Final Fantasy VII Rebirth – recenze PC verze skvělého JRPG
-
Jsem rád, že se technické zpracování PC verze povedlo. Teď spousta lidí dostane příležitost zjistit, proč spousta lidí považovala FF7 Rebirth za nejlepší hru roku 2024.
-
-
já jsem dohrál remake, rebirth mám koupený...ale zjistil jsem, že si to prý člověk nejvíce užije, když zná originál, kvůli tomu, že se to na to odkazuje a je to jakýsi alternativní vesmír...
tak jsem nainstaloval originál, dostal se do Golden Sauceru, a teď se nějak nemůžu donutit pokračovat...
takže na jednu stranu cítím povinnost dohrát originál, na druhou stranu bych už asi radši hrál rebirth...
to samé dilema řeším s KCD2, kde jsem ještě jedničku nehrál...
-
-
Do hraní originálu FF7 bych se nenutil. Je to fakt už hodně retro. Některé herní prvky jsou zastaralá nuda.
Kvůli těm několika Easter Eggům, které pomrkávají na originál, bych se fakt neobtěžoval.
-
-
Chci to zkusit (až bude čas :)), ale mám trochu guláš v tom, jestli je to kompletní hra. Je ta hra rozdělená pouze na dvě (Remake Intergrade a Rebirth) nebo se chystá ještě třetí část? Raději bych to měl komplet.
-
-
Vskutku je plánovaná 3. část.
Ale na tvém místě bych to hrál postupně. Ty hry jsou fakt velké a asi bude to lepší hrát postupně.
Na dohrání 1. dílu (Remake Integrade) potřebuješ aspoň 45hod. Na dohrání 2. dílu (Rebirth) potřebuješ aspoň 90 hod. Ale najdou se lidi, co v Rebirth nechali klidně i 150hod. A 3. díl pravděpodobně bude trochu delší.
-
-
45 hodin je myslim ak to davas na kompletku (+-) da sa to stihnut aj za podstatne kratsiu dobu (20hod?, neviem prsne kolko by to bolo, kedze osobne som to daval takmer na kompletku a bolo to menej nez 45 hodin isto)
Mno kedze sme skoncili cca tam kde koncil 1.disk (PS verzia, PC 2.disk kedze 1.disk na PC bola instalacka) tak zaver tak dlhy byt nemusi (casovo, ako Rebirth) ale kedze dokazu nafuknut Midgar na celu hru, asi budu carovat aj tu. Len pak kedze to co nas este caka je plne podstatnych pribehovych casti. neviem neviem ako to pak chcu narvat do jednej hry+pripadne to este rozsirit+dat zmysel tym hratkam s Whispers.+dat novy end suboj so Spehim kedze povodny vraj dali sem. (Rebirth som este nedohral, preto vraj)
-
-
Tak samozřejmě se to dá stihnout i za kratší dobu. Stačí se podívat na speedrunnery na Youtube a ti FF7 Remake Intergrade dali za 5hodin. 😈
Ale spousta lidí si radši hru v klidu užije a trvá jim to déle. Jak jsem napsal, tak těch 45 hodin je prý průměrná doba dohrání dle statistik serveru HowLongToBeat.
A těch tvých 20hodin se mi zdá trochu málo. Hrál jsi DLC s názvem Episode Intermission?? To ti dá dalších 6 hodin navíc.
To DLC není nutné pro hlavní dějovou linku, ale hrát za Yuffie je zábava. 😉
-
-
Díky za info. Dám to postupně.
-
-
Jj klidně to hrej postupně. Remake je i v cz.
-
-
-
-
-
GOTY a trojka bude GOAT.
-
-
bud som uz unaveny starec alebo ja neviem, zaciatkom roka davat ze GOTY je prehnane. staci pozret ako dopadla FF7 Rebirth na PS, vacsinou, ak sa nemylim , brala ine ceny nez hlavnu cenu (GOTY) . A sice bola viac nominovana, dast casto aj missla vyhru...
+iny tabor ti takto zo zaciatku hlasi ze Kingdom Come Deliverance 2 je GOTY, cize uz zo zaciatku roka mas dve potencionalne GOTY, a kto to vyhra, ukaze az cas. +Nezabudajme ze moze prist nejaka ina hra ktora strici ci uz FF7R alebo KCD2 do vrecka a vyhra GOTY. (vid Astro bot :-D )
a k 3-tetej casti po pridani Whispers sa ani nezmienujem :-D (Nomura mal ostat pri charakter designu)
-
-
letos to goty určitě nebude, goty to bylo loni, letos to možná bude KCD2.
-
-
stale plati ze je este prilis skoro vyhlasovat GOTY, nikto nevie ci nahodou daco nevypadne a prekona vsetky hry....ako sa vravi, obcas aj motyka vystreli :P
+KCD2 ma sice slusne predaje, a verim ze aj silnu zakladnu fanusikov, ale nie jet o hra pre kazdeho.
mne napriklad pripada v KCD (zatim konecne skusam 1ku) ze Jindra je skor metrosexual co krvaca po mozno 50cm pade/skoku ...A ja som cakal ze ludia v stredoveku toho vydrzali viac nez dnesny ludia. A ak taketo daco je aj na zaciatku 2ky tak hre asi tuez nebude pre mna :) jedine co ma byt zatial y PLUS su boje a pak moznost ist cez kriky (tie v 1ke su ozaj vopruz na hru z roku 2018)
-
-
-
-
Osobne som zatial skoncil prichodom do Gold Sauceru, a to bolo pred takmer 2-tyzdnami.
Isto to dohram, ale bude to trvat. ale uz vidim ze sa to u mna cez 8/10 nedostane.1.uz som to spominal (asi nie na games.cz):
1.-technicky stav na PC je parada, klobuk dole (9-10/10)
2.-postavy viac uveritelne(pri prorovnani s origo) - 10/10
3.-pribeh stale dobry aj po rokoch, ale aspon pol bodu dole za Whispers p*c*v* - 9-9,5/10)
-
4.-idem do zaporov. a snad najvacsi je tie akoze "nepovinne"
minihry-ktore v podstate aspon ciastocne musis hrat, inak si neskrtnes
(ci uz nemozne vyhrat QB na lodi, ak si nehral povodne v Grasslands a
neziskal karty s hodnotu aspon 3,4+, a to ze kupenim booster packov
turnaj tiez nevyhras rovno pomlcim), pripadne dat QB hned do hl.pribehu
inak sa nedostanes na plaz v Costa del Sol.5.-minihry ako Fort
Condor (povodne v DLC Intermission) kde je to skor o stasti alebo
niekomu komu taktika ide asi lepsie nez mne (Aneb za 3 minuty prezit sa
da ale nezarucuje to vyhru, alebo sa to stalo len mne ze aj pri
aktivovani Heros som ledva odolal neustalemu naporu nepriatelov? toto
bude asi chyba u mna....6.-vyzbroj a zbrane, - musis +- odkryt a
spravit na 80% skorsiu oblast nez postupis dalej, inak bossovia budu
tazsi oriesok, s tym suvisiaci nedostatok Gilov, aneb ze pribehovy boss
suboj minies podstatnu cast roznych potion (zvlast co ma zatial potkalo
bol Jenova klon na lodi-to bolo o drzku. Zaujimave je ze Midgar Zolom
bol lahsi nez v origo). Oh a pak este postranny bosovia na cas
(1,5minuty +-) kde neskor sice splnis aspon jednu/dve ciele ale
treti-casovku zvacsa, ani nahodou-proste musis mat lepsie zbrane a
vyzbroj, Buster Sword ti nepostaci)7.-nutnost pri prichode do
novej oblasti si zohnat lokalneho chocoba (nastastie v Costa Del sol
stacilo ho kupit). napr. Grasslands, splnis quest a mas chocoba, OK,
prides do Junonu a chocobo z Grasslands nie j k dispozicii, OK, ale tu
prichadza prve umele natahovanie hry, zohnat blbou minhrou/questom
noveho Chocoba, to ozaj, spravis quest lahko, ale trva to 5-10 minut v
pohode... A ze sa nebudes snazit zska toho Chocoba? no tak to si
minimalne polku Junon regionu ani neuzijes, resp, nezhliadnes. a tym
padom ju ani nevyčistiš....
-
8.- mensie veci by boli, - splnis
pribehovy quest a vyhodi ta to von z dungu, bez moznosti porozbijat a
tym padom najst dalsie potion a ine materialy, sice sa mozes vratit ale
bude to mensie utrpenie (tma+zle zabocis a si na zaciatku dungu... to
potesi - tym naznacujem cast v Corel) ale podobne neduhy sa najdu aj
inde.9.-Crafting, myslel som si ze to bude zbytocna vec ktore k
FF7 nepatri, ale nakoniec mi usetrila niekolko potion a inych elxirov
(ale nac je vyroba potion a kupa potion, kde obidve maju rovnaku
recovery ale v itemoch su inak oznacene? a teda v bojoch musis o nieco
viac scrolovat)10.-Chvalabohu! za moznost mat classic mod, kde
zakladne uoky a obranu mozes nechat na AI/PC a ty len vyberas speci
akciu/magiu/... s Moznostou prebratia do vlastnych rud hocikedy. Ale
povedzme si pravdu, takticky boj ala povodny v ORIGO by bol lepsi, kedze
liecit/vyberat kuzla/itemy/speci atacky/komba/synergie/limity v akcnom
rezime je o drzku. Viem ze to mal aj Remake, aj FF15 ale v Remake toho
tolko na vyber nebolo imho. Spomalenie casu je OK (pocas vyberu) ale
nejdenou sa mi stalo ze kym som vybral akciu, suboj skoncil, pripadne
presiel do druhej fazy...cize vyber sa zrusil.11.-hra na
klavir....Ak si sa nenarodil s klavesnicou v ruke (doslova) tak to ani
neskusaj, rozlozenie klaves si (asi) mozes namapovat, ale to co ti dali
je nemozne stlacit v pravy cas. klavesnica je postrach takychto
"genialnych" minihier. (nie jeto prvykrat kde mas klavesnicu akoze na
hranie hud. nastrojov, ale napr. v LOTRO kde som to videl asi 1.x v
2006tom v bete to bolo lepsie nez tento paskvil). Proste ak chces hrat
na klaviri, ovladac do ruky je A MUST!12.-spamovanie mobov a veci na crafting je ako v rychliku, aneb spravis si mensi vylet niekde inde, cca 2-3 minuty ides od posledneo moba, a ked sa vratis mob je spavnuty opat. a to sa bavime o singelplayer hre, nie o MMORPG predsa..
13.-niekrore mechanizmy su ako z praveku, resp. game design. J e jasne ze ak nejdes hlavnou trasou ale zajdes kuknut tu postranu ulicku tak na 99% je iste ze tam nieco zaujimave bude (ci uz fadna truhla roznej akosti alebo dajaky matroš). Cize vice-mene preliezas dung na kompletku, teda kym ti to hra umozni. Uz som spominal ale "dung" kde sa zahras na ninju s Yuffi - tak sa mas an co tesit, nie je to az take zle, kym nespravis daaku slusnu p*c*v* a mas dostatok itemu/matrosu zvlast pri tom ultrarychlom spavnovani mobov)
samozrejme, plno
tychto - co som spisal z pamati je z dovodu ze som isiel primarne po
hl.pribehu s odskusanim vedljasich aktivit v Grasslands najma. A s mojim
nejakym odporom k postranym minihram (uz sa tesim na moznost minihier v
Gold Saucery -myslene samozrejme ironicky, aneb aj v povodnom FF7 som
Gold Saucer len skusil a vyuzil na potreby vyzbroje v dalsej casti hry
hl.pribehu, inak daval RUKY PREČ! a to iste aj vo FF14 - som sa mu vyhol
oblukom -
-
nebudu na vše reagovat, ale zrovna Klavír je naprosto intuitivní a mám z toho i trofej, strašně příjemné si vybrnkat ty fláky. Problém hledej u sebe, jsem na tyhle věci lemp, ale všechny minihry jsou hravé, ne moc těžké ani moc lehké, stačí tomu věnovat trošku času a zvládneš je bez problému.
Ono je lepší vše rychle vzdát a pak si vypisovat srdíčko. Ta hra je extrémně hravá, já tam nechal 200 hodin a ani jsem si to neuvědomil. Dlouho jsem neviděl hru, která dokáže vytvořit tolik emocí, hra dělaná srdcem.
-
-
spytam sa, klavir si daval na klavesnici alebo ovladaci? (ale pises ze trofej, cize PS trofej predpokladam, tym padom ovladac)- bo v tom je problem. samozrejme na ovladaci som to dal celkom slusne, ale na klavesnici ani omylom (default nastavenie) +samozrejme okrem prvej navstevy Tifinho klavira som dalsie uz obchadzal, nemam to zapotreby. Alebo je za to nejaky extra dobry predmet? zbran?
k druhemu odstavcu:
ak to moje "vypisovanie srdicka" mam skratit tie moje prispevky tak je to o tom ze ak ides primarne za hl.pribehom a vynechavas postrannu aktivitu, tak je to casto o drzku. Samozrejme ze su blazni ktory to daju aj tak, ale nie kazdy hra denne 10+ hodin/nie je streamer a podobne individum.
Ak by som mal cas a chut, dam to na kompletku of course. a verim ze casom to aj kompletka bude, ale to za mesiac/dva nebude, mozno do roka (hram aj ine hry, resp. posledne uz cez tyzden ani nehram, len cez weekend). Len vazne, nikde som nevidel ze by bolo spomenute v recenziach, ze aspon ciastocne, tie minihry su povinne a to mi nikto tento nazor nevyvrati.
+samotny vyvojari potvrdili ze sposob akym dali tieto minhry do hry nebol uplne idealny/spravny a v tretom diely to chcu zmenit. Cize asi tak.
-
-
ok, tak to promiň, netuším, jak se to hraje na klávesnici, tyhle hry jsou dělané na gamepad a když potřebuješ rychlost v minihrách, tak klavesnice je to poslední, po čem bys měl sáhnout.
Ale jsem si myslel, že k PC jde normálně gamepad připojit. :D
-
-
Jo, u her tohohle typu, které byly původně vyvinuté pro konzoli, je většinou vždycky lepší šáhnout po gamepadu.
Navíc gamepady k PC jsou dost levné, takže když to hráči nemají, tak je to spíš jen jejich vlastní leností.
-
ano ide gamepad pripojit, tak som to aj pre ten jeden klavir spravil. na zvysok hry mi staci mys+klavesnica, + HOLT, niekto vyrastal a stale preferuje kombinaciu mys+klavesnica a to uz VYŠE 30 rokov (a na gamepad som si nezvykol ani za tych cca 15 rokov)
probelm japonskych vyvojarov? mys+klavesnica, resp. samotne hranie na PC je pre nich aj po tych 25 rokoch nerealne nepochopitelna vec. (obcas sa stane zazrak, aneb FF15 na PC bol dobry port, teraz FF7Rebirth tiez, az teda na to ovladanie, kde ci uz v 15ke alebo FF7 Rebirth/Remake to je hodne zle) VPC. mali by na tieto porty najat schopnych ludi zo zapadu co by navrhli normalnejsie ovladanie (na mys a klavesnicu)
-
-
-
-