Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • to se hadaji nejaky hulici v hospode nebo co to ma byt? :)) to se neda poslouchat...
  • K te hudbe ve Skyrimu. Zadna smycka tam neni. Kdyz sectu casy jednotlivych skladeb, ktere hraji jen v dungeonech : 10 ruznych motivu kazda je kolem 3 minut . Dohromady to dava 24 minut. Rekl bych ze dalsi dukaz zaujatosti neni potreba. Takze porad trvate na sve pohadce o 4 sekundove smycce pane Vavro? *16* Ano dal jsem si stim tu praci, protoze nemam rad, kdyz nekdo blbe pinda a neoveri si jak to ve skutecnosti je. Ale hlavne se kvuli me stouravosti nevztekejte, vsichni se tesime na vase mistrovske dilo o husitech, aby jste konecne vsem ukazal jak vypada dokonala hra.
    • apunahasapetilon
      Asi nevíš co znamená smyčka (hudební)...ta smyčka tam je a je to dost velkej hnus, tak jedu bez hudby protože jinak bych se z toho zbláznil....ale to je na lidech a na tom co si necháte líbit a co za svoje peníze chcete nebo nechcete (jestli ti nevadí neustále se opakující odporné reklamy a nebo současná stupidní rádia tak ti nebude vadit ani dokola se opakující smyčka v dungeonu)....Skyrim je pěkná hra když tam jenom tak běháte a děláte si co chcete, ale jakmile chcete třeba normálně dodělat nějaký úkoly komplet (třeba frakce) většinou narazíte na bugy který popisoval Dan ale i desítky (možná už stovky) hráčů ve světě a prominte mi, ale za ty prachy co hra stojí si ještě máme 90 procent ůkolů dokončovat přes konzoli??? Za 200,- ještě jo ale za 1000,- a víc je to smutný.
  • Jo hra co vypustily je opravdu zabugovaná(hlavně questy)aspoň že máme tu konzoli.
    Prostě si počkejte až přijdou opravdu super mody a pak třeba budete mít jiný názory :) už jich je hodně ale až bude ta editace venku to bude jiný kafe :-)
  • To že Vávra nesnáší Skyrim, neznamená, že je to nejhorší hra pod sluncem. Ty hodnocení 0/10 na metacritic jsou samozřejmě od haterů. Řekl bych že až 90% lidí (nenovinářů) hodnotí buď 10/10 a nebo 0/10, ale je tu i jeden novinář no... ;)
  • Naposledy? Vávra konečně přestane kritizovat něco, na co on osobně nemá? Konečně. Ať zkusí udělat kvalitní velkou hru bez chyb, pokud to dokáže, získá právo kritizovat. Ostatně ono by stačilo udělat i jen kvalitní hru, ale ani to Vávra nedokáže.
    • Počkej si pár let až vypustí tu jeho hru na kterej pracujou a pak můžeš porovnávat :)
    • Malleth
      Tak tenhle příspěvek má fakt váhu *2* *2*
    • smejki
      chyba != debilní design
    • Mechwarrior_bw
      takže kritik nemôže kritizovať dielo veľkého autora pokial nevytvorí dielo takmer "dokonalé" ? uvedomuješ si vôbec aký nezmysel si napísal ?
      • Cahir
        Lemra líná je pravděpodobně líná i myslet...
    • Typ argumentacie "ked kritizuj urob lepsie" je asi najtupsi aky existuje.
      "Ať zkusí udělat kvalitní velkou hru bez chyb, pokud to dokáže, získá právo kritizovat." Proste ROFL:D Este ze ty si povereny rozdavanim prav na kritizovanie. K tomu si sa asi podla tvojej logiky dostal tak, ze si sam dobre zakritizoval. Ci nie?

      Ked ti doktor zbabre operaciu a ty sa budes stazovat, tak je prirodzene aby ti niekto povedal ze vyber si to slepe crevo sam?

      Ked si kupis knihu a zistis ze je uplne dementna a si z toho sklamany a podelis sa so svojimi pocitmi pred inymi ludmi, tak ti maju povedat "sadni za pisaci stroj/pocitac/pero a papier/ pierko atrament a papirus a napis knihu sam"?

      Zamysli sa nad tym. Alebo problem je len v tom ze kritizuje nieco co ty mas rad a nevies to prekusnut?

      Mal by si byt rad ze sa podielal na prvej mafii. Na to by nikto z vas zabudat nemal.
      • V pravu na kritizovani mas pravdu, ale stejne jako rejpes do lemry se zamysli, jestli to, ze posledni kvalitnejsi vec na ktere delal je 10 let stara, je ok.
        • aha cize ty mas zmapuvanu vsetku jeho profesionalnu cinnost? Ci vies len o Mafii a Mafii 2 a z toho robis sudy?
          • Zmapovanou ji nemam, ale nikdy jsem nevidel zadny tatrmana odkazovat na nic jineho nez na mafie 1. Narozdil od tebe nejsem ignorant a rad se necham poucit, tak cekam na novejsi hru s vyssim hodnocenim nez mafia 1, na ktere Dan pracoval (Mafia 2 to opravdu neni, tak hledej dal). Pokud by si chtel namitnout neco pritroublyho jako ze dela i jiny vecy nez hry, tak si uvedom, ze se tady celou dobu bavime o hrach, tudiz pouze ty jsou relevantni
            • ked ty mna nazves ignorantom tak uz dalej nemam co riesit, serus:)
        • Mechwarrior_bw
          mafia 2 podľa teba nie je "kvalitnejši vec" ?
          • neni. tohle ti potvrdi i tvoje modla Dan
            • Mechwarrior_bw
              ubezpečujem ťa, že Dan nie je môj idol *1* A pokial si vezmeš vzorku dnešných hier tak Mafia 2 určite patrí k tým kvalitnejším, napriek tomu že úroveň jednotky samozrejme nedosahuje.
  • Jj. Děcko i promluvilo...
  • Malleth
    Ať bylo v tom Danovým článku napsáno cokoli, je dobře že ho napsal. Ty opěvný ódy na tak blbě udělanou hru byly už neúnosný a sem rád že nejsem jedinej koho to štve.
    • hraju Skyrim, chyby tam jsou, 10/10 si to zaslouží možná za tak první 2 hodiny hraní, pak to trochu opadne pokud si člověk začne víc všímat technické stránky a nedodělku, ale teď jde o to jestli je člověk "casual" či hráč, který ty neduhy přehlídne, když vidí ten užasný propracovaný svět... s Vávrovo článkem souhlasím tak z 50% a i ten názor se kterým souhlasím, je napsaný jak od hospodského povaleče, který si stěžuje na to jak se tu žije, jak se má špatně, ale to je tak všechno na co se zmůže.. zbytek článku jsou totální blbinky, které člověk může "chtít" vidět ve všech AAA titulech.. pak dále v podcastu některé věci co řekl byli fajn, ale zvětšiny co argumentoval, přebíhal uplně k hovnum, to prosím už snad musí vidět i jeho zarytý fanda co tam říkal za blbiny.. nemyslím teď jen o Skyrimu..
  • No ja som si Dana vtedy zastaval a stale si za tym stojim, mam nahranych vela hodin a je to proste velmi dosrana hra, BEZ SRDCA. Ale takouto argumentaciou Dan, nikoho nepresvedcis. 5 minut nadavat na stromy, ktore fakt ze nie su az take zle, je proste debilina. Mohol si vybrat MILIARDU veci ktore by ukazali ako je na tom hra v skutocnosti ale ty kecas o stromoch a zachodoch...

    Ja som sa nad tym vela zamyslal a prisiel som k jednemu vysvetleniu, ktore je podla mna pravdive.
    Da sa to rozdelit na dve skupiny:
    1. Bud to hras preto aby si roleplayoval a v takom pripade mas so skyrimom velky problem, kedze ta hra nema dusu a tvorcovia do toho nedali svoje srdce, proste je to vela "cool" veci pospajanych dokopy. Cize ked toto "RPGcko" hras aby si roleplayoval tak v konecnom dosledku budes z hry ako takej dost znechuteny.
    2. Hras to kvoli tomu aby si zabijal drakov a kazdu chvilu sa kukal na animaciu ako niekomu usekavas hlavu alebo ho pichas do brucha. V takom pripade si fakt nevsimas a ani ta to nezaujma, ake nelogicke su veci co ludia robia a hovoria, ake priserne je ozvucenie, ze to co sa nachadza v domoch nedava logiku, atd atd atd. Proste to hras preto aby si vsetko rozsekaval, hlavne drakov, v takom pripade si zo skyrimu napichany.

    Skyrimu sa uz predalo viac ako 10kk kopii. To je viac jak DA:O + DA2 + Witcher + Witcher 2 dokopy. Je to lepsia hra ako DA2, pri tych ostatnych uz je to len o preferenciach kazdeho cloveka, podla mna je Witcher podstatne lepsie RPG, kedze je robene s laskou.
    • janchor
      A vidíš, já hrál Skyrim především jako roleplay, jako prožívání virtuálního světa. Že tam necítíš žádný "srdce" je otázka vkusu a osobních hráčskejch preferencí. Jinejm, například mně, se na spoustě míst srdce málem rozskočilo.
      • Paulcz
        Pojetí světa je právě dle mého největší slabinou - je mixem všeho možného, obsahuje spoustu věcí, ale máloco má hloubku, logiku, atmosféru a nenutí nás ani trošku přemýšlet. Hra nás už od začátku staví do role superhrdiny, kterého po pár levelech přemění na poloboha. S tím se snad může identifikovat jen někdo kdo má hodně malé nároky. Skyrim je něco jako Diablo, není to RPG.
        • Jestli není Skyrim RPG hra,tak to jsi ji musel nejspíš tvořit ty jako střílečku a ne vývojáři z Bethesdy,možná jsi nikdy jiné RPG nehrál a proto ti to připadá jako akční střílečka(najdi si pojetí co znamená RPG).Pokud jsem někde dobře četl tak tahle hra je hlavně o modech ve kterých se dá přetvořit do opravdu vinikajicí hry a přidat opravdu mnoho možností a věcí až vypustí ten (Sky kid) editace či jak se to jmenuje(až udělaj mod na domy,vybavení domu a další věci to pak bude lahůdka).a poloboha?hrál jsi na nejnižší ne?vyzkoušej si třeba mod na obtížnost a až budeš bojovat s drakem strávíš u jeho zabíjení třeba hodinu.
      • smejki
        Že jsem tak smělý, na čem byl ten tvůj roleplay založený?
        • janchor
          Čistě na prožívání svý postavy a kontinuitě jejího vývoje, odražený v herním stylu (kterej se ale s objevením magie plynule proměnil). Takhle to mám v otevřenejch hrách v podstatě automaticky. Pokud se ptáš na nějakej vlastní příběhovej background, tak bez toho se většinou obejdu. Hrál jsem takovýho mírumilovnýho khajiita, kterej se ale čas od času neubrání vrozený zvědavosti a touze přijít věcem na kloub.

          Ale laker ti samozřejmě vysvětlí, že mi šlo hlavně o ty animace napichování. Ty náctiletý léta u Mortal Kombat se prostě nezapřou.
          • smejki
            Takže totální svoboda ve tvorbě postavy a pohybu a jako bonus případná možnost projití si byť jen části mnoha lineárních vzájemně silně nezávislých příběhů. ok, konečně se v tobě trochu vyznám. Já osobně totiž vyznávám jinou definici roleplayingu - signifikantní vliv na příběh, na postavy, na svět, seberealizace v psychoprofilování své postavy.

            ještě bych si dovolil - hrál jsi New Vegas?
            • odpisem tu lukasovi lebo nemozem na neho reagovat, diky lukas.
              "jen jsem se vymezoval vůči lakerově tvrzení, že ta hra může bavit striktně skrze kosení draků. " sorry ale ja som nic take nenapisal. ja som povedal ze ked chce clovke roleplayovat tak mu na hre musi casom vadit vela veci a v konecnom dosledku z nej bude znechuteny a ked to hra len pre to aby pichal nozikom do nepriatelov tak ho tie veci urcite trapit nebudu.
              Nikde som nepovedal ze ked chces roleplayovat tak ta ta hra nemoze vobec bavit. A ty si tam este pridal slovo striktne, cize bud sa ma zamerne snazis zdiskreditovat alebo.. asi sa ma snazis zamerne zdiskreditovat:) Ale nie, sak ty si dobrak, ze?

              No a ked si tomu dal 10/10 tak to asi nehras kvoli roleplayingu, alebo nie nejak moc, lebo nie je mozne dat 10/10 RPGcku v ktorom nemozes poriadne roleplayovat. Samozrjeme kazdy si hra po svojom, mozes roleplayovat tak ze budes mag ktory bude namysleny debilko, ale bude sa snazit byt dobry. Alebo hrat za thiefa ktory je hajzel, kradne, zabija a nikomu nepomaha. A na to ti z casti sluzia skilly a z casti tvoja predstavivost a schonpst roleplayovat. Lenze ked ti hra nedava v dialogoch viacero veci na vyber, bud to urobis tak jak chce hra alebo quest odignorujes tak to neni moc roleplaying. Ani to ze bud sa naucis kovat a veci si budes vylepsovat/kovat sam, alebo budes mat nevylepsene a k niektorym sa ani nemusis dostat. A svet v ktorom NPCcka reaguju absolutne ALE FAKT ZE UPLNE nerealne a umelo a vsetko je to take jak kebyze to robia ludia co ani nevidia jak sa clovek sprava, to ti tiez moc na atmosfere pre roleplaying neprida.

              Sorry ale to ze ta hra ako RPG dost failuje je proste fakt. Kazdy ma osobny nazor, niekomu sa to moze pacit tak ze by tomu dal 15/10. Poznam vela ludi co v zivote nehrali RPG, skusili toto a su nadseni. Ale novinar by mal mat aj nejaku objektivitu a nadhlad. A taky novinar tomu proste nemoze dat 10/10.

              Ty si asi nadseny (ak som spravne pochopil) zo systemu skillov. Pre mna bol vzdy jendym z najvacsich tahakov TES hier prave system skillov, mal vela chyb ale hra odzrkadlovala to akym stylom hras, co je proste super a mal by to byt zaklad pri vacsine RPG imo. Problem ale je ze ked sa chces dostat k viacerym veciam, hra ti to neumoznuje cez NPCcka a musis zo seba urobit superhrdinu co vie vsetko. Ale to uz je vedlajsie.
              In conclusion, chcel som len povedat ze moze sa ti ta hra pacit velmi, aj ako RP hracovi, ma svoje caro, ma tony obsahu, ma vela hernych prvkov (aj ked prakticky kazdy je fail) ale ako RP hrac tomu nemozes dat 10/10. Ako NozikDoChrbtaMecDoBrucha hrac tomu 10/10 dat mozes. To je vsetko
            • calwin
              práve som dohral dark brotherhood a mám pocit že som vlastne hral hru v hre... stále mám pred sebou kopu sveta nepreskúmanú a teším sa na ďalšie dobrodružstvá...

              možno hra neponúka absolútnu reflexiu prostredia na moje "počiny" ale bohate mi tento systém stačí... trochu mi príde divné že vlastne to... čo som vlastne hral... bolo asi to najlepšie čo je možné v tejto dobe na trhu zohnať... a zaslúži si to desinu... až tu bude iná hra takéhoto kalibru a bude naozaj prevyšovať kvality svojej doby zasa si zaslúži desinu... čo je na tom takého k nepochopeniu? ak budeme stále hľadieť na nedostatky tak pri filtrovaní nedostane žiadna hra desinu...

              myslím si že hra ktorá mi dala zatiaľ bezmála dva dni pútavého príbehu stála za tie love čo som do nej dal... a to že sa to niekomu nepáči? tak nech sa nepáči! ale myslím si že sa nájdu aj taký čo s hodnotením naozaj súhlasia... a môžem vám s prepáčením kašlať na nejaké RPG definície... sa zas vyjadrili znalci čo by radi videli aj také detaily ako lajná na ceste a tak podobne... tá hra je jasne zameraná už od prvého dielu ja vážne neviem čo od tej hry ešte očakávate...
              a zastanem si Lukáša pretože vážne som to len teraz pred chvíľou vypol a aspoň myslím že som v obraze po tom čo som presnoril stovky hodín v oblivione. RPG žáner je trochu zložitejší a škatulkovať witchera a TES je trochu smutný počin...
            • Cahir
              Lukáši, jak se můžeš realizovat ve světě, který tvůj postup a potřebu se nějak vymezit, téměř vůbec nereflektuje??

              Souhlasím s tebou, že Skyrim je v mnoha ohledech nejpovedenější díl série, přesto se mi to stále nezdá dost.
            • janchor
              Ani ne tak totální svoboda, jako hlavně svět, kterej mě inspiruje (a samozřejmě i nějakým způsobem dovolí) se v něm virtuálně realizovat. A ten vliv na něj je pochopitelně vítanej - což ostatně Skyrim zvládá zatím nejlíp z celý série, byť si dokážu snadno představit, že by toho zvládal ještě mnohem víc. Každopádně neřeším nějaký definice a nemám potřebu tomu říkat tak či onak, jen jsem se vymezoval vůči lakerově tvrzení, že ta hra může bavit striktně skrze kosení draků.

              Na New Vegas se chystám, zrovna nedávno jsem si ho koupil.
          • no prirodzeny vyvoj postavy, teda to ze sa zdostanes z 0 na 100 a v debilnom suhviedoidnom menu si pridavas perky ti staci ako roleplaying?

            Tak ok teda, ako povies:)

            Ved je to samozrejme tvoja vec, len u mna to ma taku trpku prichut, lebo ja som bol dlhy cas tvojim obrovskym fanusikom, vsade som hovoril ze lukas grygar - konecne nejaky poriadny herny novinar na svk/cz trhu.
            a potom prisiel tento rok.

            kebyze si nebol tak dlho moj oblubenec tka by som sa tak slusne nevyjadroval.

            Ale ked beres hento ako roleplaying tak ok.
            • RP hraní není o statistikách, souhvězdích a nejlepších itemech... já třeba ze zvyku z Falloutu: New Vegas už ve Skyrimu pravidelně žeru, piju a spím, což by se dalo zahrnout do rp hraní a k čemu, že to je? k ničemu a pro jiné hráče RP hraní zní jako idiocie na pátou, no-liferství atd.. ale je to o zažitku a vložení se do hry.. TES je navržen tak, že si člověk tu historii postavy tvoří sám, i když to nemá vliv na hru.. vyprdneš se na hlavní linii a nikdo tě s drakama otravovat nebude... a nepochybuji o tom, že pak vyjde plugin, či už tušim, že nějáký je, že hra bude mít uplně jiný start, takhle stačí ignorovat ten start hry a hlavní ukol a je tu skvělá volnost..
            • janchor
              O číslech a souhvězdích jsem vůbec nemluvil. Tady v praxi vidíš, jak moc se naše vnímání rozchází a plýtvat energií na jeho případný sblížení je zbytečný.
      • Mechwarrior_bw
        "mně, se na spoustě míst srdce málem rozskočilo"

        no a potom hovor, že si sa do toho nezamiloval *1*
        (sry, nedalo mi to :)
      • kazdy ma sice svoj vkus, to je pravda. ale hento ti proste neverim.
        hej su tam miesta s peknou atmosferou, hlavne na zaciatku ked ta moze vela nepriatelov lahko zozrat a si v temnom dungeone a hra nejaka dobra hudba.

        aj scenerie su pekne. ale to nie je o roleplayingu ale o vizualy.

        Roleplayovat tam proste nemas ako. Ides za NPC co dava questy, on ti da quest a ty nemas nic navyber, mas ho v quest logu, bud ho urobis alebo nie. Mozno 0.01% questov su take kde mas aj nejaku moznost volby, ale aj v tedy je ta volba uplne dementna a casto ani nefunguje.

        IMO si tou svojou 10kou len dokazal ze tebe skor ide o tie prebodavacie serepeticky, preto si asi dal aj DE HR 10ku, tam si tiez mohol so svojimi paprckami prebodavat kolko ti len srdce ziadalo. Ak si mal teda dost cokoladovych tyciniek pri sebe, ale to je logicke. Jedine ze by nie
    • Moc pěkně napsaný.
  • Dan trolluje!
  • :D hoši tak dobře jsem se už hodně dlouho nenasmál. Jen tak dál... hlášky (nejen) pana Vávry mě občas skoro posadily pod stůl. Díky za tuhle diskuzi... jinak BTW, na tahle temata (Skyrim, TinTin, Rage...) nemám zatím přesně vypilovaný názor, ale rozhodně se mi líbilo, že jste se snažili najít pravdu a né si honit ego, jak někteří masturbátoři v diskuzích na netu... Držím palce a udržte si stejnou morálku i nadále ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit