Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Forza stojí na stejném stupni jako GT :) Ale je fakt, že interiéry v GT jsou mooc pěkný. Škoda, že si to během jizdy neužijete. A pokud ano, tak nemáte na okruhu co dělat :D 

• ZOLLINO

Z recenzie vyplyva ze AI je celkom realisticka. Ale to je asi jediny krat kde nieco take citam. Z ostatnych zdrojov pocuvam, ze ta AI je rovnako stupidna ako vzdy bola, a AI protihraci proste idu za sebou v nudnom kvazi preteku..

• Jarisko84

Skoda ze to je to viac arkada ako GT7 prave v to som dufal ze to bude aspon ako GT7 co sa tyka pomeru simulacia/arkada.... psko som predal kupil xko a cakal na forzu... takto mi zas ostava iba assetto ale buduci rok by mal byt novy diel... skusim len koli tomu gamepassu...

• Psychotic

Jako nechci se dopouštět victim-blamingu, ale jak sis mohl proboha myslet, že Forza bude víc simulace než GT? Nikdy nebyla a nic nenapovídalo tomu, že bude.

• Jarisko84

Po zahrati mozem povedat ze ked das riadenie na simulator vypnes pomocnikov tak gt7 sa nechyta je to dost citit ze forza ma blizsie k simulatoru ....

• Psychotic

Sleduju Youtube kanál SuperGT.

Nemá 🙂

• Jarisko84

Dik za typ... po dlhsej dobe hrania ti musim dat za pravdu...

• Jarisko84

No ze to bude ako gt7... horizon je cista arkada tak som myslel ze toto bude realnejsie... moja chyba..

• Jarisko84

Konecne som mal moznost si hru zaharat aj ja... a mam par vyhrad voci recenzii a to ze gt7 je viac simulator ako forza... Mam najazene 100vky hodin v gt sport a desiatky v gt7 potom som konzolu predal a kupil xbox... za mna je nova forza ovela vacs simulator ako gt7... len si to treba nastavit... vypnut vsetkych pomocnikov dat si superov na maximum a pravidla na maximum a prepnut riadenie z arkade na simulator.... to je potom uz uplne ina hra a to hravam momentalne Acc za mna forza ozaj super.... ked autor recenzie hra na arkade a z pomocnikmi tak jasne ze je to ako horizon na okruhoch....

• sugyn

Ja mam dotaz, jak se to hraje na volantu? Prepokladam, ze to nebude nejspis na urovni Asseto Corsa ale funguje to nejak? Je odezva od povrchu/kol a vaha auta citit na tom? Diky

• Widl_CZ

Tady bych byl veeeelice opatrný, co jsem jen tak zavadil o nějaké testy simracerů před vydáním, tak nejsrandovnější asi bylo, že hra nerozpoznává obrubníky. Respektive o nich v ovládání vůbec nevíš :)

• honcka

"Dokonce hra zachází tak daleko, že si sami vybíráte startovní pozici na roštu."

Nejde tam zapnout standardní kvalifikace před závodem?

• cms.jakub-malcharek

V kariéře nikoliv. V multiplayeru ale kvalifikace už jsou.

• honcka

Už mě to štvalo na forze 7 (předchozí nebyly na PC), myslel jsem, že je to trochu trklo. Fakt nechápu, jak někdo může dělat okruhovou závodní hru bez kvalifikace, přitom je to v rámci vývoje víceméně bez práce

• Ukaž mi, prosím, kvalifikaci třeba v singleplayeru GT7. Také je až v on-line režimech. Tohle prostě v těch "simkádách" není.

• honcka

Vzhledem k tomu, že nemám ps, tak gt7 mě absolutně nezajímá. Na PC Project Cars kvalifikaci měly. Programátorsky je to tak na úrovni přidání dalšího auta, takže to tam být v klidu jako volitelná součást být mohla

• Psychotic

Pokud chceš zachovat game balance, tak to snadné není.

Výsledek je takový, že buď je kvalifikace povinná, protože jinak nemáš šanci, nebo naopak tři čtvrtě závodů vypadá tak, že se kvalifikuješ první a celý "závod" jezdíš takový time trial sám proti sobě.

Zkrátka balancování obtížnosti a pilování umělé inteligence pro obě možnosti tak snadné není.

V F1 si klidně kvalifikaci dám, protože imerze. Ve fiktivních závodech silničních aut je kvalifikace repetetivní nuda.

• honcka

Reakce na příspěvek:

Vzhledem k tomu, že si můžeš vybrat pozici na gridu, tak to game balance nerozhodí.

• Reakce na příspěvek:

Jde o to, že Forza je z pohledu single-player hratelnosti navržena a balancována na závody z posledního místa, kdy pro méně zkušené hráče zavedli možnost se výměnou za nižší odměnu posunout na gridu.

Kdyby jen přidali kvalifikaci bez dalších změn, tak by to opravdu znamenalo, že většina hráčů by se kvalifikovala na pole position (nebo někde vpředu, takže by se do vedení dostali hned na začátku závodu) a pak jezdila na okruhu sama, a k tomu by ještě měli repetetivní kvalifikace, které by byly vlastně o ničem.

Je třeba si uvědomit, že Forza není závodní simulací, ale - podobně jako zmíněné Gran Turismo - stojí někde na půli cesty mezi arkádou. Jízdním modelem má blíže k simulaci, ale pojetí závodů je spíše arkádové - v reálu je samozřejmě závod, kde je cílem během několika málo kol vyhrát z posledního místa nesmysl, ale ve hrách je to atraktivní, protože to znamená spoustu předjíždění, a to mají hráči (mě nevyjímaje) rádi:)

IMHO nelze očekávat od Forzy konkurenci k Project Cars, protože každá hra míří na trochu jiné publikum.

Naopak srovnání s Gran Turismem je na místě, protože ačkoliv jsou ty hry pro rozdílné platformy, tak jsou obě nejvýraznějšími zástupci subžánru "simkád".

• 3080ti / 12700k a pády fps klidne na 30??? To jako vazne???? Vybirani pozice na startu coz je asi nejvetsi blbost v kontextu se zavodenim bych jeste prekousl, ale to ze to cely jede jak hromada vykalu se tak nejak prejit neda.. skoda tesil jsem se. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit