Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheGGG

    souls je prostě fenomén o tom žádná... už jen těch memů co podle toho vzniklo.

    Teď už jen v klidu nabrat sílu na Elden Ring, snad to bude zase pecka, ale FS věřím, že mají určitou úroveň kvality jako naughty dogs nebo R* a propadák neudělaj

  • kto si prebehol celý článok, aby našiel zničený život?

    priznajte sa, labužníci

  • twicer

    Doporučuji si srovnat data kdy vyšel demon soul a kdy první monster hunter, výsledek vás možná překvapí když už ho teda označujete za soulsovku. :)

  • Vogon

    Žádná zmínka o EpicNameBro, kterého lze považovat za zakladatele Souls video komunity, autor takových objevů, jako co se stane, když skombinujete 50 dřevěných šípů a ocas draka sedícího na mostě. A nejen toho. Také bych ho označil za jedno s prvních (spolu s Queelag) lidí, co dělali videa o lore a narozdíl od současných "lore tvůrců" si své objevy tehdy ještě opírali o důkazy a navíc neplagiarizovali jiné tvůrce. ENB byl tak dobrý, že si ho Fromsoft najal, aby pracoval na knižních návodech pro DS2 a BB. Jenže to bývaly doby rané Souls komunity, v dnešní době už to je komunita na úrovni Fortnite nebo lolka, děkovat za to mužem lidem v článku.

    Jsem pohoršen.

  • iSpirit

    "Push Square jej dokonce označil za hru desetiletí a zakladatele nového žánru s pracovním názvem soulslike."


    není to samozřejmě jediný web.

    https://www.forbes.com/sites/erikkain/2020/12/31/the-best---and-most-important---video-games-of-the-decade-20102019/#78d7adf47c84


    Dark Souls s Nier:Automatou považuji za nejdůležitější hry celé dekády. 

    • Veskoslav

      A co že to Nier přinesl tak převratného, že je to tak důležitá hra dekády?

      • iSpirit

        PS. Neber to nějak špatně, ale nemyslím, že jsi zrovna člověk, který by byl schopen docenit kvality Automaty. Jsi hráč středního, západního proudu. Nemá cenu tě o něčem přesvědčovat. Ty hraješ tyhle hry hodinku na Youtube a pak to hejtíš, jak si se sám tady přiznal. Takže asi to bylo od tebe zbytečný dotaz. Měj se dobře.

        • Veskoslav

          Takže jenom hloupá výmluva. Mimochodem japonské hry hraji něco málo přes 20 let, to jenom tak na okraj. Ale co taky čekat od zaslepeného fanouška DS. 

          • iSpirit

            ty hraješ prd japonského. Ty máš jen velkou hubu, to tady všichni ví. Dole jsem ti postnul v čem je pro mě hra unikátní. Ono se pane Veselý stačí podívat na váš Steam, jak hrajete ty japonský hry. Už toho nech.

            • Veskoslav

              Anonymní šašek, co zná moje příjmení. Gratuluji:) Já jsem se ptal, čím je Nier tak vyjímečná hra dekády, na což jsi reagoval jak jsi reagoval. Stydno ti být nemusí, protože šašula jako ty je všem ukradený. Fanatický DS fanoušek, co dělá jenom ostudu všem, co ten žánr mají rádi. Nic víc, nic míň. A netvrdil? Jako že v současné době nevychází Mario či Pokémoni? Nebo že to jsou dětinské hry a jenom ty tvoje dospělácké soulovky jsou pro ty velké a silné chlapáky? Nenech se vysmát, šašku. Nedělej ostudu. Zase.

            • Veskoslav

              Víš ty Sasku, že mezi japonské hry patří třeba Mario, Pokemoni atd.? Ale na to jsi příliš omezený, aby ti to došlo. 

              • iSpirit

                Reakce na příspěvek:

                Pane Veselý, takže vy hraje pokémony. Vidíte, ty já nehraji, je pravda, že jako dítě jsem to hrál na konzolích, ale kdybych zůstal u těchto her, rozhodně bych netvrdil, že hraji 20 let japonské hry. Máte dost bujnou fantazii. Jinak nechápu vaše 20.letité argumentační fauly na moji poznámku, že hry hrajete na youtube. DS jste hrál tři hodinky na Youtube, Sekiro 40 minut. Automatu jste zase nehrál, ale musel jste jako největší kašpar přispěchat do diskuze. Není vám trapno za sebe? Mně je trapno z vás, nechtěl bych být ve vaši kůži pane Veselý. No, ukončil bych to. Vy jste samozvaný expert z Youtube, který tady kádruje hry. Jste mi naprosto směšný. Musím se vám vysmát pane Veselý. 

      • iSpirit

        psal jsem to dole.

        Můžeš si přečíst i jiné názory:

        https://www.hardcoregamer.com/2020/01/10/hardcore-gamers-best-games-of-the-decade-2010-2019/364857/

        https://www.slantmagazine.com/features/the-100-best-video-games-of-the-2010s/10/


    • Souls jo. Ta byla docela zásadní.

      Nier byl fajn, ale nic převratného se tam nekonalo, ne?

      Ale označení her jako Soulslike mi přijde stejně dost zbytečné. Protože ono to defakto nic moc neznamená. Někdo si pod tím představí obtížnost. Někomu stačí když se tam respawnují nepřátelé a je tam obdoba estus flask a je schopen ti Fallen Order označit za Soulslike hru.

      • iSpirit

        ta hra je hluboká jako dobrá studna. Navíc obsahuje i dost podobný styl zkratek a map jako Souls právě.  Nebál bych se označit Nier za nejlepší příběhovou hru této generace s nejlepším OST. Samozřejmě výborně funguje ta hra i v mixování žánrů. Dle mého ta hra dělá skoro vše perfektně. Navíc přídává užásný visual art. Jen škoda slabší grafické stránky, umělecká je ale úžasná.

        http://www.digitallydownloaded.net/2018/02/nier-automata-really-is-greatest-game.html


        Řeknu ti to takhle. Ta hra je strašně osobní, myslím si, že ti názor na tu hru nezměním. Nemyslím si, že by šlo přesně popsat, proč je ta hra jedna z nejlepších vůbec. Yoko Taro je opravdu velice inteligentní člověk a ta hra obsahuje tolik přesahu, že to z ní dělá hru, která možná za pár let bude v učebnicích.

        • misk

          ja som hrala Automatu a aj prvý Nier a je to hra fakt so zaujimavým pribehom a zrejme najlepším soudntrackom vôbec.. ale hratelnosťou to určite nie hra dekády. Dokonca by som povedala že na pomery Platinum games je to slabšia hra než  iné ich hry ako Bayonetta alebo astral chain

          • iSpirit

            nejlepší gameplay má samozřejmě MGR:R v rámci hack and slash od Platinum. Nejtěžší obtížnost je alespoň peklíčko. Automata má přesně ten gameplay, který do hry pasuje a je mnohem variabilnější oproti jejich ostatní tvorbě. Navíc to není jenom hack and slash, mixuje to spoustu žánru a mixuje to velice kvalitně.

            A jak prvý Nier tak druhý Nier je hra Tara, Platinum dodali jen gameplay pro druhý díl, což byl výborná tah, protože prvý Nier má ten gameplay neskutečně místy nudný a repetitivní, což je škoda, jelikož jinak hra je to dobrá. Popravdě já Automatu nepřiřazuji k Platinum. Oni jsou místři akce, ta nadstavba jim dost často ale chybí.

    • Maxianimal

      S Dark Souls souhlas, hlavně tedy první díl, dvojka ani trojka stín jedničky nepřekonala. Ale Nier? Byl jsem na to asi moc nahajpovaný, ale po dvanácti hodinách hraní uninstall. Nudný svět, hratelnost jak z 15 let staré hry, grafika - ač nejméně důležitý aspekt - také jako z minulé generace. U téhle s většinou zkrátka nedokážu souhlasit.
      A pokud by tě zarazilo, proč jsem to hrál dvanáct hodin, když mě to nebavilo - chtěl jsem tomu dát šanci, protože ze všechn stran se valilo, jak je to skvělé.

  • JohnyTheZik

    > Avšak poté, co se rozhodl proběhnout celou trilogií Dark Souls bez zranění, jen aby byl zasažen posledním bossem poslední hry, se nervově zhroutil a odešel ze scény

    Neni to cela trilogie, ale all content run v DS2. V god runech je mistrem the happy hob (kterej si tu asi taky zaslouzil zminku :D). Jinak pekny shrnuti.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit