kolika lidem přijde zcestná myšlenka, že i stroj by mohl být živý, že?
Občas věřím, že lidstvo spěje k empatičtějším, osvíceným zítřkům. Občas tahle víra dostane pěstí do zubů. -
-
stroj vážně není a ještě hodně dlouho nebude živý. I když sestrojí přístroj, který projde Turingovým testem, což dle mého nebude dlouho trvat, tak ten stroj nebude živý a nebude mít vlastnosti lidské mysli - emoce, kreativita, spontaneita, flexibilita, schopnost uvažovat o sobě samotném a korigovat sebe sama atd. Všechny tyto věci by totiž někdo musel naprogramovat a stroj nikdy nedokáže překročit své naprogramování a vždycky bude omezený.
-
-
Obávám se, že se mýlíš. Stroj, který bude umět sám sebe zdokonalovat do nekonečna a překonat lidskou inteligenci ve všech ohledech by mohl přijít poměrně brzo. Takzvaná technologická singularita by podle odhadů mohla podle některých odhadů přijít klidně už za našich životů.
Válka ve Falloutu přišla v roce... 2077, myslím? To už by klidně prototyp mohl existovat. Mimochodem, coJohn Henry Eden z Falloutu 3 ? Paměť už mi neslouží...
EDIT:Jo, podle Fallout wiki nabyl John Henry Eden plného sebeuvědomění. A to k tomu ani nebyl účelně naprogramován.
EDIT 2:A taky Skynet (F2) a Harkness (F3). Tak teď už je to jasné. -
-
Problémem funkční AI je výpočetní výkon + energetické zdroje (+ samozřejmě etický rozměr; lidé si s představou schopnosti stvořit život lámou hlavu pořádně dlouho a odpověď zatím nikdo nenabídl). Lidský mozek je zřejmě mnohem komplexnější struktura než počítače, které samozřejmě řadu výpočtů zvládají lépe než mozek, ale soudím, že třeba sociální a emoční inteligence je výpočetně mnohem náročnější než inteligence matematická.
-
-
Tak to bych tedy opravdu netvrdil. Myslím, že sociální a emoční inteligence by neměla být příliš těžká. Obojí je z větší částí relativně jednoduchá rovnice IF X THEN Y ELSE Z.
Edit: Ó ano, augmentace těla, sem s ní! Hlásím se jako laboratorní myš! -
-
Vidíš, nakonec se celkem shodnem. *1*
-
Čo ťa vedie k názoru, že emocionálna inteligencia neexistuje? Veď sa dá normálne merať ako sa meria IQ. Pre ľudí s nízkou emocionálnou inteligenciou máme aj pomenovanie. Sociopati :)
-
Dík :-)
Tady narážíme na problém, že nemám tušení, jak emoce vůbec definovat. Nevíme ani, jak vzniká vědomí (nebo jeho iluze). Při jaké složitosti je to ještě "napodobenina" a kdy už jsou to emoce? Nebo to můžou být emoce pouze, když je mozek (procesor) biologický? Co kdybychom teoreticky naprogramovali emoce tak, že by byly identické se skutečným člověkem? Byly by to skutečné emoce?
Tady už jde podle mě čistě o filosofii a tudíž "pravda" neexistuje, každý můžeme jen mít svůj názor.
A můj je takový, že emoční reakce *zdaleka* nemusí být realisticky složité, abych jejich nositele začal považovat za bytost a ne za kus plechu.
A lidé podvědomě souhlasí - vzpomínám si na experiment, kdy pár lidem řekli, aby vypnuli mluvící panenku. A do panenky nahráli věty typu "Nevypínej mě, já nechci umřít". Většina lidí ji vypnula, ale spousta z nich s tím neživým kusem plastu dlouze smlouvala, omlouvala se mu, utěšovala ho... Velice dojemné. -
Zajimava debata, panove. Skoda, ze zde brzy zapadne. :)
IMHO pravda je na obou stranach. Ciste teoreticky by slo procesy v tele a vnejsi okolnosti majici vliv na emoce vyjadrit "rovnici" ci podminkami if-then-else. Ale tech vlivu je proste tak enormni mnozstvi a vzajemne se ovlivnujici (jak zminil vyse tunak), ze je proste problem je vsechny provazane definovat tak, aby se daly nasimulovat. Alespon zatim. Samozrejme, lze vytvorit nejakou vice ci mene zjednodusenou napodobeninu (ostatne jeste mnohem jednoduseji to delaji lecktere hry, treba Sims), ale nemyslim si, ze by se to dalo nazyvat jako "AI s emocemi", spise jako "simulace emoci". Ciste hypoteticky by AI s emocemi byla takova, ktera by prave treba dokazala spontanne (nikoliv ucelove) rozplakat sama sebe. Ale k tomu potrebuje spoustu dalsich veci... -
Nevěřím, že existuje emocionální inteligence. Prosím, nesnaž se překroutit, co říkám.
Víme, jak emoce vyvolat a víme, jak emoce fungují (vypouštění hormonů, efekt na chování atd.) To vše *jsou* jen matematické rovnice. Žijeme ve fyzickém světě. Možná není z jedniček a z nul, ale je z atomů a molekul, které se chovají podle neměnných zákonů. Emoce nejsou nějaké magické pohyby naší nesmrtelné duše či co, jsou to chemické reakce. Předvídatelné a napodobitelné.
Uznávám, nerozpláču tě *15* Ale dokážu rozplakat sebe. A tuším, že i ty se rozplakat dokážeš. Víš, co na tebe platí. -
Nevěříš že existuje empatie? Opravdu je to akt víry? *1*
Jistě že dokážeme poměrně přesně předvídat emoce, vyvolávat je a pracovat s nimi. Ale je to otázka mnohem složitějších vztahů, než matematických rovnic. Pracujeme totiž už s hotovou emocionalitou, ne s jedničkami a nulami. Pracujeme s pamětí, zkušeností, samozřejmě i genetickou predispozicí člověka. (Dvě třetiny z nás jsou pravděpodobně altruisté, necelá třetina parazité.) Je to stejná otázka jako výše zmíněná otázka možnosti AI prožít (sic!) religiozitu, víru obecně a nebo estetiku.
A navíc... zkus mne rozplakat. Nedokážeš to. *3* -
Nasvědčuje tomu už to, že emoce dokážeme celkem přesně předvídat. Samozřejmě někteří lidé reagují nepředvídatelně, ale to jsou pak spíše poruchy emocí než správně fungující mozek.
Kdybys chtěl někoho naštvat, rozplakat, urazit, potěšit... nevíš, jak na to? Já tedy vím.
Navíc nezapomínej, že na to, aby měl stroj emoce reálné, nemusejí být naprogramované naprosto dokonale. Stačí, aby plnily svou funkci.
K emocionální inteligenci se nemůžu vyjadřovat. Nevěřím, že existuje.
Jak bych chtěl člověka vidět? -
Nejsou. Pleteš si celou složitou sféru emocionality s reakcemi reliktu původního mozku - amygdaly - na podněty jako je nebezpečí. Amygdala se ale zdaleka nerovná podvědomí. Pokusy s MRI ukazují, nakolik jsou emočnís struktury mozku složité a neprobádané. (Samozřejmě se mohou jevit složité právě proto že jsou neprobádané.)
Proč myslíš, že je emocionalita tak jednoduchá? Co tomu nasvědčuje? A proč často nejsou lidé s vynikající matematickou inteligencí schopní ovládat i emoční inteligenci? (Z vlastní zkušenosti.)
Přijde mi, že popisuješ člověka tak jak bys ho chtěl vidět; ne takového, jaký je. -
Stroj by samozřejmě neměl důvod si emoce cíleně vyvíjet, myslel jsem to tak, že pokud bychom my, lidé, chtěli cíleně vytvořit umělého člověka, nebyl by problém emoce a sociální vztahy simulovat.
Otázka je, jak by super-inteligentní stroj příkazy "prožíval". Koneckonců i u nás jsou emoce v podstatě jen program. IF nebezpečí > 80 AND detekováno.osob > 1 THEN spustit pláč.exe
Ovládat je nedokážeme a ovlivňují naše chování. Jsou to jen skryté proměnné. -
Obávám se, že v tom se právě pleteš. Zatímco matematika (do jisté míry i logika) se dá zobecnit soustavou rovnic, kdy se na vstupy i výstupy můžeš spolehnout, emocionalita, sociální vztahy a celý složitý vějíř vztahl a vazeb člověka ke světu, sobě samotnému (zejména asi podvědomí, že) matematickými pojmy vyjádřit nemůžeš; respektive člověk toho není schopen. Stroj by potom asi neměl motivaci takový druh inteligence vyvíjet, proč taky? Jednoduchá matematika aTudíž spíš bych čekal že se lidstvo (ve své neuvěřitelné hlouposti) alespoň v užším časovém horizontu vydá cestou "zdokonalování" člověka skrze nanotechnologie a prodlužování života. Samozřejmě AI by byla ještě hloupější cesta, navíc zcela zbytečná.Hlavne by bylo dobře si uvědomit ze Fallout je fikce, stejne jako romany Asimova, i když mají hodne spolecneho s realitou. Supermutanti jsou taky kravina, ještě vic vzdalena nez funkcni lidska AI:)
-
To je fakt :-)
Ale dohady, zda je to možné už z principu, můžou být zajímavé.
Skynet obživl v roce 1998 a dnes máme 2015 a nikde nic. Stroj, který překoná lidskou inteligenci, tu nejspíš nebude nikdy, i když pár "futurologů" a pár vědců typu Hawking budou tvrdit, že je to možné a že je to za rohem. Stroje dokáží lidskou inteligence překonat v jednotlivostech - napríklad jde naprogramovat stroj, aby lépe hrál šachy, nebo hrál lépe pokr nebo řešil diferenciální rovnice. Ty stroje to však řeší uplně jinak než lidská mysl. Neřeší to vůbec kreativně a logicky a přemýšlením, ale tím, že jsou schopni vykonovát miliony kombinací za sekundu, tak je prostě projdou všechny a najdou nejlepší. Je to naprosto hloupý a primitivní způsob řešení problému, který je na hony vzdálený lidské mysli.-
Dej tomu čas, jen jeden z projektů: http://blog.marekrosa.org/2015/04/introducing-our-general-artificial_8.html
Za 20 let pokud se tu nepomeleme, nebo si nepodmeleme planetu pod nohama, ani ty technolohie nechci domýšlet :) -
-
sorry, na ten blog jsem reagoval výše - je to imho naivní nesmysl
-
Teda nevypadá to moc "legit" :-)
-
-
Myslím, že dnešní nejnovější softwaroví boti (třeba ti obchodující na burze) jsou samoučící. Tzn. nikdo jim neřekl jak na to, dali jim je základy...
Nicméně tyhle spekulace jsou irelevantní, protože v univerzu Falloutu už stroj, který nabyl plného vědomí, existuje, viz. edit v příspěvku výše. Takže ať už je to ve skutečnosti možné nebo ne, tam je to realita. -
-
n : Já to právě v potaz beru. Myslím, že se proti tomu nedá moc namítnout.
Drizzt : Protože nedáváš žádné argumenty, nemám na co reagovat. Snad jen: "I ty si mysli, co chceš". -
zajimavy, ze vubec nezvazujete moznost, ze lidi jsou taky jenom naprogamovani skrz dna a berete nas automaticky jako neco vic nez jen shluk bunek a elektrochemickych impulsu
-
psychotic, věř si čemu chceš, ale to že lidská AI je za rohem se tvrdí už 70 let a pořád jí jsme na hony vzdáleni. To že nějaký naivni amatér vylepí na web své přání vytvořit lidskou AI vůbec neznamená, že se mu to povede. Ono se mu to nepovede, akorát to vyšumí do ztracena. Problém těchto lidí je, že nic neví o mozku a lidské inteligenci a příšerně ji podceňují a vůbec si neuvědomují, v čem se liší od té počítačové. Neurověda dodnes neobjasnila, kde v mozku a jak vzniká lidské vědomí, ale nějaký fantasta už si věří, že dokáže lidské vědomí simulovat. Ha ha ha. Uvidíš sám za 50 let, že lidská AI pořád nebude.
-
Jak libo. Sám jsem arogantní jak noha, takže ti to nemůžu dávat za vinu, byl bych pokrytec. Pokud bychom se bavili o zahnutých šavlích, byl by Drizzt zcela jistě expert, ale v tomhle budu věřit spíš tomu Hawkingovi a jemu podobným.
-
Fallout není realita, Fallout je hra, fikce, takže tam klidně může obživnout John Eden a nebo tam může být mluvící slon v růžovém pyžamu, to je zcela irelevantní.
Říkám ti že o strojovém učení něco vím - náhodné lesy, neuronové sítě, support vector machines, genetic programming, deep learning atd. Třeba i PageRank algoritmus v googlu patří do strojového učení. Ano, tyto primitivní algoritmy lze naučit sledovat burzu a reagovat na její trendy. Ale pořád je to nahody vzdálené lidské inteligenci. Ale klidně si mysli opak, nebudu ti tu brát tvé naivní iluze.
-
jestli tomu rozumi správne tak moralni dilema spočíva jestli riskovat život pro androida = vec. není to blbost? proč by nekdo obetoval život pro kus dratku a plechu aneb v čem je logika? tam jsou asi fakt padli na hlavu a to byl duvod proč se mi fallout 3 ani skyrim nelibil, veci tam nedavali smysl-
Přesně tak, ta "zápletka" hlavního příběhu, která se tímto trailerem vyklubala je úplně mimo logiku. Že je i mimo svět Falloutu - to už nemá cenu ani zmiňovat.
-
-
to je jak ten příšerný doják od Spielberga - Artificial Intelligence. To byla podobná slátanina, která hrála na city vůči androidům. Jediná dobrá věc na tom filmu byl soundtrack od Williamse
-
-
Doporucuju precist knihy Isaca Asimova Ja robot..Nadace atd..pak se mozna na ty dratky budete divat jinak.
-
-
1) knihy jsem kdysi četl. Ano, líbily se mi. Je to nejspíš hned po Clarkovi (Hvězdy a město atd) mé nejoblíbenější sci-fi
2) nechci tu o sobě psát žádné detaily, ale o strojovém učení resp. umělé inteligenci něco vím. Ty současné algoritmy mají do skutečné inteligence nekonečně daleko. Nevěřím, že někdo dokážeme vytvořit AI na urovni té lidské, minimálně ne v nejbližšíh několika stech letech. -
-
o tom pochybujem
-
Potkáš ho po svojí smrti ale to už bude pozde.
-
Bůh? Až nějakýho potkám, dám ti vědět.
-
človeka netvori jen inteligence ale taky duše kterou stvoril Buh
-
no ja jen ze někdo v tom nevidi logiku, tak by si to měli precist, mozna jim to pak dojde.
-
-
-
-
-
-
-
-
-