Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • -- Ještě by to chtělo více možností, jak řídit klub zevnitř. Např. přesvědčit vlastníka, aby mohl zvednout cenu vstupenek nebo konzultoval s vámi nové sponzory (ti by mohli přinášet nejen peníze, ale i nevýhody typu šířit věhlas svého týmu nejen v Evropě, ale i v Asii nebo Severní Americe díky turnajům s tamními kluby podle toho, odkud sponzor pochází - jména by mohla být klidně vymyšlená...)--Přesně moje slova,chtěl jsem to sem napsat. Bylo by dobré opravdu zapracovat na věcech např.plat manažera nebo sponzoringu,jsou to věci,které tu nemají uplatnění a mají určitý potenciál,někdo může mít jiný názor,ale s manažerským platem bych si dovedl představit kupovat si akcie určitého klubu a buď je prodávat nebo docílit toho,abych byl schopný nějaký malý klub i odkoupit a vést,určo by se něco našlo *4* A nesouhlasím tu s kolegama,že poslední dva ročníky byly slabý,naopak si myslím,že 16ka prošla velikou změnou už co se týče tvoření svého klubu a svých hráčů,to si myslím,že je veliký rozdíl od předchozích dílů
  • taky bych si rád zahrál manažerskou hru ale ne z oblasti fotbalu, žel nic takového není. treba hra na na rizení statniho rozpočtu, nebo firmy. ale pristupnou formou pochopitelne, nemam zajem o virtualni učetnictví. žel nic takoveho asi není.
    kdyby to nebyl alespon fotbal...
    • Ty asi neznáš hru Rulers of the nations, neboli Geopolitical Simulator ... *3*
  • A já doufal, že konečně si budu moct za ty peníze co beru jako manager moct něco koupit, nebo nějak investovat..:-( Takhle to handrkování o nové smlouvě, nebo jít za vyšším platem stále nebude mít význam. :-(
    • Výše platu ve smlouvě určuje, jak bezpečná je tvoje pozice. Kdyby tě klub chtěl vyhodit, tak tě musí ze smlouvy vyplatit. Když bereš 2 eura za týden, udělá to vedení bez mrknutí oka.. Když bereš 2,5 milionu eur za týden, tak seš "nevyhoditelnej".. Mně třeba ty investice moc nechyběj, tak by sis koupil dům nebo auto, ale stejně bys to nijak nevyužil v rámci hry.. Mně by třeba bavily investice do stadionu, zázemí a tak, jenže to už je daleko mimo kompetence manažera (trenéra) klubu...
  • Mart9
    Každopádně když sleduju ty zápasy, nejdradši bych si to vždycky odehrál sám :)
    • Já to ani ve 3D radči nehraju
  • Je to WIP, ale koukam, ze kolize stale neexistuji a hraci jsou prostupni duchove...
  • Hrají to už od 05 a stále čekám na úpravu ceny vstupenky podle mě jedno z nejvíce důležitých věcí
  • taky na rozhovry s novinari posilate asistenta? *1* nebo vas bavi tech 5 moznosti odpovedi a otazek co se uz nekolik let porad opakuji? *1*
  • Lima
    Mám odehráno 33 sezón v Arsenalu, tj. asi 1050 hodin herní doby (FM 2015). Z 25 hráčů na soupisce pro ligu mám 18 odchovanců, všechno špičkoví hráči, protože při přijímání juniorů začátkem března tak dlouho aplikuju load/save, dokud mi to nenabídne hráče s potencionálem 3 hvězdičky a více. Ta radost vypiplat si takovým lehkým RPG systémem juniora až ve špičkového hráče, to mi žádná jiná sportovní hra nenabízí. Transfer budget jsem začínal s hodnotou 80 mil. liber, nyní mám - při systému, kdy některé vychované hráče prodávám draze, nebo kupuju mladé hráče levně a draze prodávám - asi 1 miliardu a 100 mil. liber transfer budget. A ani tolik nepotřebuju, protože jak píšu - upřednostňuju hráče z vlastní líhně.
    • Mart9
      Takže máš radost ze hry, i když podvádíš? A jak je možné, že já odehraju za 350 hodin 5 sezon a ty za 1050 hodin 33 sezon?
      • Lima
        Asi je problém v tom, jaký používáš herní režim. Já nechávám přehrávat při zápasu jenom klíčové okamžiky, na zápasy nekoukám celé, nejvíc mě na tom baví ta manažerská omáčka okolo, ne samotné zápasy digitálních panáčků. A ignoruju média, to za mě řeší asistent. A ktomu "podvádění", jak ty píšeš - podvádění by bylo, kdybych používal cheaty, nebo omezoval zranění hráčů, ale nic takového nedělám, já si ta dvouměsíční, půlroční, nebo jiná zranění hráčů v klidu vytrpím, stejně tak neloaduju znovu zápasy, které prohraju atd. Mluvit o "podvádění" je trochu silný výraz.
        • Mart9
          Aha, tak to je tím. Já sleduju téměř všechny akce (už si nepamatuju to přesné nastavení), ale potřebuju mít možnost nějak do toho zápasu takticky zasáhnout.

          Pokud opakovaně loaduješ, dokud se ti neobjeví talentovaný hráč, je to superpodvádění. To se pak vůbec nemůžeš chlubit tím, že máš 18 špičkových odchovanců :D
          • Jj savé/load to vubec není podvod
  • Mart9
    Hra, kterou chytří lidé kupují tak jednou za 7 let.
    • Osobně jsem velký fanda, ale taky velký šetřílek :) Tudíž pořizuju Fm ob rok. Naposledy jsem hrál Fm15, takže už se na 4. listopadu dost těším:) Ostatně hra je natolik dobrá, že se dá hrát pravidelně ne rok, ale i dva v kuse.

      Mě nejvíc pobavilo prohlášení o rekordním prodeji posledního ročníku. Nijak se nezmiňují, že to nebylo kvalitou (kromě toho), ale tím, že se nějak nedařilo prolomit protipirátskou ochranu :-D
      • Mart9
        Já jsem v ročníku 2014 odehrál asi 350 hodin a stejně jsem byl teprve v asi 5 sezoně. Pak mě to přestalo bavit, nicméně ta hlavní zábava podle mě spočívá v dlouhodobém hraní a budování týmu. Neumím si představit, že bych něco rok/dva budoval a pak si koupil nový ročník a jel od nuly.
        • Je třeba být opravdu velký fanoušek fotbalu :)

          Je možné zkusit některý velkoklub v desítkách zemí, střední ligový klub, klub z nižších lig a snažit se dostat nahoru, nebo přímo exotickou destinaci. Těch možností kde začít a odehrát s daným klubem spoustu sezon je hodně. Nebo hrát přímo role-play a soustředit se výhradně na sebe a vypracovat se ve světovou megastar :)

          Pro mě osobně je také velký zážitek vypracovávat daný klub X let na pozici neotřesitelného favorita a následně z klubu odejít a převzít jiný klub na o dost nižší úrovni a znovu se vypracovat a porazit svůj bývalý klub. Bohužel tu trochu kulhá AI, neboť hned po mém odchodu si nový manažer opory týmu prostě prodá, hrubě pod cenou neznámo proč... třeba už tohle bude víc dopilované .)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit