Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mě tedy hlavně přijde, že vytvořit kopii člověka je mnohem ale mnohem snadnější než onoho robosaura. Nevím přesně jak se řeší animace, riggování a jak to jde dohromady s převáděním mimiky v reálném čase. Ale je to prostě skenování, začištění a retopo v zbrush nějaké kosti a rigging atp. Simulace a tvorba oblečení díky nástrojům jako marvelous designer je také dnes mnohem snazší.
    A zatím co u bipedů není dnes již moc nutné řešit animaci tak u quadrupedu se to "asi" řeší stále ručně (jasně, již jsem viděl koně v mocap oblečku ale tohle bude jiný případ.)
    Zkrátka není to žádná technologická oManie ale prosté sledování a používání současných technologii. Prostě máme nástroje, které rapidně zkracují čas vývoje a navíc to skvěle vypadá, tak proč je nepoužívat.
    • facialky jsou docela pracny. Zvlast u lidi. Dinosaury navic moc neznas, takze je nemuzes tolik srovnavat jako lidi na ktery cucis celej den. Nacapturovany animace musis stejne dodelat rucne a clovek ma silene moc neverbalnich projevu, kdezto zver ne.
    • jeanczarny
      Na druhou stranu, když neni animace člověka nebo mimika dobře zvládnutá, okamžitě to (i podvědomě) poznáš, protože to můžeš porovnat s realitou. Zato robosaura můžeš animovat poměrně jakkoliv.
      • Chtel jsem jen rict ze ti proste odpada tvorba konceptu a docela dost prace na modelu a premysleni jestli ti nejaky vystupek pri animaci nekoliduje. Team bondi skenovali obliceje v la noire jiz v pred rokem 2011(ani dnes to neni tak rozsirene jak by clovek cekal) Robosaura nemuzes animovat jakkoliv i mu musis verit ze to je tvor co neco vazi atp. a musis se ridit referencemi co najdes v prirode. Dukazem ze to nemuzes udelat jakkoliv je jen obycejna animace mice na ktere zacina dost animatoru.
        • ksichty sice naskenujes, ale stejne musis udelat retopologii, maping a pod.
          • zatom co lowpoly a uvw na robosaurovi se udela samo...
            • Neudela. Ale prace to je priblizne stejna. Tim ti to nechci vyvracet. Ale ten cas, ktery si usetris skenem, je docela mala kapka v mori.
  • Je jedno, komu se Final Fantasy 15 libi nebo ne. Jde proste o monstr AAA hru s mnohamilionovymi prodeji a zrecenzovat by se zde mela. Jak mam ale games.cz povazovat za seriozni herni web, kdyz se zde recenzuje prakticky kazda hra obsahujici ctverecky s nozickami, ale o FF15 po par tydnech ani zminka? Jak muzou pry nejvetsi a nejvyznamejsi ceske herni stranky takovou hru opomenout?
    • Nechápu, proč to lidi tak tankuje. Na webu je tuna recenzí na větších a uznávanějších webech, ale oni jí musí mít i tady. Bude se vám pak líp spát? Nechcete už dopředu zaručeně objektivně doporučit, kolik by to mělo dostat? *15*
      • Cim vic recenzi, tim objektivnejsi pohled pro vahajiciho kupujiciho. A sorry, ale od webu, kde se s gustem recenzuji pixelovate prumerotiny, bych cekal rychlejsi reakci na takovy hit. Nechat si v tomhle pripade takhle ujet vlak neni dobra znamka pro zdejsi redaktory. Nemam nic proti retro hrani, ale ceho je moc, toho je prilis. Uz je skoro rok 2017.
        • Ano, je rok 2017 a tenhle osmičkový hit vypadá jak několik let stará hra...
        • ffxiii taky melo hype dlouhej jako vlak a jak to dopadlo, takze o jakych hitech tu mluvime? lehce nadprumerny rpg s astronomickym rozpoctem
          • Ktere k dnesnimu dni prodalo 12 000 000 kusu..asi tak
            • Tak stačí se podívat na fanatika flashe. Ten by i téhle průměrné hře s průměrnou grafikou dal 10/10. Pak se nediv, že to pořád kupujou - prostě slepé nekritické fanboyství. Díky takovým hry degenerujou...
            • kdyz tam maj dve rpg za generaci, tak to uz by musel bejt naprostej vybuch, aby se neprodavaly

navic zname tyhle fandy serii jako ff, to je neco jak u maria, i kdyby nekdo udelal auticka s nazvem ff, tak by se to prodavalo
            • A opět ta nesmyslná logika prodeje = kvalita... *7*
  • FFXV MÍNUSY je potřeba vidět anime aby člověk věděl aspoň něco o společnících a vstahu k Noctisovi, ze hry se o nich moc nedozvíte. Je třeba vidět Kingsglaive (řekl bych povedený film) abyste věděli co přesně se stalo mezi kapitolou 1 a 2 ve hře. Příběh hry docela o ničem, závěr ušel. AI nic moc, parta se mi dost často válí na zemi, potřebují vylepšit spoustu skillů aby byli použitelní aspoň trochu. Ty schopnosti co jim můžete v boji přikázat použít se hodí. Side questy jsou jako s mmorpg, dones fazole, hlídaje parta bubáků, dones náklad z dodávky, hlídá to jiná banda bubáků. Dungeony ujdou, ale end game dungeony, které můžete odemknou po dohrání jsou nad sebou naházené spousta pater s generickými bubáky, za mně zklamání a nuda. Není lěčivá magie, musí se pořád pít lektvárky, které můžete použít i když už máte celou partu dole, takže není to moc velká výzva. Summoni docela taky zklamání, ale mají pěkné animačky když už je přivoláte. Objevilo se mi i pár dost nepříjemných bugů - kompletně mi zmizely všichni nepřátelé z volného prostředí, občas sem měl neviditelné členy party, při prohlížení fotek co dělá Prompto to hodilo Data corrupted.
    PLUSY pěkný svět, akční soubojový systém (i když mi to víc přišlo jako nějaká akční záležitost než RPG), chocobo je fajn.
    Celkem hra nebyla špatná a bavila mě, má potenciál který můžou rozvinout v dalším díle, ale nedostatků má dost a nikde je moc nezmiňujou (v recenzích). Zatím mám nahráno 82 hodin, chce někdo něco rozvinout?
    • Femto
      "Je třeba vidět Kingsglaive (řekl bych povedený film) "

Ten film je nehorázná sraačka. Hra je naopak povedená. Řekl bych 8,5 - 9/10 to klidně ustojí. Až to popatchují, dají tam ty příběhová DLC, tak bych řekl, že to bude devítková hra jako řemen.
      • No na film o hře se jim povedl. Samozřejmě jestli to chceš srovnávat s neherními filmy tak to je něco jiné, tam už záleží jaké filmy se komu líbí.
        • hoši bacha na to jestli se vam líbí japonske hry (decka v bikinách). v evrope se tomu ríka pedofilie a je to trestné *7*
          • Fordzy
            Už jsem ani nedoufal, že dorazí i neohrožený ochránce dětí a ničitel kvalitních diskuzí v jedné osobě alias blázniví Bob.
        • Femto
          já bych to mohl srovnat třeba s CGI Captain Harlock a ten z toho vychází lépe, i když to není taky žádné terno. A když to srovnám s Top anime filmovou tvorbou(Perfect Blue, Milenium Actress, Paprika, Memories, Innocence, Jin- Rou atd), tak to je prostě odpad. Mě to vůbec nebavilo a to jsem nečekal vůbec nic od toho filmu a taky jsem tak k tomu přistupoval, samozřejmě je blbost to srovnávat s Paprikou, jak dávám nahoře do příkladu, tohle je pro konzum ale i tak je to slabé. Ale to je jen subjektivní pohled, např. na https://myanimelist.net/anime/33082/Kingsglaive__Final_Fantasy_XV?q=kings to má pozitivní recenze většinou, takže se možná mýlím já *3*
    • kolik dilu FF jsi hral pred timto, jestli se muzu zeptat?
      • No, co můžu v klidu přiznat (dohrál nebo aspoň podstatnou část) FF7 crysis core, FF8, FF13, FF14. ty "středověké" mne moc nebraly
        • Femto
          desítka a dvanáctka jsou jedny z nejlepších dílu ne-li vůbec nejlepší.
          • Zajímavé. Většinu JRPG fanů co znám uznává nejvíc FF7...
          • ja mam FF rad vsechny, paradoxne, na rozdil od obecneho nazoru mam hodne rad FF 13, ale kdybych mel vypotit nejaky muj FF TOP..tak asi 12,7 a 10...nejmin rad mam devitku..ocasnik zidane mi nejak nesednul :)
            • 13 nebyla špatná jen ty jejich dialogy o hledání naděje a podobně nebyly zrovna nejlepší. Ale na 13-2 a 13-3 jsem už moc chuť neměl i když byly snad obě lepší.
          • 10 to věřím, na to sem slyšel samou chválu, ale o 12 spíš opak. Já teď hlavně čekám co vypadne z té předělávky 7.
            • Femto
              Mám rád oba díly. Nejvíce mám stejně rád Vagrant Story *2* *14*
    • ja videl pár minut na YT a i to jsem se musel spíš nutit, ale zase dívat se na ty deti a divný gamedizajn byla sranda
      • Děti? Asi myslíš co to hráli, protože nejmladší ve hře Noctis a Promto by měli mít 20.
        • ale vypadají jak deti
          • Nevim, já ve 20 taky musel občas v hospodě ukazovat občanku.
            • bikiny jako armor? to už bude nejaka uchylka. jinak nejde o to že by nemohl mít hrdina 20 nebo 10, ale když dvacetilety vypadá jak petileta holčička je neco špatne
            • Jo, přesně takové narážky na věk mi vždy připomenou jak mi jeden borec řekl, že je nereálné když mají MÁGOVÉ ve ff14 na sobě bikiny jako armor. Ono má totiž velký význam ve fantasy světě řešit jestli je hrdina už dost starý na to aby mohl zachránit svět nebo jestli s tím má pár let ještě počkat.
            • tyhle pitominy ohledne veku v jrpg jsem prestal resit zhruba v dobe kdy me bylo 30, pred 18ti lety..nejak mi to zaclo byt jedno, asi to je tim ze jsem skutecne zacnul starnout, tezko rict. Spis mi vadi detinska grafika, ale jelikoz jsem schopen hrat hry jako megadimension neptunia, asi mi to zas tolik nevadi. :)
    • Takže tak 7/10, s přivřenejma očima max 8, to by tak sedělo *7*
      • To by sedělo, pokud budeš kritický dost, tak i 6 jde.
        • Ona to není špatná hra, řekl bych. že je dost zábavná, jen bys měl k tomu přistupovat opatrně a ne podlehnout hypu.
        • To je subjektivni, ja bych dal zatim s klidem 9/10. Po 70 hodinach jsem v osme kapitole a prijde mi to super, ale hodne holt dela to ze FF pro me byla vzdycky dulezita a zasadni hra, nepristupuju k tomu jako ze jdu hrat neco jako zaklinac a ocekavam ze to bude lepsi. Nevim, zadne bugy jsem ve hre nemel, jediny co me trochu rozciluje je sptanej frame pacing co ma PS4 verze, to by chtelo opravit.
          • *Reakce na úpravu* to že mi zmizeli nepřátelé, se stalo po souboji, asi hra nějak vyhodnotila, že jsem v boji a tak mi nechtěla naspawnovat nic dalšího, jediné co mi pomohlo je odcestovat pomocí Umbry. Neviditelnými se stali pravděpodobně po tom, co byli hadím typem nepřítele proměněni v žábi a při tom zabiti, nestane se to vždy, stačí použít camp nebo něco takového, jinak za tebou budou běhat neviditelní a to s fotkama se mi stalo jednou, ale smázlo mi to save, doporučuju ukládat často a na více pozic, ne jen se spoléhat na autosave.
          • To bych řekl, že novým hráčům by se to mohlo líbit víc než veteránům, hlavně jsem čekal, že ti bude vadit osekání magie, summonů a nezajímavé npc.
            Malá parta je fajn, odpadá problém s nevylevlenýmy záložnímy charaktery, akční souboj je dobrý, obzvláště warpování za mečem, navíc s využitím odrážení útoků.
            • No nevím, co se Cindy mělo být za provokaci, když ta je úmyslně dělaná jen aby zabrala na pohled, ale o její minulosti se aspoň něco dozvíš. O svých parťácích se dozvíš dá se říct jen z anime, jak vypadal malý Promto, o významu Gladiova povolání, jak ste se zkamarádili... Jde mi o to, že v předešlých dílech se ti ve hře snažili něco o tvých společnících říct, tady se to hlavně musíš dozvědět z jiného zdroje, což by se dalo hodnotit jako mínus kvůli špatnému podání informací ze hry.
            • magie ma dalsich asi 15 kombinaci krome zakladnich zivlu, treba instakill, exp up, limit break damage, poison, heal atd, neni to zadna slava ale neni to ani zadnej prusvih, moznosti tam jsou. Me sest Summonu staci, kdyby byli jen treba dva..ale sest je ok. S tou Cindy to byla provokace, jestli se chytis na ty kozy, zabralo to:) Jo, vykresleni NPC mohlo byt lepsi, ale zas tak zly to neni. A kamosi v parte? ja ymslim ze o jejich povahovych rysech mi toho je znamo vic nez dost, samo nevim jak casto Prompto onanuje nad fotkou Cindy, ale to nevis ani o svojich nejlepsich pratelich v realu..jsou to proste kamosi.A jestli mel gladio nejakej komplex menecenosti v mladi pac ho spoluzaci mlatily a tak zacal posilovat az se z nej stal borec, me je srdecne jedno a doufam ze tam nic takovyho ani neni. Staci ze vim ze ma rad ty nudle:)

femto - jo mam *3*
            • Ardyn je dobrý to jo, ten se jim opravdu povedl.
            • Femto
              BTW Flashi ty už máš PS4 konečně?
            • Magie, fira, blizzard, thunder a jejich silnější verze, Ring of the Lucii moc použití nemá. Summonů je v lore hry 6 což je na FF hru docela málo, to je to na co sem chtěl poukázat. NPC jsou nudné, nic o nich nevíš Aranea tam moc zas nevystupuje a přiznejme si, Cindy je řádně vyprsená, takové lákadlo na určitou sortu osamělých pánů a mladých chlapců. Co vlastně bez anime víš o svých společnících?
            • ne nevadi, magie zas tak osekana neni jak by se mohlo zdat, summoni jsou myslim takhle v poradku, jsou nastaveni jako neco ultimatniho a kdyby je clovek mohl pouzivat neomezene nebyla by to zadna velka zabava. Summoni jsou prekerni vec, bud je clovek muze pouzivat neomezene, ale zase jsou slabsi a po case celkem k nicemu, nebo maji jista omezeni, treba na jednu postavu jako mela FF X nebo to co ma ted FF 15. nezajimave NPC, no nevim, sam si priznej jak casto si vzpomenes treba na Cindy nebo Araneu a Ardyn s prehleden zacina kandidovat do nejlepsi petky zaporaku v serii....nemyslim ze NPC jsou nezajimava. Ja si spis myslim ze prave novacci budou mit z FF 15 problem, veterani si tam to svoje bez problemu najdou, jako ja:)
  • Zajímavé hra? Nechtělo by to korektora, když redakce sama je neschopná?
    • Pár jednoduchých vět, ale prostě ne. Bez chyb by to nešlo.
      • Můžeš se přihlásit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit