Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nikdo z Evropy nebo Ameriky nebude používat čínskou blbost. Aspoň asiati odejdou ze steamu, kde si jen stěžují, že hra nemá čínské titulky. Navíc by mě zajímalo kolik z těch 19 milionů lidí se jen tak vzdá steamu a půjde jinam. Pokud neopustí steam má cenu mít další aplikaci v počítači? Když by byl jenom steam, vše by bylo lepší. Pořád jde kupovat hry v krabici a ve spoustě z nich jsou klíče na steam, ale je to často levnější.

  • Derp_1337

    Povinost migrace na nového klienta a vytvoření nového účtu pro hraní MP hry? No problem.

    Povinost nainstalovat nového klienta a vytvoření nového účtu pro hraní jednoduché SP hry? FUUUUUUCK.

  • Jack1947

    Last nail to coffin ?

  • Zajímalo by mě, nakolik je to motivováno snahou vyhnout se negativním uživatelským recenzím a reklamacím hry. Podobně, jako když Bethesda přestala zasílat recenzentům hry s předstihem a zanedlouho vyšla téměř nehratelná PC verze Dishonored 2.

  • Kovmenius
    Uvidíme, jak s kartami ještě zamíchá Tencent, když na západě konečně spustí svoje WeGame, což je ještě větší služba, jak Steam (díky tomu, že je čínská). Steam potřebuje seriózního konkurenta jak lusk. 
  • Inquisitor

    Určitě. Na nedostatek konkurence vždycky nakonec dojede zákazník. Nějaký tlak na zlepšování služeb být musí. Ale možnost volby by měla být. Měli by zákazníka přilákat, aby sám přešel na jinou platformu a ne, že mu nedají jinou možnost. Tohle lámání přes koleno mi nepřijde nejštastnější řešení.

  • Khanemis

    Na tom sice něco je, jenže nevidím, že by současný stav něčemu pomáhal. Naopak se celý trh jen tříští a zákazník na tom ostrouhává tím, že musí mít deset klientů a k tomu ideálně ještě v dohlednu i pět předplatných, aby si užil všechny své oblíbené tituly naplno (ano, trošku nadsazuji, ale ono to není tak daleko od pravdy). Naopak Steamu by prospělo právě, kdyby měl konkurenci, která nabízí to samé co on, ale v lepší kvalitě a za lpeší ceny. Ne to, že si každý jede na vlastním písečku:)

  • jindra.veliky

    driv bych souhlasil, ale dneska je uz takova doba. Tvuj pc urcite utahne vic klientu a appky na peipadnou spravu uctu taky jsou. Beztak si ve vetsine tech mp hrach na steamu nakonec stejne clovek musi udelat novej ucet.

  • Derp_1337

    Na jednu stranu jsem proti monopolu Steamu, ale zase na druhou stranu nějaké vynucování jiných klientů jenom tak bezdůvodně je špatný krok.
    Koncový uživatel by měl mít vždy možnost volby. Jestli chcou, tak ať to na jiné platformě dají třeba s nějakými bonusy (ať už dřívější dostupnost a nebo nějaký ingame předměty).

  • Ještě by to hráči na steamu refundovali, ale to taky bethesda nechce, takže na bethesda.net to samozřejmě nejde.

  • Carnage666

    Tohle bylo úplně jasný ale. Stejně jako online verze Fallout 4 (76).  Bethesda chce money z creation clubu kterej skoro nikdo nepoužíval, takže udělá online hru kde nepujdou používat mody z nexusu, protože by to byl cheating atd. takže oni prostě donutí lidi ten creation club používat. Jediný čeho se bojim je že další Elder Scrolls a ten Starfield taky nevyjde na Steamu a hodí to na svůj client... EA hry jsem bojkotoval mimo jiné kvůli Originu a UBI hry to stejný a stejně jsem hruradši koupil na Steamu.

  • Bobrkola

    Já jsem rád, že se firmy Steamu začínají bránit. Ukousnout si 30% z tržeb (ne zisků, ale tržeb) je šílená pálka... Dříve v té 30% provizi byla zajištěna exkluzivita (na Steam se dostávalo pár her měsíčně) + propagace. Propagace na Steamu je nyní jen taková, že dají hru na titulní stránku + poskytnou servery.

    Ano Steam je pohodlný. Ano pomohl částečně v boji proti pirátství (pamatuju si, kdy téměř nešlo hrát originální hry od Ubi). 


    Ale sem zásadně proti monopolům. Dokud je konkurence (jako, že ji Steam potřebuje jako sůl), je snaha obou stran na zlepšení. Nedávno byl intel král v procesorech, ale usnul na vavřínech a voala AMD je teď na špici. To samé platí u invidia a Ati. A nejlepší příklad je Zbozi vs. Heureka... nejdříve to pro(s)ralo Zboží a pak zase Heureka. 

  • Inquisitor

    Určitě na tom bude tratit víc Bethesda než Steam.

  • Chidlink

    Na každou hru, abych měl jednoho klienta. To víž že jo 😂.  Ať jdou tam kde slunce nesvítí. 

  • RaketovyZid

    Protože Bethesda chce schramstnout všechny penízky z mikrotransankcí. Proč by se měli dělit se Steamem, kde by ještě museli dodržovat nějaký nastavený pravidla? A taky by se na stránce hry mohly objevit nějaké negativní recenze, a to by přece nechtěli. 😀

  • Jenže. LoL ani na steamu snad nemůže vyjít, když je tam dota. Fortnite jede na unrealu, který má vlastní aplikaci už dlouho a Blizzard myslím nikdy neměl hry na steamu. Oproti tomu je tady Bethesda, která má na steamu snad všechny hry. Proč bych najednou měl ostatní jejich hry kupovat jinde?

  • Khanemis

    Vůbec se mi ten trend přesunu Bethesdy na jejich vlastní platformu nelíbí. Už jen pro to, že spousta lidí má ráda možnosti, které nabízí Steamovský Workshop. Hráči by měli mít větší volbu, ne naopak. Klidně může být hra na Steamu i na jejich vlastní platformě (kde může mít nějaké zvýhodnění pro motivaci nákupu), ale izolovat to takhle z čistě finančních záležitostí není vůči zákazníkům fér.

  • Inquisitor

    A do půl roku je to na Steamu :).

  • michaliuz18

    hej steam skrachuje:DDD skrachuju mozno tak uplay a origin ale steam nikdy neskrachuje. 

    Navyse nevidim problem v tom ze to nebude na steame, vela dalsich hier nema steam a kraluju si vo velkom. (lolko, fortnite, overwatch) 

  • Lukyz

    Já bych řekl, že tenhle match projede spíš Bethesda 🔔

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit