Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mě teda už několik let vadí jedna (pro mě důležitá) věc!

A to, že se jako manažer nemůžu s vedením klubu dohodnout na tom, že z daného klubu odejdu. Prostě nějak oznámit rezignaci. Třeba něco jako "následující ročník bude pro mě v tomto klubu poslední" apod.. Místo toho prostě z ničeho nic musím kliknout na rezignovat a HOTOVO, nikdo nic neřeší.

Ted mě tak napadá, že jediná zmínka o možné rezignaci nastane když odmítnu novou smlouvu, to pak přijde titulek v novinách, že Manažer XY možná klub XY opustí. Ale tot vše.
  • Pořád čekám kdy vyjde manager kde se bude začínat třeba v roce 1980 a vývoj budoucnosti bude možný ovlivnit.
    Nikoho přece nemůže bavit hrát v roce 2025 s náhodně generovanýma hráčema.
    Osobně vždy začínám s týmem z nižších lig, ideálně divize nebo třetí liga a pracuji na celém týmu a zázemí.
    Než se prokopu do LM už tam moc známích hráčů nepotkám.
    • Tak v tom je právě to kouzlo,že si výběrem správných trenérů ty vymyšlený hráče vytrénuješ.Já to hrál vždycky tak do roku 2070:)
    • tak ono by to bylo lehky,protoze bys nakoupil hrace za levno jeste jako mlady kluky...za par drobaku bys privedl van bastena,zidaneho,ronalda,messiho a dalsi...
      nevim,jestli by byla zabava :-D
      • Je to hra a s možností save/load je každý manager super lehký.
        Takže když někdo hraje bez load/save dokázal by se vyhnout i jiným fíglům. (jinak to ani hrát nejde)
        Vývoj hráče by byl podle skutečnosti pouze pokud by jsi ho neovlivňoval, pokud by jsi koupil mladého zidana a neměl by k dispozici dobré zázemí a trenéry nebo by se zranil, tak by se nakonec jeho kariera vyvíjela jinak.
        • no to sice jo,ale proste bys nakoupil dobry trenery a k tomu tyhle zname hrace co mely skvelou karieru a mohl bys jit na 10 let na dovolenou...
          jako napad to neni spatny,ale zabava by to moc nebyla... :))
          • Asi máš pravdu. Bude to tím že já nikdy "hvězdy" jako ronalda nebo kaka nekupuju.
            Nemám rád žoldáky a svůj tým vždy buduju z 90% z mladých odchovanců + 10% z veteránů nad 35 let.
            Stejně jako nechápu proč někdo v manageru hraje za real atd.
            Jen možnost koupit dobrého trenéra mi zabere 4 sezóny a zázemí většinou buduji 10 sezón než je srovnatelné s první ligou.
            Pokud bych si vzal zidaneho do svého týmu jako mladého hráče, nikdo by ho asi neznal. *3*
    • Mart9
      To jsem dělal u svého předchozího ročníku (2007), dokonce jsem začal bez práce, šel jsem od nižších soutěží. U letošního ročníku jsem udělal změnu, začal jsem za Viktorku a říkám ti, že to má úplně jiný grády. Bohužel jsem 4 sezony za sebou skončil na druhém místě *1* 3x za Spartou a jednou za Teplicema s tim, že 2x z toho jsem podojil poslední kolo, když jsem mohl bejt při ostatních výsledcích mistr ligy *9*
      • Ve 13 stacilo nakoupit mlady brazilce a argentince, jen ty co maji na skautu 5hvezd a postupne dokupovat nizozemce a tak a se Spartou kazdy rok postup v lize mistru mezi nejlepsich 8 a z toho 3x vitez ligy mistru, ale vse zacalo az tak v sezone 20/21, nez ti mladici vyrostli. V tom je bohuzel tenhle manazer trochu nevyvazeny.
        • Jo to je pravda. To trochu kazí zážitek. To samý až příliš rychle dorostlí dorostenci (dokonce i nad) do urovně první ligy.
  • Mart9
    Jen blázen může kupovat každý ročník.
    • Psychotic
      Jen blbec může fanoušky fotbalu nazývat blázny.
      • Mart9
        Já to píšu z vlastní zkušenosti. Koupil jsem si 14, jsem v roce 2019 a nechápu, že by si někdo koupil další ročník a jel od znova. To nedává smysl.
        • Já mám FM 13 a plánuju nejdřív tak FM 18. Kupovat další nový ročníky každej rok by šlo snad jen kdyby se dalo bez problémů pokračovat v savu s tim, že bych moh vyuzit novy featury.
  • Právě jsem našel Předchudce z 1999, dokonce funkční :),

http://www.gameswin.org/gameen.php?id=710
    • parada!!! :-D
      • že jo. :)
  • Inquisitor
    To je všechno pěkný, ale kde na to brát čas?
  • Baldur52
    Těším se. Vypadá to na o něco větší porci novinek než minulý rok, je fajn, že jako manažer budeme moci přímo i hráče trénovat, když se na tuhle roli budeme specializovat... hlavně v nižších soutěžích bych se určitě profiloval spíše do toho trenéra než kravaťáka.
    Jsem zvědav jak moc se opravdu zlepší ta komunikace, která je asi nejslabším článkem posledních ročníků... ale to asi zjistíme až při hraní. Fajn je ta možnost na hráče od lajny pořvávat i během zápasu, pucovat je, aby začli makat, nebo je naopak uklidňovat, když jsou až moc agresivní atp., to si dovedu představit, že může být v určitých zápasech hodně užitečné.
    Každopádně Miles se kdesi na twitteru dušoval, že v tom videu nebudou úplně všechny novinky a některé nechají k objevení až samotným hráčům, tak uvidíme, co všechno si ještě přichystali. Early access pro předobjednávky s největší pravděpodobnosti už 24.10. To už je za pár :)
  • Nejlepsi manager byl stejne - Premier Manager 97, hral sem za Leeds, koupil sem Drulaka a dal mi ve finale ligy mistru 5 golu AS Rim!
    • Proto byl nejlepší? Aha.
  • Uz dlouho cekam na nejakou skutecne velikou zmenu. Neco fundamentalniho, neco, co hru vyrazne odlisi od predchoziho vydani. Myslim neco srovnatelneho s prechodem do 3d (ackoliv ho sam nepouzivam) nebo zbrusu novy zapasovy engine tusim z pred par let. Skoda, ze ani letos to na nic takoveho nevypada. Ale budiz, chapu to, je to dost rozsahla hra a obri zmeny nelze snadno implementovat.

Co ovsem je snadne udelat - a vsadim se s vami o libovolnou castku v libovolne mene, ze ani tentokrat se toho nedockame - je dokumentace. Odhaleni mechanismu hry. Vysvetleni toho, co nektere volby skutecne delaji. V tomhle byla uzitecnost slideru. Ty nebyly idealni, stale clovek nevedel, co konkretne dela pozice patnacteho posunuti z dvaceti, ale aspon videl, ze je to vic nez slider uplne vlevo na prvni pozici.

Nechapu, jak tak zajimava a komplexni hra muze byt TAK STRASNA, co se vysvetleni hernich konceptu tyce. Cele FM je uz spoustu let zalozene na tom, ze hrac se proste vzda a spoustu veci nastavi tak nejak nahodne, od oka, proste s nadeji, ze ty temer nekonecne moznosti, co hra nabizi, se nejak sfouknou jednim cudlikem a jednoradkovym popiskem.

Vezmete si jednotlive takticke volby, do dneska prakticky nikdo presne nevi, jak konkretne hru ovlivni. Fotbal v realu muze byt pomerne exaktni vec, kouc hracum rekne, aby napadali treba od pulici cary. Ale ve FM se musi hrac spokojit s "vic napadat". Aniz by mu hra naznacila, co to je vlastne "vic". Hra vam nabizi hromadu cudliku, ktere "neco meni". Ale u drtive vetsiny z nich clovek nevi "jak" anebo v horsim pripade "co" - coz je u pocitacove hry neomluvitelne.

A to rikam jako veteran a FM nadsenec, ktery to i letos bude hrat. Jenze stejne jako v predchozich letech, i tentokrat asi opet o dost desitek hodin mene nez predchozi dil...
  • Mato1987
    Je priam až neuveritelné ako ďaleko to vývojári s football managerom dotiahli za tých 10 rokov, z prakticky ničoho spravili jeden z najlepších futbalových manažérov aké som kedy hral, ešte dnes si spomeniem ako som na starom notebooku hrával potajomky počas prednášok fm2008 :D
    Len tak medzi rečou, spomína si niekto na CSM? taký malý textový manažer českých a slovenských líg, pri ňom som tiež strávil niekoľko desiatok hodín :)
    • Letos vyšla nová verze CSM. Zkuste to. A textovy to bylo asi do roku 99, pak už basic. :) CSM 2000 napriklad ma grafiku, i kdyz hoodne oldschool. :) (myslim, ze tam je napriklad uz i John Terry asi 17 letej a hoodne spatnej :)
      • Mato1987
        Hral som aj textové verzie csm, ale to už bolo sakramentsky dávno, tie som hrával ešte na úplne prvom počítači čo som mal doma. Najviac mi utkvela v pamäti a rovnako som aj najviac hral verziu csm 2002, pri nej som strávil nenormálne veľa času.
      • Já jsme si říkal, že to muselo bejt 99-2000. Taky si na to vzpomínám, že jsem to hrál ještě na základce :) Jsem podobnej ročník, jako Mato.
        • Mato1987
          JJ ja som mohol byť vtedy v nejakom 7 či 6 ročníku základky. Boli to dobré časy *3*
    • CSM bylo oproti FM hrozně primitivní, ale strávil jsem u něj taky spoustu času. Dokonce párkrát vyhrál se Spartou champions league :D
      • Mato1987
        Tak určite ale dalo sa to spustiť hoci aj na staručkom počítači, ktorý mal otec v robote a tam som to počas prestávok medzi prácou, ktorú sme tam robili často hrával :) Ja som hrával takmer exkluzívne len za slovan bratislava a pár krát som taktiež vyhral ligu majstrov :D
        • Robert Vitek :D Zabiják co mi Csm Vyhrál titul.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit