Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jan.pospisil.35
    to je furt piráti sem piráti tam. a co vám říká třeba přísloví nekupuj zajíce v pitpli. já mám doma přez 200 krabicovejch her a každou znich sem hrál dřív než sem si je koupil bud legalně jako demo nebo nelegálně stažený ale věděl sem co kupuju. spoustu kravin sem hrál a ani nedohrál když si představim že bych za některý hry dal plnou cenu a po hodině hraní by mě nebavyla tak bych byl asi hodně naštvanej. pokud nebudete spokojený s jaguarem prostě ho vrátíte a koupíte si třeba astona ale u her tohle moc nefunguje a kde to funguje jako třeba applestore, google play kde mužete hru do nějaky doby odinstalovat a oni vám vrátí peníze se to snaží přiškrtit. v podstatě jediná možnost jak si v jakimkoli odvětví zajistit dobrý přijmy je nabízet kvalitní produk a vycházet platícím zákazníkům vstříc
  • Karel Drda je silne nesympatickej a pusobi jako buran ..
  • Super díl!! Když se večer přítelkyně vrátila z práce a slyšela zkomolené perly názvů her z úst vašich hostů, neudržela se a smála se se mnou *1* JEN TAK DÁL!!
  • Drdvol...
  • Už jsemto tady psal několikrát já si hru kupuju z důvodu, že jsem línej jak parse *1* *1*. Pro mě je snažší si vybrat hru 4x kliknout na steamu jít se najíst mezi tím se mi hra stáhne zapnu a hraju. Neřeším patche,cracky,nebo nefunkční linky... nedejbože kredit na rapidu a podobné.
    Jak říkal Rohlík hry si kupuju od doby co jsem začal pracovat byť jsem se kolikrát spálil měl jsem to 100chtutí vrátit (když jsem si koupil krabicovku). Nicméně aspoň splácím co jsem si nakradl. *1* Pak jsou další typy lidí jako můj kámoš si stáhnul DeusEX dohrál hru ale byl z ní tolik nadšenej tak mu bylo blbé hru nekoupit a hru po dohrání si v akci na stemu zakoupil toto ale dělá teď spusta lidí co pozoruji... Takže s tím pirátstvím her bych to tak černě neviděl hůře jsou na tom tedy filmy ale to už je jiná písnička.
    • MrSanta
      Tohle jsem nedávno řešil s kámošem. Stáhnul si warez a půl dne se to snažil rozběhat. Jsem mu řekl, proč si to nekupíš na Steamu? Hra se tam dřív nebo později (do roka snad každá) dostane do akce a dá se pořídit za 10 €, stáhne se bleskem a cracky a podobný věci se neřeší. Jeho odpověď - proč bych to kupoval, když si to můžu stáhnout. A to je mu přes třicet, vydělává si slušně a těch pár stovek za hru ho nevytrhne. To je podlě mě hlavní problém warezu - je to celkem snadná cesta k hře zdarma a spousta lidí si řekne proč to platit, když to jde i bez peněz. A hru nekoupí, i když peníze mají. O ty slavné "chudé" studenty asi až tak moc vydvatelům nejde.
      • Jediný důvod warezu je ten, že se to prostě netrestá. Kdyby bylo tak snadné ukrást jídlo v obchodě, tak to spousta lidí bude dělat taky.
        • jo to by byl raj na zemi kdyby slo jidlo zkopirovat zadne hladoveni nikde to by bylo fajn
    • smejki
      filmy maj kina a tam vydělávaj předně. kino neukradneš.
      • Kino rip ? (i když nechápu kterej imbecil si to může stáhnou a ještě se na to dívat)
  • Drda a Volejník, to je fakt dvojka, mohli by mít vlastní talkshow
    • Keyz
      Chtěl bych vidět ten název show *14*
      • Mortuus
        "Ulevte si, prosím"
  • Malleth
    Jako ty Drdolský názvy her mě fakt rozsekávaj. Nejdřív Chalan Wake, Dismembered a Sock Smith a teď Last of Ass a Evil Wi-fi. Jen tak dál....
    • granis
      Chalana Wakea vymyslel Olejník
      • Malleth
        Proto píšu "Drdolský" a ne Drdovský *3*
  • Tak studenti peníze asi mají, protože u nás na škole (střední) má kde kdo notebook, tablet nebo smartphone, peníze radši dají do chlastu to jim dělá lépe
    • Určitě.Studenta nepoznáš podle novin,ale podle nabušenýho PC s kradenejma hrama *1* Takové české zmrdství. *1*
  • Robotron3
    Ještě k stokrát omílanému pirátství. Chápu obě dvě strany. Mám podobnou zkušenost jako Jindra Rohlík, začínal jsem samozřejmě na pirátských verzích, protože nic jiného neexistovalo. Když jsem chvilku psal recenze, tak mi přišlo uplně normální, že se píší z warez verzí. Vztahy s distributory nebyly a hry byly drahé, že samotná hra stála víc, než odměna z napsané recenze. Od dob, kdy se ale situace zlepšila, se snažím mít vše legální.
    Na druhou stranu ale se dnes setkávám s lidmi, kteří mají ty iPhony, dokonce Macbook za 50 tisíc a když přijde řeč na stáhnutí si nějakého programu, nebo hry, říkám, ale to je moc drahé, radši si koupim něco levnějšího, nebo zkusim opensource alternativu. A on se na mě podívá a řekne: "Proč? Vždyť si to můžeš stáhnout zadarmo? To nechápu?" A vysvětlujte najednou, že děláte něco z vlastní vůle, protože je to správné. Najednou si v tu malou chvíli můžete připadat jako blbec. Nevim, jak tohle změnit, ale dokud tu bude to povědomí, že stáhnout si nelegální soft, nebo hry je v pořádku a nic se nemůže stát, tak se asi nic nezmění. A to je i u těch mini her za dvacet korun. Oni z nějakého mně nepochopitelného důvodu si to radši stáhnou nelegálně, než by za to zaplatili i tak směšnou částku a měli by to pohodlnější. Takže obě dvě strany chápu, ale co s tim? Nemám ponětí...
    • je to jen o cene kdo dnes kopiruje DVD kdyz je koupi v kazde trafice za dvacku?? NIKDO nebo leda ten co z originalu odstrani obtezujici reklamy a upozorneni a vypali si jen samotny film... Jako znal jsem plno lidi co meli doma hromady palenych filmu a dnes maji hromady disku za dvacku vyplaovat se nikomu nevyplati/nechce. A zrovnatak lidi co driv kazdou hru stahly maj dnes plno originalek jasneze tech za tisicovku moc ne to si koupi jen jejich srdcovky, ale maj hromadu veci ze stemu a ani je nemaj CAS hrat! Samozrejmne existujou i taci co si to nekoupi ani za 1€, ale ty zas delaji hre reklamu proc si nejakou hru lidi koupi? nejvic jen diky tomu ze jim o ni rek/ukazal kamos proste berte warez jako nezadanou reklamu zdarma a bude se vam zit lip, cenu nastavte tak aby to bylo vyhodnejsi nez nekde pokoutne stahovat cracky a podporu pro zakazniky udelejte neodolatelnou a je to!!!
  • Mam vas rad, ale kdyz se bavite o pritastvi tak bych hazel rajcata.
    Kdyby sel ten jaguar skopirovat, tak se vsad ze by si to udelal milej pane.
    Ten student, ma nekolik let starej pocitac, nema ani ajfouna, ani tableta, ani makbuka. Supr prodazenou hru za tisicpetset, nebo dneska 50 euro bezne, maximalne tak na vanoce, a to ta hra zatom musi set sakra stat, teda moho let multiplayer zaruceno. V bezne rodine s beznym platem, tak uz vidim jak si kupujes kazdou hru kterou si chces zahrat, a svoje vydelane penize nekde na brigade, rozhodne nedas na takovou kravinu.
    Skutecna velikost piratstvi bude nekde kolem 99.9%, ne jak udava ten graf te hry, ale i presto se game prumysl stal v objemu penez vetsi nez filmovej. Jak je to mozne ?
    Nebo jak je mozne ze komercne jeden z nejuspesnejsich filmu (mozna upne nej), je zaroven i ten nejstahovanejsi (Avatar)? Jak je to sakra mozne?
    Hry je zbozi hlavne orientovano na mladou nevydelecnou generaci, ktera svuj stalej prijem proste nema, a teda nema jak financovat nakoup kazne hry ktera se za rok urodi. Tak to proste je. Nejake procento lidi ma uz vek vetsi, dost penez a s koupou problem nemaj, ale vestina obecenstva ten problem ma. Jednu hru v pohode, dve, taky,... pet ? No bych rad videl nekoho kto ve veku kolem 18 let ma 5x1500 korun za rok na hry. Je otazka jesli se tak moc dobrejch her za rok vubec vznikne dneska ale to je jine tema. Male indie zalezitosti za par euro ted vynechejme, mam na mysli jen klasicke AAA.
    Piratstvi, je naprosto bezna soucast jakehokoli zarizeni priojeneho do site, i offline. Ta demonizace je naprosto nechutna. Se vsadim ze ste nekomu pujcil knizku, nebo ste cetli nejakou pujcenou. HA ZM*DE PIRATE, at ti ruka upadne, co si to DOVOLUJES, kolik tisic mesicne das na pohon sveho auta, a tu knizku si uz koupit nemuzes? Co si to dovolujes ji pujcovat. Pirate jedna piratska, fuj. Nebo si nekde u kamarada koukal na televzi, a on mel kanaly ktere ty nemas, a koukal si nato, no ty vole priat jeden, co si to dovolujes koukat na kanal kterej si neplatis. Nebo se vsadim ze si nekdy cetl noviny ktere si si nekoupil, sakra jak se muzes rano podivat do zrcadla ?
    To ze si nebude nekto moct hru stahnout neznamena ze si ji automaticky koupi, proste ji nebude hrat, koukne si pak mozna komplet walktrough video a hotovo.
    Cela ta "afera" te hry, je jen marketingova kampan, nic vic nic min. A celkem dobra, pac o tom pise kazde medum o hrach. Jinak btw, slova ktere pouzivate v podcastu by mela byt povolena v diskuzi. Pusobi to dost pokrytecky. Doufam ze v budoucnu sa na temu priatstvy vy*erete, protze resit to, je jako se bavit o tom proc potrebujeme k zivotu kyslik a ne metan.
    Nejvic me bavi, jak tenhle ten pan strasne dehonestuje a nenavidi vychod a celou tu "kulturu" na vychod, nebo vsecko co nepochazi z nemecka, a nejak mu nedochazi, ze on sam pochazi z toho vychodu kterej tak strasne nenavidi, a on sam je ta nejvetsi reprezentace toho nejvetsiho sedlaka z vychodu.
    • kubi-wan
      Ty bys měl dostat pupendo za ty tvoje kecy napsaný tou svou parodií na češtinu!
    • Robotron3
      Pleteš se v tom, že považuješ za jakési svaté právo, že člověk bez peněz si může zahrát všechny nové hry, i když na to nemá. Kdo na to nemá, má dnes spoustu možností, jak si pořídit legálně hry a nekrást. Nemusí hned hrát všechny novinky, ale může si kupovat starší hry ve slevách, které se pohybují v rámci 200kč třeba. A často je to i lepší, protože takové hry jsou už odladěné s nejnovějšími updaty.

      ps: A že napíšeš, že hry jsou cílené na lidi, kteří nemají peníze, to je megablábol, který nechápu, jak může myslící člověk vůbec napsat? Zamysli se nad tím a jistě hned pochopíš proč... *3*
    • "tak uz vidim jak si kupujes kazdou hru kterou si chces zahrat" dál jsem se nedostal. chci si ji zahrát, tak prostě chci! indickej argument, kde se hromadně znásilňuje. chci, tak chci! *1*
    • risa2000
      Pominu-li, proč si někdo, kdo se sám neživí, dělá nárok na to, aby měl pět nových her ročně, tak bych rád upozornil, že se dají koupit často dost kvalitní a dost levné hry v různých slevách. Např. na Steamu různé packy, weekend deal, midweek madness, atd.
      Na GOGu jsou v podstatě jenom levné hry.
    • janchor
      Mícháš toho hrozně moc dohromady a často dost pofidérně (např. "většina obecenstva" není nevýdělečná mládež, průměrnýmu hráči je dneska dost přes třicet).

      Na každej pád si myslím, že nejde o žádnou démonizaci, jen protipól tý drzý formě stahování, kdy si dotyčnej automaticky něco nárokuje, když přitom nemá nárok absolutně na nic. A případ s Game Dev Tycoon holt tohle chucpe nasvítil v extra vtipný / smutný rovině.
      • Prumernemu hraci her, takovych ktere recenzujete tady na games.cz opravdu neni pres tricet let. To je neskutecna hloupost a kazdy, kdo nezije v bubline to musi videt.
    • Nechapu argument typu hry jsou drahy, nenam na ne, tak je ukradnu. Kdybys nekdy podnikal a nekdo ti kradl zbozi, protoze mu prijde drahy asi bys mluvil jinak. Piratstvi je bezna soucast, protoze si lidi stale myslej, ze pokud je neco na netu, automaticky si to muzu zadarmo stahnout. navic mi neni jasne, proc by si mel nekdo kupovat kazdou hru, ktera vyjde a jak ten fakt, ze na vsechny hry, ktere vyjdou nema ho nejak ospravednluje si je krast.
      • Hry uz nejsou drahy. Neni to jak pred lety, ze vysla nova pecka a pul roku po tom stala porad 1500 Kc. Dneska k prvni slusne sleve dojde obvykle do mesice, staci sledovat Steam. A kdyz budes trplivej, tak podle me cca do pul roku tu hru koupis za polovic nebo min. Staci sledovat slevove akce.

        Nemluve o tom, ze nikdy tu nebylo tolik dobrych free to play her jako dosud. Clovek uz davno muze hrat zadarmo a nemusi u toho piratit. Ne fakt to u her nechapu..., ale jak tusim zaznelo v podcastu. I kdyby hra stala 1 dolar, tak se najdou lidi co ji ukradnou. Viz aplikace na smartphonech atd. Fakt mi to hlava nebre.

        Jeste chapu, kdyz nekdo zpirati treba TV serial, kterej legalne zkounout nemuze (leda by se odstehoval do USA). Ale i to se snad casem zmeni.
    • Teda meleš pěkný blbosti, ale souhlasím s jednou věcí a sice - necenzurování vůlgárních slov v internetových diskuzích. Je to vážně trochu zaostalé zakazovat slova jako prd*l nebo deb*l, přece jenom lidi z redakce jsou zde přítomni v podstatě 24 hodin denně a pravidelně mažou i příspěvky bez vulgárních slov, takže zde obecně vidím nějakou kontrolu příspěvků. Sprostě mluví vysoce postavení manažeři stejně jako uklízečky a dokonce i televize opouští tu původně pevnou "od 22 hodin" hranici. Hlavní je, že jsme všichni lidi, a jak jsem říkal - ta kontrola příspěvků zde existuje, takže pokud se objeví nějaký psychicky vyšinutý jedinec který bude bezdůvodně nadávat na celé kolo, je v pořádku, že mu smažou příspěvek, ale naopak, pokud chce inteligentní člověk sdělit, že podle něho daná věc stojí za h-o-v-n-o, měl by mít právo na toto vyjádření, protože trefnější slovo se občas vážně nenajde, a to píšu jako student literatury a obdivovatel Jungmanna. Pozn. pro redakci: dokonce i ve vedení Tiscali pracují lidi ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit