Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Ten ůvodní obrázek dokonale vystihl Fallout, nebo spíše Bugfoul ? 🙂

    Nezavidím to těm co to dojeli bez npc, ono to hrát znovu asi nebude úplně ono ale třeba tam je i endgame ...

  • Hidden

    Ocenuji snahu dodat nejaka fakta. Nicmene, dovolil bych si je poopravit a uvest na pravou miru:

    - Sony nic nedementovalo, 400k hracu byl prepocet podle jednoho unikleho achievementu zalozenem na datech z poloviny listopadu 2018, tedy zhruba ze stejneho obdobi kdy F76 vysel (a ergo tedy zalozen na nekompletnich datech). Tedy jeho vypovedni hodnota ukazuje maximalne jen na minimalni moznou hodnotu poctu hracu na PS4.

    - tim Reclamation Day achievementem se zrejme mysli XBox hraci, nikoliv PC hraci (neb PC verze achievementy nema). Predpokladam, ze bylo cerpano z TrueAchievements ci podobne stranky a pak je nutno dodat, ze tyto stranky cerpaji data pouze od zde zaregistrovanych hracu, nikoliv vsech hracu na dane platforme. Tedy opet, vypovedni hodnota je takova, ze ukazuje mozne minimum hracu.

    - informace o 29% player base je cerpana opet z TrueAchievements, tedy z jedne platformy a jen ze segmentu hracu. Ackoliv procentualne muze pomer hracu vuci F4 priblizne odpovidat, celkovy pocet hracu opet odkazuje jen na nejake prokazatelne minimum na dane platforme dva tydny po vydani.


    Suma sumarum, uvedene zdroje tak nejak prokazuji minimalni mozny pocet hracu na te ktere platforme (PS4/Xbox) kratce po vydani, nicmene v zadnem pripade neukazuji skutecny a hlavne aktualni pocet hracu (jedno jestli na konkretni platforme nebo celkove). Zhruba dva mesice stare tvrzeni Bethesdy, ze F76 ma miliony hracu (tedy minimalne 2mil.) je nutne samozrejme brat s patricnou rezervou a silne pochybuji, ze to jsou miliony momentalne aktivnich hracu, ale jak jsem rekl vyse - vzhledem k tomu, ze jsou do F76 stale sypany penize na dalsi vyvoj, velmi pochybuji ze to delaji jen pro krasne oci jen velmi miziveho poctu hracu a zatim zde nebyly predlozeny relevantni data, ze muj dojem je mylny a stavy hracu jsou skutecne tak tragicke, jak je zde tvrzeno. ;)

  • Veskoslav

    Myslíš třeba to, jak tvrdili, že to hraje miliony hráčů a Sony to dementovalo tím, že odhad prodeje byl okolo 400 000 (prosinec 2018). Ne stálých hráčů, pouze vlastníků hry? 

    Na pc je to ještě lepší, oficiálně splnilo Reclamation Day! Achievement cca 42 000 hráčů. To znamená, že tolik hráčů opustilo Vault. 


    A teď si to spočítej. I kdyby na PS4 přibylo za posledních 6 měsíců stejný počet hráčů, tedy 400 000, máš to 800 000. PC máš nějakých 100 000 kopií, Xbox One dalších 500 tisíc. To je nějakých 1,4 milionu (odhaduje se, že do konce roku 2 miliony). 


    Ví se, že F76 mělo během prvních 13 dní (kritické pro úspěch a neúspěch dané hry) pouze 29 % základnu hráčů F4. A po 13. dnech to odpovídá cca 29 000. Také se ví, že 2/3 hráč. přestali hru hrát po měsíci. To si můžeš dohledat pomocí strýčka Googla. Tak si to spočítej. K tomu si připočti katastrofální technický stav, jeden z nejhorších, co kdy Betha představila, absenci prvků, co Fallout dělaly Falloutem počínaje NPC, konče zajímavým prostředím a s naprosto mizerným END game. Takže ano, počet hráčů F76 se v současné chvíli bude počítat na tisíce. A to je na MP hru naprostá tragédie....

  • Hidden

    Neberu to doslova, ale ani tech "nekolik tisic lidi" neni relevantni. A pokud tvrdis, ze je, doloz to fakty. Je hrozne snadne hazet nejaka hausnumera ve stylu "ja si myslim, ze by to tak nejak asi mohlo byt", ale dolozit je alespon neprimo, to uz pak obvykle byva problem. ;)

  • Veskoslav

    Snad jsi to proboha nevzal doslova:) Samozřejmě že hru hraje několik tisíc lidí. Ale když F4 hrálo v dobách největší slávy na Steamu i 50 000 naráz, tak je to prostě naprostý propadák, obzvlášť když je to zaměřeno právě na MP...Ta hra by měla mít desítky tisíc hráčů, aby dávala smysl. Což rozhodně nebude mít a na PC tím tuplem, když jede přes zabugovaný Bethesda launcher;) Nic víc, nic míň. Ale jsi fakt první, co vzal "hraje to tak 30 hráčů" doslova....

  • Skeleth

    Když nevíte co by, hoďte tam BR ...

  • F76, F76... mhmmm... ne....

  • twicer

    On je celej mimo, vždycky se tu přijde vyzvracet aby pak nebyl takové h0vado i v normálním životě.

  • twicer
    "Takhle potesili stavajici hrace/fanousky a ti ostatni budou F76 bud ignorovat dale a nebo je to nahloda k jeho porizeni" Nevim co na takovém promu nedává smysl ale budiž.
  • Jack1947

    😎😉Přejde do F2p ted nebo až někdy jindy ? 😛

  • Hidden

    Ja ji neobhajuju, jen tvrzeni, ze hru hraje 30 hracu ci nejake podobne mizive cislo je zjevne dost mimo. :)

  • readyxx

    spis  nove bugy :D

  • readyxx

    jezis to jsou fakt  vejspechti :D   jo  hura ceka nas nova era hrani pc her.. budou tam NPc a dokonce ..pozor.!.budeme s nima moct mluvit .. konecne  neco neokoukaneho :D  a jako tresnicka na dortu 256x battle rojáál ..asi si kvuli tomu snad koupim  novej stroj abych  tu betu mohl rozhejbat ..no celej zhavej ....

  • Veskoslav

    Nemusíš tu hru obhajovat. Stačila, jak to dělal Milý Todík při první prezentaci...A všichni ví, jak dopadla hra samotná. A je pravdou, že vždycky se najdou masochisti, co hrají mizerné hry. Tady to nebude jiné. Jenom ji prosím nijak neobhajuj...


    A to, že F76 má nejhorší prodej, to už je také jasné. Jak jinak dávat 5 měsíců starou hry "zdarma" k náhradním gumičkám na gamepad. Nebo mít už 6 dní po spuštění 50 % slevu. To je rekord.

  • Hidden

    Chapu, Bethesde se zcela jiste vyplati delat dalsi pridavky pro 30 lidi, protoze je to naprosto genialni business model. ;)

  • tomasrippl

    Ještě že jsem do toho nešel, takhle dosr@t co je v polosr..... snad se další díl vrati zpet.

  • odpad k odpadu 

    trashes to trashes

    fluff to fluff

  • odpad k odpadu 

    trashes to trashes

    fluff to fluff

  • Veskoslav

    Shoduje? Myslíš těch 30 hráčů, co tu sračku ještě hrají?

  • MalyZeli

    Takovej bezchybnej soubojovej system si BR zaslouzi prece... Todd ví co dela.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit