Přejít na výpis diskuzí
Final Fantasy XV rozšířila druhá verze třinácté kapitoly a první DLC s Gladiolem
30.3.2017 | Václav Pecháček
41 příspěvků
-
takovy malý mečík
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/d3/b2/00/d3b2006afff50a382552f2909d43e458.jpg
Anomander je samozřejmě fantastická postava, ale je to nejsilnější postava v Malazu a dost přesílená viz osmý díl, takže by klidně zvládl ty samopaly, navíc je to fantasy, takže je úplně bezpředmětný spekulovat o váze meče, jelikož může být desetimetrový meč těžký jako nějaký nějaký normální. Je mimo, ne dvakrát mimo řešit nějaké velikosti meče *15* -
Nevim o tom, že by Anomander bojoval s 3 metrovým mečem tvaru dopravní značky proti samopalům. Navíc je to heavy magic svět, kde je to samej polobůh. Úplně mimo. Dvakrát mimo...
-
Japonci, tenhle meč tak velkej zas není jsou i větší... maj prostě rádi velký věci. To se může právě proto některejm hráčům dost příčit. Prostě jiná kultura stejně jako bizární zbraně a megalomanský bossové.
-
Scifi možná, fantasy ne
I kdyby tam lítala žirafa, tak to prostě musíš brát, tak že v tom světě prostě žirafy umí lítat.
Vzhledem k tomu, že Final Fantasy se neodehravá na Zemi, tak velký meč může být v pohodě odůvodněn nízkou gravitací... *6* -
taky sme vam to mohli dat v puvdni hre, ale proc se snazit dodat kohezivni fantasticky pribeh, radsi to nasekame na kousky a prodame. tato hra mohla byt opravdu tim nejlepsim, jak pise redakce, bohuzel za me je to obrovske zklamani.
-
viz nejlepší fantasy ever a Anomander, že?
-
Btw: zrovna v FF 15 si ty zbraně hrdinové "vyčarovávají", takže jak je unesou mi přijde už jako dost zanedbatelnej problém *1*
-
Lol, nemusí pokud to už je v žánru nějaký zažitý pravidlo. A v japonskejch RPG to prostě takhle je. V americkejch/evropskejch hrách taky nemáš například vysvětlený jaktože hrdina přežije 5 headshotů, jaktože vydrží bouračku ve 120 km/h nebo dokáže šplhat po římsách 40 hodin v kuse *1*
-
Ono v pohádce je možné vše a tak asiati mají obří oči, obří meče a obří kozy no a my máme Křemílka, Rákosníčka apod. *1*
-
Nevím jestli jsi si někdy všimnul, že existovali obouruční meče. Jejich výhodou i přes váhu byl dosah. Proč myslíš, že dosah najednou v šermu nemá žádný vliv? Trochu mi připomínáš toho ministra zdravotnictví co tvrdil, že zuby jsou jedinou součástí lidského těla, která nepodléhá genům.
Já nepsal, že má půl kila. Ono meč z ultra lehké slitiny může být dobře použitelný jednoruč a přesto nemusí mít váhu papíru. -
Takhle holt dopadlo, když japonci na konzolích začali dělat RPG. Vzali pár prvků ze západních stolních RPG a našroubovali to na arkádový hry. Ta arkádovitost z toho koukala vždycky, ať už co se týče strohosti dialogů, celkový akčnosti, grindu, zaměření statů jen na boj, styl interface (různý COMBO, HIT, DAMAGE hlášky apod.), boss fighty jak vystřižený z automatovek...
-
Nemusí, ale je pravda, že ty kvalitní většinou jsou. Největší pecka je, když pak s takovým mečem stojí proti střelným zbraním, to už je úplnej pejsek a kočička...
-
ano, má silnou paži protože hodně onanoval, je to vysvětleno v animáku... *3*
-
Kamarád se na mne zlobí...
-
Protože japončíci mají prý malé pin.. díky, tak si to kompenzují velkýma zbraněma..
-
proč ho v tom případě ale dělat tak obrovský, pokud máš meč jako chalan na obrázku, ale ve skutečnosti váží půl kila, bude ti ho akorát tak odfoukávat vítr *4*
-
To s tím nemá co dělat, i fantasy/scifi musí být postavené na základech uvěřitelného světa, který respektuje fyzikální zákony a určitá pravidla a pokud ne, mělo by být hráči vysvětleno proč
-
Třeba je ten meč z ultra lehké slitiny. Pamatuju si, když jsem tahal své BMX, jak jsem se s tím nadřel a teď má kdekdo mnohem větší kolo a přitom nejde ani citět při zdvihu. Né vždy větší znamená těžší. *8*
-
Řiká se tomu fantasy...
-
Pořád nechápu, jak jednou rukou unese takový obrovský meč, je to ve hře nějak vysvětlené?