Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zavedl bych nějaké označení míry "FREE" her. Jestli je to víc na úrovni plnohodnotné hry s rozšířeným obsahem ke koupi, nebo spíš demo, které vám jednoho hezkého dne řekne, zaplať nebo táhni (resp. se dostanete do stavu, kdy to bude nehratelné. Nebude co kupovat za základní herní měnu/ nebudete moci povýšit/ budou chybět základní zbraně odpovídající úrovni). Jako např. Age of Empires, které mě zlákalo a přesto to mnozí prezentují jako FREE, ale je to spíš demo, (Jako free máte výrazně horší jednotky, menší pop. limit k tomu a navíc vám skladiště zabírají důležité budovy, které ale lze postavit jako premium, ale nejdou zničit/prodat)
  • MrSanta
    “...Věřím, že další na řadě pro zpoplatnění freemium her budou singleplayerové hry..."

    Nějako nechápu proč bych si měl kupovat nějaké předměty v single hře za reálné peníze. To jako budu línej si krumpáčem vytěžit rudu, abych si mohl udělat novej meč, tak zacáluju peníze a meč si koupím rovnou? Chápu potřebu některých hráčů to koupit v MMO hrách, aby byli na lepší úrovni než ostatní, ale proč bych to měl dělat v singleplayer hře? To už rovnou můžu použít cheaty, nebo imba modované předměty... *8*
  • co ten typek fetuje?
  • na F2P mě štve že když neplatíte nemáte nejmenší šanci, takže když si to chcete zahrát tak musíte platit, jinak si to neužijete nebo jestli vás rovnou nezabijou, jako CaC aliances, taky super hra ale bez placení neni nejmenší šance
    • Na to ti odpovím jediné.. League of Legends ,)
    • Nezovšeobecňuj, toto neplatí vždy. A navyše, vývojári predsa nie sú dobročinná organizácia kurnik, hry robia kvôli tomu, aby mali čo do huby, nie aby sa nejaký trtko z vidlákova mohol zadarmo hrať...
      • Az na to ze to pak postrada smysl ne? Budu rozhlasovat, ze hra je free, ale kdyz nekdo bude hrat tak mu reknu dvacet dolaru. Zepta se proc by jako mel platit za hru co je free. A ja reknu ze vyvojari musi taky jist.

        Ono to pak uz ale neni free. A u nas se tomuhle dycky rikalo lhani. *15*
        • Keď bude hra free tak tam bude napísané free. Free to play je názov obchodného modelu. Nikto ti netvrdí, že celý obsah je komplet zadarmo.

          Mimochodom tento systém má veľký potenciál z hľadiska biznisu. Len je treba ho dobre nastaviť, aby hráč nemal pociť, že z neho vývojári nasilu ťahajú peniaze. Čo mnoho predajcov ešte nevie. A aby to hru dlhodobo uživilo, musí mať čo ponúknuť.

          Dobrým príkladom je Rise of Flight. V základe je prakticky celá hra zdarma vrátane kariéry, kampaní, multiplayeru, atd. (mimo aktuálne jednej lineárnej kampane ) s dvomi lietadlami. Tie 2 lietadlá nie sú žiadne shity, jedno je veľmi výkonné a druhé veľmi obratné. S obomi sa dá hra užiť naplno a poskytuje desiatky a stovky hodín zábavy. Nikto ťa nenúti nakupovať nové stroje či field mody, ale mnoho ľudí sa na tú hru namotá tak, že radi do toho investujú... Sám som takto za 2 roky utratil cez 70$, čo je 3x viac, ako som normálne ochotný investovať do jednej hry a neľutujem ani cent, naopak som rád, že som podporil vývojárov a ďaľší vývoj.
          Vďaka tomuto modelu môže byť hra stále vo vývoji a priebežne aktualizovaná napriek tomu, že za vývojármi nestojí žiadna veľká spoločnosť.
          • Free to play je pro me ze to muzu hrat zadarmo. Pokud se v te hre dostanu do faze, kde mi reknou bud zaplat nebo neco grinduj tak mi lhali. Stoji me to penize nebo to umele protahnou casem.

            Obcas se ten f2p povede, pro me treba LoL. Tam jsem se bavil i kdyz jsem nic neplatil. Ale 9/10 pripadu byly pay to win nebo umele protahovany. A na takovy docela dlabu.

            A jinak doporucuju vsimat si hlavne tohohle
            U takových her prý nebude existovat horní limit pro příspěvky hráčů. Předměty, které se budou do takovýchto 3.0 F2P her prodávat prý budou hned od začátku mnohem lákavější, než je dnes obvyklé.

            Bude to jeste vic pay to win. *3*
            • Je to spatne co se tyce urcite ferovosti. Jenze zaroven je zvyhodnovani tech co plati asi nejvetsim lakadlem v kompetitivnich hrach. Nejeden loupak da svoje eura kdyz dostane nejakou vyhodu. Uz i Blizz to pochopil a tak (pro me) neskutecne potopil D3.

              A je to presne jak rikas, neplatici jsou v tomhle pripade dost potrebni. Za prve se z nich rekrutuji platici a za druhe v kompetitivnich hrach slouzi jako "food" pro skilled premium customery a zvysuje jim pozitek ze hry. (treba v APB)
            • Vcelku súhlasím, to je to, o čom som hovoril, že si to nevedia nastaviť. Pokiaľ si tie hry neudržia neplatiacich hráčov, časom sa bude znižovať popularita jak samotnej hry, tak komunity. Aj z mnohých neplatičov sa dajú časom dostať nejaké prachy, pokiaľ je dobrá motivácia, ale zvýhodňovanie platiacich hráčov je cproste chyba.
  • Spis by meli zapracovat na tom, aby hra lidi nalakala. Osobne jsem ochoten u F2P za neco zaplatit, ale kdyz se podivam na free ucet jakekoli hry, tak vidim akorat omezeni, tudiz hru ani nespustim a zadny prachy jim nezaplatim.
  • Spades
    Bože :D Do jakých sr@ček se to bereme :D:D:D
    Už to vidím - bo obrovském a těžkém dungu se vrátíš do města, prodáš všechny věci, získáš 0.09 USD a potom si koupíš nový meč se super slevou za 9.99 USD :D
  • vydelavat bude nejvic vzdy jen chlast, žradlo, sex a hry (vse s predponou ''dobry'') uz se tesim az vyjde zarizeni ktere mi dopreje vsechno naraz :D zato dam mesicne pul platu...
    • ouředníku!
  • Jestli něco může porazit WOW, tak jedině Skajrym-altimejt-ememouarpídží-altra-ikspíriens-gejm, f*ck yeah! *14* *14* *14* *14* *14*
    • Tejk DAT!
    • Feed the troll !!!!!!!!! He´s hungry..
    • Tak jsem tu mesic nebyl a koukam ze vse pri starem : D
  • Mno takýto prognostici sú bežne aj na TA3, hovoria, že EU sa nerozpadne. *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit